Δυο Έλληνες στο ... φιλανδικό ραδιόφωνο!!!

Και έτσι δύο Έλληνες τσοπαναρέοι, αφού διαβήκανε πλαγιές, ραχούλες, ποταμάκια και λιμνούλες εμφανιστήκαν στο φιλανδικό ραδιόφωνο και με μουσική επένδυση από τους μοναδικούς Νιαβέντ χάρις στην θεία Σοφία ....ταράξανε το Ελσίνκι!!! Σε τέτοιο σημείο που άρχισα να παίρνω μηνύματα από κάποιους που ήθελαν να σιγουρευτούν ότι πραγματικά ήμουν εγώ και ότι πραγματικά αυτό ήταν το πρόγραμμα!!!

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το κατεβάσουν από:

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=49E7CB0C1279859E

Συγνώμη αν ...σκότωσα μερικά ονόματα!!! Κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και live μαζί σας από το πρόγραμμα!!!



, , , &

Σχόλια

Ο χρήστης Ecumene είπε…
Τον κατεβασα αλλα αργει να παιξει..
Μια ωρα εκπομπη ειναι;;...


Ειχα δει μια εκπομπη με Ρεμπετες Φινλανδους!!...


Εισαι και συ στο κόλπο;;..


.....Hyv?? y?t?
Ο χρήστης ovi είπε…
:( μία ωρα ... συγνώμη!!!


Την ελληνική μουσική στη Φιλανδία την έφερε κυρίως η Arja Saijonmaa με τον Θεοδωράκη. Αν ξέρεις ήταν η μόνη 'ξένη' τραγουδίστρια που είχε μαζί του τη περίοδο της Δικτατορίας και κατά κάποιο τρόπο έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής της ζωής στη δουλειά του Θεοδωράκη.

Η συγκεκριμένη μπάντα που λες δεν υπάρχει πια, αλλά υπάρχει ένας γλυκύτατος Έλληνας που γράφει καταπληκτικές μπαλάντες και έχει το 'θράσος' να τις τραγουδάει και στα Ελληνικά!

Παράλληλα με αυτή την εκπομπή έχω και μία άλλη με καθαρά ethnicc μουσική από όλο το κόσμο και που παίζω αρκετά ρεμπέτικο.

Στη Φιλανδία και εδώ θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση του Φοίβου, υπάρχει Φιλανδός καθηγητής με ένα μπαούλο πτυχία και γνώσεις αλλά 'σνομπαρισμένος' από τους μεγαλοκαθηγητές με φοβερή γνώση στην ελληνική μουσική και λατρεύει τη φωνή του Νταντονάκη, σε σημείο που έχουμε περάσει πολλά βράδια πίνοντας και ακούγοντας αυτή την αγγελική φωνή.
Ο χρήστης ovi είπε…
Τη δεκαετία του 80 υπήρχε στη Φιλανδία Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων του κρατικού καναλιού που βοήθησε πολύ στη διάδοση της Ελληνικής μουσικής.

Και τέλος υπάρχει ραδιοφωνικός σταθμός λίγο ... γλυκανάλατος που παίζει συνέχεια μουσική κυρίως από το 60 και 70 επαναλαμβάνοντας συχνά τραγούδια της Βίκυ Λέανδρος και του Ντέμη Ρούσου

Συγκρότημα φιλανδικό στιλ Il Divo, με το όνομα Virtuoso (είπαμε έχουμε και τα κακά μας εδώ, η χώρα του copycat) μόλις έβγαλε δεύτερο δίσκο με πρωτο single το τραγούδι του Ντέμη ‘forever and ever’ – “Vain sinusta ?lan” στα φιλανδικά και ήδη είναι στο top10 και χρυσό με επιτυχία ιδιαίτερα στη νεολαία.
Ο χρήστης ovi είπε…
Και Kahlil Gibran; πάλι στη βιβλιοθήκη μου με κάνεις να ψάχνω!!! :)

Πού τον θυμήθηκες;
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Aφου μαι Λιβανεζα τωρα....
:}

Φινλανδους που εχουν φτιαξει
μπαντα και τραγουδανε
ελληνικα ρεμπετικα ειχα δει
στη ΝΕΤ...


Μπραβο για την εκπομπη!..την ακουσα
όλη..απο Σουμαχερ μεχρι Λιβανο
και την blogo-παρεα.....

Xαιρετισματα στην Ηλιόδεντρον

Ιδιωτικος ή κρατικος ο σταθμός;;


Υ.Γ.
Η επόμενη συζητηση θα ναι με καποιο
Φινλανδο......

Θα μας γνωρίσεις κανενα Λινουξά-Blogger...............

Εισαι και Παναθηναικος.....

Σε συγχωρω γιατι ζεις στην Ευρωπη...

χε,χε........
:)
Ο χρήστης ovi είπε…
Σε ευχαριστώ πολυ!!!

Τελικά νιώθω πως η Φιλανδία έχει γίνει λίγο μόδα στην Ελλάδα, πριν από λίγη ώρα και ο Γιώργος μου περιέγραφε εκπομπή που έκανε ο Μαμαλάκης (σιγά σιγά ενημερώνομαι) για τη Φιλανδία!

Το συγκεκριμένο show είναι το μοναδικό αγγλόφωνο στο φιλανδικό ραδιόφωνο έκτος από ένα πεντάλεπτο δελτίο ειδήσεων στο κρατικό ραδιόφωνο στις 6,30 το πρωί. Έτσι προσπαθώ να έχω λίγο από όλα χωρίς να το κάνω και βαρύ. Οι ακροατές είναι από διάφορες εθνικότητες που το κάνει λίγο περίεργο στο τι λες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λογοκρίνομαι η αυτολογοκρίνομαι.

Ο σταθμός είναι non commercial και χρηματοδοτείτε από: the Finnish league for human rights, green peace, stop racism, Kurdish radio και κάποιες άλλες μικρές αντίστοιχες ομάδες.

Η αποχώρηση με αυτό το τρόπο του Ηλιόδεντρου ίσως ήταν κάτι ..πρωτόγνωρο για μένα αλλά με ξάφνιασε και χωρίς να το θέλω με ...τριγυρίζει μόνιμα!

Ψάχνω να σου βρω Φιλανδό για να τον ...ξαφνιάσεις. στη Φιλανδία όμως οι γυναίκες είναι οι δραστήριες σε κάθε τομέα ακόμα και στη κατάθλιψη, ρίξε μια ματιά: http://rakastuja.blogspot.com/ κατά περιόδους ανοίγει τα μηνύματα και μάλλον είναι διακοπές τώρα. Οι αναφορές της δεν είναι ..έκπληξη είναι μάλλον συχνή συζήτηση το χειμώνα. Οι Φιλανδοί άντρες ...άσε μάλλον πρέπει να γράψω εκτεταμένο post.

Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι Φιλανδοί καταφεύγουν σε forums chat και rooms υπάρχουν πάρα πολλά και ακόμα και στη τηλεόραση. Φαντάσου ότι η τηλεόραση εδώ δεν είναι 24/24 τελειώνει γύρω στις 12,30-1 και ξαναρχίζει στις 6 το πρωί με μικρή διακοπή 12-14. στα κενά υπάρχουν αυτά τα text chat και γίνεται χαμός,

Όσο για το παναθηναϊκό, νομίζω ότι πολλοί τρώμε αυτό το κόλλημα, οχι ότι παρακολουθούμαι τι κάνει η ομάδα, ούτε καν μας ενδιαφέρει ... είναι μια μορφή ανώδυνης σχέσης με τη πατρίδα και πολλές φορές ιδιόμορφος αυτοσαρκασμός. Έτσι τουλάχιστον δουλεύει για μένα, σαν αυτοσαρκασμός.
Ο χρήστης ovi είπε…
Για το Linux δεν έχω απαντήσει ακόμα γιατί περιμένω να επιστρέψει από διακοπές φίλος μέσα από τη σχετική ομάδα που θα μπορέσει να απαντήσει σε ότι θέλεις.

Παράλληλα στο san Francisco τον Οκτώβριο άλλη ομάδα Φιλανδών ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέο λειτουργικό, αν είναι έτοιμο, θεωρητικά καλύτερο από το Linux και με άλλο ζωάκι για σήμα που λειτουργεί και στα τηλέφωνα, κάθε τεχνολογίας!!! Και σε αυτή συμμετέχει φίλος ώστε μπορώ να σε ενημερώσω όταν έρθει η ώρα. Είπαμε η Φιλανδία είναι μικρή χώρα!
Ο χρήστης pwlina είπε…
δεν προλαβαίνω τώρα...επιφυλάσσομαι όμως...χαίρομαι που είδα το ποροηγούμενο ποστ πριν φύγω...

να σαι καλά..
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Νιαβέντ....μουσικός ανατολίτικος
μαλλον απο Περσία δρόμος.....

Τί γυρεύει στον Παγωμένο Βορρα?....


Να μαντεψω...............

Ψοφάνε οι Σκανδιναβοί για Εξωτικό Οριενταλ!!!

:)..
Ο χρήστης ovi είπε…
Blogs ... connecting people :)
Ο χρήστης phivos είπε…
Στη δική μου εποχή δεν είχε ίχνος από Ελληνα στο ραδιόφωνο. Ακουγα μόνο μισή ωρίτσα την ημέρα, από το Sveriges Riks Radio, μετά το Merhaba, μια κατακαημένη εκπομπούλα, που έβαζε όλο συρτάκια και έλεγε ότι η Ελλάδα με τον Αντρέα, είναι ο επίγειος Παράδεισος!

Αλλά από φινλανδέζική μουσική! Είναι βλέπεις που τα έδωσαν όλα με τον Sibelius και μετά τούς τελείωσε.

Εμένα μού άρεσε ο Mikko Alatalo! Αμέεε! - Θείο, θα μού βάλεις το Mailmaa Poika;

Οσο για το θέμα του Παναθηναϊκού, είσαι κύριος, οπώς λεμέ καί εντό στό Γκαλλιά, ? cot? de la plaque! (ωχ, πάει η αφιέρωση!)
Ο χρήστης ovi είπε…
Σαφώς θσ σου αφιερώσω ότι θέλεις απο Mikko Alatalo ο οποίος είναι και βουλευτής του κεντρόου κόμματος (Keskusta) στο Tampere!!!

Και θέλεις να μου πεις οτι δεν έχεις ακούσει ποτέ 'Suomi Popi';

Δεν ξέρεις το Zetor;

Τελικά έχω πολλά πράγματα να σου δείξω οταν έρθεις!!! :)
Ο χρήστης oistros είπε…
Πωπω επιτέλους την άκουσα την εκπομπή. Μετά από 3 προσπάθειες που κοβόταν το αρχείο. Ovi η άνεση σου στο μικρόφωνο δεν κρύβεται με τίποτα. Thanks για το τραγούδι. Αύριο θα προσπαθήσω να στείλω το αρχείο στον Μαυρουδή. Α και κάτι που με ξάφνιασε πιο πολύ κι από τις καιρικές συνθήκες σας. Τα γενέθλια!! Τι σύμπτωση!! Ίδιο όνομα και ίδιος μήνας. 3 εκεί 13 εδώ. Να σας χαιρόμαστε :-)
Ο χρήστης ovi είπε…
Δε το πιστεύω!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος