Φινλανδικά νέα!

Πριν από λίγο έκανα μια ‘βόλτα’ στα blogs και στα ειδησιογραφικά πρακτορεία και λιβανόθηκα!!! Αυτό πάει με τα πάντα, από πληγώθηκα, πλακώθηκα μέχρι λαβώθηκα. Επειδή λοιπόν σας βρίσκω πολύ πεσμένους αποφάσισα να σας γράψω για τα θέματα που απασχολούν σήμερα τα φινλανδικά μέσα.

Θέμα πρώτον και συνταρακτικό, ‘επιτέλους μετά από πολλά χρόνια η Φινλανδία συναντάει την Αγγλία’ τώρα που δίναν ραντεβού και ποτέ δεν συναντιόντουσαν άγνωστο! Υπότιτλος, ‘κι όλα με τη βοήθεια του Tchaikovsky!’ Μετά φταίω εγώ που τους λέω τόσα χρόνια ότι σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν γίνεται αν δεν βάλουν χέρι οι ρώσοι! Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Η εθνική όπερα της Φινλανδίας με τη βοήθεια και τις οδηγίες της βασιλικής όπερας του Λονδίνου θα κατεβάσουν του χρόνου την όπερα Eugene Onegin του Tchaikovsky. Τώρα αν θα παίζουν βιολί τα παιδάκια του Λιβάνου ...αυτό δεν συζητείται!

*************************************

Άλλο θέμα τώρα και για να μη νομίζετε ότι τέτοια θαύματα συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Πριν από ένα χρόνο συλληφθήκανε και καταδικαστήκανε σχεδόν όλα τα μέλη του γραφείου μετανάστευσης γιατί τα παίρνανε κυρίως από Τούρκους μετανάστες για να κάνουν τα στραβά μάτια. Και μη τολμήσει κανένας να μου πει ότι βγαίνει πατριωτικά και αντιτουρκικά, τι να κάνουμε ρε παιδιά Τούρκοι ήτανε και υπάρχουν και στοιχεία! Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ένας από τους υπαλλήλους σε μια περίοδο μηνών έκανε μια μπάζα – δηλαδή όσα ανακαλύψανε, 11,856 ευρώ, τώρα τα ψιλά πως τα αποδείξανε ... σηκώνω τα χέρια. Οι κύριοι λοιπόν καταδικαστήκανε σε φυλακίσεις και χτες ήρθε το εφετείο να ...διαγράψει όλες τις κατηγορίες!!!

*************************************

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής κοινότητας ο πολύς κύριος Jose Manuel Barroso έρχεται στη Φινλανδία. Τώρα θα μου πείτε που η έκπληξη, πρόεδρος της ΕΕ ο Vanhanen, πρόεδρος και ο Barroso πρέπει να συναντιούνται. Καλά εσείς δεν μαθαίνεται ότι και να γράψω. Ακόμα και οι γερμανικές εφημερίδες το γράψανε ότι τώρα με την Φινλανδία στη προεδρία, η ΕΕ πάει ...διακοπές. πιστός σε αυτή την αρχή και ο κύριος Barroso έρχεται γιατί μάλλον διάβασε στο blog μου πόσο καταπληκτικό είναι το Pori Jazz Festival και έρχεται σφαίρα, άσε που θα τραγουδήσει και ο Sting που από ότι φαίνεται το ‘message in the bottle’ είναι το αγαπημένο τραγούδι του Jose!!!

*************************************

Επειδή μας χτύπησε καύσωνας εφέτος με θερμοκρασίες ρεκόρ που φτάσανε ακόμα και τους 30 βαθμούς και λιώσανε και οι πάγοι στην αυλή μας και πως θα πίνουμε τη μπίρα μας χωρίς παγάκια – stop επεξήγηση, στη Φινλανδία δεν βάζουνε την μπίρα στο ψυγείο αλλά βάζουν παγάκια στη μπίρα κι έτσι πίνουν μπίρα on the rocks!!! – επαναφορά, και αφού η ξηρασία συνεχίζεται εφέτος δεν θα έχουμε και τόσες πολλές πατάτες!!! Και τώρα τι σχέση έχει αυτό με την Ισπανία και το Ισραήλ; Γιατί και πέρσι που δεν είχαμε καύσωνα όλες οι πατάτες που βρίσκαμε στο supermarket ή Ισπανίας ή Ισραήλ ήτανε!

*************************************

Η Φινλανδία δήλωσε περήφανα ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Κύπρο και να φιλοξενήσει αυτούς που φεύγουν από το Λίβανο για τις πατρίδες τους. Μεγάλοι, σιγά ρε φιλάνθρωποι μην τρέχετε. Δηλαδή το εγκλεζάκι αντί να πάει στο Λονδίνο του θα έρθει και μια βόλτα από Helsinki να δει αν είναι ακόμα παγωμένος ο κόλπος; Αν θέλετε λοιπόν να με δείτε πηγαίνετε από Κύπρο και παίξτε το ‘μόλις ξεφύγαμε από τον πόλεμο’ και τσουπ η Finnair θα σας φέρει εκδρομή στο Helsinki πριν σας πάει στην Αθήνα!!!

*************************************

Αυτά για σήμερα, σαν να άρχισε να έχει και λίγο σκοτάδι τις τελευταίες μέρες, σαν να μωβίζει ο ουρανός τέτοια ώρα και να σου λέει, είσαι έτοιμος; Ο χειμώνας έρχεται! Για σας οι διακοπές μόλις αρχίζουν, για μας πάνε για τέλος, αυτή είναι η τελευταία βδομάδα και μετά τα σχολεία ανοίγουν γύρω στις 10 Αυγούστου.

*************************************

Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη πρώτα στη Μπέσυ και στον Στέλιο, πέρσι τέτοιες μέρες πίναμε μπίρες (χωρίς πάγο) ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Στον Φοίβο για να θυμάται τι έχασε!!!

Στην Άννα και τον Θάνο για να δουν που θα ψαρεύουμε ... οι δύο ανάπηροι!

, , , ,

Σχόλια

Ο χρήστης phivos είπε…
Πφφ! Τέτοια μπάρμπικιου τα πουλάνε και στη γειτονιά μου, κύριος!
Ο χρήστης ovi είπε…
Ναι αλλά makara έχετε; Γιά να μη προσθέσω τώρα τις 'καινούργιες πατάτες' και τη σπιτική μανιταροσαλάτα με μανιτάρια απο το παραδίπλα δάσος. Και δεν εννοώ το Βoi de Βoulogne ;)

Παγωμένη Olvi και 'νέο κύμμα' απο το Mac, τελικά αυτά τα Mac το μόνο πράγμα που δεν κάνουν είναι να μας ξυρίζουν.
Ο χρήστης phivos είπε…
1. Μανιτάρια απ΄το δάσος! Στρουμφάκια είμαστε; Στην κάβα τα μεγαλώνουμε εδώ! Τα γνωστά "Champignons de Paris"!

2. Το πρόσεξες λοιπόν! Γι'αυτό οι πιο πολλοί Μακάδες είμαστε μουσάτοι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος