Διάλειμμα ...λόγω ζέστης!!!

Σήμερα ...διάλειμμα. αρκετά με την πολιτική. Θα σας γράψω άλλα νέα καθ' όσον ο Vanhanen την κοπάνισε και τρώει makara στο εξοχικό του.

***********************************

Η θερμοκρασία σήμερα έφτασε γύρω στις 3 το μεσημέρι τους 30 βαθμούς και δεν κάνω καθόλου πλάκα. Μετά από αρκετά χρόνια ένιωσα το ιδρώτα στο πρόσωπό μου και ΔΕΝ ήμουνα στη sauna, περπατούσα στο κέντρο.

Το Helsinki είναι σχετικά άδειο μιας και οι περισσότεροι την έχουν κοπανίσει για τα εξοχικά τους.

***********************************

Ο φίλος μου ο Derek έχει πάθει σοκ με τις φιλανδικές θερμοκρασίες ειδικά σε σύγκριση με Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη. Derek, το σοκ θα είναι πιο ισχυρό όταν θα κάνεις τις ίδιες συγκρίσεις τον Νοέμβριο!!!

***********************************

Οι Φιλανδοί αντιμετωπίζουν εν καινούργιο πρόβλημα, λόγω πολλών κρουαζιερόπλοιων στο κεντρικό λιμάνι έχουν μαζευτεί πολλά σκουπίδια και προσπαθούν να βρουν λύση για του χρόνου μιας κι εφέτος την πατήσανε.

***********************************

Το ελληνικό μυαλό για μια ακόμα φορά αποδεικνύει πόσο ανώτερο είναι ακόμα κι όταν εφευρίσκει μακριά από την πατρίδα στην βιομηχανική Γαλλία.

Σας παρακαλώ επισκεφτείτε το blog του φίλου μου του Φοίβου. Ο Φοίβος είναι γνήσιο παιδί του Οδυσσέα, αφού ξέφυγε από τις πλανεύτρες σειρήνες τις Φιλανδέζες, τον Κύκλωπα και επιβίωσε του Mitterand, ανελέητος εχθρός του Bill Gates και ρομαντικός εραστής των Mac - οχι δεν μιλάμε για καμιά σκοτσέζα Στέλιο, κατέληξε στο Παρίσι όπου και θριαμβεύει!!! Στο blog του λοιπόν ο Φοίβος εκθέτει την τελευταία του σημαντική ανακάλυψη.

***********************************

Σε ευχαριστώ φίλε Φοίβο, δάκρυσα από συγκίνηση, μόνο μια παρατήρηση φίλε μου, εδώ Φιλανδία, τα καρπoύζια έρχονται σε μορφή string και οχι σώβρακου. Την τελευταία φορά που είδα καρπούζι σε μέγεθος που μπορούσα να το δαγκώσω ήταν στο καράβι που με πήγε Σουηδία πέρσι και παραδέχομαι ότι το χτύπησα αλύπητα!!!

Αν το πολυμήχανο μυαλό σου κατεβάσει άλλη application θα είναι most welcome.

***********************************

Αύριο στην εκπομπή μου θα παίξω σε πρώτη αποκλειστική και παγκόσμια παρουσίαση το τραγούδι ενός Έλληνα που ζει και παράγει στη Φιλανδία. Επειδή ξέρω ότι ...δεν μπορείτε να το ακούσετε θα το αφιερώσω (αυτό το μέρος μπορείτε να το ακούσετε από το site του Ovi χωρίς το τραγούδι λόγω δικαιωμάτων κλπ.) στον φίλο μου τον Φοίβο, την Jane E., και τον Στέλιο!!! (Φοίβο θα στο στείλω σε mail)

***********************************

Η Jane E. στο blog της έχει μια από τις καλύτερες κριτικές που έχω διαβάσει για την ταινία του Oliver Stone, Platoon. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείτε μαζί της αλλά ο τρόπος γραφής της αξίζει ασυζητητί να την διαβάσετε. Και πρέπει να τονίσω ότι της αρέσουν και Marx Brothers!!!

***********************************

Η Γερμανία νίκησε και πολύ το χάρηκα να ξαναδώ το Ronaldo να κλαίει.

***********************************

Αυτά και καληνύχτα σε όλους σας, δηλαδή τι καληνύχτα εδώ μέρα είναι μέχρι ...τον Αύγουστο!!!


, , ,

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θάνο,
σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν και τα μεγαλοποίησες λίγο τα πράγματα.
****************
Στην πραγματικότητα δεν είμαι παιδί του Οδυσσέα αλλά του Αριστοφάνη. Είναι ακόμα χειρότερο αυτό...
****************
Το γυαλί είναι ακόμη σε πρωτότυπο. Βασίζεται σε μια ειδική ποικιλία που δεν ξεπερνά τα 15 cm σε διάμετρο, μέσα δε, μοιάζει περισσότερο με αγγούρι!
****************
Σχετικά με την εκπομπή σου, έχεις σκεφτεί να την κάνεις podcast;
****************
Το mail, OK
****************
Τι λες, πάει καλά το ποδόσφαιρο;

Αυτά κι από μένα

Φοίβος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος