# Λόγοι που κάνουν τη ζωή στη Φινλανδία φανταστική Νο 1

Πριν από λίγη ώρα σύμβουλος του υπουργείου μεταφορών είπε ότι τώρα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν πιο άνετα και σε ένα σχετικά άδειο Helsinki το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα μεγάλο.

Με καταπληκτικό ύφος τόνισε ότι είναι απαράδεκτο τις εργάσιμες μέρες και γύρω στις 4 το απόγευμα όταν οι περισσότεροι επιστρέφουν από τις δουλειές τους, η μέση ταχύτητα ενός αυτοκινήτου στο κέντρο να είναι 28 χιλιόμετρα την ώρα!!! Συμπληρώνοντας ότι του φαίνεται παρανοϊκό να χρειάζεσαι πάνω από μισή ώρα να επιστρέψεις σπίτι σου, όταν ζεις μέσα στη πόλη.

Τη συνέχεια την έχασα γιατί ήμουνα λιπόθυμος από τα γέλια.

Μεγάλε, κάνε μια βόλτα από Πανεπιστημίου ότι ώρα θέλεις, για να μη σου πω τίποτα για το Παρίσι και βάλει τα κλάματα ο Φοίβος, άσε το Λονδίνο και αρχίσουν και κλαίνε μερικά εκατομύρια εγγλέζοι!



, , , , &

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μεγάλη δουλειά έπιασες εφέντημ'! Θα ποστάρεις στο διηνεκές.

Για να σε βοηθήσω, λέω να σού γράφω αποκάτω κι εγώ, σοβαρούς λόγους που κάνουν τη ζωή στη Φινλανδία αφόρητη. Και στο τέλος να δούμε ποιοί είναι τα πιο σημαντικοί. Τι λές;

Λοιπόν, αν δέχεσαι, να ο πρώτος:

Στη Φινλανδία έχουν όλοι Nokia κι εγώ προτιμώ τα Εricsson γιατί δουλεύουν out of the box με το Mac.

Σειρά σου
Ο χρήστης Derek είπε…
28Km/h και είναι αργά

30C και είναι καύσωνας
(κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες!!!)


είναι τρελοί αυτοί οι Φινλανδοί!!!!!!!!!!
Ο χρήστης pwlina είπε…
α ρε Ελλάδα!!!!

γιατί καλό μου έχεις τόσες σελίδες μου λες?Εγώ με μία και παιδεύομαι!
;)
Ο χρήστης oistros είπε…
Αν αρχίσετε τις ... εξαγωγές Υπουργών ειδοποιήστε με. Οι δικοί μας το βαρέθηκαν το κυκλοφοριακό και δεν κάνουν δηλώσεις εδώ και χρόνια για το θέμα.
Ο χρήστης ovi είπε…
@Phivos

Χα χα, λοιπόν για να βάλω το Νο1 ... μάλλον θα το συνεχίσω και η πρόκληση δεκτή! :)

Η σκέψη μου ήρθε όταν πριν από μερικές μέρες μου δώσανε ένα ‘ταξιδιωτικό’ βιβλίο Αμερικανίδας που κυριολεκτικά θάβει την Φινλανδία και μου ζήτησαν αφ’ ενός να της απαντήσω και αφ' ετέρου κι' αν μπορέσω, να την βρω και να μάθω γιατί είναι τόσο αρνητική!!! Όταν διαβάσω το βιβλίο θα δώσω περισσότερες πληροφορίες αλλά μια πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι η γυναίκα δεν έχει καν χιούμορ!

Τώρα αυτό με τη Nokia και την Ericsson δεν το ήξερα, ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία ...ίσως πρέπει να αλλάξω τηλέφωνο.

Και μιας και είμαστε στα κινητά, παρ’ όλο Φινλανδία και θα περίμενες ότι όλοι θα έχουν Nokia δεν ισχύει. Βέβαια η Nokia φτάνει το 65% αλλά και η Ericsson κερδίζει συνεχώς έδαφος για ένα πολύ απλό λόγο, είναι πολύ πιο φτηνά, μερικές φορές στη μισή τιμή!

@Derek

Πόσες μείνανε για να έρθεις; Εννέα; :)

@pwlina

Μην νομίζεις, κι εμένα με μπερδεύουν άλλα όλα είναι κομμάτι του γενικότερου network του Ovi magazine. Τώρα τελευταία μας προέκυψε κι ένα πρόβλημα copycat οπότε ...είναι μια από τις συμβουλές που μας δώσανε οι ‘ειδικοί’ και έτσι φτιάξαμε ένα ολόκληρο network από blogs και sites. Αστα, τρελές ιστορίες.

@oistros

Μα μπορείς να φανταστείς αυτό το ανθρωπάκι στην Αθήνα; Εδώ χάνονται στη πόλη των 300,000.

Τώρα μου θύμησες κάτι άλλο, το συμβούλιο πρωθυπουργών προέδρων της ΕΕ θα γίνει στο Oulu, η Άνω Ραχούλα με την Κάτω Ραχούλα ενωμένη και όλα αυτά Οκτώβρη μήνα σε θερμοκρασίες χμμμμμ ... πολύ κάτω από το 0. Εκεί θα πάω μόνο και μόνο για να δω τους Έλληνες δημοσιογράφους και τις αντιδράσεις τους στη Φινλανδική ζωή. Υπάρχουν έξη pub νομίζω τελείως φινλανδικά, αν έχει δει ταινία του Kaurismaki καταλαβαίνεις τι εννοώ, πριονίδι στο πάτωμα και τυπάδες που κοιμούνται μεθυσμένοι στη γωνία. Το κρίμα είναι ότι θα δούνε το δέντρο και θα χάσουν το δάσος αλλά ... εγώ θα διασκεδάσω!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με τσάκισες. Εγώ μένω σχεδόν δίπλα στη δουλειά μου και ακόμα και με το μηχανάκι κάνω 30 ώρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
btw Θάνο στείλε μου ρε συ ένα mail που θέλω να ρωτήξω κάτι.
Ο χρήστης ovi είπε…
@sofia

Τον κύριο ‘σύμβουλο’ θα τον δω και αύριο οπότε θα ...μεταφέρω το σχόλιο σου, ίσως να έχει και κάποιες υποδείξεις!!! Κουφό αλλά στη Φινλανδία το υφυπουργείο τύπου ανήκει στο υπουργείο μεταφορών, έτσι είμαστε διαπιστευμένοι μαζί με τα τραμ και το μετρό. Τα δε στελέχη του υπουργείου δεν χάνουν ευκαιρία κάθε τόσο, μιας και μας έχουν πρόχειρους, να κάνουν ανάλογες δηλώσεις!!!

ευχαρίστως να σου έστελνα ένα mail αν ήξερα που το ...έκρυψες :)

δοκίμασε thanos at ovimagazine.com
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θεία, γιατί το μπερδεύεις το παιδί;
Ο χρήστης ovi είπε…
Εγώ σου λέω ότι είμαι δεινόσαυρος αλλά εσύ δεν θέλεις να το πιστέψεις!!!
Τελικά το βρήκα!!! :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος