Γυμνός στην Ντάουνιγκ Στριτ κι η πόρτα στ’ αυτιά

Αυτή τη στιγμή η εικόνα που έχω έξω απο το παράθυρο του γραφείο μου ειναι ...λευκή. Κατάλευκη. Χιονίζει απο χτες το βράδυ, το έχει στρώσει για τα καλά και θα μπορούσε να ειναι μαγεία με παιδάκια να φτιάχνουν χιονάνθρωπους αν ...αν ταυτόχρονα δεν είχε ξεκινήσει και η ‘μεγάλη’ νύχτα. Δώδεκα το μεσημέρι και ήδη το σκοτάδι έχει αρχίσει σε μια μέρα που ξεκίνησε μόλις πριν απο τρεις ώρες.

Και η αλήθεια ειναι ότι θα ήθελα να συνεχίσω να σας γράφω για τη ζωή στο χωριό, για τα χιονοκαθαριστικά που ήδη έχουν ξαμοληθεί και για τον πιτσιρικά που επέστρεψε απο το σχολείο στο ποδήλατό του αλλά… Αλλά απο το πρωί έχω κυριολεκτικά βομβαρδιστεί με την ...αμετροπρέπεια (δική τους λέξη, των Ελληνικών ΜΜΕ - όχι δική μου) και το θέμα βρωμάει απο μακρυά. Βρωμάει άλλη μια αποτυχία και μάλιστα άλλη μια προσωπική αποτυχία του Μητσοτάκη στον στίβο της διεθνούς διπλωματίας και άλλη μια ήττα της Ελληνικής διπλωματίας.

Ο Ρίσι Σούνακ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, ηταν να συναντηθεί με τον Μητσοτάκη το μεσημέρι της Τρίτης με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων συζήτησης, τα εξής τρία: το Μεσανατολικό, το μεταναστευτικό και εμπορικές συμφωνίες.

Το θέμα των μαρμάρων ΔΕΝ είναι θέμα Βρετανικής κυβέρνησης, όπως έχει αναφερθεί, εξηγηθεί και διευκρινιστεί πολλάκις τις τελευταίες τέσσερεις δεκαετίες αλλά θέμα Βρετανικού Μουσείου, γι αυτό άλλωστε τις ερχόμενες μέρες ξεκινάνε για άλλη μια φορά στη Βρετανική πρωτεύουσα, συζητήσεις μεταξύ του Βρετανικού Μουσείου και της Ελληνικής κυβέρνησης. Πιθανώς μια πολιτική κίνηση να βοηθούσε αλλά αυτό ειναι θέμα βρετανικής κυβέρνησης και συγκυριών που να βολεύουν την εκάστοτε Βρετανική κυβέρνηση.

Ο Μητσοτάκης κάνοντας επίδειξη διπλωματικού ερασιτεχνισμού, βλαχοχωριάτικη κουτοπονηριά και προκλητική αμετροέπεια (εδώ ταιριάζει η λέξη) προσπάθησε μέσω συνεντεύξεων και κοινωνικών δικτύων να επιβάλλει στη Βρετανική κυβέρνηση και στον Βρετανό πρωθυπουργό τα μάρμαρα της Ακρόπολης σαν το κυρίως θέμα των συζητήσεων. Εκεί που δεν υπήρχε.
Και φυσικά ο Ρίσι του έριξε μια ροχάλα που τις σταγόνες τις ένιωσε όλη η Ελλάδα παραπέμποντας τον Έλληνα πρωθυπουργό στην αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης, κάτι σαν τον Μάκη, Άδωνι και παρακάτω.

Ο made for Greece αλαζονικός Μητσοτάκης έφαγε ένα χαστούκι που δεν κατάλαβε γιατί ειναι ακριβώς αυτή η αλαζονεία και υπεροψία που δεν του επιτρέπουν - όπως κάνουν συχνά – να δει ότι ειναι γυμνός. Ο βασιλιάς του Μαξίμου ειναι γυμνός και η Ελλάδα ειναι γυμνή.

Το θέμα όμως δεν ειναι εκεί και στην προσπάθεια τους οι πολυγνώστες Έλληνες ‘αναλυτές΄ και ‘δημοσιογράφοι’ δεν θα δουν όχι γιατί δεν ειναι εκεί αλλά γιατί το χρήμα και η θέση στραβώνει, ειναι ότι όταν ο Ρίσι έριχνε πόρτα στον Έλληνα πρωθυπουργό ήξερε ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,γιατί η Ελληνική διπλωματία εκεί που την έχει καταντήσει ο Μητσοτάκης με προσωπική του ευθύνη και προσωπικές του αποφάσεις (ορά Λιβύη), ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ.

ΥΓ Στο τέλος ο Μητσοτάκης θα πρέπει να χρωστάει χάρη στον Ερντογκάν που θα τον δει την Τετάρτη κατά τη επίσκεψη του στην Αθήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος