Η βροχή τελείωσε και βγήκαν τα ...σακίδια

…και έτσι εμφανίστηκε πάλι ο ήλιος και οι Φιλανδοί ξαμοληθήκανε στα πάρκα κάπως σαν τα σαλιγκάρια όλοι με αυτά τα μαγικά σακίδια που θαρρείς ότι έχουν μέσα όλη τους την προίκα.

Όσοι έχουν περάσει έστω και για λίγες μέρες από την Σκανδιναβία και πολύ περισσότερο από την Φιλανδία θα έχουν παρατηρήσει ότι όλοι ανεξαίρετου ηλικίας και φύλου κουβαλάνε αιώνια μαζί τους ένα σακίδιο. Βασικά αυτό το σακίδιο είναι το μόνο πράγμα στο σύνολο του φιλανδικού look που δικαιολογεί οποιοδήποτε άλλο χρώμα έκτος από το μπλε, το καφέ και το μαύρο. Το χειρότερο, μετά από λίγο καιρό ανακαλύπτεις ότι κολλάς την συνήθεια και αρχίζεις να ψάχνεις το σακίδιο που ταιριάζει στο στιλ σου!!!

Τώρα τι έχει αυτό το σακίδιο που κουβαλάνε όλοι παραμένει ένα μυστήριο για μένα αλλά υπάρχει μια αλήθεια, τα πάντα. Να πάρτε για παράδειγμα τη σημερινή μέρα. Η βροχή σταμάτησε κάποια στιγμή γύρω στις 11 και εκείνη τη στιγμή ήμουνα στο κέντρο για τη συνηθισμένη μου βόλτα στα βιβλιοπωλεία του κέντρου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο κόσμος που κυκλοφορούσε εκτός από κάποιους Γιαπωνέζους τουρίστες και τους καθαριστές ήταν ελάχιστος και οι περισσότεροι φορώντας αδιάβροχα τρέχανε να χωθούνε στα μαγαζιά για να αποφύγουνε τη βροχή. Αυτά μέχρι τις 11, μόλις έγινε 11 και ένα λεπτό και η βροχή σταμάτησε από παντού εμφανίσθηκε κόσμος και αφήνοντας τους να με παρασύρουν βρέθηκα στο Esplanade Park το μεγάλο πάρκο που ξεκινάει από του Stockmans και καταλήγει στο λιμάνι.

Κάθε τετραγωνικό εκατοστό του πάρκου ήταν κατειλημμένο. Παρέες που ξεκινάγανε από ζευγαράκια η δυο κοπέλες σε παρέες που φτάνανε τα δέκα άτομα ήταν εκεί. Οι περισσότεροι είχαν απλώσει καρό κουβέρτες στο γρασίδι, σχεδόν όλοι είχαν βγάλει το κολατσιό τους και ένα μεγάλο ποσοστό είχε αρχίσει το παραδοσιακό φιλανδικό πρωινό, μπίρες!!!

Αν αναρωτιέστε τώρα που βρέθηκαν όλες αυτές οι καρό κουβέρτες, τα τοστ, τα αναψυχτικά, το ανοιχτήρι για την μπίρα και οι μπίρες, το βιβλίο που διαβάζει η κυρία και το σκάκι που παίζουν οι δυο νεαροί ακόμα και τα μικρά μπόγκος που παίζουν το ζευγάρι σε μια γωνία, λοιπόν όλα αυτά κρυβόντουσαν μέσα σε αυτά τα σακίδια. Τα ίδια σακίδια είχαν ακόμα τα αδιάβροχα που όλοι φορούσαν μέχρι τώρα, τα σανδάλια που αντικατέστησαν τα αθλητικά παπούτσια, τα φορητά CD players, τα MD και τα iPod.

Τώρα τελευταία άρχισα να κουβαλάω κι εγώ σακίδιο, βέβαια το δικό μου δεν είναι τόσο πολύ προχωρημένο, ένα βιβλίο έχει μέσα, ένα σημειωματάριο, το πορτοφόλι μου, τσιγάρα, τα γυαλιά μου και μερικές φορές την μικρή φωτογραφική μου μηχανή. Βλέπετε τώρα πόσο πρακτικό είναι το σακίδιο και πόσο αδύνατο θα ήταν να κουβαλάς όλα αυτά στις τσέπες του τζιν;

Αυτά από την Φιλανδία για σήμερα, η ώρα είναι σχεδόν 10 το βράδυ (;) και εγώ βγαίνω στον κήπο μου να απολαύσω τον ...ήλιο!!!

***************************

Ημέρα χωρίς ποδόσφαιρο. Τα χέρια μου τρέμουν, έχω πονοκέφαλο και είμαι γενικά πολύ νευρικός. Σημάδια στέρησης;

***************************

Οι φωτογραφίες είναι από το Esplanade Park απλά ..οχι σημερινές. Είπαμε, έχω σακίδιο αλλά ακόμα δεν έχω μάθει να το κουβαλάω καθημερινά μαζί μου!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος