Ζώντας στη χώρα της αντιγραφής Νο 2

Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον φίλο blogger και συνεργάτη στο ‘έγκλημα’ που λέγεται Ovi magazine, Giorgos για την πολύ καλή μετάφραση στο Αγγλικό κείμενο που έβαλα σχετικά με την αντιγραφή που κάποιος Φιλανδός ‘Μικρούτσικος’, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Giorgos. επιχειρεί να κάνει εκδίδοντας περιοδικό με το ίδιο ακριβώς όνομα. Παρ' επιπτόντως στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον 'έκδοση' θα είναι.


To blog του Γιώργου (καλά έπρεπε να το γράψω Ελληνικά) θα το βρείτε http://finland-at-home.blogspot.com/ και νομίζω ότι ιδιαίτερα οι φίλοι μου εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να το διαβάσουν (σημείωση με βαθύ νόημα!!!)

Η μίμηση είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας.

Το OVI είναι τόσο δημοφιλές που ο Jone Nikula (πρώην κριτής reality) σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα στο επερχόμενο του, δωρεάν περιοδικό.

Παρά την ταύτιση των ονομάτων και την προφανή καπήλευση της αρχικής ιδέας των κ.κ Καλαμίδα και Bucher (εμπνευστών του OVI) ο κ. Nikula στο δελτίο τύπου του δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτούς, αλλά θα ενημερωθεί για το γεγονός αυτό μέσα στους επόμενους μήνες.
Το πρωτότυπο
OVI κυκλοφορεί εδώ και 14 μήνες έχοντας βγάλει ως τώρα 14 τεύχη και το όνομα του είναι συνώνυμο του στιλ και των ιδεών όλων όσων συμμετέχουν και ευθύνονται σε αυτό. Σύμφωνα με διεθνείς ηλεκτρονικές μετρήσεις, το OVI, το μοναδικό ηλεκτρονικό περιοδικό προερχόμενο από την Φινλανδία, ξεπερνά σε αναγνωσιμότητα (και αναγνωρισιμότητα) πολλά μηνιαία και ημερήσια, Αγγλόφωνα και Φινλανδόφωνα, περιοδικά της χώρας αυτής. Επιπρόσθετα, εδώ και 4 μήνες παίζει στο Φινλανδικό ραδιόφωνο και η εβδομαδιαία εκπομπή "OVI bad boys". Η εκπομπή ανακοινώνεται κάθε βδομάδα στην ανάλογη στήλη της Helsinki Sanomat (της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας στην Φινλανδία) και σε αυτή συζητούνται τα περιεχόμενα του περιοδικού, γίνονται συνεντεύξεις και προωθούνται events για την κοινότητα των αλλοδαπών της Φινλανδίας.

Μετά από τον κόπο και το κόστος για να στηθεί αυτή η ιδέα, οι αντιγραφείς θα πρέπει να καταλάβουν ότι έρχονται δεύτεροι, εκμεταλλευόμενοι την επιτυχία ενός περιοδικού που ίσως και να μην ταιριάζει με το στιλ τους. Από την μεριά μας το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους θυμίσουμε ότι υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν από τέτοιου είδους αυθαιρεσίες και 14 πετυχημένοι μήνες προεξοφλούν το ποιος έχει το πάνω χέρι.

Το αρχικό κείμενο θα (και έχει) σταλεί σε όλα τα media (συμπεριλαμβανομένων και των blogs, forums και sites που συνδέονται με το OVI) τοπικά και διεθνώς για να βεβαιωθούμε ότι όλοι γνωρίζουν ότι το πρωτότυπο OVI ουδεμία σχέση έχει την συγκεκριμένη απομίμηση.
Αν ο
Jone Nikula ή οποιοσδήποτε άλλος που συνδέεται με την συγκεκριμένη απομίμηση θέλει να επικοινωνήσει με το πρωτότυπο OVI, παρακαλείται να στείλει στο info@ovimagazine.com

διαβάστε το πρωτότυπο!
καλύπτουμε κάθε θέμα...

ΥΓ Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους αναγνώστες του
OVI που δουλεύουν στα media και που αμέσως μόλις έλαβαν αυτό το δελτίο τύπου φρόντισαν να ενημερώσουν αμέσως και τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους. Αν και θα έπρεπε επίσης να είχαν επίσης ενημερώσει και τον κ. Nikula, αν και σε μια χώρα που το internet είναι τόσο δημοφιλές, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του είναι βέβαιο ότι ήξεραν και ξέρουν τι ακριβώς κάνουν.


Ευχαριστώ πολύ Γιώργο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος