Μια φορά κι ένα καιρό...

Μια φορά και ένα καιρό, πολύ πολύ μακριά - σε κείνες τις μακρινές χώρες που είναι φτιαγμένες από λευκό και χιόνι – υπήρχε ένα αρχοντικό όλο φτιαγμένο από πάγο και μέσα του ζούσε ένας πολύ καλός άρχοντας! Ήταν ένας πολύ γέρος και πολύ σοφός άρχοντας, όλοι τον αγαπούσαν σαν πατέρα και αυτός αγαπούσε τους πάντες σαν παιδιά του.

Ο άρχοντας ήταν ένας άνθρωπος της φύσης και αγαπούσε όλα τα πλάσματα της γιατί όπως έλεγε κι ο ίδιος τα πάντα γύρω μας έχουν ψυχή. Και όλοι στο τρανό βασίλειο του λευκού και του χιονιού ήξεραν ότι ο άρχοντας δεν είχε κανέναν εχθρό γιατί και η φύση του ανταπέδιδε την αγάπη του προστατεύοντας τον. Κάποιοι παλιοί θυμόντουσαν ιστορίες με τον άρχοντα να γυρνάει από εκστρατείες μακρινές, πάντα νικητής αλλά και πάντα λυπημένος και η μόνη του χαρά ήταν όταν σταμάτησαν οι πόλεμοι και οι άνθρωποι σταματήσαν να πηγαίνουν σε εκστρατείες είτε μακρινές είτε κοντινές.

Έτσι λοιπόν οι πάντες ζούσαν ευτυχισμένοι απολαμβάνοντας τη σοφία του και τις γεμάτες σοδειές που τους δίναν τα καλοκαίρια και ευχαριστούσαν καθημερινά τους θεούς του χιονιού γιατί την τύχη που τους έδωσε και ευχόντουσαν ο άρχοντας να ζούσε για πάντα. Αλλά τα χρόνια πέρασαν και ήρθε μια μέρα που ο άρχοντας δεν ήταν ο γέρος άρχοντας αλλά ο πολυυυυυύ γέρος άρχοντας, βλέπετε ακόμα και στα πολύ όμορφα παλάτια, αυτά τα φτιαγμένα προσεκτικά από πάγο και στολισμένα από τα ξωτικά του χιονιού, έρχεται μια μέρα που οι άρχοντες γερνάνε. Και τότε ακριβώς ο άρχοντας αρρώστησε. Και η αρρώστια ήταν τόσο σοβαρή που ακόμα και η φύση έμεινε ακίνητη και το χειμωνιάτικο σκοτάδι φάνηκε πιο μαύρο από ότι συνήθως.

Η γυναίκα του άρχοντα τρόμαξε και πάνω στη τρομάρα της έστειλε ανθρώπους της παντού σε κάθε πλευρά του βασιλείου να βρουν τους καλύτερους γιατρούς. Και για μέρες ερχόντουσαν γιατροί στο αρχοντικό από κάθε πλευρά του βασιλείου, κουβαλώντας περίεργα μυρωδικά και βότανα, φτιάχνοντας πολύχρωμες σούπες και αχνιστά ροφήματα.

Η αλήθεια είναι ότι η αρχόντισσα και όλοι οι άνθρωποι του άρχοντα τους περιμένανε μια ολόκληρη βδομάδα, και οι γιατροί προσπαθούσαν ξανά και ξανά, μέρα και νύχτα μέσα στο σκοτάδι γιατί μέρα αυτή την εποχή στη χώρα του λευκού και του χιονιού ήλιος δεν υπάρχει, αλλά οι πόνοι του άρχοντα δεν φεύγαν και ο πυρετός δεν έπεφτε.

Μόλις η εβδομάδα τελείωσε και αλλαγή δεν ήρθε η αρχόντισσα έστειλε πάλι όλους τους ανθρώπους της σε κάθε γωνία της ηπείρου καλώντας τους μάγους. Και οι μάγοι ήλθαν και ήταν μάγοι των λιμνών και μάγοι των δασών. Και ήρθαν κουβαλώντας μαγικά φίλτρα και περίεργα μεγάλα μανιτάρια που κουβαλούσαν οι βοηθοί τους, φτιάχνοντας ροφήματα από αράχνες και καταπλάσματα από τεραστία κουνούπια. Φυσικά κανένας δεν είπε τίποτα στον άρχοντα γιατί όλοι ξέραν ότι ο άρχοντας είχε παλιές φιλίες με τις αράχνες και τα κουνούπια δεν τον πειράζανε ποτέ, αλλά μπροστά στην απελπισία της η αρχόντισσα ήταν έτοιμη να δοκιμάσει τα πάντα.

Δοκιμάσανε και οι μάγοι μια ολόκληρη βδομάδα, μέρα και νύχτα, μέχρι ένα μικρό ήλιο φτιάξανε στην οροφή αλλά οι πόνοι δεν λέγανε να φύγουν και ο πυρετός όλο και ανέβαινε. Και πέρασε η βδομάδα και η αρχόντισσα όλο και απελπιζόταν.

Και την τρίτη βδομάδα η αρχόντισσα έστειλε για άλλη μια φορά τους ανθρώπους της, τώρα σε όλη τη γη και κάλεσε τις μάγισσες!!! Και ήρθαν οι μάγισσες από τις σπηλιές και τους λόφους και φέραν μαζί τους καταπράσινα φίλτρα και φωνακλάδικα ξόρκια κάνοντας προσευχές σε αρχαίες γλώσσες και σε πνεύματα που μόνο τα ξωτικά του χιονιού ξέρουν τα ονόματα τους.

Και προσπαθήσαν την πρώτη μέρα και ο πόνος μεγάλωνε και ο πυρετός δεν έπεφτε. Και δοκιμάσανε και τη δεύτερη μέρα και δεν άλλαξε τίποτα και ύστερα δοκιμάσανε και την Τρίτη και την τέταρτη μέρα και την πέμπτη μέρα . Και τώρα πια ο άρχοντας είχε αρχίσει να βογγάει δυνατά από τους πόνους και ο πυρετός να καίει τα σκεπάσματα.

Οι μάγισσες είχαν απογοητευτεί πια και ότι και να δοκιμάζανε αντί για να βοηθάει έκανε τον άρχοντα να πονάει πιο πολύ. Το σώμα του άρχοντα είχε αδυνατήσει πολύ και ο ίδιος ήταν πιο πολύ ώρα στη χώρα του ύπνου παρά μαζί τους. Τώρα και η αρχόντισσα είχε αρχίσει να αρρωσταίνει, για τρεις βδομάδες τώρα δεν το είχε κουνήσει από το προσκεφάλι παρατηρώντας τους γιατρούς, τους μάγους και τις μάγισσες και προσευχόμενη σε όλους τους θεούς του χιονιού να κάνει τον άρχοντα της καλά. Είχε αρχίσει να αδυνατίζει, να μην περπατάει πολύ καλά και ένας από τους μάγους παρατήρησε ότι πρέπει να είχε πυρετό!

Το έκτο βράδυ και αφού δοκιμάσανε και τα πιο μυστικά τους ξόρκια οι μάγισσες, αποφασίσανε να πάνε νωρίς για ύπνο μιας και η επομένη την εβδόμη μέρα θα ήταν και η τελευταία και η πιο δύσκολη, και έπρεπε και να παραδεχτούν ότι δεν τα είχαν καταφέρει και ότι δεν ξέραν πως θα τα καταφέρουν. Είχαν αποφασίσει δε να ζητήσουν από τους μάγους και τους γιατρούς να δουλέψουν όλοι μαζί μπας και βρουν τη θεραπεία! Και τώρα που το λέμε όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι για τους γιατρούς, τους μάγους και τις μάγισσες να βρεθούν και να δουλέψουν όλοι μαζί, αλλά ο άρχοντας ήταν πολύ αγαπητός και κάτι έπρεπε να γίνει.

Και ήταν ακριβώς τη στιγμή που το παλιό ξύλινο ρολόι στη μεγάλη αίθουσα χτύπησε δώδεκα, στο μέσον ακριβώς της νύχτας όταν ....

****************************************

Αυτό το παραμύθι το αφιερώνω στη Δανάη, τη Δάφνη, τον Δημήτρη, τη Sofia, τη Majia, τον Urho, την Katie και τον Ορέστη!!!

Και σε ένα ...λίγο μεγαλύτερο κοριτσάκι, την Ρωξάνη!!!

****************************************

Αυτό το παραμύθι το έγραψα πριν από μερικά χρόνια όταν είχα μετακομίσει πια στην Φιλανδία και μετά την πρώτη μου επίσκεψη στη Λαπωνία. Το έγραψα έχοντας στο μυαλό μου ένα μικρό αγοράκι που βέβαια τώρα έχει γίνει ολόκληρο παλικάρι, τον Ορέστη!

Με τον Ορέστη φάγαμε παρέα το τελευταίο μου σουβλάκι το τελευταίο μου βράδυ στην Ελλάδα και πριν από ένα χρόνο όταν ήρθαν αν με δουν βγήκε από το αεροπλάνο κρατώντας καμαρωτά ένα πακέτο με ...σουβλάκια!!!

****************************************

Λυπάμαι αλλά πάλι το αρχικό κείμενο το είχα γράψει στα ...αγγλικά κι έτσι χρειάσθηκε να το ...μεταφράσω. το ‘λυπάμαι’ γιατί νιώθω ότι το πρωτότυπο είχε ρυθμό που τον χάνει εδώ!

Η εικόνα όπως και στο προηγούμενο παραμύθι είναι φτιαγμένη πάνω σε πολτό με την ίδια τεχνική και ακολουθώντας τον τρόπο που ζωγραφίζουν στη Λαπωνία. Αυτή η εικόνα όπως και η προηγουμένη είναι ζωγραφισμένες γι αυτό το παραμύθι!

****************************************

Η εισαγωγή από το τρίτο ...σύντομα και μετά διαλέγετε πιο θέλετε να συνεχίσουμε!!!



, , , &

Σχόλια

Ο χρήστης Кроткая είπε…
όταν....;;;;

όλα να τα συνεχίσουμε, γιατί να μείνουμε με απορίες, ε;
Ο χρήστης ovi είπε…
Στο τέλος θα ανοίξω άλλο ένα blog ...με παραμύθια!!! :D
Ο χρήστης dodo είπε…
Νομίζω, πρέπει- το χωριστό βλόγ!
Ελπίζω το παρόν να μάς το συνεχίσεις και να το τελειώσεις, με ένα καλό τέλος, φυσικά, αφού είναι παραμύθι...

Τα "καπνιστά" ροφήματα ίσως να έκαναν πιό ελληνικά ως "αχνιστά"- εκτός, βεβαίως, αν είναι κάποια τοπική, παραμυθένια σπεσιαλιτέ, που αγνοώ...
Ο χρήστης ovi είπε…
dodos

Χμμμμ! Σε μπελάδες μπαίνω!!! Όλα τα παραμύθια έχουν καλό τέλος!!! :)

Την διόρθωση την έκανα και σε ευχαριστώ πολύ!!! Μάλλον τρώω πολύ καπνιστό σολομό και τάρανδο!!! ;D
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
!!!

!!!

:)
Ο χρήστης ovi είπε…
!!! Σε ευχαριστώ! :D
Ο χρήστης Eleni63 είπε…
Οvi έλεος, μεγάλη κοπέλα περιμένω το παραμύθι μου και τώρα που το βρήκα στη μέση?
Και βέβαια να ανοίξεις μπλογκ με παραμύθια. Συμφωνώ με το Δόδο το φίλο μου...
άμα θες ιδέες για το τέλος πάντως σου θυμίζω το συνηθισμένο από τα παιδικά παραμύθια "αθάνατο νερό".
Ο χρήστης SALOME είπε…
Καλώστον τον παραμυθά που γύρισε απο το όμορφο δάσος!!! Καιβέβαια ξεκούραστος κι ανανεωμένος μας μεταφέρει σε καλογραμμένες, όμορφες ιστορίες. Να πώ κάτι; Εχεις μια νοσταλγία πάντως κι αυτό είναι πολύ όμροφο ακόμα κι όταν το παραμύθι συνδυάζεται με...τα σουβλάκια. Πράγματι η διήγηση έχει πινελιές ζωγραφιάς καιη εξέλιξή της είναι σε μια συνεχή εγρήγορση και αυτό το όταν... :), ;) είδες τα έμαθα κι εγώ τα σήματα.
Περιμένουμε τη συνέχεια-όσο για άλλο blog δεν ξέρω...Ενα παραμύθι απ' ευθείας στα ελληνικά γίνεται;
Ο χρήστης Кроткая είπε…
ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ! Μπλογκ με παραμύθια διά χειρός Ovi!

Παρεμπιπτόντως, ο καλός μου μίλησε με τον κοινό μας γνωστό, ο οποίος ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ!!! :)
Ο χρήστης oistros είπε…
Απολαυστικός και σε ρόλο παραμυθά. Αλλά τα παραμύθια δεν τ' αφηνουν στη μέση. Τα ανυπόμονα "παιδάκια" θα αρχίσουν να μουτρώνουν. Άντε "δώσε κλώτσο να γυρίσει". :))
Ο χρήστης mortaki είπε…
Τι ωραίο!!!
Βάλε και το αγγλικό κείμενο :)))
Ο χρήστης ovi είπε…
Καλησπέρα σε όλους σας!

eleni63

Είπαμε αυτό το παραμύθι εξελίσσεται στη ...Λαπωνία...άρα έχει κάτι ....Λαπωνικό! ;D

Salome

Μου λείπουν οι φίλοι μου και το λέω συχνά, νομίζω ότι αυτό που το κάνει να μου λείπουν πιο πολύ είναι ότι ...τους λείπω κι εγώ!!! Πολλούς έχω να τους δω πια πάνω από δέκα χρόνια! :D

krot

Χα ... αύριο μάλλον θα μιλάμε κανένα δίωρο!!! Εντυπωσιάστηκε; Ξέρεις είναι ‘αναγνώστης’ αλλά δεν λέει να βάλει και κανένα comment!!! ;D

oistros

Σσσσσσς! ;)

μορτάκι

Το σκέφτομαι σοβαρά, μιας και πραγματικά έχει άλλο ρυθμό!
Ο χρήστης ovi είπε…
Τα παιδικά παραμύθια

Οι ιστορίες που την αρχή τους θα βάλω είναι τρεις, ‘τα χρώματα της ονειροχώρας’, αυτό που έβαλα σε αυτό το post και ένα ακόμα που είναι για λίγο μεγαλύτερα παιδιά και που έχω σκοπό να βάλω στο μεθεπόμενο post.

Και για τα τρία έχω κρατήσει σημειώσεις και το δεύτερο έχει περάσει σε πρώτη μορφή στο κομπιούτερ γιατί έχω κάνει και τα περισσότερα σχέδια. Το τρίτο το κείμενο είναι έτοιμο, έχει διορθωθεί και λείπουν μερικά σκίτσα. Και τα τρία, τουλάχιστον όπως τα βλέπω εγώ είναι διαφορετικά και για να σας δώσω μια εικόνα αυτό που βλέπετε σε αυτό το post έχει εξελιχθεί σε επίπεδο σημειώσεων σε 45 σελίδες, το δε τρίτο μαζί με τα σκίτσα θα φτάσει τος 160 σελίδες. Γι αυτό λέω να διαλέξετε πιο από τα τρία και θα το συνεχίσω.

Και όταν διαλέξετε μάλλον ...θα ανοίξω καινούργιο blog για να μην παρεμβάλλονται οι φιλανδικές ιστορίες!!!

Λόγω της ‘τσιγγάνικης’ ζωής μου γενικότερα, έχω πολλά χρόνια να γράψω οτιδήποτε στα ελληνικά και φαντάζομαι ότι αυτό το καταλαβαίνετε όλοι σας από τα κείμενα μου, και όπως έχω πει πολλές φορές αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ξεκίνησα αυτό το blog γιατί φοβήθηκα ότι χάνω το ελληνικά μου και ο τρόμος μου είναι μην καταντήσω σαν τους ελληνοαμερικάνους ...πως τη λένε αυτή τη λέξη... μη γελάς krot!!!

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ!!!
Ο χρήστης SALOME είπε…
Τα ελληνικά σου πάντως είναι ανθηρά και η ελληνική σου γραφή εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα. ολα τα κείμενά σου και τα παραμύθια τα διαβάζω με πολύ ευχαρίστηση. Οσο για τους φίλους που σου λείπουν γιατί τους λείπεις, μπορώ να το καταλάβω...
Ο χρήστης dodo είπε…
Μιά χαρά είναι τα ελληνικά σου- μάλλον τα είχες μάθει καλά από την αρχή...
Αν μάλιστα διαβάζεις σύγχρονο ελληνικό τύπο με μέτρο και δεν το... παρακάνεις, δεν θα σού πάθουν τίποτε!
Ο χρήστης George Sou είπε…
Παραμυθένιο blog...
Δέχεστε συμμετοχές;
Ο χρήστης ovi είπε…
Salome

Σε ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που καταλαβαίνεις τι εννοώ για τους φίλους μου, είναι δύσκολο να το εξηγήσεις με λέξεις!!!

dodos

Σε ευχαριστώ πολύ! Μετά το περιβαλλοντολογικό shock ….το έκοψα!!! Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότερες εφημερίδες ανταγωνίζονται ποια θα σου δημιουργήσουν τις πιο ισχυρές ...ταχυπαλμίες και φοβίες!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
g_help_me

Εσύ ειδικά ...ρωτάς; :D
Ο χρήστης Eleste είπε…
Τι ωραίο παραμύθι!!!

Προτείνω τον ερχομό της Νεράιδας του Χιονιού, με την μοναδική της Σοφία και με την δύναμη του λευκού της magic amulet, καταφέρνει να επαναφέρει τον καλό μας Άρχοντα!

(μια φτωχή έκδοση happy end)..

Long Live our Lord!
Ο χρήστης Eleni63 είπε…
σκέψου βραδιάτικα να περιμένεις παραμύθι, να θέλει ο σκύλος βόλτα και ο άνδρα φαγητό και εσύ να περιμένεις το λαπωνικό. Είσαι σπουδαίος παραμυθάς και μια χαρά είναι τα ελληνικά σου. Περιμένω αύριο.
Ο χρήστης ovi είπε…
elinor

Τελικά μήπως πρέπει να φτιαχτεί ένα ‘συνεταιριστικό’ blog με παραμυθία; Το ξέρεις ότι στη Λαπωνία υπάρχουν troll και δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά του Tolkien; είναι πολύ αστεία και φιλικά, κάτι σαν χαρούμενοι καλικάντζαροι!!! :D

eleni63

Ελένη, τι ανυπόμονη που είσαι γλυκιά μου....;) και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
Ο χρήστης Eleste είπε…
ω ναι, γνωρίζω καλέ μου ovi, μάλλον να απευθυνθούμε και σε αυτά για βοήθεια? μήπως η ζεστή τους καρδιά, συνεφέρει τον Άρχοντά μας?

:)
Ο χρήστης ovi είπε…
Τα πάντα συμβαίνουν σε αυτά τα παραμύθια!!! ;D
Ο χρήστης Кроткая είπε…
"έχω πολλά χρόνια να γράψω οτιδήποτε στα ελληνικά και φαντάζομαι ότι αυτό το καταλαβαίνετε όλοι σας από τα κείμενα μου,"
Να επαναλάβω τους προλαλήσαντες; Τίποτα απολύτως δεν έχουν τα ελληνικά σου, είναι μια χαρά. Και στον προφορικό και στον γραπτό λόγο!

Όσο για το παραμυθένιο μπλογκ, προσυπογράφω χωρίς περιστροφές! Άντε, άντε!!
Ο χρήστης SALOME είπε…
Λοιπόν, παραμυθία που σου ξέφυγε πρηγουμένως μεταφράζεται ως παρηγοριά. Το ξέρεις αυτό; Και ίσως τελικά γι' αυτό να έχουν καλό τέλος λόγω παρηγοριάς...
Επανέρχομαι στους φίλους που τους λείπεις για να πώ ότι, επίσης, την ουσία της φιλίας την μετράς στην απουσία, όπως λέει κι ένας στίχος. Αλήθεια, Ελλάδα έρχεσα ποτέ ή μήπως κρατάς τα καλά σου ελληνικά δια μαθήματα εξ αποστάσεως;
Ο χρήστης Eleste είπε…
ovi, vi vann!!

www.dn.se


:)
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Mα τί γινεται
ποσα παιδιά εχεις τελικα;..

Δανάη, τη Δάφνη, τον Δημήτρη, τη Sofia, τη Majia, τον Urho, την Katie και τον Ορέστη!!! Και σε ένα ...λίγο μεγαλύτερο κοριτσάκι, την Ρωξάνη..



Θα μας υιοθετησεις και εμας;...

:)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οvi,έχεις μια μαεστρία άλλο πράγμα. Πώς μας καταφέρνεις τόοοοσο μεγάλα παιδιά, στημένους στην οθόνη; Φαντάζομαι τα πιτσιρίκια. Θεό θα σ' έχουνε. ΄Αντε, τη συνέχεια και από τα τρία, έτσι για να μην αφήνουμε κενά.
Υ.Γ. Μεταξύ μας, ήμουν τόσο συνεπαρμένη που είτε αχνιστά ήταν τα ροφήματα είτε καπνιστά δεν πήρα...μυρωδιά
Ο χρήστης Кроткая είπε…
u 've got mail, dear!

χεχεχε!
Ο χρήστης ovi είπε…
καλημέρα σε όλους

krot

Πολλά φιλιά.
I got the mail and … Wow!!! ;D

Salome

Ευχαριστώ, είδες τι μαθαίνω από ένα τόνο λάθος; Και δεν ήταν και καπνιστός!!! :)
Ούτε για διακοπές από επιλογή!!! Μιλάω πολύ συχνά με φίλους Έλληνες ...από το τηλέφωνο γιατί οι ντόπιοι Έλληνες .....αστα ... το επόμενο επεισόδιο!!! ;)

elinor

;)

ergotelinen

Πολλά και μεγάλη αγκαλιά!!! :D

φιλουμένα

Σε ευχαριστώ και καλωσήρθες!!! :D
Ο χρήστης trol είπε…
'τσιγγάνικη' ζωή :)
ή δεν την αντέχεις ή τη δέχεσαι και γράφεις καταπληκτικά παραμύθια
Ο χρήστης maika είπε…
καλημέρα!
έχουμε μαζευτεί πολλά ανυπόμονα παιδάκια.. και περιμένουμε... έλα βρε ovi , μη μας κρατάς αλλο σε αευθεία....
(παράγωγο του αγωνία... το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να εκφράσουμε την υπερβολή....
maikaλεξικό, σελίδα 1.265.342,1,εκδόσεις τριαλαρί τριαλαρό)..
Ο χρήστης Εαρινή Συμφωνία είπε…
Αααα, θέλω κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο. Please!
Ο χρήστης ovi είπε…
ergotelinen

Πολύ καλό!!! Θα τα πούμε κι ...από κει!!! ;D

troll

Αμ έχω μάθει και αλλιώς; Σε ευχαριστώ και σου χρωστώ κάτι αλλά με ...βασανίζει!!! :D

maika

Σε λίγο μπαίνει φιλανδική ιστορία ...μην ξεχνάμε και το θέμα του blog!!!
Α! Παραδέχομαι ότι οι γνώσεις σου σε πολλά θέματα με έχουν ...συγκλονίσει!!! ;D

εαρινή συμφωνία

Τι να κάνω τώρα; ...λίγη υπομονή!!!
:D
Ο χρήστης ovi είπε…
Μόλις μετέφερα στο κομπιούτερ από τις σημειώσεις μου το επόμενο post και βέβαια πρέπει και να το γράψω σε σωστά ελληνικά - παρ΄ολα τα καλά σας λόγια που και σας ευχαριστώ, ξέρω τη κατάσταση μου. Αυτό μου παίρνει ενα γεμάτο δίωρο και βέβαια πρέπει και να δω τι γίνεται στη Σουηδία, τι κάνουν οι τζίτζικες της ergo, τι είπε η Halonen να γράψω και κάτι και να παρακολουθώ και το ovi, οπότε γράφω στο blog όσο πιο συχνά γίνεται!!! :D
Ο χρήστης ovi είπε…
A! πρέπει να ζήσω κι όλας!!! ;D

Αφήστε που και η μικρή μου πριγκίπισσα έχει και δικαιολογιμένες απαιτήσεις!!! :D
Ο χρήστης ovi είπε…
Μετά απο καιρό έπιασα ελληνικό ραδιόφωνο και ...είναι γεμάτο Μάνο Λοϊζο!!! Σαν να σκοτείνιασε επότομα και η θερμοκρασία έπεσε στους 10!
Ο χρήστης Eleste είπε…
hey ψιτ..

έχουμε αφήσει ένα Άρχοντα σε κακά χάλια να αργοπεθαίνει.. θα βρεθεί το magic potion ή να βγώ για μανιτάρια και μανδραγόρα??

:)
Ο χρήστης ovi είπε…
ασε να φτασει και η εβδομη μερα!!! :D
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
hey hey ovi!!! παραμυθια απο μπαμπαδες για κορες ευπροσδεκτα, ακομα και σε greenglish!!! εμενα παντως μεχρι τωρα το πρωτο μου αρεσε με την ονειροχωρα... δεν μπορω αλλους βασιλιαδες-μπαμπαδες που πονανε :-(

φιλιααα :-))

παντως και γω ψηφιζω την δημισιευση και των τριων. εμεις δηλαδη παιδια δεν ειμαστε? δε θελουμε παραμυθι???
Ο χρήστης ovi είπε…
Kαλησπέρα, ωχ, συγνώμη τοξερω οτι δεν χρειαζεσαι αλλους αρρωστους μπαμπαδες!!! πολλά φιλιά!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
χμμμ...τωρα που το ξανασκεφτηκα, ισως να το δεχτω και αυτο...αν μου υποσχεθεις οτι ο Αρχοντας - μπαμπας γινεται καλα στη συνεχεια... θα μεινει μεταξυ μας, μυστικα κραταω καλα O:-)
...πολλα ζηταω ;)
Ο χρήστης ovi είπε…
:D

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος