Σεπτέμβριος!!!

Καλό μήνα σε όλους σας και καλό φθινόπωρο. Τους τελευταίους μήνες που βρίσκομαι σε αυτό το θαυμαστό κόσμο των blogs έζησα δύο αναχωρήσεις. Δεν μπορώ να πω ότι τις κατάλαβα και η πρώτη σαν να με πόνεσε λίγο περισσότερο από όσο θα περίμενα και ψάχνω καθημερινά να βρώ ...θαυμαστικά. Αλλά δική σας απόφαση και πρέπει να τη σεβαστώ!

Πριν από λίγα χρόνια γνώρισα ένα καταπληκτικό Φιλανδό ποιητή από την Ostrobotnia που πηγαίνω συχνά. Τον Arto Melleri. Εγώ ποιητής δεν είμαι και από πεποίθηση πιστεύω ότι η δουλειά του μεταφραστή είναι πολύ δύσκολη ή καλύτερα όπως είπε και ο T.S. Eliot σε συζητήσεις του με τον Σεφέρη, ο μεταφραστής ενός ποιήματος στη ουσία δημιουργεί ένα καινούργιο ποίημα, γι’ αυτό θα με συγχωρήσετε αλλά θα αντιγράψω την μετάφραση στα αγγλικά που έχει κάνει ο ίδιος ο Arto σε δικό του ποίημα που μου αρέσει πολύ.

Μαζί με τη φωτογραφία που είναι από το πρωτο ταξίδι μου στη Λαπωνία τα αφιερώνω στη Hliodendron που μου λείπει και στον Poetrys lover που πακετάρει σιγά σιγά!!!

In Greece Death is no shade

That summer, Europe’s motorways glued to the scorched earth a charred wind.

I crossed the frontier at night, morning pitched me on a white-hot hardness, a treeless flatland: It was as quiet as if the history-long working day were over and the old men were collecting dried newspapers in the continent’s cemeteries.

Sheep, gone wild, were wandering through the ruins, their baaings like heavily falling snow: no one was shearing the sheen of their fleece.

And death is no shade but a sun that melts a cast of white gold on the earth-crust’s stony aching collar-bones;

Sun death blared sulphurous flames, like a mute trumpet-section;

here the father’s good and bad works are all equally good and nothing gives you to understand that one is happier or sadder than the other,

The earth than the sea,

Or you than me.

Σχόλια

Ο χρήστης ovi είπε…
Και μη μου πείτε τίποτα για το coding, υπάρχουν και περιπτώσεις που ...δεν υπάρχει coding!!! :-
Ο χρήστης Debby είπε…
Καλημέρα!
Και καλό μας μήνα επίσης!
Ποιητικές διαθέσεις βλέπω σήμερα!! Καλό αυτό!
Ο χρήστης SALOME είπε…
Μου πήρες την αρχή αλλά και το τέλος!! Από το πρωί σκέφτομαι τον Σεπτέμβριο και επειδή γράφω ποιήματα μπαίνω στην ατμόσφαιρα αυτή που λατρεύω.. Εγραψες κι ένα ποίημα μελαγχολικό, όπως πρέπει δηλαδή, κι έκλεισες. Καλό μήνα, λοιπόν αλλά κυρίως καλή ελαφριά ψυχρούλα. Ετσι είναι εδώ στο νησί, τουλάχιστον...τα καλύτερα δηλαδή!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημέρα και καλό μήνα.
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Εξαιρετικό ποίημα. Σαν θεματολογία, αλλά και εικόνες, μου θύμισε το κείμενο του Νίκου Δήμου Το Φως των Ελλήνων.

Επίσης, εξαιρετική φωτογραφία. Θα την ονόμαζα (λόγω προσωπικών συναισθημάτων ή μπορεί να γεννά το ίδιο και σε άλλους?) 'Νοσταλγία'.
Ο χρήστης ovi είπε…
Kαλή σας μέρα.

Η αλήθεια είναι οτι καιρό τώρα θέλω να βάλω κάτι από τη Φιλανδική λογοτεχνία, είναι κρίμα που η 'αναχώρηση' δύο ποιητών γίνεται η αφορμή.

Καλή μέρα και στην καπετάνισσα που μάλλον μας αγγίξανε και τα ίδια πράγματα.
Ο χρήστης ovi είπε…
@ debby

Καλημέρα, κάποια στιγμή που θα βάλω τα πραγματικά Karelian ποιήματα να δεις!!!

@ Salome

Ποιήματα του Arto θα ξαναβάλω γιατί η ιδιαίτερα φιλανδική γραή του μου αρέσει πολύ.

Το αστείο είναι οτι εδώ σαν ...να ζέστανε!

@ Mary

Καλή σου μέρα και καλό μήνα

@ yiannish

Να δώ πόσο θα αντέξεις!!!

και ...ευχαριστώ ;D
Ο χρήστης phivos είπε…
Ovάκο και όλα τα παιδιά, καλημέρα και καλομήνα! Και για να πάει καλά ο μήνας, χρειάζεται και το γκρινιάρη του (και τώρα που γυρίζει και το κεφάλι να δεις επίδοση!). Επιτρέψατέ μου:

α) μπήκαμε λοιπόν στον έβδομο μήνα που τον μετράμε για ένατο. Και είμαστε ακόμα για κάμποσες μέρες στο καλοκαίρι, που το λέμε φθινόπωρο. Θα σάς πείραζε να κρατούσα τους δικούς μου ρυθμούς. Τους νοιώθω πιο κοντά στη Φύση. Και πιο μακριά από τις καθημερινές και απερίσκεπτα υιοθετημένες συμβάσεις.

β) έχω μια εντελώς έμμονη ιδέα για την ποίηση. Πιστεύω ότι η ποίηση είναι πρώτα παιχνίδι με τις λέξεις και μετά φορέας ιδεών και νοημάτων. Κάτι σαν Αρχιτεκτονική της γλώσσας.
Για το λόγο αυτό, νομίζω ότι η ποίηση δεν μεταφράζεται. (ούτε καν το "γίνεται άλλο ποίημα" δε με πείθει). Απλά, δεν μεταφράζεται!

Η ιδέα μου σχετικά, είναι: πάρε ό,τι μπορείς από το ποίημα έτσι όπως το έγραψε ο ποιητής, στη γλώσσα του και άσε τις μεταφράσεις στο ντουλάπι. Διάβαζε ποίηση μόνο στο πρωτότυπο. Πιο εύκολα μαθαίνεται μια ξένη γλώσσα, παρά μεταφράζεται ένα ποίημα.

Χρόνια πολλά τώρα, κάνω οικονομία στις εμπειρίες μου. Η ποίηση στο πρωτότυπο, μ'έχει πλουτίσει αφάνταστα. Κι αν υπάρχουν αριστουργήματα που κάνοντας έτσι, δεν θα γευτώ ποτέ, δεν πειράζει. Το άφταστο, είναι κι αυτό μια απ'τις χαρές της ζωής!

Ελπίζω να βγάζετε κάποιο νόημα απ'αυτά που έγραψα εδώ. Το πλοίο κουνάει γερά, βλέπετε.

Καλό μήνα σε όλους!
Ο χρήστης phivos είπε…
Θα σάς πείραζε να κρατούσα τους δικούς μου ρυθμούς;

Ατιμη στίξη, όλα τα νοήματα, εσύ, στα χέρια σου!
Ο χρήστης ovi είπε…
Τρυφερέ γκρινιάρη, ελπίζω να είσαι καλύτερα κι αν θέλεις εσύ εκεί θα κολλήσουμε, να αλλάξουμε και τις εποχές.

Για τη μετάφραση συμφωνώ και γι΄αυτό έβαλα τη μετάφραση του ίδιου του ποιητή. Παράλληλα μ΄ αρέσει και μια λέξη που χρησιμοποιούσε ο Ηλίας Πετρόπουλος, οχι μετάφραση αλλά παράφραση!!!

Ρυθμούς; Τι ρυθμούς; Δεν μου φτάνει που έχω εδώ έναν που βαράει κι εγώ χορεύω, θα έχω κι εσένα τώρα!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Φαντάζομαι όλοι παρακολουθείτε το basket. Δυστυχώς εγώ πρέπει να ...συνεχίσω την ημέρα μου που θα με κρατήσει μακριά απο τα basketονέα... Λοιπόν αντε και με τη νίκη!!!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
μμμμ..Ποιηση θα επανελθω....



45 -41 η Ελλαδα στο Ημίχρονο....

Δεστε και το post του Ioannisk
που γκρεμίζει αλλο ενα σκανδιναβικό μύθο
Ο χρήστης Ecumene είπε…
101 - 95!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We beat US!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yeah!......

:)

Bγεστε Ελληνοφινλανδοί στους δρόμους
να πανηγυρίσετε!!!!!

:)
Ο χρήστης Кроткая είπε…
Καλό μήνα! Πολύ όμορφο, και συμφωνώ με το Φοίβο πολύ!

Εγώ δεν είδα το μπάσκετ... δουλεύω (γκρρρρ!).

Αναμένουμε λοιπόν και τα υπόλοιπα που μας έταξες! :)
Ο χρήστης Кроткая είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης ovi είπε…
Μόλις άκουσα φιλανδικά νέα! Η Ελληνική τραγωδία του ΝΒΑ

Και που ξεκίναγα τη μέρα μου με ένα ...ποίημα!!!
Ο χρήστης Καπετάνισσα είπε…
Πάρε μια αγκαλιά βρε Ovi.
Έ, χειμώνας έρχεται (εκεί ήδη
άρχισε τις γνωστές... κρυάδες του).
Αγκαλιά πανηγυρική -μέρα που'ναι-, αλλά και αγαπησιάρικη γιατί είσαι "αδελφή ψυχή"...
Ο χρήστης bidibis είπε…
Η ηλιόδενδρον πρέπει να γυρίσει σήμερα που έβαλα αβατάρι στο στυλ που της αρέσει.

Ο γνωστός σε εμάς Φινλανδός διαιτητής (απο τις καλές εποχές του Αρη) Γιοκεμπραντ (ή καπως έτσι τέλος παντων) είναι γνωστός στη Φινλανία ή επειδή το μπάσκετ δν είναι δημοφιλές εκεί περνάει και αυτός απαρατήρητος;
Ο χρήστης ovi είπε…
@ καπετάνισσα

Την αγάπη μου!!!

@ BadlyDrawnBoy

Ηλιόδενδρον ... ακούς;

!!!

O Κάρι δεν θα ξεχάσει ποτέ το ξύλο που έπεσε και ειδικά μια φορά στη Θεσσαλονίκη το ξύλο που έπεσε σε γυναικείο basket!!! Στον αγώνα Φιλανδία Ελλάδα καθόταν δίπλα μου και είναι ένας από τους ...πολλούς που εκείνη τη μαύρη μέρα κέρασα μπίρα!

Το basket δεν σημαίνει σχεδόν ...τίποτε εδώ, ξεχνάς ότι εδώ παίζουν hokey στο πάγο και όλα τα μεγάλα αστέρια ονειρεύονται να παίξουν ή παίζουν στο NSL αντίστοιχο του NBA. Κάποια στιγμή πέρσι φέραν τον Dennis Rodman για ένα αγώνα επίδειξης και μαζεύτηκε κάποιος κόσμος αλλά ... ήταν το show Rodman, ο οποίος δεν έφυγε από το αεροδρόμιο αλλά μεταξύ της πτήσης που τον έφερε και αυτής που θα έφευγε είχε ένα κενό 7 ωρών και προλάβαινε να ξεκουραστεί και να παίξει και στο παιχνίδι. Ο ασύλληπτος έμεινε όλες τις ώρες στο αεροδρόμιο, έγινε φέσι με φιλανδική βότκα, πήγε στο γήπεδο, έπαιξε 12 λεπτά, έβαλε 30 πόντους, έβρισε τους Φιλανδούς από μικροφώνου και ...έφυγε!!!
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Πρωτοχρονιά του ‘91 αν δεν κάνω λάθος. Εγώ φρέσκος στη Φινλανδία και λίγο πριν την αλλαγή του έτους, παίρνω το λεωφορείο να πάω στο κέντρο (από Hervanta). Στη διαδρομή, κάποια παιδιά γυμνασίου μου πιάνουν κουβέντα (στο λεωφορείο ήταν αυτοί – 4-5 άτομα- εγώ και κάνα δυο άλλοι). Με το που ακούν πως είμαι από την Ελλάδα αρχίζουν: Galis! Gianakis! Είχαμε βλέπετε πρόσφατο το πανευρωπαϊκό. Γελάνε δυνατά, λίγες λέξεις φωναχτά, ξαφνικά το λεωφορείο σταματά ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ και ανοίγει η πόρτα. Τα παιδιά παγώνουν. Εγώ στον κόσμο μου. Ρωτάω τι συνέβη και μου λένε πως ο οδηγός θέλει να κατέβουν κάτω επειδή κάνουν φασαρία.

Προσέξτε τώρα: πρωτοχρονιά, -20 έξω, στη μέση του δάσους και το επόμενο λεωφορείο περνάει ΜΕΤΑ το νέο χρόνο. Τα παιδιά θα έκαναν πρωτοχρονιά στο δάσος επειδή μιλούσαν δυνατά!

Ο οδηγός poker face – ούτε που καταδέχτηκε να ξαναμιλήσει. Καθόταν με ανοιχτή πόρτα ανέκφραστος, λες και βρισκόταν σε αίθουσα αναμονής. Ρωτάω αν πρέπει να κατέβω κι εγώ (μαζί μιλούσαμε) τα παιδιά μου λένε όχι, μόνο αυτά θέλει να κατέβουν, μου εξηγούν το παράπονό τους, τελικά κατεβαίνουν και το λεωφορείο ξεκινά.

Κι όλα από το μπάσκετ... Ίσως ο οδηγός να ήταν φίλαθλος του χόκεϊ – ποιός ξέρει; Πάντως καραμαλάκας ήταν!!!
Ο χρήστης oistros είπε…
Αχ θέλω να χαλαρωσω με τους στίχους σου αλλά ζω σε ρυθμό έξαλλων πανηγυρισμών. Ναι ο γκρινιάρης μας μπορεί να έχει δικιο για το μπάσκετ αλλά εμείς "της γης οι διψασμένοι" θα κάνουμε πως αγνοούμε όσα λέει. Προσωρινά έστω..
Καλό μήνα
Ο χρήστης ovi είπε…
@ Καλησπέρα Γιάννη,

Ελπίζω να διασκέδασες ανάλογα τη νίκη, άκουσα ότι τη Θεσσαλονίκη την κάψατε!!!

Όσο για τους οδηγούς ...οι ίδιοι μλκ είναι!!! Τώρα τα έχουν και με τα καροτσάκια. Ένα ανά λεωφορείο και ας την βλέπουνε τη δύστυχη με το μωρό να παγώνει κι ας έρχεται το επόμενο σε 15 λεπτά, κι ας του εξηγεί ότι το καροτσάκι διπλώνει!!! οχι γιατί κάποιος γέρος έχει χωθεί με το καροτσάκι, τα θυμάσαι αυτά με τις ροδίτσες το καλοκαίρι τα σκι το χειμώνα!!!

@ Καλησπέρα Oistros

Ο γκρινιάρης είναι άρρωστος και κάνει σαν παιδάκι!!!
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Ovi, να πω την αμαρτία μου. Μπαίνω στο ταξί να πάω δουλειά και ακούω το τραγούδι "αρχίζει το ματς, αδειάσαν οι δρόμοι". Πιο πριν είχε κάποιο άλλο του Κηλαηδόνη. Επειδή τον είχα δει σε μια αφίσα στο δρόμο, λέω θα είναι διαφήμιση. Μου λέει ο ταξιτζής «στις δέκα και μισή δεν θα υπάρχει ψυχή στο δρόμο». Και εγώ ρωτάω γιατί. Δεν ήξερα για το ματς – δεν παρακολουθώ αθλητικά καθόλου.

Οι πανηγυρισμοί; Πρώτο τραπέζι πίστα ο Ψωμιάδης. Να κάνει δηλώσεις για την ανωτερότητα των Ελλήνων απέναντι (ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ!) στους Αμερικανούς. Είπε: «εκφράζουμε τη συνείδηση του κόσμου».

Λέω... Μπας και έχουμε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης σε ένα μήνα; Μπας και λέει κάτι που θα παίξει παντού και πουλάει; Αλλά δεν θέλω να είμαι κακοπροαίρετος... Τυχαία περνούσε, τυχαία το είπε, τυχαία βρέθηκαν κάμερες εκεί. Ας είμαστε δίκαιοι.

Κατά τα άλλα, κακώς λένε «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». Ειδήσεις δεν υπάρχουν όταν κερδίζουμε κάποιο σημανικό ματς. Οι μισές ειδήσεις (στη ΝΕΤ!) ήταν το πως κερδίσαμε, οι άλλες μισές το πως πανηγυρίσαμε και οι τελευταίες ειδήσεις (αντιπροσωπευτικές ενός ανασφαλούς λαού) το πως είδαν τη νίκη μας οι άλλοι. Μεταγλωττισμένα δελτία ειδήσεων από ΗΠΑ, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία.

Αρνήθηκα να δω τις ειδήσεις των 9:00.
Ο χρήστης Debby είπε…
Καλά ε? Αυτό το σχόλιο του Yannis με το λεωφορείο και τα παιδιά την Πρωτοχρονιά με τους -20 με άφησε με ανοιχτό το στόμα!!

Αν είναι δυνατόν!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
@ Γιάννη καλημέρα, εντάξει το χρειαζόμουνα το γέλιο!!! Αυτο τον Ψωμιάδη όπως και να το κοιτάξω δεν μπορώ να καταλάβω πως τα καταφερε και έγινε και δήμαρχος και βουλευτής. Ο άνθρωπος και σαν κλοουν είναι κακός!!! Σε αθλητικό site διάβασα κατι πολύ καλό που θα το βάλω παρακάτω!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
@ debby

μλς υπάρχουν παντού!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Αυτό το είδα σε αθλητικό site και πραγματικά μου άρεσε!

Εθνική Ελλάδος γεια σου...

ΥΓ1: Αυτή η νίκη και η πορεία της Ελλάδος από το 2005 και μετά δεν ανήκει σε κανέναν λεγόμενο «μασόνο» και σε κανέναν μπασκετόφιλο που θυμάται το άθλημα μόνο στις επιτυχίες του. Ανήκει στον Παναγιώτη Γιαννάκη και στους παίκτες του. Αυτοί την πέτυχαν και αυτοί θα την γλεντήσουν. Εμείς –«μασόνοι» και μη, μπασκετικοί και μη- το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σιγοντάρουμε με παλαμάκια στην άκρη της πίστας...
ΥΓ2: Ποια η διαφορά εθνικής ποδοσφαίρου και εθνικής μπάσκετ; Αυτή του μπάσκετ ξέρει να διαχειρίζεται μια επιτυχία και να παραμένει στην κορυφή.
ΥΓ3: Αυτή η Εθνική έχει πρόβλημα στην επίθεση. Το είδαμε... Αυτή η Εθνική δεν έχει καλά ποσοστά στα τρίποντα. Το είδαμε... Αυτή η Εθνική πηγαίνει σε χαμηλά επίπεδα το σκορ... Το είδαμε... Αυτή η Εθνική δεν παίζει ελκυστικό μπάσκετ... Αυτό κι αν το είδαμε...
ΥΓ4: Πως είδε το ματς η μητέρα του Κακιούζη; Τι είπε για τη νίκη η κοπέλα του Τσαρτσαρή; Πως πανηγύρισε ο πατέρας του Παπαδόπουλου; Τι ευχήθηκε ο παπάς που βάπτισε τον Διαμαντίδη; Και άλλα πολλά. Αυτή είναι η σωστή κάλυψη ενός θριάμβου από τα ΜΜΕ. ‘Η μήπως όχι;
ΥΓ5: Αγαπητή Βανδή, αγαπητή Κοκκίνου: Πως και δεν πήγατε στην Ιαπωνία, βαμμένες με τα γαλανόλευκα χρώματα, όπως είχατε πάει στην Πορτογαλία; Σας έπεφτε μακριά ή το μπάσκετ είναι πιο πολύπλοκο άθλημα από το ποδόσφαιρο για τα δεδομένα σας; Η ίδια ερώτηση ισχύει για όλους τους "εποχιακούς" φιλάθλους... Κι εγώ "εποχιακός" φίλαθλος είμαι -ειδικά στην εθνική μπάσκετ- αλλά ποτέ δεν στέρησα εισιτήριο από κάποιον που στέκεται σχεδόν πάντα δίπλα στην ομάδα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι "μαϊντανοί" επέστρεψαν

Η νίκη της εθνικής ομάδας όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ενθουσιασμό σε ολόκληρη την χώρα, η οποία βγήκε στους δρόμους και πανηγύρισε το μεγάλο γεγονός, την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η χώρα και ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιες στιγμές, από στιγμές που την γεμίζουν υπερηφάνεια.

Αυτό που ωστόσο είναι δυσάρεστο είναι η εμμονή σύσσωμης της πολιτικής σκηνής( και όχι μόνο) να επωφεληθεί και να καρπωθεί από τον μεγάλο θρίαμβο και να βγει σε κάποιο παράθυρο ή σε κάποιο δελτίο ειδήσεων. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και μετά την κατάκτηση του Euro, οι "μαϊντανοί" είδαν κάμερα και ...μπήκαν. Ότι και αν κάνουν όμως η επιτυχία ανήκει σε αυτούς τους 12 "θεούς" που μας έκαναν για ακόμα μια φορά υπερήφανους.
Ο χρήστης SALOME είπε…
Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια για την μουσική υπόκρουση! Ασε, μέρες τώρα προσπαθώ στο δικό μου blog και τίποτα δεν καταφέρνω.
Ως προς το basket περάσαμε τόσο μα τόσο σύντομα και Πάλι στην υπερβολή. Ηθελα και νάξερα τι θα γίνει αμα τελικά βγούμε πρώτοι; Μήπως δεν θα έχουν καν νόημα οι πανηγυρισμοί...λέω....αν πάλι χάσουμε ως γνωστόν θα φταίνε μάλλον οι Ισπανοί και η κακή μας τύχη...
Για τη στάση των οδηγών των λεωφορείων...σας περιγράφω εν συντομία περιστατικό γυρίζοντας απο Επίδαυρο. "Ανακαλύπτει ο οδηγός κάποιον-έναν τυπάκο γύρω στα 55 με μια τσάντα στον ώμο, απο εκείνους που γυρίζουν εδώ κι εκεί, ξέρετε φαντάζομαι- έχει ανάψει ένα τσιγαράκι στη ζούλα και αυτό δεν επιτρέπεται. Σηκώνεται ο οδηγός, 30 περίπου χρονών, τον κάνει τ'αλατιού και τον πετάει απο τις σκάλες του λεωφορείου, αφήνοντάς τον στα Ισθμια να πάρει το επόμενο. Του φέρθηκε σαν σκουπίδι". Οι άλλοι κοιτούσαν.Μόνο όταν έπεσε με το κεφάλι απο τα σκαλιά του λεοφωρείου κάποιοι τον έπιασαν και τον σήκωσαν...απο καθήκον αφού έσκασε δίπλα τους. Αυτά από την ελληνική ύπαιθρο που κάποτε μοιράζαν καλημέρες...θυμάστε?
Ο χρήστης SALOME είπε…
Α! Ακυρο για την μουσική υπόκρουση.Ηταν από άλλο site που είχα ανοικτό...Πάντως με τον Σεπτέμβρη σου ταίριαζε.
Ο χρήστης ovi είπε…
Και έτσι οι καταπληκτικοί Φιλανδοί καταφέρανε να συμβιβάσουν όλους τους Ευρωπαίους και να βγούν απο την Lappeenranta με μιά απόφαση στο στιλ ...θα δούμε!!!

@ Anonymous

Αυτοί οι "μαϊντανοί" που όλο επιστρεφουν και ειδικά οι μαυροφορεμένες θρηνούσες είναι που με τρελαίνουν. με τη βοήθεια του 'θεού' βρήκαν τα παληκάρια το καλάθι τωρα βέβαια γιατι το χασανε οι Αμεικάνοι αφου στον ίδιο θεό πιστεύουνε ... μυστήριο!!!

@ SALOME

Και ψάχνομαι τόση ωρα να δω τι μουσική έχω!!! Οχι τίποτα άλλο είμαι και δεινοσαυρος οσον αφορά το πακέτο (μόνο, ετοιμοι είσαστε!!!) και δεν θα μου φαινοταν παράξενο να έχω κάνει κατι και να μη το εχω καταλάβει!!! :D

Γενικά με τους οδηγούς λεοφωρείων έχω κι εγώ πολλά και τους θεωρώ και λίγο ...εγκληματίες! Αν δεις πως τρέχουν δεν περιγραφεται. Και ξέρεις τώρα με τη μικρή που τη παίρνω και μαζί μου στο κέντρο έχω συνειδητοποιήσει πόσο ασχημα είναι τα πράγματα!!! Ολοι αφού αποτύχανε να γίνουν Raikonen ή Tyson γίνανε οδηγοί λεοφωρείων!!! :)
Ο χρήστης ovi είπε…
Ενα καταπληκτικό mail που μόλις πήρα απο Ισπανό συνάδελφο!!!

Hello Thanos & Ovi Team,

My purpose of this email is to express my congratulations to the whole Greek and Spaniard Families for qualifying for the Worldbasket Japan 2006. Greece in an amazing demonstration of what is basket to US team, in an epic tale, as equal as Ulisses trip. Greeks will remark this day in their calendars as the day that they got their Master degree in Basket. Key point were a strong defence that make crazy US attack and a tremendous team play with Papaloukas as man orchuesta.

In the other semi, Spain and Argentina(Olimpic Champion) where preparing arms for the batle, and that was it! a batle! Argentina planned the match as total batle to the Spanish Armada, but Spaniars never lost faith, even when Pau Gasol got injured and a tight result to 74-74, with just 18 seconds to the gong!. Spain won by just one point and the happyness of the Golden Guys (as it known in the country when playing the Junior tournement 10 years ago won US team at the final) has come across the whole country from Japan.

The Final--Greece vs. Spain-- seems very interesting, both teams have strong defences, both teams are TEAMS, and both teams have grown up from inside to show to the world what is Basket today! For sure in this final will run lot of Olive Oil! This is the first tiem in history 2 European Tems got to the Final.

Our appointment: This Sunday 12:30 CMT , in Finland 13:30

PD: not just from Football the man lives
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Έγραψες ‘Lappeenranta’ κι έμεινα! Έτσι λέγεται το πιο αγαπημένο μου μέρος στη Φινλανδία (η φωτογραφία που έστειλα πριν μερικά ποστ) και είναι μικρό, ίσως 300 μέτρα ακτής – μετά αλλάζει όνομα.

Μετά σκέφτηκα ότι φυσικά και υπάρχουν πολλές ranta με αυτό το όνομα…

Σήμερα εμπεδώσαμε το πώς είδαν οι ξένοι τη νίκη μας. Πρέπει να έχω δει κανάλια που δεν τα βλέπουν ούτε στη χώρα τους…
Ο χρήστης ovi είπε…
Αντε να δώ ποτε θα κάνεις τα πράγματά σου πακέτο!!! Αλλά φαντάζομαι κι εγώ το ίδιο θα ήμουνα αν επέστρεφα τώρα!!! ;D

Άκουσα οτι στο Ιράν στήσανε γιορτή!!!
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Φυσικά και στήσανε γιορτή. Πολλοί Ψωμιάδηδες μαζί καταλαβαίνονται. Που, πάει να πει, ο δικός μας Ψωμιαδης είναι τυχερός που γενήθηκε Έλληνας. Στο Ιράν θα χανόταν...
Ο χρήστης maika είπε…
Καλημέρα,καλό μήνα!

Για το ποίημα δε θα μπορούσα να πω απολύτως τίποτα... μόνο να το απολαύσω!

Για τα λεωφορεία όμως.... ΄Εζησα για ένα διάστημα στο Σαντιάγκο της Χιλής. Εκεί οι οδηγοί των λεωφορείων όσο πιο πολλούς επιβάτες μεταφέρουν τόσο πιο καλά θα πληρωθούν....
Στο δρόμο λοιπόν κάνουν κόντρες ποιος θα φτάσει πρώτος στη στάση...
Αν βέβαια στη στάση στέκεται και περιμένει μόνο ένας... την πάτησε... Συνήθως το λεωφορείο τον προσπερνά και ο ταλαίπωρος μένει εκεί να περιμένει...
Αν είσαι απο τους τυχερούς.. και έχεις ανέβει στο λεωφορείο κάνεις το σταυρό σου για να τα καταφέρεις να κατέβεις.... Η πόρτα στη στάση ανοίγει και κλείνει σε χρόνο μηδέν... διότι η κούρσα με το χρόνο συνεχίζεται... Όπως είπα σημασία για το οδηγό δεν έχουν όσοι θέλουν να κατέβουν αλλά πόσοι θέλουν να ανέβουν...
Αν πάλι έχεις και παιδάκι μαζί σου... ο μόνος τρόπος για να κατεβείτε και οι δύο είναι να το κρατας αγκαλιά αλλιώς μπορεί η πόρτα να σας χωρίσει ή να σας μαγκώσει τα χέρια...
Περιτό να πω τί γινόταν όταν το λεωφορείο έπαιρνε καμμιά μεγάααααααλη στροφή... Απο τα αριστερά παράθυρα βρισκόσουν στα δεξιά και τούμπαλιν....

Είχα επίσης ακούσει πως τα λεωφορεία στο Σαντιάγκο τα είχε έλληνας....
Ο χρήστης maika είπε…
..αρχίζει το ματς!!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Nίκησε και η Φινλανδία 3-1
την Πολωνία μεσα στην Βαρσοβία...

Πανηγύρισαν;

:)

Tην Τεταρτη παίζει Φινλανδία-Πορτογαλλία....

Θα πας;;
Ο χρήστης ovi είπε…
Λοιπόν το παιχνίδι άρχισε για σας κι εδώ επειδή όλοι οι σταθμοί είναι ...φορτωμένοι, στο internet και άλλοτε πιάνω άλλοτε δεν πιάνω, όποτε μπορείτε ... μου λέτε!!!

@ yiannish

Αυτό το Ψωμιάδη ...δεν ξέρω πως να τον ..πιάσω!!! μερικά από αυτά που έχω ακούσει να λέει απλά δεν θέλω να τα πιστέψω!!!

@ maika

Τervetuloa! Αυτό που μου άρεσε ήταν το ...κερασάκι!!! Αμ είδες τι σου κάνει ο απόδημος!!!

@ Ergotelinen

Αυτά συμβαίνουν μόνο όταν η Φιλανδία νικάει τη Σουηδία στο χόκεϊ!!! Ποδόσφαιρο ...καλά, πλάκα έχεις!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
@ Ergotelinen

A! και οταν κερδίζουν οι ...Lordi
Ο χρήστης ovi είπε…
Μόλις άκουσα το αποτέλεσμα. Ελπίζω αυτοί που προγραμματίζαν να πανηγυρίσουν να μην το αναβάλλουν γιατι η δεύτερη θέση είναι για το κόσμο του basketball τουλάχιστον ουράνια!!!
Ο χρήστης oistros είπε…
Κακά τα ψέμματα φίλε. Είχαμε πιστέψει ότι μας ανήκει η πρώτη. Κι αυτό έχει μία απογοήτευση που παλεύουμε να διαχειριστούμε με καλοσύνη. Οι Ισπανοί το άξιζαν. Άλλωστε, ήταν το αουτσάιντερ σε αυτόν τον τελικό. και εμείς για πρώτη φορά το φαβορί. Προσωπικό μου συμπέρασμα: είμαστε προτιμότεροι σε ρόλο αουτσάιντερ, όπως με τους Αμερικανούς. Παλεύουμε και πεισμώνουμε. Να 'ναι καλά πάντως. Μας χάρισαν συγκινήσεις και ελπίδες. Κι άλλωστε δεν είναι άσχημα να είσαι δεύτερος στον κόσμο. :)
Ο χρήστης George Sou είπε…
Ο χρήστης ovi είπε…
@ Ανδρομεδα

Σε ακουω!!!

@ Oistros

Η θέση ήταν καταπληκτική και αν σκεφτεί κανείς τι άθλος ήταν αυτό που έγινε ειδικά για το Γιαννάκη θα πρέπει να το εκτιμήσουμε διπλά. Ο θεός Όθωνας μόλις δύο χρόνια μετά την ανακήρυξη του σε Ολύμπιο γκρεμίζεται καθημερινά, κάτι σαν Ρωμαϊκή φάρσα, τη μια μέρα στήναν αγάλματα στον Τιβέριο και την επομένη τα γκρεμίζανε και τα κομμάτια τα δίνανε στους χτιστάδες των βόθρων!!!

@ g help me

Φίλε μου G το link δεν με βγάζει πουθενά και σε παρακαλώ αν μπορείς ξαναβαλτο γιατί ειλικρινά θέλω να μάθω τι κουμάσι είναι αυτό το πράγμα μετά από κάτι παρανοϊκές δηλώσεις του που έχω διαβάσει.
Ο χρήστης George Sou είπε…
Πρέπει να έχει πρόβλημα ο server της dolnet. Όταν επανέλθει θα το δεις πάντως. Είναι από το σημερινό βήμα. Πρέπει να προσθέσω ότι ο εν λόγω πρωταγωνίστησε (σε δηλώσεις) στις πυρκαγιές και φυσικά πήρε μέρος και στον αγώνα μεταξύ οδηγών F1 και εν Ελλάδι μαϊντανών, όπως φυσικά και σε κάθε εκδήλωση με φωτογράφο και κάμερα...
Ο χρήστης ovi είπε…
Οι δηλώσεις που έκανε για την υποψήφια Θράκης νομίζω, ήταν οτι πιο ρατσιστικό έχω ακούσει και απο αυτά που με κάνουν να ντρέπομαι που είμαι συμπατριώτης του!!!
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Ψωμιάδης: ο Νομάρχης σε βέσπα. Για να προλαβαίνει γάμους, βαφτίσια, κηδείες, εκδηλώσεις. Και ΠΑΝΤΑ χωρίς κράνος. Τον ρώτησαν κάποτε, σαν θεσμός δεν πρέπει να δίνει το παράδειγμα και να φορά κράνος; Απάντηση στην κάμερα: «Κοιτάξτε ωραίο μαλλί. Θέλετε να το χαλάσω;»

Φυσικά, ΠΟΤΕ δεν πήρε κλήση – οι αστυνομικοί μπορεί να γράψουν όλους εκτός από αυτόν. Διαφορετικά, θα βρεθούν συνοριοφύλακες.

Είναι τρία αδέλφια. Ο πρώτος (και γνωστός) είναι στέλεχος της ΝΔ. Ο δεύτερος (νυν αντινομάρχης του ΠΑΣΟΚ και το τρίτος του ΚΚΕ και (σημαντικό για τις ψήφους), ασχολείται και με ποδοσφαιρικά.

Ψωμιάδης: ενώπιον του κάηκε βιλίο στην πλατεία Αριστοτέλους. Καθόταν και το έβλεπε. Πάντα στο πλευρό της εκκλησίας και μάλιστα, με τις πιο απροκάλυπτες δηλώσεις (γίνονται πιο εύκολα κατανοητές από το χριστεπώνυμο πλήρωμα). Χαρακτηρισμοί όπως ‘πονηρούληδες’ για όσους έκαναν κριτική στην εκκλησία τον καιρό των εσωτερικών της σκανδάλων, ‘τιποτένιοι και πανελληνίως άγνωστοι’ όσοι του ασκούν κριτική.

Έδωσε συνέντευξη για τους Αλβανούς και τα ελληνοτουρκικά με μια ελληνική σημαία στους ώμους.

Απρόβλεπτος και αυθάδης: βάζει πάνω από οτιδήποτε, και το ίδιο το κόμμα του, την προσωπική του συντήρηση και το image που καλλιεργεί. Μπορεί να κατηγορήσει και τον πρωθυπουργό, κρυβόμενος (και επενδύοντας) στη διεισδυτικότητα που έχει στις μάζες.

Θα μπορούσα να συνεχίσω…
Ο χρήστης George Sou είπε…
Α καλά... δεν έχει ακούσεις άλλες, γι αυτό. Από τις παρελάσεις, ως το θρήσκευμα στις ταυτότητες, λουλούδι κανονικό το παλικάρι μας...
Ο χρήστης George Sou είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης George Sou είπε…
Yannis h με πρόλαβες και βέβαια η λίστα δεν έχει τέλος...
Ο χρήστης Yannis H είπε…
ghelp... Τι να πρωτοθυμηθείς απ’ αυτόν; Να πω όμως το χειρότερο: σύζυγος πρώην βουλευτή επικρατείας (λες και κάνω κουτσομπολιό αλλά έτσι έγινε), μου έλεγε προχτές πως εμφανίζεται συνεχώς τελευταία στις ειδήσεις επειδή πληρώνει. «Έχει έτοιμα πακετάκια και τα μοιράζει σε τέτοιες περιπτώσεις», μου είπε. Γι’ αυτό και [όπως είδα και με τα μάτια μου] οι δημοσιογράφοι τον ακούν να λέει χαζομάρες και γελάνε σαν βλάκες αντί να τον περιλάβουν.»

Τι είπε ο Ovi; «Γιατί δεν κάνω πακέτο τα πράγματά μου.» Με αυτά που θίγουμε, όλο και πιο έτοιμο με βλέπω…:)
Ο χρήστης maika είπε…
..το tervetuloa τι σημαίνει?
Ο χρήστης George Sou είπε…
Yannis h: Ε ξέρουμε δα πως δουλεύει το ρημάδι...
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Απουσία του Ovi, αναλαμβάνω καθήκοντα μεταφραστη: σημαινει 'καλώς ήρθες'. Επακριβώς: Terve (υγεία, όπως λέμε 'γεια') και tuloa (ερχομός).
Ο χρήστης ovi είπε…
@ yiannish & G

Ρε γμτ και αυτός είναι υποψήφιος πάλι; και έχει ελπίδες να ξαναβγεί; Ο κόσμος δεν αντιδράει σε όλο αυτό το καραγκιοζομπερντέ;

Γιάννη, να ετοιμάζω δωμάτιο;

@ maika

είδες εξυπηρέτηση; Εδώ θα μάθεις και ...φιλανδικά!!! :D
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Ovi, από τη μια, ολόκληρη η Ελλάδα είναι πιο συντηρητική απ’ ότι στη δεκαετία του 70 και του 80. Και το χειρότερο είναι πως δεν το καταλαβαίνει, γιατί οι θεσμοί (ο Ψωμιάδης είναι ακραίο αλλά ενδεικτικό παράδειγμα) ακολουθούν συντηρητικότατες απόψεις και καθοσιώνουν σε μεγάλο βαθμό τον ρατσισμό, σε βαθμό να μη γίνεται αντιληπτός. Είναι αυτό που είπε ο Μάνος Χατζιδάκις: «Αρχίζουμε να μοιάζουμε με το τέρας όταν αυτό παύει να μας τρομάζει».

Γίνεται, λοιπόν… μεντάλιτυ. Και μάλιστα, θεσμική. Αντιγράφω από σχόλιό μου (σημερινό) στο Ν. Δήμου:

Όταν παντρεύτηκα, η τότε γυναίκα μου ήθελε να πάρει ελληνική υπηκοότητα. (Ήταν Φινλανδέζα, αλλά η Φινλανδία δεν ήταν στην Ε.Ε. – το ελληνικό διαβατήριο ήταν ευκολότερο στην Ευρώπη.) Αν δεν κάνω λάθος, για όλα τα ευρωπαϊκά τουλάχιστον κράτη που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., υπάρχουν οι ίδιες διαδικασίες. Τον καιρό εκείνο βέβαια, είχαν ξεκινήσει τα προβλήματα με τους Αλβανούς και είχαν ακουστεί πολλά για αυθαιρεσίες της αστυνομίας. Τηλεφώνησα στο Αλλοδαπών, τι χρειάζεται για να πάρει υπηκοότητα μια ευρωπαία εκτός Ε.Ε.. Με ρωτάνε από αν είναι Αλβανίδα. «Όχι, Φινλανδέζα.» Και απαντάνε: «Α, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ελάτε από εδώ.»

Αυτό φυσικά δεν θα γινόταν σε μια χωρα με πολιτική κουλτούρα. Ακόμα κι ο ίδιος ο ρατσιστής, θα ένιωθε ότι από πάνω του υπάρχουν νόμοι – δεν μπορεί να τους καταλύσει.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο: ο Ψωμιάδης βγαίνει Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό, γιατί έχει σημασία η πόλη, παραπέμπω στο μπλογκ μου. Εδώ (το ποστ «Δεν είναι χαζός ή έξυπνος ο Καρατζαφέρης»).

Μιλά για το άλλο μας φυντάνι...
Ο χρήστης George Sou είπε…
Να προσθέσω για να καταλάβεις, ότι δεν υπάρχει πολιτικός που να μη ζητά την ευλογία του κάθε μεγαλοπαπά, παρουσία δημοσιογράφων. Από τον κανόνα παρεκκλίνουν ορισμένοι του ΚΚ και κάποιες ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις από τους άλλους...
Ο χρήστης George Sou είπε…
Περί
Ψωμιάδη ...
δες το ...
Ο χρήστης ovi είπε…
Τα έκανα όλα copy για να τα ξαναδιαβάσω γιατί μου φαίνονται ...ασύλληπτα!!! Εχει ελπιδες να ξαναβγεί;

Γιάννη πολύ καλή η ρήση του Χατζηδάκη!!! :D

Ο Δήμου Σουομέζος;

Και ακούω τις ΄κτιτικές' για τον αγώνα μόλις ακουσα οτι οι 'φιλαθλοι' είναι τόσο στεναχωρημένοι που χάσανε το χρυσό ώστε ...σαπίσανε και στο ξύλο δύο αλλοδαπούς στην Ομόνοια
Ο χρήστης ovi είπε…
Τελικά πρεπει να βρω πως γινεται αλλα μαλλον πρεπει να προσθέσω καποιας μορφής chat εδω!!!
Ο χρήστης George Sou είπε…
Χα χα χα, δεν έχει ελπίδες, ΘΑ, ξαναβγεί, ως τη Δευτέρα παρουσία θα βγαίνει :>(
Ο χρήστης ovi είπε…
Οταν διαβάζω τις εφημερίδες online το παραδέχομαι ένοχα οτι ρίχνω μόνο μια ματιά στη πρώτη σελίδα και πάω στην επόμενη... νομίζω οτι έχω χάσει πολλά επισόδια!!! Πολύ σπάνια θα προχωρήσω σε κάποιο άρθρο και αυτό γιατί σε τελευταία μου σχέση με τον Ελληνικό τύπο και λοιπούς δορυφόρους έπαθα πλάκα και αυτό ήταν και το 95!!! Οσο για τηλεόραση Ελληνική έχω ένα φίλο που έχει αλλά είναι θέμα αν έχω δει πάνω απο 2 ώρες όλα αυτά τα χρόνια και κάθε φορά αηδιάζω όλο και πιο πολύ. Ετσι ουσιαστικά έχω χάσει την επαφή μου με πολλά πράγματα.
Ο χρήστης ovi είπε…
Α! και κάποια στιγμή στο YLE, (ακούς Γιάννη;) ο Roman ειχε μια εκπομπή με το καθε επισοδιο να δείχνει μια ωρα τηλεταινιες από διάφορες χώρες και έδειξε άθλια βιντεοταινια με το Μουστάκα και κάτι εγγόνια του καμάκια!!! Η γυναίκα μου εντυπωσιάστηκε οταν εκλεισα τη τηλεόραση και απο τότε πείστηκε οτι πραγματικό μισώ αυτό το κουτί, αφού δεν θέλω μετά απο τόσα χρόνια να δω κάτι Ελληνικό!!!
Ο χρήστης George Sou είπε…
Όσο για τις ειδήσεις, άστο καλύτερα. Ρηχός εντυπωσιασμός και ατέρμονες συζητήσεις για το τίποτα. Και η τρίχα τριχιά. Μόνη εξαίρεση η ΝΕΤ αλλά εκεί έχεις το κυβερνητικό πρόγραμμα και λες παράδεισος η Ελλάδα...
Τι τα θες, μη βλέπεις Ελληνικά κανάλια, κράτα ότι καλή εικόνα έχεις...
Ο χρήστης ovi είπε…
@ G

πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω!!! :D
Ο χρήστης George Sou είπε…
E δε μπορεί κάτι καλό θα υπάρχει πίσω...
Ο χρήστης maika είπε…
yannis h

σ΄ ευχαριστώ για τη μετάφραση!

ovi

..σ΄ευχαριστώ για την ευκαιρία αυτή..
έτσι στο βιογραφικό μου εκτός απο το σκέτο.. κακή νοικοκυρά θα έχω πια να λέω κακή νοικοκυρά φιλανδικομαθής.... Ωραίο μου ακούγεται!!
Ο χρήστης maika είπε…
..φιλανδομαθής...
Ο χρήστης Eleste είπε…
Καλησπέρα!

ovi, δεν ξέρω αν βρίσκεις μελαγχολικό τον βορρά κατά την χειμερινή περίοδο. Εμένα πάντως οι σκοτεινοί μήνες με το χιόνι και το γλυκό κρύο με βοήθησαν να ξαναβρώ την χαμένη μου καλλιτεχνική διάθεση. Ζωγραφική & φωτογραφία!

(ναι, ναι γίνεται και με την έλλειψη φωτός)..

hej hej!
Ο χρήστης ovi είπε…
@ G

Oι εικόνες σου κατι τέτοιο ...λένε!!!

@ maika

Aυτό είναι ένα πολύ καλό βιογραφικό!!! :D
Ο χρήστης ovi είπε…
@ elinor

Moi Ruotsi!!!

Επιτέλους και κάποιος από τη γειτονιά μου!!! Οχι τίποτα άλλο, αλλά με όλα αυτά που διαβάζω έχω ζηλέψει! Ετσι τώρα θα μπορέσουμε να οργανώσουμε και εμεις blogoσυνάντηση και οχι να περιμένουμε τη κυρία Krot, τη κυρία Oistros και το Φοίβο να μας επισκεφθούν!!! Γιάννη ακούς;

Ολες οι εποχές μου αρέσουν γιατί είναι ζωντανές και πολύχρωμες! Ο χειμώνας μου αρέσει ιδιαίτερα γιατι σαν νυχτοπούλι ...ζω!!! Τις πιό καταπληκτικές μου εκδρομές τις εχω κάνει χειμώνα και ετοιμάζομαι πάλι σε δύο μήνες για τη δεύτερη εκστρατεια στη Λαπωνία με πέρασμα απο Ρωσία αυτη τη φορά. Πέρσι έκανα Σουηδία και Νορβηγία. Αυτή η εμπειρία είναι μοναδική και αν δεν την έχει κάνει στη συμβουλεύω. Και μπορούμε να συναντηθούμε στο Kilpisjarvi!!!
Ο χρήστης Eleste είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης Eleste είπε…
Θα το ήθελα πάρα πολύ να ταξιδέψω τέρμα βορρά, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι τον Δεκέμβρη θα βρίσκομαι στην υπέροχη, απόκοσμη Kiruna. Οπότε όταν βρεθώ εκεί, "πετάγομαι" και μέχρι το Kilpisjarvi, κοντά είναι.

Εργοτελίνα, μάζευε βαλίτσες, κλείσε εισιτήρια, θα σε πάρω μαζί μου!!

(Λαπωνία στην top list των προορισμών).
Ο χρήστης ovi είπε…
Από την Kiruna το Κaresuando είναι πολύ κοντά. είναι ενα χωριό που το μισό βρίσκεται στη Φιλανδία (σχολείο, supermarket) και το άλλο μισό στη Σουηδία (νοσοκομείο, εκλησία) Ενα πραγματικά πανέμορφο χωριό με φανταστικούς κατοίκους. εκεί πέρασα ένα καταπληκτικό τριημερο αν και σκόπευα να μείνω ώρες!!! Η δε εκκλησία είναι κόσμιμα κατασκευής (σε τέτοια μέρη δεν μπορείς να πείς αρχιτεκτονικής)
Ο χρήστης ovi είπε…
Και σημαντικό, κάνε το χειμώνα και μη σε τρομάξουν οι θερμοκρασίες!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
γιατί το καλοκαίρι θα σε τρομάξουν τα ...κουνούπια
Ο χρήστης Eleste είπε…
δεν έιχα ποτέ πρόβλημα με τα κουνούπια, εκτός όταν πήγαινα πεζοπορίες στα δάση... αλλά εκεί είχα πρόβλημα και με τα τσιμπούρια και τα φίδια.

Δυστυχώς, ΔΕΝ έχω πετύχει ακόμα τα πανέμορφα elks...

They can see me, but I cannot see them!
Ο χρήστης ovi είπε…
πόσο καιρό είσαι στη Σουηδία;
Ο χρήστης Eleste είπε…
Πάω και έρχομαι εδώ και ένα χρόνο. Την τελευταία φορά έμεινα 3 μήνες. Ανεβαίνω πάλι Χριστούγεννα. Μόνιμα τον Σεπτέμβρη του 2007.
Ο χρήστης ovi είπε…
Είναι πανέμορφη χώρα όπως όλη η Σκανδιναβία και θα σου αρέσει αρκεί να μην αρχισεις συγκρίσεις και να την αγαπήσεις. Εγώ πηγαίνω συχνά Στοκχόλμη για να πάρω ...ευρωπαικό αέρα!!!
Ο χρήστης Eleste είπε…
well, όπως καταλαβαίνεις, ερχόμενη από Ελλάδα είναι αδύνατον να μην κάνω συγκρίσεις. Αλλά αυτό το στάδιο έληξε, είναι δεδομένη πλέον η υπεροχή της Σουηδίας στους περισσότερους τομείς. Την αγαπώ, χωρίς να λησμονώ την χώρα μου.
Το Helsinki δεν σου δίνει ευρωπαικό αέρα?
Ο χρήστης ovi είπε…
Οταν έρθεις θα το καταλάβεις, μη σε προϊδεάζω. Απλά είναι διαφορετικό αλλά φαντάσου κι εγώ πριν έλθω εδώ περασα αρκετά χρόνια σε άλλες Ευρωπαικές πρωτεύουσες ωστε το Ελσίνκι να μου φαίνεται μερικές φορές ...μικρό και πολύ ήρεμο! Ο πρώτος χρόνος είναι μαγικός γιατί όλα είναι όμορφα, μαγικά και καινούργια. κοίτα να το διασκεδάσεις. Και άλλο είναι να έρχεσαι για κάποιο διάστημα και άλλο να ζείς εδώ. και για να θυμηθώ κάτι που εχει πει ο yiannish τον τρίτο χρόνο αρχίζεις να καταλαβαίνεις!!!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
@elinor
Jag ?lskar dig !
Jag ?nskar dig en underbar resa...
Olyckligt jag vill kan icke.

Ovi Μagazine?
:)
Ο χρήστης SALOME είπε…
Περιττό να σας πώ ovi & elinor το πόσο σας ζηλεύω...!! Θεωρώ την Σουηδία δεύτερη πατρίδα μου γιατίπήγα εκεί αρκετά νέα, 21 χρονών, ήταν το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό κι έπαθα πολιτισμικό σόκ. Με επηρέασε τόσο πολύ που άλλαξα συμπεριφορά, απαιτήσεις απο το άλλο φύλο(άμεσα και επικίνδυνα), καθημερινότητα, επίπλωση κ.α. Για τα επόμενα 10 χρόνια κάθε Σεπτέμβρη ήθελα να πάω πίσω, με πλημμύριζε μια νοσταλγία...Ο λατρευτός μου σκηνοθέτης είναι ο Μπέρκμαν και γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες τόσο για την πολιτική όσο και για τον τρόπο ζωής των Σουηδών. Φυσικά έχω μάθε και για τις σχέσεις τους με τους γείτονες(Φιλανδούς) και καταλαβαίνω γιατί ο Ovi πέρνει τον ευρωπαϊκό του αέρα, με την Νορβηγία είναι άλλη η σχέση...Δεν θέλω να αραδιάσω γιατί σας ζηλεύω αφού η σύγκριση για όποιον έχει επισκεφτεί την Σκανδιναβία είναι άμεσα αποτελεσματική. Θέλω, όμως, να μου πείτε αν πράγματι έχουν αλλάξει κάποια πράγματα ως προς τον ρατσιμό και την αντιμετώπιση των ξένων, την αύξηση της φορολογίας, τον τρόπο ζωής κ.λ.π.
Κατά τα άλλα πότε θα διοργανώσετε συνάντηση, παρακαλώ;
Μπορούμε, φυσικά, να κάνουμε κι ανταλλαγές με την Μυτιλήνη....
Ο χρήστης ovi είπε…
Kαλημέρα σε όλους σας.

@ ergotelinen

Μπορείς να το δεις, νιθω οτι έχει φτάσει το 65% αλλά όπως ξέρεις όλα συμβαίνουν τη τελευταία στιγμή!!!

@ SALOME

Νομίζω οτι κάποια πράγματα αλλάζουν καθημερινά και κάποια άλλα έχουν μείνει σταθερά δεκαετίες τώρα. Και όλα αυτά χρειάζονται πολλά posts και ακόμα δεν έχουμε μπει στο Episode ΙV της Φιλανδικής Saga!!! ;D
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
!!!

(Και δάκρια πολλά της συγκίνησης)
Ο χρήστης ovi είπε…
!!! :D !!!
Ο χρήστης SALOME είπε…
Ovi περιμένω το 4ο επεισόδιο.
& ανώνυμε, το σχόλιο είναι ανυπόγραφο λόγω προβοκάτσιας?? Δηλαδή και κρυφά και ειρωνικά...Μάλιστα!
Ο χρήστης ovi είπε…
@ SALOME

Ερχεται και ...θέλω να πιστεύω οτι δεν ήταν ανώνυμος αλλά κάποιος που έχουμε μιλήσει πολύ με θαυμαστικά και μου λείπει!!! :)
Ο χρήστης ovi είπε…
@ !!!

Σε ευχαριστώ
Ο χρήστης SALOME είπε…
ΟΚ. Εσύ ξέρεις!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Ψαχνωντας για το Cat Stevens
βρηκα το τραγουδι RubyLove
με αναμικτο ελληνικο και
αγγλικο στιχο

Εσεις οι παλιοί το θυμάστε;;
ακουγεται σαν τουριστικο σουξε
της δεκαετίας του 70

Mieluinen jotta Kreikka---Welcome to Greece
Ο χρήστης ovi είπε…
@ ergotelinen

Χα! Μήπως πρέπει να ψάξεις τι έγινε οταν ο Cat Stevens συναντήθηκε με τον Χατζηδάκη στη Νέα Υόρκη και γιατί ο Μάνος κατέληξε στο New York Assemble για τον περίφημο Rock(?) δίσκο του?

Και η Ruby ήταν υπαρκτό πρόσωπο!!!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Eπειδη εψαξα και δεν βρηκα
καθε πληροφορία καλοδεχούμενη....

Ποια ηταν η Ruby?...

Η μελωδία θες να πεις
ειναι του Χατζηδακι;

Απο το Ovi κανενας Μουσικολογος;;

:)
Ο χρήστης ovi είπε…
Ο Χατζηδάκης είχε μαγευτεί από τη φωνή του Cat Stevens και πολύ περισσότερο είχε ενθουσιαστεί όταν το γνώρισε. Το 1969 ο χατζηδάκης ετοιμάζει το Reflections κατά το γνωστό Χατζηδακικό τρόπο, την ώρα που ηχογραφούσε την ίδια στιγμή συνέθετε, με το μυαλό του στη φωνή του Cat Stevens που δεν του προκύπτει. Έτσι καταλήγει στο New York Rock & Roll Ensemble. Το 1970 ο δίσκος κυκλοφορεί και συχνά η φωνή του Βrian Corrigan μπερδεύει με την φωνή του Cat Stevens σε σημείο που ο ίδιος ο Corrigan το έχει παραδεχτεί. Βλέπεις ο Χατζηδάκης ‘δίδαξε’ τον Corrigan πως να τραγουδάει και αυτό φαίνεται σε άλλους δίσκους των New York Rock & Roll Ensemble που είναι μάλλον ψυχεδελικοί και ο Corrigan θυμίζει περισσότερο Barret.

Η Ruby ήταν υπαρκτό πρόσωπο και το “Ruby Love” είναι μεταφορικά η συνέχεια της ελεγείας που ξεκίνησε με το “Lady D'Arbanville” για την Patti d'Arbanville. Από νωρίς ο Cat Stevens είχε μεταφυσικές ανησυχίες που συνδεόντουσαν και με την μετεμψύχωση η τη συνέχεια της ψυχής και γι αυτό η στροφή του στον Μωάμεθ δεν ήταν και η πρώτη του στις πολύχρονες αναζητήσεις του!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Ergotelinen

Εδώ και ενα τέταρτο προσπαθώ να δω το blog σου αλλά ...αδύνατο!!! Μαλλον κατι συμβαίνει με τον Blogger γι αυτό το έβαλα εδώ!!!
Ο χρήστης Eleste είπε…
Πότε θα νομιμοποιηθεί το εμπόριο του snus και στην υπόλοιπη Ευρώπη?

(Η απορία της ημέρας-ή μάλλον της νύχτας)
Ο χρήστης Eleste είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης ovi είπε…
elinor :D
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ψιλοάσχετο: Είχες δίκιο για τον Leif Segerstam, πήρα το κονσέρτο για βιολί του Σιμπέλιους με τον καλό πιτσιρικά Pekka Kuusisto, και αν ο τελευταίος είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σολίστας, με τον μαέστρο έχω μείνει άφωνος! Σούπερ η απόδοση της Καρέλια σουίτας!

Καλό μήνα Θάνο!
Ο χρήστης ovi είπε…
@ JustAnotherGoneOff

Καλό μήνα, έχουμε χαθεί μεταξύ των post!!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος