Κεφάλαιο 1ο - Πως έχασα μια μάχη

Ήμουν ...πεθαμένος!

Η πανοπλία που φορούσα εκείνη τη μέρα είχε αποδειχτεί πιο λεπτή από ότι είχα πιστέψει στην αρχή και τώρα ήμουνα ...νεκρός. Ο Μαύρος Ιππότης με το καινούργιο του καλογυαλισμένο κοντάρι είχε περάσει τη πανοπλία μου από άκρη σε άκρη και με είχε χτυπήσει στη καρδιά. Έπεσα αμέσως στο χώμα και ένιωσα τη λάσπη να περνάει μέσα από τις κάλτσες μου και έτσι που έπεσα μπήκε λάσπη και χαλίκια στο στόμα μου.

Προσπάθησα να φτύσω αλλά την ώρα που έπαιρνα φόρα για να φτύσω μακριά, ρούφηξα ένα φύλο.

Έπρεπε να μείνω ακίνητος!!! Έτσι κι αλλιώς ήμουνα νεκρός!

Η μάχη δεν είχε τελειώσει, με τα μάτια μου κλειστά σφιχτά μπορούσα να ακούσω τις κραυγές και το χτύπημα του σπαθιού, έτσι κάνουν οι νεκροί, αλλά ένας στρατηγός καταλαβαίνει πως πάει μια μάχη ακόμη και όταν είναι νεκρός. Ξαφνικά κάτι έπεσε δίπλα μου με πολύ θόρυβο στα αριστερά μου! Μπορεί να ήταν και δεξιά, ποτέ δεν είμαι σίγουρος τι είναι αριστερά και τι δεξιά.

Άνοιξα σιγά-σιγά το αριστερό μου ....ένα από τα μάτια μου λίγο. Ο Ιππότης Ralf, ο υπαρχηγός μου ήταν στο χώμα ακριβώς δίπλα μου με το ξίφος στα χέρια και τα μάτια κλειστά. Νεκρός! Αυτή γινόταν σε μια πολύ άσχημη μέρα για τους ευγενείς ιππότες μου.

Που είναι ο ; Ο καλύτερος από τους πολεμιστές μου. Ένας πραγματικός δάσκαλος με τα όπλα. Μπορούσα να ακούσω τη φωνή του.

-Πίσω όλοι σας Σκοτεινοί Ιππότες. Πίσω! Κανένας δεν με πλησιάζει, ζητιάνοι!

Ο Adam τρελαίνεται με τη λέξη ‘ζητιάνοι’ και είναι η χειρότερη βρισιά που μπορεί να χρησιμοποιήσει για κάποιον. Ο καλός μου Adam, ήμουν νεκρός αλλά ήμουν ένας περήφανος νεκρός ιππότης. Οι γενναίοι μου άντρες παλεύανε ακόμα.

-Μην κουνιέσαι, έρχομαι πιο κοντά σου! Είσαι νεκρός η απλά τραυματισμένος;

Θα ήθελα πολύ να είμαι ‘απλά τραυματισμένος’ αλλά το ήξερα πολύ καλά ότι ήμουν νεκρός. Άχρηστη πανοπλία, το ήξερα από τη πρώτη στιγμή που την φόρεσα ότι δεν θα μπορούσε να με προστατεύσει. Όταν ξεκινούσαμε τη μάχη κανένας, μα κανένας δεν με άκουσε που το έλεγα, αλλά έτσι γίνεται με τους αρχηγούς. Αυτοί μιλάνε και οι άλλοι το μόνο που θέλουν είναι να επιδείξουν τα καινούργια τους όπλα και να αρχίσουν το πόλεμο.

-Ωχ!

Αυτό ήρθε από την άλλη μου πλευρά, εννοώ οχι από εκείνη που είχε πέσει ο Ραλφ, και που ακόμη δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν η δεξιά ή η αριστερή. Γύρισα το κεφάλι μου πολύ αργά και προσεκτικά και άνοιξα πολύ λίγο τα μάτια μου να δω τι συμβαίνει. Ο James και ο Adam μαλώνανε.

-James, υποτίθεται ότι είσαι νεκρός αφού σε κάρφωσα με το σπαθί μου.

-Δεν μπορείς να σκοτώσεις τον James τον σερίφη. Εγώ είμαι σερίφης και κανένας δεν σκοτώνει τον σερίφη.

-Μωρέ τι λες; Είμαστε ιππότες, δεν υπάρχουν σερίφηδες. Σε σκότωσα!

-οχι δεν με σκότωσες. Είμαι ο αόρατος σερίφης, όπως και σε εκείνη τη καουμπόικη ταινία.

Σηκώθηκα αποφασισμένος να δώσω ένα τέλος στο καβγά. Έτσι κάνουν οι αρχηγοί.

-James είσαι νεκρός. Οι σερίφηδες δεν είναι αόρατοι και δεν υπάρχουν καουμπόηδες όταν παίζουμε τους ιππότες.

-Ψέμα!

-Εγώ είμαι ο αρχηγός και εγώ αποφασίζω

-Τότε λοιπόν ξάπλωσε κάτω γιατί είσαι νεκρός αρχηγός και μη μιλάς.

Πήγα να σηκώσω το σπαθί μου από το χώμα γιατί μόλις πρόσεξα ότι έτσι που ήταν μέσα στη λάσπη κάποιος θα το πάταγε και θα το έσπαγε. Ο James μπερδεύτηκε και νομίζοντας ότι αναστήθηκα και ήμουνα έτοιμος να πολεμήσω άρχισε να κουνάει το σπαθί του και πριν προλάβω το σπαθί του χτύπησε τη ...μύτη μου!

-Η μύτη σου μάτωσε! Η μύτη σου μάτωσε!

Ο Adam έσπρωξε τον James και όλοι μαζευτήκανε γύρω μας.

-Τι κάνεις James;

-Aυτός ξεκίνησε!

-Eγώ δεν ξεκίνησα τίποτα!

Ο James ήταν έτοιμος να βάλλει τα κλάματα και ο Ralf χτύπαγε το στήθος του φωνάζοντας ότι και η δίκια του πανοπλία δεν ήταν καλή. Η Άννα προσπάθησε να αγγίξει τη μύτη μου, έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η νοσοκόμα και ο Αδάμ με το James συνέχιζαν να μαλώνουν. Εγώ πίεζα τη μύτη μου όπως μου είχε δείξει η νοσοκόμα στο σχολείο μια μέρα που έπεσα πάνω σε ένα τοίχο. Δεν μ΄ αρέσει όλοι να κοιτάζουν τη μύτη μου αλλά τι να κάνουμε ένας πολεμιστής πρέπει να δείχνει τα τραύματα του μετά από μια μεγάλη μάχη.

-Ε! Πρέπει να φύγω! Σήμερα έχουμε λαζάνια και πατάτες και δεν θέλω να αργήσω.

Και πετώντας κάτω το ξύλο που ήταν το σπαθί του και χωρίς να πει άλλη κουβέντα έφυγε. Είμαι σίγουρος ότι ο Ralf δεν είχε ποτέ αργήσει για φαγητό.

-όλα είναι δικό σου λάθος Alex!

Δεν ήμουν έτοιμος να παραδοθώ έτσι εύκολα, είχα χάσει μια μάχη, ήμουνα νεκρός, ο Ralf είχε φύγει και η μύτη μου είχε ματώσει, δεν γίναν όλα αυτά για τίποτα. Ζήτησα από τον James επανάληψη της τελευτές φάσης πριν πεθάνω!

-Μπα, καλύτερα να πάω σπίτι Alex! Ο πατέρας μου είπε μόνο για λίγο και δεν έχω τελειώσει και το διάβασμα για αύριο.

-James, γρήγορα σπίτι, το φαγητό είναι έτοιμο.

Η μαμά του James! O James ζει σε ένα γωνιακό σπίτι και έχει ένα τεράστιο κήπο και πιο σημαντικό, δεν πειράζει τους γονείς του να μαζευόμαστε όλοι εκεί και γι αυτό κι όλες μας οι πολεμικές μας ασκήσεις γίνονται εκεί. Ο James είναι ένας από τους ιππότες αλλά συχνά για άσκηση κάνουμε και μάχες μεταξύ μας. Έχουμε και πραγματικούς εχθρούς αλλά δεν τους έχουμε συναντήσει ακόμα.

-Συγνώμη Alex δεν ήθελα να ματώσω τη μύτη σου.

Και καθώς ο James έτρεχε στο σπίτι του για φαγητό εγώ έριξα μια ματιά στους υπόλοιπους ιππότες. Ο Perry και ο George ακόμα πολεμούσαν μέχρι κάποιος από τους δυο να πεθάνει. O Adam έκανε ασκήσεις καράτε με το ξίφος του και η αδερφή του Perry, η Άννα με τον Timmy τον παρατηρούσαν με θαυμασμό.

Χαμογέλασα στη σκέψη ότι εγώ ήμουν ο αρχηγός των ΜΠΛΕ ΙΠΠΟΤΩΝ!

-Παιδιά ώρα για φαγητό, γρήγορα σπίτια σας!

*************************************

Κάτι που είδα στην πράξη σε φίλους μου και το κάνω σε πράξη με τη Δάφνη είναι ότι είναι αδύνατο να περιορίσεις ένα παιδί στο τι θα παίξει κάνοντας ‘λογικές,’ ‘συναισθηματικές’ ακόμη και ‘ιδεολογικές’ επιλογές στo παιχνίδι του. Και βέβαια δεν μπορείς με τίποτα να επιβάλεις στο παιδί καταστάσεις και να περιμένεις το παιδί απλά να τις αποδεχτεί. Έτσι όλα παίζουν, και η Barbie παίζει και τα λαθεμένα πρότυπα παίζουν με τη Barbie ακόμα και τα πιστόλια. Κάτι που πίστευα σε όλη μου τη ζωή είναι ότι το πιο ζωντανό κομμάτι της ψυχής μας είναι η φαντασία και αρκεί να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο παιδί και να του δείξεις ότι το να χτίσεις το σπίτι της Barbie με τα τουβλάκια είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το να έχεις μια βαρετή Barbie που απλά κάθεται στο σπιτάκι της. Πολύ πιο ενδιαφέρον δε είναι να ακολουθήσεις όλη τη διαδικασία του χτισίματος όπως το να το σχεδιάσεις πρώτα, να το χρωματίσεις με τα χρώματα που έχουν τα τουβλάκια, να κάνεις σίγουρο ότι στο σχέδιο έχεις βάλει ακριβώς τον ίδιο αριθμό από τουβλάκια που έχεις και μετά να αρχίσεις το χτίσιμο. Στο τέλος το παιχνίδι έχει γίνει δημιουργία και η Barbie έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη. Παράλληλα τα παιδιά πολλές φορές μπορούν μέσα στο παιχνίδι τους να αντιμετωπίσουν πολύ καλύτερα συναισθηματικά φορτωμένες καταστάσεις από εμάς τους ενήλικους γιατί και πάλι δουλεύει η φαντασία τους.


, &

Σχόλια

Ο χρήστης ovi είπε…
Tα σκίτσα είναι ..προσχέδια και συνδιασμός χεριού με ...photoshop!!! :)
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Photoshop...mmmmm...

θα το κανεις το παραμυθο-blog?....


μην μου πεις οτι εχεις
και φινλανδική μεταφραση;;;...

:)
Ο χρήστης ovi είπε…
Το παραμυθοblog θα ετοιμαστεί όταν διαλέξετε ποιά ιστορία θέλετε να συνεχίσω για να έχει και το ανάλογο ...στιλ!!!

Η Φιλανδική μετάφραση θα ετοιμαστεί αν καταφέρω να κλείσω ...συμφωνία!!! :)
Ο χρήστης dodo είπε…
Μήπως χρειασθεί να συνεχίσεις και τα τρία παραμύθια- το πρώτο γιά παιδάκια, το δεύτερο γιά κάπως μεγαλύτερα και το σημερινό γιά τα πιό ζωηρά;
Διάβασα μόνον την αρχική εκδοχή και το χάρηκα, τρέχει θαυμάσια και η επιλογή τού πρώτου ενικού ταιριάζει πολύ!

Α, και ξέρεις, αν δεν έχεις τουβλάκια, θα έχεις πακέτα χαρτομάντηλα, κονσέρβες με γατοτροφή, πλαστικά δοχεία γιά το ψυγείο, θήκες γιά παγάκια (κάνουν ωραία παράθυρα), κουτιά από CD, ας μη συνεχίσω...
Ο χρήστης trol είπε…
καλά μην σου πω και τίποτα να μην έχεις φαντάζονται κανονικότατα...ο ανηψιός μου παίρνει το αυτοκίνητο πηγαίνει σουπερμάρκετ, σταματάει στο ψυγείο να δει τι γάλα θα πάρει, τρακάρει στο δρόμο, επειδή πέφτει κάτω στο τρακάρισμα, μεταφέρεται σε μια βάρκα στη μέση της θάλασσας, εκεί έχει κύματα αλλά δεν πειράζει γιατί το χαλί είναι μαγικό και πετάει....

και πάει λέγοντας
Ο χρήστης Derek είπε…
λοιπόν, σε εκβιάζω στην ψύχρα

αν δεν μου στείλεις το video του Πολύδωρα από την Tampere καρφώνω χαλαρά και τα στοιχεία του Κωσταντή και την πρόταση που έλαβες και απέρριψες (ελπίζω να τα κατάφερες δλδ...)


έλα απλό είναι, ανοίγεις το www.yousendit.com το αμολάς εκεί μέσα και μου στέλνει αυτό e-mail για να το παραλάβω!

by the way, ωραίο το παραμύθι! Το σκότωσες λίγο στην μετάφραση αλλά χαλάλι...

A! και για το παραμυθο-blog εγώ ψηφίζω αυτό με τον άρρωστο βασιλιά
Ο χρήστης ovi είπε…
Το παραμύθι στην ελληνική του παράφραση οχι απλά το σκότωσα όπως λέει και ο Derek αλλά το ...δολοφόνισσα εν ψυχρό και φαντάζομαι ότι τώρα καταλαβαίνετε κάτι που λέω τακτικά, ότι τα ελληνικά μου με εγκαταλείπουν. Η συμβαίνει κάτι άλλο, γράφω καλά σε όποια γλώσσα γράφω εκείνη τη στιγμή. Ενώ στα αγγλικά και οι τρεις ιστορίες έχουν ...ρυθμό, τον χάνουν τελείως στα ελληνικά!
Ο χρήστης ovi είπε…
dodos

Να δω πότε θα φτιάξουμε κάτι παρέα!!! Από εσένα περιμένω!!! ;)

trol

Εγώ μικρός ήμουνα αεροπλάνο ... και ήταν και επώδυνο, ξέρεις το καρούμπαλα κονόμησα; ;D

Derek

Θρασύτατε εκβιαστή Derek, πρόσεξε γιατί δεν θα σε πάω για φαγητό και θα χάσεις το show!!! Και που να σου πω τι μου είπε σήμερα!!! Τη δε Πέμπτη με θέλει επειγόντως στο γραφείο του για να συζητήσουμε ...σοβαρά την πρόταση μιας και αρνήθηκα σήμερα!!!

Βίντεο από τον Πολύδωρα δεν έχω, δεν ήταν και από αυτά ...που θα κρατούσαν οι Φιλανδοί αλλά είπε κάτι τελείως ασύλληπτα. Συνέκρινε την κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και τα αντίστοιχα μέτρα που παίρνουν αυτές οι χώρες με τη μουσική, αποκάλεσε ....αλέγκρο αυτό που κάνει η Ελλάδα και είπε και κάτι ασύλληπτο που κανένας δεν κατάλαβε, κάτι για το πως ‘τακτοποιούσε’ ο Mozart τις συμφωνίες του. ;D

Η πρώτη ψήφος δόθηκε!!!
Ο χρήστης advocatus diaboli είπε…
Πώς ξαναγίνεσαι παιδί άραγε;
Ο χρήστης ovi είπε…
advocatus diaboli

Αρχισε να ονειρεύεσαι!!! :)
Ο χρήστης ovi είπε…
Πρωινή βόλτα στο δάσος με θερμοκρασία γυρω στους 10 με μια καταπληκτική ομίχλη που σκεπάζει τα πάντα και ένα ψιλοβρόχη που έχει αρχίσει από χτές το βράδυ. Αυτό ήταν σαν ...πρωινό πραμύθι!!!
Ο χρήστης trol είπε…
αχ ovi kai εδώ στα βουνά που είμαστε έτσι είναι, ομίχλη βλέπω έξω...αλλά δάσος..πουθενα
Ο χρήστης Εαρινή Συμφωνία είπε…
οποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει.
Ευτυχώς, εσύ πηγαίνεις για να μας τραγουδήσεις τη μάχη. Ευχαριστούμε.
Ο χρήστης civil είπε…
πολύ καλό-θέλω συνέχεια-ΤΩΡΑ!
Ο χρήστης ovi είπε…
trol

Τώρα με χτύπησες εκεί που ...πονάει!!! ξέρεις πόσο μου λείπουν τα βουνά;

εαρινή συμφωνία

Την ιστορία την πήρα από ένα από τα παιδιά των φίλων μου που ενώ είναι ένα καθ’ όλα ειρηνικό αγοράκι με πραγματική αγάπη στη μουσική και ήδη μέλος σε γνωστή φιλανδική χορωδία ...όλο μάχες ονειρεύεται!!! Κόλλησε και με το ‘τραγουδήσεις’!

civil

Και η ψήφος σου; Ποια ιστορία συνεχίζουμε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενα κορίτσι μεγαλώνει σ'ένα σπίτι που δεν τού αρνείται τίποτε, που δεν τού επιβάλλει τίποτε, που αντίθετα τού προτείνει τα πάντα, ακόμα και πράγματα αρκετά... προχωρημένα. Οι αμέτρητες Barbie, ανακατεύονται με βουνά από κόμικς, CD, χορδές κιθάρας, κάλτσες, βιβλία του σχολείου, ένα scateboard, φωτό από τις τρελές διακοπές με την παρέα στην Bretagne, σχέδια για το site της...

Ενα άλλο, συνομήλικο και στην ίδια τάξη από πάντα, με γονείς προοδευτικούς, αριστερούς, ήρωες του Μάη του '68. Δεν βλέπει τηλεόραση, δεν έχουν στο σπίτι. Δεν έχει διαβάσει Χάρυ Πόττερ, μόνο Μπαλζάκ. Δεν έχει μπει ποτέ σε MacDonalds, τρώει μόνο organics. Δεν έχει iPod, ακούει μόνο κλασική μουσική. Παίζει σπάνια και μόνο Scrabble. Κάνει περίπατο με τους γονείς της στο μεγάλο πάρκο της πόλης.

Στην πρώτη, οι γονείς της είπαν να κάνει ό,τι την ευχαριστεί στη ζωή της. Πολύ μικρή έβαλε ένα στόχο, πέρασε από μόνη της απ'τα καλύτερα σχολεία της χώρας κι ετοιμάζεται για το μεγάλο άνοιγμα των φτερών.

Στην δεύτερη οι γονείς της, τής πρότειναν ν'αποφασίσει ελεύθερα ανάμεσα σε μια καριέρα διπλωματική ή επιστημονική, φυσικά περνώντας από τα απαραίτητα στάδια και ιδρύματα. Για την ώρα, αγωνίζεται να τελειώσει το βασικό πρόγραμμα του σχολείου. Τον πιο πολύ χρόνο της όμως τον περνά με τον ψυχολόγο και καταναλώνει καλή ποσότητα αγχολυτικών.

Μπορεί να είναι συμπτωματικό. Μπορεί όμως και όχι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καθόλου συμπτωματικό και πολύ ωραία προφητεία για το πρώτο κορίτσι και σίγουρα όλα θα πάνε καλά

κάνοντας λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, τι θα γίνει, αν το πρώτο κορίτσι είναι πολύ ανήσυχο αλλά και επιμελές από μόνο του και περάσει από τα καλύτερα πανεπιστήμια, ταξιδέψει όσο πιο πολύ μπορέσει, γνωρίσει πολύ και όμορφο κόσμο, βάλει στόχους πολύ ψηλούς και τους φτάσει και όταν οι γονείς ήταν πραγματικά υπέροχοι μετά αυτή ξυπνήσει ένα πρωί και νιώσει άδεια? και δεν θέλει να κάνει τίποτα? εκεί τι πήγε λάθος? η μάλλον πήγε κάτι λάθος ή θα επανακάμψει? και μάλιστα πιο δυνατή?

γιατί ξέρω μια τέτοια περίπτωση

ας κάνω ποστ anonymous
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι θα γίνει αν ξυπνήσει ένα πρωί και νιώσει άδεια;

Θα κοιτάξει μεσ'το σακκίδιό της και θα βρει δεκάδες εργαλεία για να ξεπεράσει την δυσκολία. Πίστεψέ με Ανώνυμους, πια δεν κολώνει με τίποτα.

Φυσικά και δεν είναι άτρωτη. Και βέβαια είναι πιθανό να μπλέξει άσχημα κάποτε. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό αφού όλη της τη ζωή, αντί να κάθεται ήσυχη, μπερδεύεται με τα πίτουρα. Αλλά, έτσι όπως την ξέρω, δεν θα ψάξει να βρει λύση και δεκανίκια στον περίγυρο. Οπως το είπες, στραπάτσο και χάλκευμα.

Μην έχουμε όμως αυταπάτες, ακόμα κι αν τελικά δουλέψει, πρόκειται για μοναδικό μοντέλο. Δεν γίνεται να γενικευτεί.

Αν έκανα κουβέντα είναι γιατί ο Θάνος αναφέρθηκε στην "μοντέρνα" νοοτροπία της προστασίας του παιδιού από τα κακά παιχνίδια. Και είπα ότι νομίζω πως η πολλή προστασία, καταλήγει να φτιάχνει ανθρώπους μαλθακούς και ευάλωτους.

Υ.Γ. Να κάνεις post. Αλλά αν το κάνεις, δεν αξίζουμε κι εμείς να το δούμε; Αν ναι, τότε αίρεται η ανωνυμία σου. Αρα, προς τι Ανώνυμος εδώ;
Ο χρήστης ovi είπε…
Φοιβος

Πολύ καλό Φοίβο, έχω και γω ανάλογες ιστορίες με πρόσωπο, όνομα και διεύθυνση και είναι και ...αναγνώστες!!!

Και συμφωνώ με το σακίδιο που έχει τα κατάλληλα εφόδια που αναφέρεις στο δεύτερο comment. Κάπως έτσι δεν κάναμε κι εμείς; Νομίζω ότι κάπου το έχω ξαναπεί, δεν θα έπρεπε αυτά τα παιδιά να είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Αυτοί οι ελεύθεροι ονειροπόλοι είναι που φτιάχνουνε ένα καλύτερο κόσμο.

Και επειδή τη δεύτερη περίπτωση την έζησα από κοντά ανίκανος από σεβασμό να επέμβω βλέποντας ένα παιδί να φορτώνεται με τις δικές τους προσδοκίες και τα δικά τους όνειρα για να πετύχει σε ένα σύστημα που οι ίδιοι είχαν απορρίψει!!! Φαύλος κύκλος. Η Δάφνη γενικά μεγαλώνει διασκεδάζοντας το και όταν αρχίζει να ‘παραφέρεται’ τότε της ...κάνω παρέα!!! Ξέρεις τι ωραία είναι να φωνάζεις όσο πιο δυνατά γίνεται μέσα στην ησυχία!!!

anonymous

Anonymous επώνυμους, για να μιλήσω για τη Δάφνη, αν μου μοιάζει λίγο θα είναι από αυτούς που δεν θα αρκεστεί με την εμπειρία των άλλων αλλά θα θέλει και να αποκτήσει τις δίκες της εμπειρίες και σε αυτή τη διαδρομή όλα παίζουν αλλά και ταυτόχρονα όλα σε μαθαίνουν κάτι. Και τα θετικά και τα αρνητικά. Αυτό που ελπίζω είναι ότι πάντα θα νιώθει ότι υπάρχει μια αγκαλιά που θα είναι πάντα εκεί κοντά της και χωρίς πολλές ερωτήσεις θα καταλάβει!!! Όπως και εμένα δεν με σταμάτησε κάτι στο να κάνω ότι θέλω έτσι κι εγώ δεν μπορώ να σταματήσω εκείνη, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι κάτι που μου είπε μια πολύ καλή μου φίλη από τα βουνά, κρίση για το τι είναι 'θετικό' και τι είναι 'αρνητικό'!!! ;)
Ο χρήστης ovi είπε…
Να της δωσω ή καλύτερα να της μαθω να κρίνει το 'αρνητικό' και το 'θετικό' ηθελα να πω!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Σήμερα το πρόγραμμά μου έχει ...Evita στα ...Φιλανδικά!!!

Περιγραφή οταν επιστρέψω!!!
Ο χρήστης trol είπε…
εγώ θα επανέλθω μάλλον στο θέμα όταν και αν κάνω παιδιά :)
έχω να πω θεωρίες και θεωρίες τότε
και από προβληματισμούς άλλο τίποτα

μα καλά οι φινλανδοί λίγο evita, λίγο ταγκό...anima latinoamericana
Ο χρήστης ovi είπε…
Xα!!! Εθνικός χορός το τανγκό!!! Ελπίζω να χόρεψες όταν ήσουν εδώ ή τουλάχιστον να βρέθηκες σε ένα από τα μέρη που χορεύουν τανγκό!!!

Για το θέμα του παιδιού ένα μπορώ να σου πω .... για το μόνο πράγμα που έχω μετανιώσει στη ζωή μου είναι ότι περίμενα μετά τα 40, αρκετά μετά για να αποκτήσω τη Δάφνη. Με κάθε της χαμόγελο το σκέφτομαι!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος