Σαν ξεκίνημα παραμυθιού

Υπήρχε μια εποχή, μια φορά και ένα καιρό που όλοι οι άντρες ήταν ευγενείς ιππότες και όλες οι γυναίκες αριστοκρατικές κυρίες και υπήρχε και ένα μέρος που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Ένα μέρος από αυτά που τα βατραχάκια μιλάνε με ευκολία όλες τις ξένες και περίεργες γλώσσες, που τα σκυλάκια χορεύουν βαλς και οι γατούλες κολυμπάνε πεταλούδα κάνοντας παγκόσμια ρεκόρ.

Σε αυτό το μέρος λοιπόν, ας το πούμε Ονειροχώρα, ζούσε μια πανέμορφη πριγκίπισσα με το πιο γλυκό χαμόγελο που υπήρχε, με γαλάζια μάτια σαν τη λίμνη στο Hauho και ομορφιά φημισμένη σε κάθε άκρη του βασιλείου.

Αυτή η πριγκίπισσα είχε όνομα και τώρα που το σκέφτομαι παρά λίγο να το ξεχάσω να το πω, αλλά εδώ έχουμε δυο προβλήματα. Πρώτον είμαι πολύ γέρος πια για να θυμάμαι τα πάντα και μερικές φορές πιστεύω ότι όλοι ξέρουν όσα ξέρω και το να μην ξέρεις για τη πανέμορφη πριγκίπισσα μου φαίνεται ...τουλάχιστον απίστευτο! Και δεύτερο, δεν φωνάζεις ποτέ μια πριγκίπισσα με το όνομα της, αυτό μόνο ο μπαμπάς της μπορεί να το κάνει. Την φωνάζεις ‘Πριγκίπισσα μου’, ή ‘Πανέμορφη Πριγκίπισσα’ ή η ‘Πολύχρωμη Πριγκιπική Εξοχότητα σας’ και ...δεν υπάρχει τίποτα άλλο!

Όλο το βασίλειο της Ονειροχώρας λοιπόν ήταν πολύ περήφανο για την ομορφιά της και την ευγένεια της που το γιορτάζανε κάθε μέρα αφήνοντας την πριγκίπισσα τους να διαλέξει το χρώμα! Η επιλογή του χρώματος τώρα, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση στην Ονειροχωρα και η Πολύχρωμη Πριγκιπική Εξοχότητα της την έπαιρνε πολύ σοβαρά αυτή τη δουλειά. Κάθε βράδυ λοιπόν πριν κοιμηθεί, και αυτό συμβαίνει κάθε βράδυ την ίδια ώρα, την ώρα που τα ξωτικά ξεκινάνε το νανούρισμα τους στο δάσος και οι μικροί ροζ ελέφαντες πάνε στο ποτάμι για το βραδινό τους μπάνιο κάτι σαν να λέμε οχτώ η ώρα δικιά μας, ο Υπουργός για τα Χρώματα έρχεται να πάρει τις εντολές του για την επομένη μέρα.

Κάθε βράδυ λοιπόν η Πανέμορφη Πριγκίπισσα αφού κοιτάξει προσεκτικά τα αυτιά του Υπουργού σκέφτεται για λίγο ...α! Μην το ξεχάσω κι αυτό, ο Υπουργός είναι πολύ γνωστός σε όλο το βασίλειο για τα μεγάλα του αυτιά, αφού λοιπόν η Πολύχρωμη Πριγκιπική Εξοχότητα της σκεφτεί και ξανασκεφτει και κοιτάξει για άλλη μια φορά τα τεράστια αυτιά, κλείνει τα μάτια της και λέει: ροζ! Ή μπλε! ¨Η κόκκινο! Και την επομένη μέρα ολόκληρο το βασίλειο είναι ντυμένο στα ροζ, ή στα μπλε, ή στα κόκκινα!

Εδώ πρέπει να παρατηρήσω δυο πολύ σοβαρά πράγματα για τη συνέχεια της ιστορίας, πρώτον ότι το κόκκινο είναι το αγαπημένο χρώμα της Πανέμορφης Πριγκίπισσας γι αυτό και τις περισσότερες μέρες, ας πούμε τις 360 από τις 365 ήμερες το χρόνο όλο το βασίλειο πρέπει να φοράει κόκκινα, μέχρι και ο μπαμπάς της πρέπει να έχει κάτι κόκκινο επάνω του. Και το δεύτερο είναι εξ’ ίσου πολύ σημαντικό. Υπάρχουν μερικά βράδια, οχι πολλά, λίγα βράδια που η πριγκίπισσα μας είναι θυμωμένη. Κανείς δεν ξέρει γιατί είναι θυμωμένη, ούτε και η ίδια ξέρει αλλά έτσι είναι οι Πριγκίπισσες, δεν χρειάζεται πάντα να εξηγούν και να καταλαβαίνουν γιατί είναι θυμωμένες. Ο μπαμπάς είναι εκεί και την κρατάει αγκαλιά και ο δύστυχος ο Υπουργός των Χρωμάτων στέκεται στη γωνία περιμένοντας και κινώντας νευρικά τα αυτιά του.

Αυτές οι βραδιές είναι πολύ δύσκολες για τον Υπουργό των Χρωμάτων και ο τρόπος που κινεί τα αυτιά του τον κάνει πολύ αστείο, τόσο αστείο που η Πανέμορφη Πριγκίπισσα ξεχνάει το θυμό της, βάζει τα γέλια και του λέει αμέσως το χρώμα της επομένης μέρας. Ο μπαμπάς της όμως συχνά υποψιάζεται ότι η μικρή πριγκίπισσα δεν είναι πραγματικά θυμωμένη αλλά το κάνει επίτηδες γιατί θέλει να δει αυτά τα τεραστία αυτιά να κινούνται.

Κοίτα τώρα τι έπαθα, ξέχασα να σας πω ότι ο αξιότιμος Υπουργός των Χρωμάτων είναι ένας κούνελος που φοράει πάντα ένα μακρύ και φαρδύ αδιάβροχο και ένα πολύ πολύ μικρό παπιόν με πουά ανάλογα με το χρώμα της ημέρας...

Την πρώτη φορά που ξεκίνησα το παραμύθι σε αυτό ακριβώς το σημείο ...κοιμήθηκε.

******************************************

Το νανούρισμα που τραγουδάνε οι νεράιδες είναι το ίδιο που την νανουρίζει από τότε που ήταν δυο μηνών και τίποτα άλλο δεν πιάνει παρ’ όλο ότι έχω δοκιμάσει πολλά. Είναι από ένα πολύ αγαπημένο μου δίσκο, το ‘Μισό φεγγάρι πρόβαλε’ με τις Δυνάμεις του Αιγαίου.

******************************************

Η ζωγραφιά είναι από ένα άλλο παραμύθι που ...έγραψα και ζωγραφίσαμε. Είναι ζωγραφισμένο πάνω σε πολτό πριν γίνει χαρτί, ένα από τα πολλά μικρά πράγματα που έμαθα να φτιάχνω στη Φιλανδία και το πινέλο ακολουθεί τα νερά του ‘χαρτιού’ και προσπάθησα να μιμηθώ το στιλ που ζωγραφίζουν τοπία στη Λαπωνία. Το παραμύθι το έγραψα στα αγγλικά και με παίδεψε λιγάκι να το ...μεταφράσω και συγνώμη και που το λέω!

******************************************

Αυτό το ξεκίνημα ...παραμυθιού είναι αφιερωμένο σε όλα σας τα παιδάκια, στον Δημήτρη και στην Δανάη!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Καπετάνισσα είπε…
Είναι δυνατόν να είσαι τόσο υπέροχος;
Αμ...είναι!

Τρυφερός, ευρηματικός, ξεχειλίζεις γλύκα και δημιουργική φαντασία.
Παραμυθάς και ζωγράφος μωρέ Ovi?

Δηλαδή, αν τα βάλω κάτω και τα λογαριάσω, η Δάφνη έχει μέλλον ολόλαμπρον! Εξαιρετικά γονίδια!

Να πιάνεις την κόκκινη κλωστή, ε; Εκτός που μας δίνεις χαρά, είσαι και μέσα στα γούστα της πριγκηπέσσας!
Ο χρήστης Καπετάνισσα είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης ovi είπε…
Καλησπέρα γλυκιά μου καπετάνισσα, δεν είμαι τίποτα απο όλα αυτά, εχω πολλά πάθη!!! :)

Με το κόκκινο έχω βρει λύση, έχω ενα κόκκινο μαντηλάκι που αρχικά ενήκε σε μιά κουκλα της και το έχω μόνιμα μαζί μου, με έχει παιδέψει λιγο με τις ...ροζ ημέρες αλλά τα καταφέρνω γιατί πάντα με ελέγχει!!!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Avulla sinun pohjoinen arvoituksellinen juttu
Sinun tyt?r j?lkis??d?s olla
Dafne Laura Mikkola

Te hankkia aie....

:_)_)(:
Ο χρήστης ovi είπε…
@ ergotelinen

Δικό μου ειναι και ...ασε τους ...trans!!! ;) για να θυμηθουμε και τους φιλανδους ... ειναι εβραίϊκα!!!

Το όνομα Δάφνη στη Φιλανδία είναι συνδεδεμένο με ένα απο τα πρώτα καράβια που φτιαχτηκαν στο Turku τον 18ο αιώνα.
Ο χρήστης JustAnotherGoneOff είπε…
Ο blogger τον τελευταίο καιρό, τα κάνει πάλι ψιλονιανιά και δεν βλέπω τα καινούρια ποστ αν δεν κάνω ρηφρές. Έλεγα πριν δυο ποστ, τώρα που τα λέω, πως:

Ψιλοάσχετο: Είχες δίκιο για τον Leif Segerstam, πήρα το Κονσέρτο για Βιολί του Σιμπέλιους με τον καλό πιτσιρικά Pekka Kuusisto, και αν ο τελευταίος είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σολίστας, με τον μαέστρο έχω μείνει άφωνος! Σούπερ η απόδοση της Καρέλια σουίτας!

Καλό μήνα Θάνο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kaai 8eloo na maa8w fiilandikaa!

(καλά τα πάω με τους διπλασιασμούς; :-P)
Ο χρήστης Εαρινή Συμφωνία είπε…
Επειδή είναι λίγο δύσκολο να διαβάζει κανείς το παραμύθι από τον υπολογιστή, αν θέλει να κοιμήσει τη δική του Δάφνη, και επειδή το τυπωμένο στον πρίντερ χάνει (το φέρνω κομψά) μήπως θα έπρεπε να εκδοθεί αυτό το μικρό αριστούργημα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
!!!

!!!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Ειπα..αν κανω λαθος πεστο...


Με τα βόρεια μυστηρια σου παραμυθια
θα γινει η κόρη σου (μια καλλιτεχνης
σαν) την Laura Mikkola...

Eχεις σχεδιο...

διαπαιδαγωγησης εννοώ....
:)
1.Υπαρχουν και εβραικα παραμυθια..
δεν εχω ακουσει...
2.Aληθεια πως λενε τη Δαφνη στα Φινλανδικα;....Laura Λωρα;;..
Ο χρήστης ovi είπε…
@ JustAnotherGoneOff

Χαίρομαι που σου άρεσε. Ενα ακόμα από τα μικρά που σου δίνει η Φιλανδία κυρίως λόγω του μικρού πληθυσμού και του low profile των ανθρώπων είναι οτι αποκτάς προσωπικές ή καλύτερα ανθρώπινες επαφές. (Βέβαια όπως λέει συχνά και ο Yiannis_h θέλει αρκετό χρόνο μέχρι να σε εμπιστευτούν) Ετσι είχα την ευκαιρία να γνωρισω ανθρώπους μέσα απο τη μουσική που χωρίς κανένα εγώ μου δείξανε 'το ωραίο' ακόμα και σε θέματα που ερχόντουσταν σε αντίθεση με αυτό που κάνουν οι ίδιοι.

Αλλά κι εσύ μου πρότεινες καταπληκτικό βιβλίο που έχω ήδη ...βυθιστει!!! :)
Ο χρήστης ovi είπε…
@ Εαρινή Συμφωνία

Σε ευχαριστώ πολύ ...αλλά δεν νομίζω οτι είναι κανένα αριστούργημα και δεν νομίζω οτι θα θέλει κανένας να το εκδόσει!!! :)

Αυτό που σκέφτομαι ειναι να σας βάλω σταδιακά την εισαγωγή και από τα τρία παραμύθια και όποιο σας αρέσει κατα περιόδους να το συνεχίζουμε!
Ο χρήστης ovi είπε…
@ !!!

:D :D
Ο χρήστης ovi είπε…
@ ergotelinen

Ακόμα γελάω με τη ...μετάφραση!!! Τουλάχιστον μου απέδειξες οτι πρέπει να τους αποφεύγω τουλάχιστον με γλώσσες όπως τα φιλανδικά, ασε βέβαια που αυτό το ήξερα έτσι κι αλλιώς.

Δεν μπορώ να πώ οτι έχουμε κάποιο σύστημα, η Δάφνη μεγαλώνει σε ενα σπιτι γεμάτο βιβλία και μουσική και μας βλέπει συχνά να διαβάζουμε. εκτός απο αυτό της αφιερώνουμε πολύ χρόνο.

Οπως στην ελλάδα λέμε αυτά είναι ..κινέζικα και οι αγγλόφωνοι αυτά είναι ελληνικά, οι Φιλανδοί λένε αυτα είναι ...εβραϊκά!!!

laurel = laakeri

Οι Φιλανδοί λένε το όνομα της σωστα οταν το λέμε, αλλά οταν το διαβάζουν συνηθως το λένε Ντάπνη!!! Αλλά ...θα μάθουν! :)

Εχει τρία ονόματα Δάφνη Άϊνο Αργυρώ.
το Δάφνη γιατί είναι ένα όνομα που μου αρέσει πολύ, το Άϊνο απο τη γυναίκα του Sibelius και το Αργυρώ από τη γιαγιά μου που με μεγάλωσε και δυστυχώς πέθανε λιγο πριν γεννηθεί η Δάφνη ανακουφισμένη για να πω αυτό που έλεγε "επιτέλεους αποκτάς οικογένεια"
Ο χρήστης trol είπε…
'Kaai 8eloo na maa8w fiilandikaa!'.....LOL!!!

ουάου ένα μικρό που προτιμά το κόκκινο από το ροζ, να τη γνωρίσω στη δικιά μου ανιψιά που στα δικά μας παραμύθια τα θέλει όλα ροζ, αλλά τι να κάνεις, ..χορεύω
Ο χρήστης ovi είπε…
Δύο ερωτηματικά

Με τον blogger έχω πάρα πολλά προβλήματα και χτες κάποια στιγμη μόνο σε αυτό το blog από οσο μπορούσα να δω, δεν δούλευε για πάνω από μια ώρα βγάζοντας οτι έχει πρόβλημα ο server. Σκέφτομαι να το μετακινήσω στο δικό μου site ή server, οχι οτι και πολυκαταλαβαίνω πως γίνεται, αλλα έχω βοήθεια.

Ελπίζω αυτό να μην γίνει η αιτία να σας χάσω.

Και το δευτερο, πολλά απο τα παρελθόντα post συνεχίζουν να λέιτουργουν και να λέγονται απόψεις πολύ ενδιαφέρουσες, και δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορώ να τα μεταφέρω στο forum του ovi magazine. πείτε μου σας παρακαλώ αν έχετε κάποια σκέψη.
Ο χρήστης ovi είπε…
@ trol

:D Τι να κάνουμε και το ροζ ...παίζει!!!
Ο χρήστης Ανδρομεδα είπε…
Τσίμπησα το δωράκι μου για το Σαββατοκύριακο και παω...
Να είσαι καλά! Αλιενοφιλί!
Ο χρήστης Eleni63 είπε…
Τελικά από την Κροτ έμαθα τα καλύτερα... Σε διαβάζω καιρό. Είσαι απόλαυση σκέτη.
Ο χρήστης ovi είπε…
@ Ανδρομεδα

:)

@ Eleni63

Kαλώς ήλθες και σε ευχαριστώ πολύ!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Μια παράκληση,

Εχω καθυστερήσει να απαντήσω σε πολλά mails, συγχωρέστε με δεν το κάνω απο αμέλεια και θα απαντήσω όσο γίνεται πιό σύντομα.
Ο χρήστης Εαρινή Συμφωνία είπε…
Αν δεν ήσουν τόσο μετριόφρων, θα καταλάβαινες πως... δεν καταλαβαίνεις τη δύναμή σου, που είναι, κυριολεκτικά, στο χέρι σου (και στο μυαλό και στην καρδιά σου ταυτοχρόνως. Αλλά καλό είναι να υπάρχουν και πραγματικά αθώοι.
Ο χρήστης Ecumene είπε…
1.Τωρα καταλαβα γιατι δεν βρισκεις
Φινλανδους στο Blogspot.com


Δεν περνανε τα umlaut
Sinun tyt?r j?lkis??d?s olla
...........
:)

2.Nα τα μεταφερεις στο Ovi Forum
..μα εκει γραφουν αγγλικα...

3.Με τα Ραδιοφωνικά τι γινεται;;..
:)
Ο χρήστης dodo είπε…
Πανέμορφο!
Δεν έχει σημασία "αν θα θέλει κανείς να το εκδώσει".
Σημασία έχει ο ίδιος ο κοινός σας, καθημερινός περίπατος στην Ονειροχώρα- και γιά τους δυό σας, όμως...
Το ξέρεις, βεβαίως.
Ο χρήστης oistros είπε…
Ψάχνω έναν τέτοιο μπαμπά να με υιοθετήσει :))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Koίτα τώρα εγώ τι έπαθα. Γαλήνεψε η ψυχή μου! Θα κοιμηθώ κι' εγώ γλυκά.....
Απόλαυσε αυτή, την καταπληκτική και καλύτερη ηλικία της μικρής σου πριγκήπισσας. Μεγαλώνουν γρήγορα (για μας θα είναι πάντα τα μωρά μας) και όταν θα είσαι πραγματικά γεράκος, να ειναι εκείνη που θα σε γλυκονανουρίζει, έστω και με ένα βλέμμα της. Καλή σου νύχτα....
Ο χρήστης ovi είπε…
Εαρινή Συμφωνία

Σε ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι όλα αυτά. Όπως είπα και παρά πάνω είμαι ένας άνθρωπος γεμάτος πάθη και λατρεύω τη μικρή πριγκίπισσα μου. ;D

ergotelinen

Οι Φιλανδοί προτιμούν τα forum για πολλούς λόγους που σε επόμενο post θα το εξηγήσω και ...θα σε συστήσω!!! ;D

Το ovi forum είναι ανοιχτό σε κάθε γλώσσα και θα δεις ότι υπάρχουν και αρκετοί Φιλανδοί που μιλάνε ...φιλανδικά!!!

Το ραδιόφωνο μπορείς να το βρεις στη σελίδα του Ovi magazine Bad Boys Radio και λειτουργεί και ipod για όσους έχουν. Σύντομα θα μπει και player.

Αυτή τη κυριακή ο Asa θα κάνει το πρόγραμμα μόνος του γιατί χρειάζομαι μια Κυριακή ηρεμίας μετά από τόση μπόρα, οπότε θα ακούσεις πάλι ... ποπ μουσική. Από την επομένη επιστρέφω και μαζί μου επιστρέφει και η ελληνική μουσική!!!

dodos

:)

oistros

Πολλά φιλιά

Ο γλάρος (όχι ο ιωνάθαν

Καληνύχτα φίλε μου, να είσαι πάντα καλά!!!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Βρηκα,βρηκα.. τον Φιννο-Αμερικανο

και του αναψα το θεμα της
Καρελιας

στο

why-dont-you-like-russians?
Ο χρήστης Ecumene είπε…
... η Mεζονέτα του Ovi
στη λίμνη του Hauho...

Τετοια Ηuvila

δεν εχει ουτε η βασίλισσα Halonen....
Ο χρήστης ovi είπε…
@ ergotelinen

:D Ασε το ...Φιννο και κράτα μόνο το Αμερικάνο. :D

Από ότι είδες μάλλον σε αγνοήσαν. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες γνωρίζονται, θυμήσου μικρή κοινότητα και ο Phil ειναι το απόλυτο αμερικανάκι που δουλεύει σε πολύ καλή θέση για τη Νοκια με ότι σημαίνει αυτό, άρα οι περισσότεροι μπαίνουν εκεί μεσα περισότερο για να 'πειράξουν' αυτόν παρά για να κάνουν συζήτηση περί Φιλανδίας με αποτέλεσμα οι Phil να ...απαντάει και να γελάμε όλοι με καποιες απαντήσεις.

Λάθος, έβαλες link, κανένας φιλανδός δεν θα το κοιτάξει, με τη λογική οτι κανένας δεν καταλαβαίνει τους Φιλανδούς αρα γιατί να κουραστώ, ειδικά αν είδαν οτι δεν ζεις στη Φιλανδία. Αν θέλεις να πείς κάτι, πες το αλλά θυμήσου οτι: εγώ δεν μιλάω με σένα αλλά με τον Phil. Αρα αν θέλει ο Phil ας σου απαντήσει.

Συζήτηση μόνο σε forums και κυρίως τα αμιγώς Φιλανδικά.

Με τους Φιλανδούς χρειάζεσαι κάτι σημαντικό, υπομονή! Παρατήρησε τις συζητήσεις και επεμβείνεις χωρίς link μεχρι να συνηθίσουν τη παρουσία σου, αλλά και πάλι μην περιμένεις καμιά συζήτηση εύκολα. ;D
Ο χρήστης Eleni63 είπε…
Οvi γιατί δεν κάνεις ένα βιβλίο με παιδικά παραμύθια?
Διαβάζοντάς σε σκέφτηκα το χθεσινό μου ποστ! νομίζω οτι μετά τα παραμύθια της γιαγιάς, τα παραμύθια του ΜΠΑΜΠΑ χρειάζονται σε όλους.
Τα σύγχρονα ευρωπαϊκά παραμύθια του Μπαμπά...
Ο χρήστης Ecumene είπε…
))))Δεν εχω προβλημα..ενταξει μια
χαρα πηγε η συζητηση ..

ειχε απο όλες τις απόψεις...
Υπομονη;;..Υπομονή...
απλως οι Ελληνες ειμαστε
της βιασυνης περισσότερο

))))

Οσο για το Παραμυθι που λεει
η Ελενη63

καλυτερος ειν ο Τριβιζάς;;..
:)
Aκουσα και λιγο radio - Asa...

Αστα ...προτιμουμε εσενα..

:)
Ο χρήστης ovi είπε…
Eleni63

στερεότυπα και στα ... παραμύθια; :D Σε ευχαριστώ Ελένη!!!!

Ergotelinen

Την άλλη κυριακή θα με ακούσεις και δεν το λέω με τίποτα στον Asa!!! ;D

Kαι μόλις εμαθα ότι έχουμε ...επισκέψεις απο Ελλάδα, υψηλού επιπέδου αρά ...πάει η Κυριακή!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Γιάααααααααανη κρατήστε τον εκεί μην το αφήνετε να φύγει!!!

ΠΑΟΚτζήδες κάντε κάτι να περάσω μια ήρεμη Κυριακή!!!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Για τους "Παοκτζηδες" παντως δεν
ανησυχει η Χαλόνεν...

"Ετσι δειχνουμε την δυναμη της δημοκρατίας,είπε".....

..."teillae on soepoe presidentti.

Αυτο το κομπλιμάν πιάνει;...
Ο χρήστης maika είπε…
τώρα νιώθω σαν τον Υπουργό του παραμυθιού σου..... περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια...

ο μικρούλης μου (ο ένας απ όλους..)
αγαπούσε πολύ το μπλε.
Ό,τι του άρεσε το έλεγε μπλέ..
Ο μπλε παππούς,το μπλε κεφτεδάκι,το μπλε παραμύθι, η μπλε θάλασσα (αυτό το πετύχαινε),η μπλε κιθάρα κλπ κλπ.

Μάζευα μια φορά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και με ρώτησε γιατί? Του απάντησα πως έπρεπε γιατι πια τα Χριστούγεννα είχαν περάσει. Και που πήγαν? με ξαναρώτησε... Άλλαξα την κουβέντα και άρχισα να λέω διάφορα για τις Απόκριες που θα ακολουθούσαν...

Μήπως να έφτιαχνες και ένα παραμυθάκι για το πού πάνε τα Χριστούγεννα?? Θα σου χρειαστεί σίγουρα!
Ο χρήστης Derek είπε…
έφτασε Κωστάκης ή ακόμα?
Ο χρήστης ovi είπε…
ergotelinen

Η Halonen είναι λίγο άγευστη και άοσμη και πολλές φορές με ιδιαιτερότητες αλλά απο τους υπολοίπους υποψήφιους είναι πολύ καλύτερη. Αυτοί δε που εύχονται την καταστροφή της είναι μάλλον ..άσε μη πω τίποτα... γιατί στη Φιλανδία ο θεσμός του προέδρου είναι πάρα πολύ σεβαστός.

maika

Η αλήθεια είναι οτι ο συγκεκριμένος είναι και δική μου συμπάθεια και δεν μπορείς να φανταστείς τι τραβάει το ...χέρι μου για να κάνει τα αυτιά του να κουνιούνται!!! :D

Να τωρα πως φτιάχνονται τα παραμύθια με τα μπλε χριστουγεννιάτικα δέντρα!!! ;)

Είπαμε θα βάλω την εισαγωγή και απο τα τρία παραμύθια και θα διαλέξετε με ποιο θέλετε να συνεχίσουμε οπότε τα Χριστούγεννα θα ...αυτοσχεδιάσουμε!!! :D

Derek

Έφτασε ο χοντρός και τωρα τρώει με τον πρέσβη. Καλά δεν κατάλαβα γιατί ήρθε αφού έτσι κι αλλιώς τα σημαντικά με την συνάντηση Ευρώπης Ασίας τελειώσανε ... μάλλον ήθελε να ξεφύγει απο την Ελλάδα!!! ;D
Ο χρήστης Derek είπε…
Είχε την ΔΕΘ ρε ο άνθρωπος, δεν μπορούσε να αφήσει τον γάμο να πάει για πουρνάρια!
Ο χρήστης ovi είπε…
Γειά σου βρε derek Porvooσαλονικέ!!!
Ο χρήστης fieryfairy είπε…
Πανέμορφο, ονειρικό...και θέλω τη συνέχεια!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος