Οι Λόρδοι (Lordi) ξανά

Το ξέρω ότι συνεχίζω να γράφω για τους Lordi τις τελευταίες μέρες αλλά έχω δύο τουλάχιστον ελαφρυντικά. Πρώτον ζω στη Φιλανδία, και υπονοούμενα όπως κανείς δεν είναι τέλειος τα θεωρώ απαράδεκτα, και δεύτερον τα όσα γράφουν και λένε τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Λοιπόν αφού ακόμα κανένας δεν έχει συνέρθει από την ήττα της Βίσση που ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιος της εγγυήθηκε την πρωτιά, όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος και γιατί ψήφισε τα ΄τέρατα΄ όπως τους αποκαλούν. Κατ’ αρχήν τα παιδιά μόνο τέρατα δεν είναι και αν τους συγκρίνω με διάφορους ‘μουσικούς’ που είχα την τιμή να γνωρίσω στην Ελλάδα στο παρελθόν και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν την κιθάρα από το μπάσο και καταλήγαν στο μπάσο μόνο και μόνο γιατί έχει λιγότερες χορδές, αυτά τα τέρατα ξέρουν από μουσική.

Κάτι ακόμα, ξέρουν από παρουσίαση, σινεμά, ποίηση. Γενικά ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει show business και ας μη γελιόμαστε, από τη στιγμή που εξωτερικεύεις τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες σε ενδιαφέρει και η φήμη και το χρήμα. Και αυτά τα ΄τέρατα’ ξέρουν πως να τα κατακτήσουν και τα δύο.

Κατά τα άλλα όλα αυτά που λέχθηκαν περί ‘η εξωτερική παρουσίαση δεν πρέπει να επηρεάζει την κρίση’ τα θεωρώ ακόμα ένα κομμάτι της γενικότερης προσπάθειας των Lordi να προωθηθούν μιας και τα ίδια είχε πει 30 χρόνια πριν ο Sid Vicious και τότε ήταν πραγματική επανάσταση, τώρα είναι απλά Pop επανάληψη. Όσο για τη μουσική πλευρά, παιδιά ψυχραιμία, ακόμα και οι U2 ακούγονται πιο Heavy από αυτό το συγκρότημα για να μην αναφέρω ελληνικά συγκροτήματα όπως η Λευκή Συμφωνία.

Τέλος όσον αφορά όλες τις αναλύσεις που άκουσα από ειδικούς ψυχολόγους και αστρολόγους, νιώθω ότι ξεχνάνε κάτι. Δεν είναι οι ίδιοι που κάθε Σαββατοκύριακο νοικιάζουν DVD με αντίστοιχα τέρατα για να κρατήσουν τα παιδιά τους ήσυχα μιας και οι περισσότεροι βαριούνται να τα βγάλουν μια βόλτα και τα χώνουν μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης;

Μήπως το τερατάκι που συντροφεύει τον Harry Potter δεν είναι πιο τρομακτικό; Η τι έχετε να πείτε για τον άρχοντα των Δαχτυλιδιών; Και αυτά είναι τα πιο ήπια παραδείγματα, γιατί κάτι transformers ή άλλα παιχνίδια που όλων τα παιδιά παίζουν και εικόνες τους θα βρείτε σε έντυπα από τα supermarkets, αυτά τα τέρατα είναι τόσο τρομαχτικά που τρομάζουν ακόμα και μένα.

Τελευταίο, καταλαβαίνει κανένας τους στοίχους των τραγουδιών; Δηλαδή η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης κινδυνεύει από τους μασκαρεμένους Lordi και δεν κινδυνεύει από την κάθε δήθεν τραγουδίστρια και τον κάθε ‘καρβέλια’ στιχουργό που κατακρεουργεί την αγγλική γλώσσα; Η γλώσσα της κάθε χώρας, ακόμα και η αγγλική που τόσο εύκολα σνομπάρουμε εμείς οι Έλληνες, είναι δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας. Άλλωστε ο T. S. Eliot και ο Shakespeare στα αγγλικά γράψανε, αυτό φτάνει για να εκτιμήσουμε τη γλώσσα. Τώρα αν ξανακοιτάξετε τους στοίχους, η καλύτερα όπως έλεγε και ο Χάρυ Κλύν τους στοίχοι, θα πάθετε κάτι ...πολιτισμικό. το δε 'αξάντ' της κυρίας Βίσση ήταν το κάτι άλλο. Greeklish rules! Οπότε χίλιες φορές καλύτερα τα τέρατα, τουλάχιστον είχαν καλύτερη προφορά.

Αυτά όσον αφορά τέρατα και άλλα ελληνικά τερατώδη!

Σχόλια

Ο χρήστης Ecumene είπε…
Eπιτελους ενα "αυθεντικό" κειμενο
για την Eurovision.....

που δεν ακουστηκε...

Μπράβο....σε ανακαλυψα....
Ο χρήστης YO!Reeka's είπε…
το έχεις ακούσει το αστειάκι...
Αν ξέραμε ότι είχαν πέραση τα τέρατα, θα στέλναμε τη Βίσσυ άβαφτη
χαχαχα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειτέλους! Να και ένας καλός άνθρωπος που δεν βρίζει τους Lordi, αλλά όλους αυτούς που τους βρίζουν. Έτσι μπράβο! Συνέχισε έτσι για να ανοίξεις τα θεόκλειστα μάτια των Ελλήνων!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος