Eurovision 2

Το θαύμα έγινε και ας μην πιστεύω στα θαύματα, οι Lordi κερδίσανε και όλοι ξεχάσανε τον κουνιστό Δία.

Εντάξει, τώρα που ζω στη Φιλανδία κατάλαβα την αξία αυτού του διαγωνισμού και ειδικά μετά από μια συζήτηση έκπληξη που είχα στο ραδιοφωνικό σταθμό που κάνω το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μου. Γενικά ο τύπος το μόνο που δεν θυμίζει είναι fan της Eurovision. Ο άνθρωπος έχει ένα καθαρό Rock πρόγραμμα κάθε Κυριακή στις 19.00, παίζει Hendrix, Stones, Nazareth γενικά Rock του 70 και κάπου τα έχουμε βρει μιας κι το δικό μου πρόγραμμα έχει κατά 50% το ίδιο στιλ μουσικής.

Λοιπόν ο τύπος ήταν ενθουσιασμένος γιατί για πρώτη φορά η Φιλανδία οχι απλά έβγαινε από την μόνιμα μια από τις τελευταίες 10 θέσεις του διαγωνισμού αλλά και με ένα ‘γνήσιο’ rock κομμάτι αποδείκνυε ότι rock δεν είναι μόνο η Αγγλία. Τέλος και αυτό το τόνισε ιδιαίτερα, είναι μια λαμπρή ευκαιρία για να προβληθεί τουριστικά η Φιλανδία.

Καλά να πάθω που ξεκίνησα μια τέτοια συζήτηση, γιατί κάθε φορά ξεχνάω ότι η Φιλανδία είναι μια χώρα με λιγότερα από 100 χρόνια ιστορία, διψασμένη να φανεί μιας και μέχρι την εποχή της ΝΟΚΙΑ ήταν του κλότσου και του μπάτσου από όλους και κυρίως από τους γείτονες Ρώσους. Τα τελευταία χρόνια η μόνη τους ελπίδα είναι οι αγώνες αυτοκινήτου με τον Kimi Raikonen άντε και κανένας ποδοσφαιριστής αλλά πόσοι παρακολουθούν F1 και πόσοι ποδόσφαιρο, Χάνανε πάνω από το μισό πληθυσμό.

Ενώ η Eurovision έχει το κάτι άλλο, το κάτι το πανευρωπαϊκό που αρέσει και στις γυναίκες. Έχει γκλαμουριά, κι έτσι από χτες όλη η Φιλανδία γιορτάζει και εγώ βρήκα την ησυχία μου.

Μην το ξεχάσω, κάθε χρόνο οι Φιλανδοί φτάνουν στον ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου χόκεϊ και κάθε χρόνο χάνουν ή από την Τσεχία ή από την Σουηδία. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι Φιλανδοί κλαίνε και καταριούνται συνήθως τους Σουηδούς παίζοντας στο μικρό τελικό. Φέτος χάσανε από την Τσεχία και ούτε ένας Φιλανδός έκλαψε, βασικά κανένας Φιλανδός δεν ήταν ξύπνιος να παρακολουθήσει τον μικρό τελικό, κοιμόντουσαν όλοι μετά το χτεσινό μεθύσι της λαμπρής πρωτιάς στη Eurovision.

Και μια συμβουλή για την Κύπρο, αδέρφια μην μας ξαναδώσετε το 12αρι, βαρέθηκα να διαβάζω γιαυτό συνέχεια, ακόμα και το BBC το έγραψε. Μην μας πνίγεται με την αγάπη σας. Και μια συμβουλή για την Ελλάδα. Τώρα που γίνανε της μόδας στη Eurovision τα τέρατα του χρόνου να βάλετε τον Καρβέλα, χωρίς make up!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος