Δύο χρόνια ... Ovi magazine online

Πριν από δύο χρόνια, νομίζω στις 17 Δεκεμβρίου 2004 με τον Asa πήγαμε στον Provider με την τελική μορφή του περιοδικού και ειδικά του πρώτου τεύχους μέσα σε ένα CD και περιττό να σας πω ότι μετά από μια σειρά πειραματισμούς και βλέποντας τη δουλειά μας να φιλοξενείται σε διάφορα sites τα δυο προηγούμενα χρόνια ήμασταν τουλάχιστον ...ενθουσιασμένοι!

Μικρή λεπτομέρεια, ούτε εγώ ούτε ο Asa είχαμε ιδέα πως φτιάχνεται ένα site, έτσι πήραμε τον απλούστερο τρόπο που κάποιος μας είπε, αγόρασα το FrontPage της Microsoft που υποτίθεται είναι το φθηνότερο και ευκολότερο να μάθεις, αγόρασα και ένα βιβλίο στιλ, FrontPage για ηλίθιους και έτσι φτιάχτηκε το site.

Έλα όμως που εγώ με τον κύριο Gates δεν τα πήγαμε ποτέ καλά και αυτό αποδείχτηκε όταν ο provider δοκίμασε να περάσει το site online. Η κυρία microsoft αδιαφορώντας για μένα και τον κόπο μου είχε κάνει στο coding όλες τις αρχές παραγράφου ...κεφαλαία, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να τα διαβάσει το internet! Από τότε σας το ορκίζομαι δεν εχω πάει σε καμιά φιλανθρωπική εκδήλωση του κυρίου Gates!!!

Τέλος πάντων ο provider μας εξήγησε ότι πρέπει να περάσουμε όλο το coding και να διορθώσουμε τα κεφαλαία γράμματα, πράγμα που σήμαινε μερικές ...μέρες δουλειά όταν ... ο βοηθός του πολύ ψύχραιμος γύρισε και είπε: εγώ εχω την λύση, αλλά πρέπει να το σκεφτείτε πολύ σοβαρά!

Και συνέχισε, εχω ένα πρόγραμμα και μπορώ να το κάνω σε μερικά λεπτά, πρέπει να διαλέξετε ή το κάνετε μόνοι σας ή το κάνω εγώ σε δυο λεπτά. Το παλικάρι φυσικά εννοούσε αν του είχαμε εμπιστοσύνη να το κάνει αυτός αλλά έτσι όπως το είπε ακούστηκε, ή το κάνετε εσείς και σας παίρνει μια βδομάδα, η το κάνω εγώ και παίρνει δυο λεπτά!!!

Δεν ξέραμε τι να πούμε και κοιτώντας μας προσεκτικά ο provider και ο βοηθός του το κάνανε απλά χειρότερο, δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω με το πετυχήμενο αστείο ή να αρχίσω να κλαίω με τα nerds που είχα μπλέξει!!! Φυσικά διαλέξαμε τα ...δυο λεπτά που φυσικά (εκεί έμαθα να μην εμπιστεύομαι nerds όταν μου λένε ...σε δύο λεπτά!) το site ήταν online τρεις μέρες μετά!

Στα δυο αυτά χρόνια εχω ζήσει άπειρες στιγμές που καλύπτουν από το στεναχώρια, πίεση, κακίες και χαρές, ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και ένα σωρό άλλα συναισθήματα. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ακόμα και το όνομα που εχω και φωτογραφία της ημέρας που το αποφάσισα. Η Δάφνη ήταν πέντε ημερών και η δεύτερη μέρα στο σπίτι όταν ανάμεσα στο αγκου- μπρρρ- αουυ και άλλα τέτοια ευχάριστα συνοδευμένα με μορφασμούς ήρθε το όνομα Ovi!!! O John, o τρίτος της παρέας και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ινδονησία κάπου που δεν φτάνει καν ο ηλεκτρισμός και δουλεύει με παιδιά, εκείνη τη μέρα είδε και πολύ περισσότερο κράτησε στα χέρια ένα μωρό τόσο μικρό και υπάρχει φωτογραφία που είναι δακρυσμένος από την επαφή.

Από ότι βλέπετε υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που με συνδέουν με το Ovi magazine εκτός από τις ελπίδες και τα όνειρα!

Όσοι θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε το ειδικό PDF αφιέρωμα που κάναμε με τα κεντρικά θέματα και τα εξώφυλλα όλων των τευχών μέχρι τώρα του μηνιαίου περιοδικού και να μας ευχηθείτε στα άρθρα μας.

Χρόνια πολλά Ovi magazine.

Σχόλια

Ο χρήστης YO!Reeka's είπε…
να τα εκατοστήσετε βρε!!!!!
Ο χρήστης SALOME είπε…
Τις πολύτιμες ευχές μας και την πιο πολύτιμη σκέψη μας για Δημιουργία και φυσικά Υγεία(σωματική και ψυχική) σ' εσάς αλλά και στις οικογένειές σας που το περιοδικό τρώει πολλές ώρες απο τη συντροφιά σας. Καλή δύναμη και για το μέλλον που προβλέπεται πολύ δραστήριο.
Ο χρήστης ovi είπε…
Ευχαριστώ gelial κι εσυ όπως και όποιος θέλει μπορεί πάντα να συμμετάσχει στο Ovi project!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Xα! Μαζί γράφαμε salome, Σιγά σιγά θα φτιάξουν τα πράγματα!!! Και περιμένω ειδική ...ovi ανταπόκριση!!! Φιλιά!
Ο χρήστης SALOME είπε…
Την έχεις ήδη έτοιμη την ανταπόκριση για το Ovi....ζήτησέ την και θα την έχεις αυτόματα. δηλαδή το κείμενο για την Παλαιστίνη είναι έτοιμο....
Ο χρήστης SALOME είπε…
Φιλιά, πολλά φιλιά!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Salome αντε, τι περιμένεις; Στείλτην να την αναδημοσιευσουμε!
Ο χρήστης oistros είπε…
Να είστε πάντα καλά και να .. συνεχίζετε. Το δωράκι σου το ανέβασα σήμερα :)
Φιλιά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ovi, σου στέλνουμε λευκά και φωτεινά φιλιά, σα νιφάδες χιονιού που τις ονειρευόμαστε.

Στο Ovi magazine Χρόνια Πολλά και
σημαντικά!

Με αγάπη
"Σύθαμπο" και Δ.Δ.
xxxx
Ο χρήστης tassoula είπε…
Να είστε καλά να συνεχίσετε την πολύ ωραία δουλειά!Να τα χιλιάσετε!!!
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Τώρα, αυτό που είπες ότι πέρασες τον κώδικα διορθώνοντας κάθε κεφαλαίο γράμμα σε μικρό, μου θύμισε την Ιζαμπέλ Αγιέντε. Στο βιβλίο της ‘Σπίτι των Πνευμάτων’, υπάρχει ένας ήρωας που είναι κλέφτης, παιδεραστής, εκμεταλλευτής κι ό,τι ωραίο μπορεί να βάλει ο νους σου – Σαντινί, νομίζω λεγότανε. Στην αρχή όμως λεγότανε διαφορετικά και όταν διάβασε την πρώτη version η μητέρα της, αναστατώθηκε: του είχε δώσει το όνομα του πατέρα της, που ήταν και εξαιρετικά σπάνιο! Έτσι λοιπόν η καημένη Αγιέντε, κάθισε και βρήκε ένα όνομα με τον ίδιο αριθμό γραμμάτων (τότε έγραφε σε γραφομηχανή και έπρεπε να πιάνει το ίδιο χώρο) και σαν εσένα, διάβασε το βιβλίο της, 500 τόσες πυκνογραμμένες, σβήνοντας, όπου έβρισκε, το παλιό όνομα με blanco και ξαναγράφοντάς το καινούριο από πάνω.

Οι καλλιτέχνες ζούνε και βίους παράλληλους...

Ευτράπελο, που μου θύμισε τη συνεννόηση με ‘computer nerds’, όταν πήγα πρώτη φορά να γράψω CD στη Φινλανδία, σε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο του πανεπιστημίου (τότε οι αντιγραφείς CD ήταν φοβερή καινοτομία!). Μπαίνω λοιπόν εκεί, και βλέπω χαζεμένος όλα τα φοβερά μηχανήματα που άστραφταν. Μου λένε ‘λοιπόν τι θέλεις να κάψεις;’ Κι εγώ, κοκκινίζοντας, απαντώ «μα δεν θέλω να σας κάψω τίποτα, ένα CD θέλω να γράψω...»

Να σου ζήσει to Ovi! Και σαν καφετζού: μεγάλη Ovi να περάσει :) Κάθε χρόνο και μεγαλύτερη!
Ο χρήστης jul είπε…
Χρονια πολλά και για το περιοδικό και για τις γιορτές Ovi.
Οτι επιθυμεις εσυ και η οικογένεια σου:)
Ο χρήστης trol είπε…
χρόνια πολλά και από μένα και για τις γιορτές και το περιοδικό!!!
Ο χρήστης advocatus diaboli είπε…
Χρόνια πολλά, και πολύ δημιουργικά. Να είσαι περήφανος όχι απλώς για κάθε τεύχος, αλλά για κάθε λέξη του. Να ονειρεύεσαι τα εκατό επόμενα και πάλι να σου μένουν ιδέες και ύλη.
Και καλές γιορτές!
Ο χρήστης maika είπε…
Nα ζήσεις ovi magazine
και χρόνια πολλά
μεγάλο να γίνεις
με τεύχη πολλά,
παντού να ταξιδεύεις,
να φτάσεις ψηλά
και όλοι να λένε
τραλαλά τραλαλά.... (σκέφτομαι ώρα και δε βρίσκω άλλη ομοιοκαταληξία...)

Καλή δύναμη και πολλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις και εσύ και το περιοδικό σου!!!

Δύναμη και χαρά και στην οικογένεια φυσικά!!!
Καλές γιορτές!!
Ο χρήστης ovi είπε…
oistors

Χρόνια πολλά! Ευχαριστώ για το δώρο!!!

Σύθαμπο

Φιλιά σε όλους σας!!! :D

Anastasia

Να ‘σαι καλά!!! :D
Ο χρήστης ovi είπε…
Yannis_h

Με έκανες να γελάσω πάλι!!! Να ‘σαι καλά!!!

Julia

Κι’ εσύ ότι επιθυμείς αν και ξέρω ότι είναι ...ποοοοολάααααα!!!! ;D

troll

Άντε και του χρόνου από κοντά!!! ;D
Ο χρήστης ovi είπε…
advocatus diaboli

Φιλιά

maika

Χα χα χα! Θα το δημοσιεύσω στο περιοδικό!!!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Hyvää joulua ja hyvää uuta vuotta
suljetuin ovin .... jäädyttäminen


Kαι να κλείνετε την πόρτα,που και που
μην πουντιάσετε...

:-))))))
Ο χρήστης Καπετάνισσα είπε…
Χρόνια δημιουργικά και επιτυχημένα στο ovi magazine, χρόνια ολόφωτα απ' της αγάπης τη μόνη λάμψη, σε όλους σας!

Αγάπη να τρέχει απ' τα αστροστόλιστα ουράνια να θρονιαστεί στο σπιτικό σας!

Χρόνια όμορφα!
Αγκαλιές και γιορτινά φιλιά στη Δάφνη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος