Μικρές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, μέρος Β.



Επειδή συχνά με ρωτάτε πως είναι ο καιρός αυτή τη περίοδο και πως είναι το φως, υπάρχει ακόμα ημέρα, περίεργο για την εποχή και αυτό γιατί η θερμοκρασία είναι πάρα πολύ υψηλή. Πολλές φορές γύρω στους +5 βαθμούς, πράγμα απίθανο για την εποχή, και βέβαια δεν λέει να χιονίσει τόσο για να το στρώσει.

Η φωτογραφία λοιπόν είναι από την μέρα των Χριστουγέννων στις 2.30 το μεσημέρι και η θερμοκρασία +3 βαθμούς. Αυτό που βλέπετε είναι το Ελσίνκι από την μεριά του λιμανιού και με κέντρο τον ορθόδοξο καθεδρικό.

Από ότι καταλάβατε το πρωί των Χριστουγέννων ανοίξαμε τα δώρα, κι όταν λέμε πρωί εννοούμε ...έξη η ώρα με μια Δάφνη να φωνάζει δίπλα στο μισοφαγωμένο μελομακάρονο και το αχλάδι ... «μπαμπά κοίτα, κοίτα, ήρθε ο Άγιος Βασίλης» και μετά ...κοιτώντας τα κουτιά ... «όλα αυτά είναι δικά μου;...» για την επομένη ώρα ανοίγαμε κουτιά μέχρι που σε κάποια στιγμή ..κουράστηκε και είπε «μπαμπά αυτό είναι για σένα, άνοιξε το και θα πάρω εγώ ότι είναι μέσα!»

Η πλάκα είναι ότι στο κάθε κουτί που άνοιγε, ότι και να ήταν μέσα φώναζε όλο χαρά .... «αυτό ακριβώς ήθελα!!!» και έτσι πρέπει να φτάσαμε σε καμιά τριανταριά .... «αυτό ακριβώς, ήθελα!!!» συμπεριλαμβανομένου και ενός πακέτου με μάλλινες κάλτσες νούμερο 47!!!

Όπως βλέπετε και στην ανάλογη φωτογραφία τα πιο αγαπημένα ήταν ένα καρότσι με ένα μεγάλο κούκλο ... που όπως μου εξήγησε η ίδια δεν είναι μωρό αλλά αγοράκι. Το τραγελαφικό με το καρότσι και τον κούκλο, και τα δυο είναι τόσο αληθοφανή που όταν πήγαμε βόλτα στο δάσος και που φυσικά τα πήραμε μαζί μας, κάποια γυναίκα μας ρώτησε τρομαγμένη πως επιτρέπουμε σε ένα τόσο μικρό παιδί να κρατάει το μωρό και το καρότσι, γιατί βέβαια όπως φαντάζεστε και με το μέγεθος του καροτσιού μόνο σε ίσια γραμμή δεν πηγαίνανε! Κατά τα άλλα κάθε βράδυ μισή ώρα αφού την πάρει ο ύπνος πρέπει να βγάλουμε από το κρεβάτι της τον κούκλο, ένα πειρατικό καράβι, τον αρκούδο και δυο βιβλία!!!

Σημείωση σημαντική, δεν ξέρω πως έγινε αλλά το μπιμπερό που θα έπαιρνε η κυρία άγιου Βασίλη πραγματικά κόπηκε!!! Και δεν το έχει ζητήσει καθόλου. Τώρα μεταξύ μας εγώ περίμενα λίγη επανάσταση αλλά ...τίποτα!!! αυτό πρέπει να είναι ο φιλανδικός επηρεασμός!!! Χμμμμ!

Αυτά προς το παρόν,

Χρόνια πολλά σε όλους σας!!!


Σχόλια

Ο χρήστης ovi είπε…
Και για να συμπληρώσω κάτι στη φωτογραφία απο το Ελσίνκι, στα όσα χρόνια ζω ή έρχομαι στο Ελσίνκι είναι η πρώτη φορά που βλέπω το λιμάνι να μην είναι παγωμένο μήνα Δεκέμβρη και τα παγοθραυστικά αραγμένα να ...περιμένουν!!!
Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Χρονια πολλα και καλες γιορτες να εχετε!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλή χρονιά στην κουκλίτσα Δάφνη και σε σας...
Ο χρήστης SALOME είπε…
Περνάτε καλά βλέπω. Χρόνια Πολλά με υγεία και πάντα δημιουργία σε όλους σας εκεί στην βόρεια "πατρίδα". Εμείς πάντως έχουμε γύρω στο 7-9 βαθμούς εδώ και απο τι μαθαίνω στην Ελλάδα κρύοοοοο. Εχουμε κι εκπτώσεις και περιμένουμε κάτι ιδιόρυθμους τύπους να αγοράσουν μπουκάμισα...Φιλιά, πολλά φιλιά!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Χρόνια πολλά και σε σένα πρέζα tv ότι επιθυμείς!!!

Να ‘σαι καλά panic room και σε σένα ευχές στο ...πρωτάκι σου!!! :D

Άντε να δούμε τώρα Salome πως θα συγκρίνεις ζωή από το τείχος της παλαιστίνης στα τείχη της oxford street!!! :D

Κάτσε γιατί εδώ όλα εξαρτώνται από τις επιθυμίες του αφεντικού και το αφεντικό είναι 21/2 και αλλάζει επιθυμίες ανά ...δεκάλεπτο!!! ;D
Ο χρήστης dodo είπε…
Σε παρακαλώ να πεις τής Δάφνης εκ μέρους μου ότι το καρρότσι της είναι κα-τα-πλη-κτι-κό!
Και η ίδια είναι πολύ-πολύ όμορφη (αλλά αυτό μάλλον θα τής το λες όλη την ώρα)!

Βλέπω ότι λείπουν κι από σάς μερικά μέτρα ράφια γιά βιβλία...;)
Ο χρήστης ovi είπε…
Εσύ μερικά ράφια είδες να λείπουν dodos; Εγω θα έλεγα μερικούς τοίχους!!! Τα περισσότερα ράφια έχουν τριπλή σειρά βιβλίων με μερικά από πάνω!!!

Οσο για το καρότσι, απλά δεν χωράει στο κρεββάτι!!! Κατά τα άλλα όπου και να πάμε είναι μαζί μας!!! :D
Ο χρήστης tassoula είπε…
"αυτο ακριβώς ήθελα"
Απίστευτο παιδί!!
Πολλά φιλιά!
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Φαίνεται όντως απίστευτο, χειμώνας χωρίς παγωμένη θάλασσα στο Ελσίνκι – μήπως δεν πάγωσαν ούτε οι λίμνες στο Τάμπερε;

Η Δάφνη είναι ένα κουκλί. Και φυσικά ήταν «αυτό ακριβώς που ήθελε». Στις κάλτσες νούμερο 47, είδε δύο sleeping bag. Ή κάλτσες-γίγαντες να κρεμάσει πάνω από το τζάκι και θα χωράνε κι άλλα, πολλά δώρα. Ή προστατευτικό περιτύλιγμα για τα σκι της.

Νες πα; :)

Καλή χρονιά σε όλους σας!
Ο χρήστης ovi είπε…
tassoula, τα πράγματα φυσικά ακολουθούνται και από το ...αυτό ακριβώς θέλω!!! Αλλά από ότι φαίνεται προς το παρόν νιώθει πού ικανοποιημένη. Όσο για τον κούκλο που είναι σχεδόν το ίδιο μπόι ...τον κουβαλάμε παντού με την ανάλογη ...δυσκολία!!! :D

Yannis_h εν ξέρω αν φταίει ότι εγώ ζω εδώ ή αν οι Φιλανδοί είναι πιο συνειδητοποιημένοι με περιβαλλοντολογικά θέματα αλλά η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Το χιόνι στη Λαπωνία είναι λιγότερο από 40 πόντους και επειδή δεν χιονίζει έχει γίνει λάσπη. Εδώ στα νότια δεν έχει χιονίσει καθόλου. Σε πληροφορώ ότι στο κήπο έχουμε ...γρασίδι!!! το θέμα του καιρού έχει γίνει καθημερινή συζήτηση σε όλα – θυμάσαι τα πρωινάδικα του YLE; Θυμάσαι τον Τimo; Φαντάσου τώρα ότι ολόκληρη η εκπομπή αφιερωμένη στον καιρό με εικόνες από όλη τη Φιλανδία με τους πάντες να παραπονιούνται! Βέβαια υπάρχει και το θετικό που το άκουσα πριν από μερικές μέρες, δεν είναι καλύτερα έτσι από το να έβρεχε όλη την ώρα και τα πάντα να είναι γκρίζα; Πάντως όλοι δείχνουν επιτέλους να συνειδητοποιούν τι γίνεται με το κλίμα

Όσο για το ...47, άσε, χρόνια πρόβλημα και οι Φιλανδοί έχουν ...μικρά πόδια με εμένα να μην βρίσκω παπούτσια στο τέλος!!! :D

Καλή χρονιά φίλε μου!!!
Ο χρήστης jul είπε…
Αρα η αυξηση θερμοκρασίας καλά κρατεί!!!
Χρονια πολλά Ovi, η Δαφνούλα ειναι μια κουκλίτσα....φανταζομαι τα βλέμματα των περαστικών με το τεράστιο καρότσι...χαχαχαχα
Εδω πάλι στην Αθηνα εχει ψώφο....ξερεις το κρύο που σε περονιάζει....!!!!
Αντε και καλή μας Χρονιά:):):)
Ο χρήστης YO!Reeka's είπε…
μαγεία η δαφνούλα! όπως σε βλέπω στην προηγούμενη φωτό, έτσι με το γκρι το μούσι σου και τη γαλοπούλα, βρε μήπως είσαι εσύ ο άη βασίλης και μας δουλεύεις;;;; :) :) :)
καλές γιορτές!
Ο χρήστης Debby είπε…
Οντως το καρότσι μοιάζει να είναι πραγματικό καρότσι για μωρά! Μην σου πω ότι έχω δει να έχουν μωρά σε πολύ πιο "ψευτικα" από το παιχνίδι της Δάφνης!

Α! Είδαμε και τις προτιμήσεις σου σε βιβλία μαζεμένες! Οταν βλέπεις τις φωτογραφίες στο κανονικό τους μέγεθος javascript:void(0)
Publish Your Commentφαίνονται όλα πεντακάθαρα!
Ο χρήστης ovi είπε…
julia χρόνια πολλά γλυκιά μου!!! Αυτό το καρότσι έχει γίνει περιπέτεια γιατί ...όπου και να πάμε το καρότσι ...πάει μπροστά!!! Μερικές φορές παίρνοντας και τα πάντα στο διάβα του μιας και ο ...οδηγός δεν βλέπει τι γίνεται μπροστά από το καρότσι λόγω ...ύψους!!!

Τώρα, πλάκα-πλάκα gelial πέρσι που ήμουν στο Rovaniemi μου το είπαν κι ολας, ότι αν θέλω μπορώ να κάνω αίτηση και μάλλον ...θα με προτιμήσουν!!! :D

Να ‘σαι πάντα καλά και ...καλή χρονιά να έχεις!!!

Αυτό γλυκιά μου debby δεν είναι καρότσι αλλά το μαρτύριο μου!!! Και μέσα στη πλάκα όταν κουράζεται ...σκαρφαλώνει παίρνει αγκαλιά το ‘μωρό’ και λέει ...σπρώξε!!!

Όσο για τα βιβλία ...μάλλον δεν έχεις ιδέα γιατί μιλάς!!! ;D

Καλή χρονιά να έχεις όμορφη νησιώτισσα!!!
Ο χρήστης SALOME είπε…
Ως προς τα τείχη...ένα έχω να πώ: Κάγκελα-κάγκελα παντού...όπως λέει και ο Πανούσης...
Κατά τα άλλα είδαμε τι διαβάζετε και καταλάβαμε...
Το καλύτερο βιβλίο σας; Μα το παιδί- η Δαφνούλα, εύθραυστη, όμορφη και γλυκειά σαν .......μάλλον τη μαμά της(?!)
Αντε και του μπαμπά πρέπει να φέρνει αν κρίνω απο τη φωτογραφία σου στους ιδρυτές. Οσο για τις αποφάσεις που αλλάζουν κάθε 10 λεπτά...τι να πώ εγώ όλο το μήν εδώ θα είμαι. Θα αναρτήσω και απο τα εδώ τείχη φωτογραφίες, οικείες σ' εσένα φυσικά. Καλή χρονιά!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος