Μια συνέντευξη

Για όσους ενδιαφέρονται, στο σημερινό Ovi magazine, φιλοξενούμε εδώ την συνένευξη ενός αντιρρησία συνείδησης και την πραγματικότητα του μέσα στις Φιλανδικές φυλακές! Είναι στα Αγγλικά αλλά ...κάντε μια προσπάθεια, αξίζει!!! Όχι τίποτα άλλο για να δείτε ότι κάποια πράγματα συμβαίνουν και αλλού!

Σχόλια

Ο χρήστης Кроткая είπε…
Είναι πολύ θλιβερό μεν. ΑΠό την άλλη, δεν μπορούσα να μην σκέφτομαι, καθώς το διάβαζα, πόσο τραγικότερα είναι τα πράγματα στην Ελλάδα.

Δε νομίζω για παράδειγμα πως τίθεται θέμα non smoking cells και σεβασμού προς τις διατροφικές συνήθειες, στον ελληνικό νόμο (για την πρακτική, ας μην το συζητάμε καν, είναι αστείο).

Είναι ενδεχομένως λάθος ακόμα και να αποτολμάται η σύγκριση, δεδομένου ότι πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές χώρες, αλλά είναι και αναπόφευκτο.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να σχολιάσω ακόμα ότι είναι αστείο ο φίλος μας να ελπίζει ότι θα αλλάξει κάτι χάρη στην ΕΕ, η οποία απεργάζεται σχέδια ίδρυσης ευρωστρατού και συμμετέχει σε "ειρηνευτικές" επεμβάσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία και αλλού.

(δεν πρόλαβα να σχολιάσω εγκαίρως το παραμύθι, αλλά μου αρέσει πολύ! πώς πατε με τα παγωτά;)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ώντας κάτοχος Φινλανδικού διαβατηρίου,πράγμα που σημαίνει οτι κάποια στιγμή θα με "φωνάξουν" για θητεία(ήδη το έχουν κάνει,αλλά είμαι με αναβολή),θεωρώ απαράδεκτη την συμπεριφορά του Φινλανδικού κράτους προς τους αντιρρησίες συνείδησης.

Προσωπικά είμαι πολύ περίεργος πια θα είναι η αντίδραση των υπευθύνων όταν τους ανακοινώσω οτι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πιάσω όπλο στα χέρια μου.
Βέβαια πιστεύω οτι η επιλογή της εναλλακτικής θητείας ίσως είναι η διέξοδος στο "πρόβλημα" μου,αν και απο οτι διάβασα έχει περισσότερο χαρακτήρα "τιμωρίας".

Κουράγιο στον σύντροφο που βρίσκεται στην φυλακή!

Keep up the good work Ovi!! :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
!!
hair raising
Ο χρήστης ovi είπε…
Καλημέρα, χτες το βράδυ η Αλεξάντρα, η κοπέλα που τον ξέρει και πήρε την συνέντευξη τον πήγε πίσω στη φυλακή μετά απο σαββατοκύριακο που έιχε άδεια. Σήμερα το πρωί μάθαμε ότι πέρασε ένα αφιαλτικό βράδυ. Κάθε μία ώρα τον εξετάζανε ...για ναρκωτικά!!!

Σήμερα δεν θα κάνουμε τίποτα αλλά αύριο το μεσημέρι θα πάμε τα τον δούμε. Το άρθρο έχει μπει σε πολλά Φιλανδικά blogs και sites και ...θα δούμε τι θα γίνει.
Ο χρήστης ovi είπε…
krot η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά από την πικρή πείρα που έιχα εγώ από τον Ελληνικό στρατό πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Ο χρήστης ovi είπε…
Φίλε μου ανώνυμε δεν ξέρω τι να σου πω, στη Φιλανδία αυτή τη στιγμή είναι τέσσερεις έλληνες, οι δύο πολύ καλοί μου φίλοι, που στην Ελλάδα θεωρούνται λιποτάκτες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι εάν δεν με είχαν συλλάβει στο αεροδρόμιο ποτέ δεν θα πήγαινα στο στρατό και η περίοδος που υπηρέτησα με δίδαξε ένα μάθημα, αν μπορείτε να τον αποφύγετε να το κάνετε!

Εχω ακούσει από πολλούς ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, πιθανώς να μην τρώνε πια σε καραβάνα μια αγνώστου ταυτότητας σούπα με μωβ κοτόπουλο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο στρατός έχει αλλάξει!

Πριν από τέσσερα χρόνια με τον Asa κάναμε μια έρευνα για τους ξένους που υπήρετούν στο Φιλανδικό στρατό για χάρη περιοδικού του γνωστού εκμεταλευτή ξένων εκδότη, και το λιγότερο που μπορώ να σου πω είναι ότι μουδιάσαμε με αυτά που είδαμε!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
trol δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πάντα πιό τρομακτική και από τη φαντασία!
Ο χρήστης ovi είπε…
Κάτι ακόμα για τον ανώνυμο φίλο, η εναλλακτική θητεία είναι κάτι τελείως διαφορετικό και κάποιοι φίλοι έχουν καταφύγει σε αυτή καταλήγοντας σε παιδικούς σταθμούς. Ισως θα πρέπει να το σκεφτείς.
Ο χρήστης doctor είπε…
ovi, τα πράγματα εδώ είναι τραγικά και χιλιάδες έλληνες ταλαιπωρούνται και κρύβονται στο εξωτερικό λες και έχουν κάνει έγκλημα που δεν έχουν χάσει 1-2 χρόνια από την ζωή τους για να υπηρετήσουν σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.

doctor

Υ.Γ. Ξέχασα να σε προσκαλέσω σε ένα θέμα που είχα ανοίξει για τα Åland: http://dimitrisdoctor.blogspot.com/2008/06/land.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ Ovi την εναλλακτική θητεία οχι απλά την σκέφτομαι,αλλά πραγματικά είναι η μόνη λύση για μένα.

Γενικά ξέρω οτι είναι 11 μήνες(αρκετά παραπάνω απο την κανονική θητεία δηλαδή),και εργάζεσαι σε κάποια δουλειά που θα σου αναθέσει το κράτος.Προς το παρών "τρενάρω" την όλη υπόθεση με αναβολές.

Γιάννης
(πρώην ανώνυμος)
Ο χρήστης ovi είπε…
doctor το υποθέτω ότι τα πράγματα είναι χειρότερα και εδώ εγώ τουλάχιστον ξέρω τέσσερις Έλληνες ...λιποτάκτες που έχουν χρόνια να έρθουν στην Ελλάδα γι' αυτό το λόγο και έχεις δίκιο όλο είναι ένα θέατρο παραλόγου!

Όσο για τα Åland, θα τα πούμε ...σπίτι σου!!! ;)
Ο χρήστης ovi είπε…
Φίλε Γιάννη αν νομίζεις ότι μπορώ να κάνω κάτι επικοινώνησε. Καλά αφού ζεις στη Φιλανδία επικοινώνησε έτσι κι αλλιώς να πιούμε καφέ παρέα. ;)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε Ovi,δεν ζώ πια στην Φινλανδία.Είμουν 2 χειμώνες στο Kuopio,αλλά είπα να δοκιμάσω την τύχη μου στην εξωτική Αθήνα :P
Είχαμε γνωρίστει πέρσι (αν θυμάμε καλά) στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι.

Παρόλα αυτά στην επόμενη επίσκεψη μου στην Φινλανδία θα επικοινωνήσω σίγουρα για καφεδάκι :))

Να είσαι καλά και keep posting!!

Γιάννης
Ο χρήστης ovi είπε…
Φυσικά και σε θυμάμαι, πως είναι δυνατόν κάποιον που φώναξε Ovi μέσα στο αεροδρόμιο; :)))

Θυμάμαι και την απόφασή σου σχετικά με τις σπουδές που με ξάφνιασε... Πρόσεχε γιατι σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία δεν τον γλυτώνεις το στρατό σε μια από τις δύο χώρες. Έτσι η συνεχίζεις κάπου αλλού η διαλέγεις τον μονόφθαλμο! Και ο Ελληνικός είναι τελείως τυφλός!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευτυχώς έχω μόνο την Φινλανδική υπηκοότητα,οπότε μόνο εκεί είμαι υποχρεωμένος να πάω στρατό.

Γιάννης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος