Καλησπέρα σε όλους σας!

Τις τελευταίες μέρες είμαι καθημερινά στο νοσοκομείο. Όλα ξεκινήσαν όταν μία μέρα μετά απο κάποιες εξετάσεις η γιατρός μου είπε, τώρα ανησυχώ!!! Κι όταν ο γιατρός λέει κάτι τέτοιο απλά ...μαζεύεσαι και κάνεις ότι λέει.

Ο λόγος ανησυχίας ήταν κάτι που προϋπήρχε και πάντα μας ...ανησυχούσε. Η καρδιά μου μάλλον έχει τραβήξει πολύ ζόρι, βλέπετε κι εγώ επιμένω να συνεχίζω όλα όσα κάνω σε μια σχιζοφρενή κατάσταση. Τέλος πάντων, παρακολουθούν την καρδιά μου τώρα, το μυστήριο ότι δεν έχω καθόλου αδρεναλίνη και κάτι που συνεχίζει στα πνευμόνια μου.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο παρακαλάω να φύγει αυτή η χρονιά. Δεν είμαι προληπτικός και η σχέση μου με όποια θρησκεία η γνωστή, αλλά αυτή η χρονιά μου έπεσε λίγο ...βαριά. Η Δάφνη ευτυχώς είναι καλά και δεν ξέρω τι ξύλο να αρχίσω να βαράω αλλά και μια μικρή ίωση την πέρασε χωρίς να γίνει τίποτα παρά τον απαραίτητο πανικό από εμάς.

Το καλό (;) είναι ότι κοιμάμαι πολύ, ίσως και αυτό να είναι μια μορφή άμυνας αλλά απο το 3-4 ώρες το πολύ την ημέρα τώρα αναπληρώνω ύπνο για όσα χρόνια δεν έχω κοιμηθεί. 'Ισως αυτό που με σκοτώνει καθημερινά είναι και αυτά που αντικρύζω. Συνήθως περνάω για λίγο απο τον παιδικό όροφο και κάθομαι και τους ζωγραφίζω ή παίζω μαζί τους. Η εικόνα παιδιών που ακόμα και τον πόνο τους δεν μπορούν να εκφράσουν είναι συγκλονιστική και φέρνει δάκρυα που πολλές φορές με κόπο συγκρατώ.

Σήμερα στη σκέψη ενος μικρού κοριτσιού στην ηλικία της Δάφνης βρήκα τον εαυτό μου να κλαίει όταν γύρισα στο σπίτι. Αυτά! Λυπάμαι αν δεν ήταν ενα αισιόδοξο post αλλά το παλεύω! :)

Καληνύχτα σας.

Σχόλια

Ο χρήστης phivos είπε…
Nάσαι καλά και όλα θα σού πάνε καλά. Ακόμα και οι εκπλήξεις που μαγειρεύεις στα κρυφά!
Ο χρήστης Sofia είπε…
Έχεις πάει σε συναισθηματικό overdrive.

Ηρεμία και χαλάρωση κι όλα θα γίνουν.
Ο χρήστης advocatus diaboli είπε…
Καλή δύναμη. Σε καταλαβαίνω.
Ο χρήστης Кроткая είπε…
περαστικά, περαστικά -και τι εννοεί ο Φοίβος?

όλα καλά θα πάνε, αλλά ναι, να φύγει αυτή η σκατοχρονιά, στον αγύριστο (και ούτε εγώ είμαι προληπτική, αλλά το 7 ποτέ δεν μου έφερε τύχη!).
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Θα τα πούμε - και θα τα πιούμε, εν καιρώ. Kismet, όχι σαν την γκοφρέτα εκεί πάνω, αλλά σαν αυτό που σημαίνει :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν μπορω να φανταστω ποσο δυνατος εισαι.Συνεχισε.Σ αγαπαμε.Γιωργος
Ο χρήστης Καπετάνισσα είπε…
Φιλί κι αγάπη.
Να μη στερεύει.

Θα δεις...
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
Φιλιά Πολλά!

Να φύγει το '07 αδερφάκι μου, ξου, ξου, κσσστ! Κατσικώθηκε ο Κρόνος στον πλανήτη ολόκληρο (που ως στοργικός πατέρας ο κύριος τρόμπας, μόλις κάποιο παιδί του του την έσπαγε, το έκανε σούσι! Τύφλα νά'χει ο Ηρώδης δλδ!).

Καλησπέρες επίσης, καλημέρες, εδώ βρέχει καρέκλες, τραπέζια κι οσονούπω και σερβάντες...
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
Α, κι ένα ανεκδοτάκι, μια που θα γίνει το Αττικα μια τεράστια λουτροπισίνα με τη βρόχα (μα γιατί μιλάω έτσι αν δεν πιω καφέ?!)

- Τι κοινό έχουν οι πισίνες με τις γυναίκες?

- Το ότι είναι και οι δύο δυσανάλογα ακριβές, σε σχεση με το χρόνο που περνάς μέσα τους...

ΜουΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ!
:))))))

Φιλιά σε όλους!
Ο χρήστης ovi είπε…
Καλέ μου τρυφερέ, μακάρι να είχε κάτσει η έκπληξη, δυστυχώς η φετεινή χρονιά μου έδωσε ένα πολύ σκληρό μάθημα, να μήν σχεδιάζω/μαγειρεύω τίποτα!!! Τρία μαγειρέματα που σχεδίαζα και τα δύο στη ...γειτονιά σου πήγαν τελείως στραβά!!! Αλλά είπαμε, η χρονιά τελειώνει!!!

Σοφάκι μάλλον έχει χαλάσει ο ...θερμοστάτης όπως λέει μια πολύ καλή μου φίλη!!! :)
Ο χρήστης ovi είπε…
advocatus diaboli θα περάσει, αφού ξέρεις από αυτά!!!

krot πότε πάτε; Άντε τουλάχιστον να κάνετε εσείς την έκπληξη!!!

yannis_hκισμέτ φυγής αδύνατο!!! Κι έχουμε πολλά να πούμε!!! :)
Ο χρήστης ovi είπε…
Γιώργο απλά άνθρωπος και όλοι οι άνθρωποι εχουν πολύ δυναμη μέσα τους.

Γλυκιά καπετάνισσα πολλά φιλιά!!!

Πανέμορφη Αφροδίτη με έκανες όπως πάντα να γελάσω!!! :D
Ο χρήστης ovi είπε…
Σήμερα νιώθω αρκετά καλύτερα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Έκανα μια σειρά εξετάσεις που συμπεριλαμβάνανε υπερηχογραφήματα και ο Asa που ήταν μαζί μου με τρέλανε στη πλάκα, σε αλείψανε; Με τζέλο; Όλο ερωτικά πράγματα μου κάνετε εκεί μέσα με ...νοσοκόμες. Δύσκολο να περιγράψω το ύφος του αλλά μας άκουσε όλο το νοσοκομείο από τα γέλια!!! Αφού στο τέλος μας ρωτήσανε τι ...παίρνουμε! Η απάντηση ...μορφίνη μάλλον χειροτέρεψε την κατάσταση και την έκανε σχεδόν... υστερική!!!
Ο χρήστης Кроткая είπε…
lolllll

καλά, φαντάζομαι το σκηνικό!!!!!

(αυριο!)
Ο χρήστης ovi είπε…
krot υστερία, ακόμα γελάω!!!




(δώσε πολλά φιλιά και την επόμενη φορά, του χρόνου ;) θα είμαι εκεί!!!)
Ο χρήστης lemon είπε…
Ο οργανισμός σου παίρνει με το έτσι θέλω τον ύπνο και την ξεκούραση που χρειάζεται, έτσι μου φαίνεται!
Σε σκέφτομαι, να είσαι καλά.
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
Λοιπόν, στο μαιευτήριο για 2η φορά, λεχώνα, η γονείς σπίτι τους να προσέχουν τη μεγάλη, ο σύζυγος ξαφνικό επαγγελματικό ταξίδι, όλοι οι υπόλοιποι της οικογένειας με διάφορα τρεχάματα, τελικά να είμαι τα τελευταία δύο έξτρα βράδυα (λόγω ίκτερου, που έπρεπε να κανει... σολάριουμ η μικρή), μόνη μου. Το βρέφος στο πυρεξάκι να σιγοψήνεται, κι εγώ να κόβω βόλτες σαν το φάντασμα στον διάδρομο, με σαγιονάρα με πούλιες (τα παντοφλάκια νοσοκομείου και κάτι άλλα απλά πατούμενα τα είχα μουλιάσει από το πρώτο τέταρτο...).

Ευτυχώς που σαν καλό κοντρόλ φρηκ που είμαι, και πάντοτε όταν φτιάχνω βαλίτσες ρίχνω μέσα ρούχα ΚΑΙ για πολικό χειμώνα ΚΑΙ για τροπικό καλοκαίρι, μόλις μου τέλιωσαν οι καθαρές νυχτικιές (μπλιαξ! ποτέ ξανά! σα θείτσα ήμουν!), και δεν είχα κάνεναν να τις πλύνει και να μου τις ξαανφέρει, άρχισα να φοράω ό,τι είχα πρόχειρο στην βαλίτσα!

Κι άλλαζα συνέχεια, μια που έβγαιναν ζουμιά από παντού (sic)και τα έκανα όλα μουσκίδι αμέσως...

Ετσι που λέτε, μια καινούρια μαία έπεσε πάνω μου και έπαθε ντουβρουτζά: κάθε ώρα της ζήταγα κάπου 7-8 πετσέτες, και μετά με έβλεπε τη μία φορά στο διάδρομο έξω από το δωμάτιο να φοράω παρεό με κοντό μακώ από πάνω... μετά μακρύ μακώ και βερμουδίτσα... μετά σεντόνι (μέχρι να στεγνώσουν 3-4 νυχτικά που έπλενα στο μπάνιο), μετά ρομπίτσα χειρουργείου.... μετά άλλο ένα παρεό.... μετά μακώ-σορτσάκι.... μετά ξανα σεντόνι με πουκάμισο.... μετά παρεό ξανά...

Η γυναίκα πήγαινε τοίχο-τοίχο μόλις έμπαινε στο δωμάτιό μου να μαζέψει τις στοίοιοιοιβες με τις πετσέτες, σου λέει τούτη είναι τρελλή!

Από κακή συνεννόηση δε, την τελευταία ημέρα (όπου πια μετα από 48 ώρες, η γυναίκα τα είχε δει όλα με μένα), μου φέρνουν γονείς, σύζυγος, αδερφός κτλ από μια βαλιτσούλα με ρούχα και νυχτικά - και να βλέπει η έρμη μέχρι να παρω εξιτήριο να αλλάζω κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα (γιατι τα γάλατα πχ λέρωναν ρούχο πια στο δίλεπτο)...

Κάποια στιγμή λοιπόν, με ρωτάει τρέμοντας, ξέροντας ότι σε λίγες ώρες φεύγω "το μωρό που είναι τώρα?" κι απαντάω με μεγάλη φυσικότητα "το έχει η μάνα μου, κάπου έξω το έβγαλε, δεν ξερω πού ακριβώς", και τη βλέπω να πανιάζει!

Εγώ εν τω μεταξύ, "μωρό" έλεγα ακόμη τη μεγάλη μου κόρη (η μικρη ήταν "το νινί") και τότε η γυναίκα μόνο που δεν έβαλε τις φωνές!

Νόμιζε ότι η μάνα μου απήγαγε το νεογέννητο από το μαιευτήριο κι εγώ είμαι η τζαζεμένη λεχωνα που της έκανα και πλάτες για την απαγωγή... και είχα το μυαλό μου στα λούσα!
:)))))

Σημ: για να φύγω από κει, χρειάστηκα ένα μικρουλάκι πορτ-μπεμπέ για το νινί, και 4 βαστάζους για τη γκαρνταρόμπα! Επλενα ένα μήνα!
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
ΥΓ- αλλά ντόπα με τζέλο και σέξυ νυχτικάκι με άνοιγμα από πίσω δεν ειχα γμτ!!!
:))))))))))
Ο χρήστης ovi είπε…
Καλησπέρα lemon, με το σκοτάδι που έχουμε εδώ μετά τις μία λέμε ...καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Κάτι παράξενο, κάθε φορά που διαβάζω ...lemon στο blog μου συνοδεία με την εικόνα μιας γάτας σκέφτομαι ένα αγαπημένο μου στέκι στο Ελσίνκι που έχει κλείσει εδώ και δυο χρόνια. Κίτρινη πράσινη διακόσμηση και μια τεράστια γάτα που έκανε μόνιμα βόλτες και καθόταν όπου γούσταρε και με όποιον γούσταρε και με το πιο καταπληκτικό εσπρέσο στο Ελσίνκι. εσπρέσο και περιοδικό είχε γίνει για δυο σχεδόν χρόνια καθημερινή ιεροτελεστία για μένα. :)
Ο χρήστης ovi είπε…
Αστέρευτη aphrodite, επειδή έζησα από πολύ κοντά τη γέννηση της Δάφνης ...φαντάζομαι τι έγινε! Τουλάχιστον στη δική μου πλευρά γελάσαμε!!! :)
Ο χρήστης ovi είπε…
Σήμερα το πρόγραμμα είχε ...Χριστουγεννιάτικα ψώνια! Έχετε δει κάτι ταινίες η καρτούν με τον τύπο σκεπασμένο με πακέτα και την κυρία να προχωράει μπροστά και να μπαίνει στο κάθε μαγαζί; Έτσι κάπως ήμασταν εγώ με την Κάτρη. Τη μικρή την αφήσαμε να παίξει με την κόρη του Asa και εμείς ξεκινήσαμε νωρίς για αγορές. Το δύσκολο ήταν στην επιστροφή γιατί πρέπει να κρύψουμε όλα αυτά τα πακέτα από τη μικρή ψαχτρουλα (έχει ανακαλύψει όλες μου τις κρυψώνες, ακόμα και αυτές που κι εγώ χρειάζομαι σκάλα για να φτάσω!) Στα πακέτα συμπεριλαμβάνεται και το ...κάστρο της χιονάτης, 90 πόντους ψηλό!!! από ξύλο που θα πρέπει να συναρμολογήσει ο μπαμπάς αφού κοιμηθεί η πριγκίπισσα την παραμονή για να το βρει έτοιμο την ημέρα των Χριστουγέννων. Τελικά νομίζω ότι εγώ απολαμβάνω πιο πολύ το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα από τη μικρή! :D
Ο χρήστης advocatus diaboli είπε…
Ουφ! Ωραία τα ακούω τα πράγματα. Και έτσι θα συνεχίσουν. Τι είναι πιο δύσκολο; Το τζελ των υπέρηχων (και η αγωνία να περιμένεις τα αποτελέσματα) ή να στήσεις το κάστρο;
Ο χρήστης ovi είπε…
Μόλις ακούσαμε οτι στην Ελλάδα ...χιονίζει!!! Εδώ έχει μεν -5 αλλά από χιόνι ...τίποτα. Χιόνισε βέβαια μερικές μέρες αλλά τώρα τίποτα!!! :(
Ο χρήστης ovi είπε…
Μη το συζητάς advocatus diaboli, και ολη αυτή η περιπέτεια τελειώνει στις 3 Ιανουαρίου και μετά πρέπει να περιμένω μέχρι τις 7 για τις απαντήσεις μαζεμένες. Μέχρι τότε όλοι ...σφίγγα!!! Μόνο με κοιτάνε και κάθε φορά που ρωτάω κάτι πάιρνω την απάντηση ...ο γιατρός σας θα σας πει!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
EXTRA! EXTRA!

Ελληνες από τις Βρυξέλλες και το Παρίσι συναντιούνται και περνούν την ώρα τους να συζητούν για τη Φινλανδία!
Μυστήριος λαός!

ΕΧΤRA!
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Θάνο, χιόνι αλλά ασθενικό - τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. Μια νιφάδα εδώ κι η άλλη στη διπλανή συνοικία.
Ο χρήστης ovi είπε…
Xα, χα!!! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα ήθελα να ήμουν κι εγώ σε αυτή τη συνάντηση phivo!!! Τουλάχιστον θα είχατε και κάποιο να σας πει πράγματα από πρώτο χέρι!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Εδώ yannis_h τίποτα! Ούτε νιφάδα!!! Μόλις τελείωσα με το ραδιόφωνο και πρέπει να ήταν από τις χειρότερες εκπομπές, σκοτάδι κρυο και καθόλου χιόνι. Καμιά διάθεση για πλάκα!!!
Ο χρήστης advocatus diaboli είπε…
Ovi, 7 Ιανουαρίου; Ο Αγιος Γιάννης να βάλει το χέρι του (ο Ρίτσος, ντε! νόμιζες ότι θα ξεπέσω, τώρα σε κανονικούς αγίους;) Η Αφροδίτη είναι, όπως πάντα, όλα τα λεφτά με τις περιγραφές της. Φιλιά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος