Έξαλλος

Ελπίζω για σήμερα να μου συγχωρήσετε ένα post που θα είμαι ...έξαλλος και παράλληλα να μου συγχωρήσετε και την χρησιμοποίηση λέξης ή λέξεων που ναι μεν χρησιμοποιούμε συχνά στο καθημερινό μας λόγο αλλά που τουλάχιστον εγώ αποφεύγω προσεκτικά.

Τις τελευταίες ημέρες για την ακρίβεια το τελευταίο διήμερο διάβασα τις ελληνικές εφημερίδες που φιλοξενούνται στο ίντερνετ. Στη τελευταία μου επίσκεψη στην Ελλάδα έμαθα ότι υπάρχουν αρκετές καινούργιες εφημερίδες για τις οποίες δεν είχα ιδέα στο παρελθόν και που καλύπτουν από τη ζούγκλα του κουτσομπολιού μέχρι και τη ζούγκλα του κιτρινισμού. Αυτό το σπορ δεν το κάνω συχνά -το να διαβάσω όλες τις ελληνικές online εφημερίδες εννοώ - γιατί μου δημιουργεί μελαγχολία και κατάθλιψη, προσοχή όχι νοσταλγία, και αυτό γιατί δικαιολογεί απόλυτα την απόφαση που πήρα πριν από μια δεκαετία σε σημείο που με πονάει πάρα πολύ.

Αυτό το σαββατοκύριακο και φαντάζομαι ότι όλοι σας έχετε ενημερωθεί ανάλογα είτε από τις εφημερίδες είτε από τις τηλεοράσεις, το πρόσωπο της ημέρας ήταν ο υπουργός -τέως πια- απασχόλησης και εισηγητής του ασφαλιστικού νομοσχεδίου κύριος Μαγγίνας και τα σκάνδαλα που αφορούν την εκμετάλλευση μεταναστών και την ανέγερση παράνομου κτίσματος. Η αίσθηση που μου άφησε όλο αυτό είναι ότι είμαι πολύ ...μαλάκας!

Αυτή η αίσθηση είχε πολλές αφετηρίες, πρώτα από όλα και δεν πρέπει να είμαι ο μόνος που το παρατήρησε, ότι σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση πως ένας υπουργός καταστρατήγησε μία σειρά από νόμους και το ότι - όσο και εάν φαίνεται παρατραβηγμένο, καταπάτησε ανθρώπινα δικαιώματα εκμεταλλευόμενος την μειονεκτική θέση ενός ξένου μετανάστη - και θα σας παρακαλέσω να καταλάβετε την ευαισθησία μου στο θέμα μιας κι εγώ ανήκω σε αυτή τη κατηγορία σε μία άλλη χώρα. Ακολούθησε η χλιαρή αντίδραση του πρωθυπουργού, θα τον παραιτήσω ή δεν θα τον παραιτήσω; Και τελικά το μόνο κριτήριο που οδήγησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο να πάρει την απόφαση να παραιτήσει ένα υπουργό του δεν ήταν εντιμότητα ή χαρακτήρας αλλά το πόσο καλό ή κακό έκανε αυτή η δημοσιότητα στην εικόνα της κυβέρνησης και πόσους πόντους θα στοίχιζε στη κυβέρνηση αυτός ο διασυρμός.

Να συνεχίσω και με τον ίδιο τον κύριο (μόνο στη Τουρκία υπάρχει νόμος που απαγορεύει να προσφωνείς εγκληματία, κύριο) Μαγγίνα; Όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν για οικόπεδα και κτίσματα που δεν ήταν στη πόθεν έσχες δήλωση του, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από επίορκος - η δήλωση πόθεν έσχες είναι υποχρέωση δημοσίων προσώπων και εγγυάται την οικονομική τους διαφάνεια αλλά και την απομάκρυνση από όποια υποψία ανταλλαγής ή συναλλαγής - παράλληλα είναι και ύποπτος για συναλλαγές ή σειρά άλλων παρανομιών. Το δε οικόπεδο είχε πάρει άδεια ...αναψυκτηρίου νομίζω! Ο κύριος Μαγγίνας έκανε όλα τα παραπάνω συνειδητά και πιστεύοντας ότι ήταν υπερ άνω του νόμου, ή καλύτερα έχοντας υπ' όψιν του ότι δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από ότι κάνουν όλοι οι άλλοι γύρω του. Πράγμα που τελικά αποδεικνύεται περίτρανα και σε όλες τις αεροφωτογραφίες που φιλοξενούν οι εφημερίδες και δείχνουν τη περιοχή να εξελίσσεται σε Κυψέλη με βιλίτσες των 400 και 500τμ. Περιοχή που πριν από μερικά χρόνια χαρακτηρίστηκε δασική και προστατευόμενη. Φανταστείτε λοιπόν τι θα συμβεί σύντομα σε Ηλεία και Εύβοια. Και γιατί όχι; Αν δεν το κάνω εγώ θα το κάνει ο διπλανός μου και αν δεν το κάνει ο διπλανός μου θα το κάνει ο υπουργός, οπότε τι είμαι εγώ; Μαλάκας; Αυτά με τα μεγαλεπήβολα σχέδια περί αναδάσωσης! Δεν θα πιάσω ακόμα το θέμα με τους ξένους εργάτες, είπαμε εκεί έχω και προσωπικές ευαισθησίες.

Ο κύριος Μαγγίνας, εγώ επιμένω να αποκαλώ τον Μαγγίνα κύριο τον εαυτό μου αποκαλώ μαλάκα, βλέποντας ότι οι αποκαλύψεις ακολουθούν η μία την άλλη με άγνωστο – βλέπετε τώρα έχει προστεθεί και η υποψία πόσα ακόμα κρύβει – το τέλος τους, αμύνθηκε με τον πιο απλό τρόπο, άλλωστε τον δρόμο τον είχαν δείξει ήδη και ο αρχηγός του και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο μεν πρώτος κυβερνάει με το σύνθημα όχι στους νταβατζήδες των ΜΜΕ και ο δεύτερος υπερασπίζεται το κληρονομικό του δικαίωμα στην αρχηγία του κόμματος με ακριβώς το ίδιο σύνθημα. Ετσι και ο κύριος Μαγγίνας παρουσιάστηκε σαν θύμα εκδοτικών συμφερόντων!

Εδώ μία σημείωση για τους 'συντρόφους' του ΠΑΣΟΚ, - για κάποιον που γαλουχήθηκε στη δεκαετία του 70 ή λέξη σύντροφος σημειολογικά και από όποιους χρησιμοποιείται πια ακούγεται ...γελοία. Δεν κάνατε λάθος που δεν εκλέξατε τον Βενιζέλο, κάνατε λάθος που εκλέξατε τον Γιωργάκη και μην αρχίσετε τα περί δημοκρατικών διαδικασιών γιατί τα όσα 'δημοκρατικά' γίνανε ακούστηκαν μέχρι τη Σκανδιναβία και από χείλη προεδρικών 'συντρόφων' Με περηφάνια ποδόσφαιρο-ανεγκέφαλων σε στιλ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ακούστηκαν το πως τους ...φάγατε! Η ουσία είναι οτι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Γιωργάκης και οι περί αυτού ...αγρόν ηγόραζαν!

Για να επιστρέφουμε όμως στον κύριο Μαγγίνα, ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να μας ταΐσει αυτό που μας αρέσει, θεωρίες συνωμοσίας. Για όλα φταίνε οι νυν και οι επόμενες όπως έλεγε και ένα παλαιότερο τραγουδάκι. Και αυτό με τρελαίνει. Ήμαστε μαλάκες και μας το λένε και δυνατά και αντί να τους πάρει ο διάολος τον πατέρα το τρώμε καμαρωτά. Περάσανε μέρες πριν τελικά οδηγηθεί στο να μη παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και το χειρότερο είναι ότι το έχει πιστέψει κι ο ίδιος. Δεν έχει την εντιμότητα να το παραδεχτεί ούτε στον ίδιο τον εαυτό του, αλλά όπως είπα και παρά πάνω γιατί να το κάνει αφού έτσι κι αλλιώς όλοι κάνουν κάτι παρόμοιο.

Τόσα χρόνια που ζω στο εξωτερικό όταν ξεπεράσουμε την αρχαιότητα και τον Σωκράτη σε όλες τις συζητήσεις νιώθω ότι ήρθα από μία χώρα κλεφτοκοτάδων γιατί ούτε και για σοβαρούς κλέφτες δεν μας έχουν αλλά τώρα τελευταία το κακό έχει παραγίνει. Βλέπετε το είχε η τύχη μου να βρεθώ στη χώρα με την λιγότερη διαφθορά στον κόσμο. Για το πως βγαίνει αυτό φαντάζομαι ότι τώρα πια όλοι το ξέρετε, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα μιας πανεπιστημιακής έρευνας που στη πραγματικότητα δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το κατά πόσο μια χώρα έχει διαφθορά ή όχι αλλά με το πως βλέπουν οι πολίτες αυτής της χώρας τη διαφθορά σε σχέση με το επίσημο κράτος. Και μόνο το ότι η Ιταλία του Μπερλουσκόνι και της ζωντανής Cosa Nostra βγαίνει πέμπτη θα έπρεπε να κάνει τους πάντες να αναρωτηθούν και γι' αυτό αν παρατηρήσατε η Φιλανδία απέφυγε τις παρελάσεις αυτή τη χρονιά και ακόμα και η Helsinki Sanomat δεν έβαλε τίποτα Φιλανδό-κεντρικά άρθρα. Η όλη ιστορία είναι στο πόσο καλή είναι η βιτρίνα που παρουσιάζει το κράτος στους πολίτες του. Και πως γίνεται αυτό; Αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προβολής δεν φτάνει να φαίνονται τίμιοι αλλά πρέπει και να είναι τίμιοι και το κράτος πρέπει να λειτουργεί πέρα απο κόμματα και προσωπικά συμφέροντα.

Νομίζετε ότι δεν υπάρχει διαφθορά στη Σκανδιναβία; Υπάρχει και παρά-υπάρχει, κάθε Φεβρουάριο όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πάνε σε μαθήματα, σεμινάρια και φόρουμ που οργανώνουν εταιρίες προμηθευτές του δημοσίου και οργανώνονται στα πιο πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Λαπωνίας. Εκεί τους παρέχοντα τα πάντα! Το, τα πάντα είναι απόλυτο συμπεριλαμβανομένων και των παράνομων ...Ρωσίδων. Ο yannis_h πιθανώς να το θυμάται γιατί συνέβηκε την εποχή που ετοιμαζόταν να φύγει, γνωστός Φιλανδός πολιτικός και μια από τις λαμπρές ελπίδες για το μέλλον 'φιλοξενεί' στο κτήμα του παραγωγής φράουλας κάποιους εργάτες από την Εσθονία και την Ρωσία. Σε τρεις μέρες τον επισκέπτεται το αντίστοιχο ΙΚΑ και το λαμπρό του μέλλον μετατρέπεται σε απόλυτη οικονομική καταστροφή από τα πρόστιμα και το τέλος κάθε σκέψης πολιτικής καριέρας, νομίζω ότι έκανε και τρεις μήνες φυλακή. Ο κύριος Μαγγίνας θα είναι στις επόμενες εκλογές υποψήφιος και σαν σύνθημα θα έχει, ο πολιτικός που πολέμησε τα εκδοτικά συμφέροντα!

Και μιας και φτάσαμε στο σημείο των 'φιλοξενούμενων' του κυρίου Μαγγίνα ας πούμε ορισμένα πραγματάκια. Στα χρόνια που ζω στο εξωτερικό από την Αγγλία μέχρι τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία και την Ιαπωνία έχω δει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες περιπτώσεις εκμετάλλευσης ξένων. Και όταν μιλάω για ξένους, για να το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή, εδώ μιλάω για Έλληνες. Έχουν πλύνει Έλληνες σκάλες και πιάτα από την Φιλανδία μέχρι την Βραζιλία και παρά κάτω που δεν μετριέται! Και ανασφάλιστοι. Τι ανασφάλιστοι, τρώγοντας σκουπίδια και κοιμώμενοι στο πάτωμα! Έτσι είναι κύριε Μαγγίνα και κάθε κύριε Μαγγίνα.

Επειδή ξέρω ότι αυτό το blog το διαβάζουν και πολλοί Έλληνες που ζουν στη Φιλανδία και επειδή όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, σε αυτή τη περίπτωση Ελσίνκι, ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει με συμπατριώτες μας ακόμα και στην χώρα με μηδέν διαφθορά! Έτσι δεν είναι Γιωργάκη και Γιαννάκη; Εδώ σαν καλοί Έλληνες δεν αφήνουμε ξένους να εκμεταλλευτούν δικούς μας ανθρώπους το κάνουμε μόνοι μας πίνοντας το αίμα τους με το καλαμάκι. Θέλετε να σας θυμίσω ιστορίες ή μη ξεφτιλιστούμε ιντερνετικά τώρα; Από κομμένα δάχτυλα και κολλημένα με μονωτική ταινία μέχρι εκβιασμούς γιατί ο κακομοίρης ο πιατάς δεν μιλάει τη γλώσσα και έχει ανάγκη τον καρχαρία που έχει τις 'άκρες'!

Για δυο χρόνια δυο Τούρκοι ζούσαν μέσα στη κουζίνα εστιατορίου, κοιμόντουσαν στο πάτωμα και όλη μέρα δούλευαν και τις ημέρες που ήταν κλειστό το εστιατόριο καθαρίζανε και μαγείρευαν στο σπίτι του αφεντικού! Φέρνω το παράδειγμα των Τούρκων αλλά όπως είπα οι παροικούντες ξέρουν και ελληνικά ανάλογα παραδείγματα. Τα άκουσες αυτά πατριωτάκι Μαγγίνα; Εδώ να δεις δικαιολογίες, τα παιδιά είναι άρρωστα και η γιαγιά βογκάει γι αυτό και τους φιλοξενούν. Και να μην κλεινόμαστε στα εστιατόρια, το ελληνικό δαιμόνιο έχει ανοιχτεί και σε άλλα επαγγέλματα, από βιομηχανίες μέχρι καταστήματα.

Μήπως σας πέρασε η ιδέα ότι κι εγώ δεν έχω πέσει θύμα ανάλογης εκμετάλλευσης; Δηλαδή επειδή δεν δουλεύω σε κουζίνα με κάνει εξαίρεση η τα πτυχία μου βοηθάνε να ξεφύγω; Αλλά παλεύω και παλεύω εναντίων αυτών των ανθρώπων έχοντας βάλει μερικές φορές και σε κίνδυνο την οικογενειακή μου ασφάλεια. Το σημαντικό όμως είναι ότι τόσο εγώ όσο και οι άλλοι που κάνουν παρόμοιες έρευνες ή δουλειές έχουμε ένα παντοδύναμο σύμμαχο. Το κράτος κύριε Μαγγίνα, που όταν μάθει την ύπαρξη κάποιου Μαγγίνα θα του κόψει τον κώλο! Αν ήσασταν κύριε Μαγγίνα στη Φιλανδία αυτή τη στιγμή αντί να βρίζετε τα εκδοτικά συμφέροντα θα ψάχνατε για ένα καλό δικηγόρο μπας και τη γλυτώσετε με κανένα δύο μήνες φυλακή μόνο, και αυτός που θα είχε επιμείνει στη μεγαλύτερη ποινή θα ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Τα τελευταία χρόνια αν και μπορώ με ευκολία να αποδείξω σε κάθε Σκανδιναβό πόσο μούφα είναι αυτή η περίφημη έρευνα περί διαφθοράς κλείνω στόμα και μάτια γιατί υπάρχετε πάντα εσείς κύριε Μαγγίνα και δεκάδες σαν κι εσάς συνέχεια για να με ξεφτιλίζετε και να με κάνετε έξαλλο, και μη μου πείτε οτι δεν έχω κανένα λόγο να κάνω ότι κάνω. Όσοι έχετε ζήσει ή ζείτε στο εξωτερικό ξέρετε πολύ καλά οτι κάποιοι από εμάς μας αρέσει δεν μας αρέσει φορτωνόμαστε - μας φορτώνουν - το ρόλο του αιώνια απολογητή.

Ξέρετε τι με εξαγριώνει ακόμα πιο πολύ; ¨Ότι ούτε η πράξεις ούτε η αντίδραση του κυρίου Μαγγίνα μου έκανε καμία εντύπωση, τόσο με έχουν συνηθίσει σε παρόμοιες καταστάσεις οι Έλληνες πολιτικοί. Κύριε Καραμανλή, κύριε Παπανδρέου και κάθε κύριε Μαγγίνα εσείς οι ίδιοι είσαστε οι νταβατζήδες της εξουσίας και ο εχθρός. Και μην μου πείτε ότι βάζω τους πάντες στο ίδιο καζάνι γιατί δεν το έκανα εγώ, μόνοι τους μπήκαν!

Τέλος κάτι ακόμα που με κάνει έξαλλο είναι η σκέψη ότι ενώ γράφω αυτό το κείμενο πολύ πιθανό να έχει ήδη εμφανιστεί κάποιος καινούργιος Μαγγίνας που θα κάνει αυτό το post μπαγιάτικα νέα!!!


Σχόλια

Ο χρήστης phivos είπε…
Κάποτε-κάποτε, τα παίρνεις και 'συ. Και με το δίκιο σου. Αν και η περίπτωση τούτου εδώ, δεν είναι και η πιο χτυπητή. Υπάρχουν καν και καν όργια να σού σηκώνεται η τρίχα.
Ομως, για κανένα λόγο, δεν δέχτηκα ποτέ να παίξω εδώ που είμαι, το ρόλο του απολογητή, για λογαριασμό όλων αυτών των βρωμιάρηδων που έτυχε να γεννηθούν στον ίδιο τόπο που έτυχε να γεννηθώ κι εγώ! Είμαι αυτός που είμαι και έχω ν'απολογηθώ για τις δικές μου και μόνο πράξεις και επιλογές!
Ο χρήστης ovi είπε…
Καλησπέρα phivo, "Κάποτε-κάποτε, τα παίρνεις και 'συ..." εδώ φαντάζομαι έπεσε ...βελγικός δακτύλιος και περιγραφή!!! :) Καλά, αφού σού είπαν, τα παίρνω και μετά ...γελάω!!!

Αλλά ξέρεις αυτό το ότι συμβαίνουν τόσα και τόσα και εμείς απαθείς είναι που με κάνει έξαλλο! Όσο για το αν απολογούμαι ...χμμμ η αγγλική έκδοση της kathimerini παιζει σε οθόνη μονιμα στην αίθουσα συντακτών και φυσικά τις τελευταίες μέρες ειχα μια σειρά απο ερωτήσεις να απαντήσω. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά και συμβαίνει και με άλλα έντυπα. Βλέπεις είναι πιο εύκολο να βλέπουμε την καμπούρα των άλλων.

ΥΓ Θέλω περιγραφές πως περάσατε και ...χωρίς εμένα. Και δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει με τα mail γιατί δεν έχω πάρει κανένα και βέβαια περιμένω τηλ. κλπ. αντε να στείλω και ...κάρτα!!! :D
Ο χρήστης ovi είπε…
Να μην το ξεχάσω, δεν ξέρω που το διάβασα αλλά καταπληκτικό αυτό που είπε η Λιάνα για τον Τσίπρα, ένας trendy αρχηγός για ένα ...emo κόμμα!!! Απίθανο!!!
Ο χρήστης Μαρία (Τρίπολη) είπε…
Ovi δεν έχεις δει τίποτα
όλα αυτά εδώ στην Ελλάδα είναι καθημερινά φαινόμενα.
Δράμα!!!
Όταν άκουσα τα...κατορθώματα του Μαγγίνα πάτησα τα γέλια λες και μου είχαν πει κάποιο ανέκδοτο... αστα να πάνε!!
Φιλικά
Μαρία
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Αχ Θάνο, είναι χειρότερα τα πράγματα. Πρώτον, όσα λες είναι αλήθεια – αλλά μετά όλα αυτά, όλες τις αποκαλύψεις, όλα τα σκάνδαλα, ο Μαγγίνας παραιτήθηκε (άκουσον-άκουσον!) για λόγους…. ευθυξίας!

Δηλαδή πιάστηκε να παρανομεί ασυστόλως και κατ’ εξακολούθηση και …λέει πως θίχτηκε!

Κάτι είπες ότι νιώθεις μαλάκας – εγώ να δεις!!!!!!!!!!!!!

Αλλά από την άλλη, πάντα σκέφτομαι ότι ο κάθε μαλάκας και καραγκιόζης πολιτικός (στιλ Ψωμιάδης, Καρατζαφέρης) και το κάθε λαμόγιο (Τσιτουρίδης, Μαγγίνας, Λαλιώτης) μπορεί να είναι ό,τι είναι, αλλά έχουν κάθε δικαίωμα να βάλουν υποψηφιότητα. Δημοκρατία έχουμε. Αυτοί λοιπόν βάζουν υποψηφιότητα – εμείς τους ψηφίζουμε!!! Για πες μου, ποιος είναι πιο μαλάκας, αυτός που βάζει υποψηφιότητα και είναι λαμόγιο ή αυτός που ψηφίζει το λαμόγιο;

Η άποψή μου: ψηφίζουμε όμοιος ομοίω. Μικρά λαμόγια οι Έλληνες, ψηφίζουν αυτούς που τους μοιάζουν. Και αρκετοί απλώς πουλούν την ψήφο τους (να βρουν δουλειά για καμιά σεζόν).

Όσο για τα ‘εκδοτικά συμφέροντα’, πρέπει να πούμε και κάτι άλλο: πρώτον, πολλοί θίχτηκαν με τις προτάσεις για το ασφαλιστικό, μόνο για το ταμείο των δημοσιογράφων ακούγαμε για 10 ημέρες. Αυτοί καθόριζαν την ατζέντα των ημερών. Δεύτερον, άκουσα με τα αυτιά μου δημοσιογράφο να λέει ότι κακώς κάνουνε απεργία, θα πρέπει να μη μεταδίδουν πλέον καμιά δήλωση της κυβέρνησης μέχρι να δικαιωθούν. Πάει να πει, αντί της κανονικής απεργίας, καταλύει μια δημοκρατική αρχή με το έτσι θέλω (ισοβαρή ενημέρωση), για τα συντεχνιακά του συμφέροντα! Εκεί φτάσαμε – και δεν κουνήθηκε φύλλο! Κανείς δεν το θεώρησε εξωφρενικό!

Τρίτον, ο Μαγγίνας ήταν ό,τι ήταν, αλλά ξεφτιλίστηκε τόσο όταν πήγε να τα βάλει με τους δημοσιογράφους. Θα το ξανατολμήσει πολιτικός; Ακόμα ένα ‘κράτος εν κράτει’ στην Ελλάδα, ακόμα ένα φέουδο…

Δεν άντεξα να διαβάσω μέχρι τέλους το post σου – ούτε στη μέση δεν έφτασα. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι! Αργότερα, ίσως ξαναπροσπαθήσω. Και σόρι αν θίγω και πράγματα που είπες κι εσύ. Αλλά ένιωσα ότι θέλω να βγάλω πράγματα από μέσα μου, όχι να φορτώσω ξανά.
Ο χρήστης Sofia είπε…
Δεν έχεις καθόλου άδικο όταν λες ότι εκμετάλευση υπάρχει παντού.

Προσωπικά όμως η εκμετάλευση, η κλεψιά και η αλητία στη δική μου τη χώρα με πονάνε περισσότερο από την ξένη τη χώρα.

Και προτιμώ να μένω έξω και να βρίζω τους ξένους παρά να μένω στην Ελλάδα και να σιχαθώ τους Έλληνες.

Επειδή όμως (ιντερνετική εποχή γαρ) τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα τη νιώθω τη σιχαμάρα να έρχεται καλπάζοντας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλά, σοβαρά περίμενες να καταλάβει το λάθος του? ποιο λάθος? μήπως περίμενες να ζητήσει και συγγνώμη; μα, τι νόμιζες? ότι υπάρχει συνείδηση και ευθιξία; χα!!!

πλέον ούτε θυμώνω, ούτε καν εντυπωσιάζομαι.

(τέλεια, τέλεια! φάγαμ εμια χαρά, δλδ του σκασμού και κάναμε και σούπερ βόλτα στα πέριξ των ηλισίων πεδίων -και έπρεπε να είχες έρθει!!!)
Ο χρήστης Rodia είπε…
Τι να πω βρε παιδακι μου... Να συμπληρωσω οτι μολις και προλαβε -στο τσακ!- να διορισει τη κορουλα του στον ΟΤΕ..? Ο προκατοχος του, ο κ. Τσιτουριδης, προλαβε κι εφερε το γιοκα του μετεγγραφη στην Αθηνα και του αλλαξε και σχολη! Για τα παιδια τους αμαρτησαν καταλαβε το πια!!!
;-)
Τωρα, εχουμε τη Φανη Παλλη Πετραλια, που ελαβε το... χρισμα εν πτησει απο Ουασιγκτον. Προσγειωθηκε κατευθειαν και αποτομως στο Υπουργειο (υπ)Αναπτυξης. Παλλης ξεκινημα, νεοι αγωνες...
:-)
Τι να κανω; το γλενταω λεμε. Μετανοιωνω ωρες ωρες που εμεινα εδω περα, αλλα απο την αλλη ειμαι ευτυχης επειδη δεν εμποδισα τα παιδια μου να ανοιξουν εξω απο εδω και μακρια το δρομο τους. Και χωρις να πλυνουν πιατα μαλιστα -δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο, το γραφω επειδη δεν ταλαιπωρηθηκαν, ισα ισα καλοδεχουμενα ηταν εκει που πηγαν.
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΘΑΝΟ!!!:-)) τα πραγματα "ετσι ειναι" που ελεγε η Λωξαντρα.
Ο χρήστης Rodia είπε…
Α! η κυρια Φανη εχει 4 (ΤΕΣΣΕΡΑ) παιδια...
..λες να τα... αναπτυξει..?..
Ο χρήστης ovi είπε…
Δεν χάθηκα, σήμερα το πρωί έπεσα σε νοσοκόμα που δεν μπορούσε να βρει ...φλέβα και με έκανε σουρωτήρι. Ακόμα και τώρα μετά από τόσες ώρες δυσκολεύομαι να μετακινήσω τα χέρια μου/μπράτσα από τους πόνους. Άντε και έχω συνέχεια αύριο!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Τervetuloa garbofanoula, αυτό ακριβώς είναι που με κάνει έξαλλο, ότι απλά βάζουμε τα γέλια. Δεν είναι δυνατόν, κάπως πρέπει να αντιδράσουμε!
Ο χρήστης ovi είπε…
yannis_h εσύ το ξέρεις, το έζησες. Αν είχε συμβεί εδώ θα του έκοβαν στην κυριολεξία τον κώλο! Πέρσι υπουργός της νέας Σουηδικής κυβέρνησης υποχρεώθηκε σε παραίτηση γιατί πριν από μερικά χρόνια όταν δούλευε στον ιδιωτικό τομέα για μερικές μέρες είχε απασχολήσει μια ξένη κάποια απογεύματα σαν baby-shitter!!!

λέω ότι αισθάνομαι μαλάκας γιατί εδώ κάνουμε αγώνα για να μην γίνονται τέτοια πράγματα αλλά ο αγώνας αυτός γίνεται κατά ανθρώπων που είναι στα όρια του υποκόσμου η με μόρφωση μηδέν όπως μερικοί από τους Έλληνες που ανέφερα στο κείμενο, όχι ρε παιδί μου με υπουργούς! Άσε που όπως είπα κάποια στιγμή πιάστηκα κι εγώ θύμα του γνωστού Ιρανού εκδότη συγγραφέα. Και τώρα που το γράφω αυτό τρελαίνομαι!
Ο χρήστης ovi είπε…
Σοφία από ότι καταλαβαίνεις κι εγώ αποφεύγω να ακούω νέα από την Ελλάδα και ακόμη δεν είμαι σίγουρος πόσο καλό ή πόσο κακό μου έκανε η τελευταία επίσκεψη, ίσως να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να το ξανασκεφτω να το κάνω πάλι. Αλλά από την άλλη και ειδικά τώρα με το ίντερνετ δεν μπορείς να αποκοπεί και τελείως. Και όπως λες κι εσύ η σιχαμάρα έρχεται καλπάζοντας!
Ο χρήστης ovi είπε…
krot τα βλέπεις; ούτε θυμώνουμε ούτε εντυπωσιαζόμαστε.

(έχεις να μου πεις πολλά!!!) :)
Ο χρήστης ovi είπε…
rodia που την θυμήθηκες τη Λωξάνδρα; Α, είχε βολέψει και την κόρη του; τελικά δεν θα ξεφύγουμε με τίποτα από το επίπεδο Μαυρογιαλούρου;
Ο χρήστης ovi είπε…
και για να μην το ξεχάσω, κάτι ...πακέτα φύγαν σήμερα, ελπίζω να φτάσουν, Συγνώμη αλλά ήταν αδύνατο να πάμε νωρίτερα και φταίω εγώ με τα τρεξίματα μου!!! :)
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
Παιδιά συμπαθάτε με, αλλά αν αρχίσω να μιλάω κι εγώ γι'αυτό, δεν θα με σταματήσει παρά μόνον ο βιολογικός θάνατος (κι αυτό από εξασθένηση, θα έχω ξεχάσει να φάω και να πιω στο ενδιάμεσο, για να προλάβω να τα πω).

Θα τα συμπυκνώσω με κάτι ποστάκια που είχα ανεβάσει, λίγα θα δείτε, πολλά θα καταλάβετε...

1, 2, 3.

Μια πάντως σημείωση: δεν είναι κάθε μετανάστης εξ'ορισμού καλός, εργατικός και τίμιος, έτσι?

Το τι βλέπει κανείς π.χ. στα συνεργεία σε όλον αυτόν τον οικοδομικό οργασμό... πχ μόνωση Dow που πρέπει να μπαίνει μονοκόμματη σε φύλλα ανάμεσα στους τοίχους με τα τούβλα, επειδή τα έχει πάρει ο ξένος εργάτης, από τη "γνωστή" σε μας χώρα, να τη βάζει σε "ψίχουλα" ανάμεσα και να τη σφραγίζει μετά, ώστε να μη φαίνεται, οπότε το σπίτι δεν έχει μόνωση. Αλλά δεν την πληρώνει ο "κακός" έλλην εργοδότης που δεν του κολλάει ένσημα, παρά ο ανυποψίαστος αγοραστής...

Υπάρχουν παντού "καλοί" και "κακοί".

Αλλο όμως να γίνεται από θέμα επιβίωσης, ή έστω, βασικών, ταπεινών αν θέλετε ενστίκτων π.χ. εκδίκησης / γενικά μικροψυχίας, κι άλλο από θέμα εξαπάτησης, και μάλιστα χορτάτων ανθρώπων, με θράσσος, αναίδεια, αδιαφορία για οποιονδήποτε συμπολίτη και κατά συρροήν.

Μην τρελλαθούμε τώρα!

(τι τό'θελα, λίγο έγραψα και φούντωσα!)
Ο χρήστης g vrettos είπε…
Δυστυχος ειναι κατι καθημερηνο αυτο το χαλι,και αν πεις και κατι θα σου πουν και οι αλλοι το ιδιο εκαναν ,και ο ταδε και ο δεινα ,και παει κανονικα το βαπορι.Αν δεν εχεις βιοση στο πετσι σου την εκμεταλευση αν δεν εισουν ποτε πακιστανος η ινδος ολα αυτα που καπου αλλου ειναι αυτονοητα ,στη πατριδα ειναι παραμυθια της χαλιμας.Μα η ξευτιλα ειναι να τα εχεις ζησει και να τα κανεις σε αλλους αυτο ειναι κατι παραπανω,για να κατανοησεις το στριμογμα του αλλου αλλα ο νεοελληνας θα σου πει ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΩΡΕ ΣΙΣΑ...οχι εξαλλος, 15 εγκεφαλικα στο λεπτο
Ο χρήστης SALOME είπε…
Συμφωνώ σε όλα πλην ενός και ξέρεις ποιό είναι αυτό...Θα τα πούμε και στο τηλέφωνο. Ελπίζω να είσαι καλύτερα. Αυτό το ταξίδι στη Λαπωνία...;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γειάσας Ovi...ωραίο το κείμενο εσείς ωραία τα λέτε...αλλά γίνεται να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα μας ποτέ..;;δεν ξέρω πως είναι εκεί που ζείτε..αλλά εδώ όσο πάει και γίνεται όλο και χειρότερη η κατάσταση...όλο και χειρότερη...έχουμε καταντήσει χειρότερα και από το Σικάγο της Αμερικής από θέμα εγκληματικότητας και βέβαια η χειρότερη μορφή της δεν είναι ίσως αυτή που έρχεται από τους μετανάστες..αλλά η συγκαλυμένη...αυτή που έρχεται από εμάς τους ίδιους..όπως στη περίπτωση του κύριου Μαγγίνα (εάν μπορεί να λέγεται 'κύριος'αυτός ο άνθρωπος) για μένα είναι ένας μαφιόζος και τίποτε άλλο..κι εγώ έφριξα όταν το άκουσα...έχουμε καταντήσει η χώρα της παρατυπίας και της απάτης πιά....ξέρω πονάει όταν βλέπετε εσείς οι ομογενείς τη πατρίδα σ αυτό το χάλι...αλλά δεν γίνεται τίποτε πιά...η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα διωρθόνεται πιά...Με αγάπη,Αθανασία.
Ο χρήστης ΦΑΝΤΙ είπε…
Ε ρε πόσο προφητικός ήσουν ... Μετά τον Μαγγίνα έχουμε τον Ζαχόπουλο ... :)

Τι άλλο μένει να δούμε απο αυτήν την "σεμνή και ταπεινή" κυβέρνηση;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος