Εάν...

Σας ευχαριστώ όλους και για τα συγχαρητήρια μηνύματα και για τα ενθαρρυντικά mails. Για μένα και για τον Asa όσο και να φανεί περίεργο το μηνύματα που πήραμε ήταν πολύ πιο συγκινητικά από την ίδια την υποψηφιότητα για την βράβευση. Άνθρωποι από όλο το κόσμο που ποτέ δεν είχαν αφήσει ούτε ένα comment στο ίδιο το περιοδικό η που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν μαζί μας μας στείλαν καταπληκτικά mails.

Πήραμε mails από Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Αμερική, Γερμανία φυσικά Φιλανδία αλλά ακόμη και ένα πολύ συγκινητικό από την Ζιμπάμπουε που κατέληγε ότι στηρίζουμε τον αγώνα τους κατά του Μουγκάμπε, όσο και να φανεί τρελό από το Ιράκ και πολλούς Κούρδους αλλά παράλληλα από το Ισραήλ, από την κίνα και την Ιαπωνία.

Και βέβαια είδαμε τις συνεργασίες μας με οργανισμούς και ινστιτούτα να αυξάνονται και ...αυτό το λέω κοκκινίζοντας είδα ξαφνικά δεκάδες έντυπα να ζητάνε να αναδημοσιεύσουν άρθρα μου σε γλώσσες που ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήθελαν κάτι τέτοιο, όπως το τελευταίο μου άρθρο για την εκτέλεση του Σανταμ παρ’ όλο ότι είναι περισσότερο σε μορφή στήλης εκτός από το Europe & Us που το προωθεί στη Γαλλία, θα αναδημοσιευθεί και από Ιαπωνική εφημερίδα με ειδική μνεία στη δουλειά που κάνουμε στη Φιλανδία για τους ξένους, για τα παιδιά και την οικογενειακή βια.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι είσαστε όλοι καλεσμένοι να συμμετάσχετε, το Ovi project και το Ovi magazine όπως φαίνεται μπορούν να προωθήσουν τη δουλειά σας, αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους βασικούς στόχους, να δώσει ευκαιρίες, και μπορείτε να το κάνετε σε οποία γλώσσα, αν είναι στα αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά απλά διευρύνει το αναγνωστικό σας κοινό και φαντάζομαι ότι το καταλαβαίνετε όσοι θέλετε να δοκιμάσετε. Μπορείτε να συμμετάσχεται με άρθρα, σκίτσα, φωτογραφίες, ζωγραφιές, διηγήματα, ποιήματα ή οτι άλλο θέλετε ακόμη και με το προσωπικό σας portfolio σε ηλεκτρονική μορφή αν θέλετε να προωθήσετε τη δουλειά σας.

Τέλος και επειδή το σκέφτομαι συνέχεια τις τελευταίες ώρες και ξαναδιαβάζοντας την συζήτηση που δυστυχώς σταματήσαμε λίγο απότομα σε προηγούμενο post με τον Yannis_h, εχω μια ειλικρινή απορία και ειδικά από εσάς που ζείτε στην Ελλάδα. Θα είχα καταφέρει κάτι ανάλογο αν ζούσα ακόμη στην Ελλάδα; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική, πραγματικά δεν ξέρω!

#####################

Πρωινή βόλτα όσο έχει ακόμη φως στη παραλία. Σαν να φαίνεται λίγο πάγος αλλά η θερμοκρασία συνεχίζει να παίζει την περισσότερη ώρα πάνω από το μηδέν!!!

#####################

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αυτές τις μέρες και ειδικά σε τρεις Γιάννηδες πολύ στενούς φίλους και ...ολίγο Φιλανδούς!!! καλά... ο ένας είναι μαλλον μισός Φιλανδός!!! Kαι κάποιοι άλλοι να χαίρονται τους ...γιούς Γιάννηδες και τις κόρες Ιωάννες!!! :D

Σχόλια

Ο χρήστης Ecumene είπε…
Xρόνια Πολλά και Onnittelu Onnittelu!!!

Mπράβο

και στο Ovi και στην Φινλανδική Προεδρία.

Καλά τα πήγανε οι Σουομέζοι
στο τιμόνι,ε;;
:-)))
Απολογισμός θετικός.
Ο χρήστης Eleni63 είπε…
Καλή Χρονιά Οβι και από εμένα. Ολόθερμα Συγχαρητήρια. Ειλικρινά και χαρούμενα. Οχι, νομίζω ότι στην Ελλάδα τα πράγματα θα ήταν δύσκολα.
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Είσαι.... είσαι...

Υπέροχος! :)))
Ο χρήστης jul είπε…
Ολα να σου πηγαινουν πάντα όπως τα θες...και για την δουλεια σου και για την οικογενεια σου....
Και απαντώ στην ρητορική σου απορια: ΟΧΙ τεραστιο...ΟΧΙ..αν ησουν στην Ελλαδίτσα μας τιποτα απο αυτα δεν θα συνέβαινε...για τον α' ή β' λόγο.... Καλύτερα αν θες να την επισκέπτεσαι να ειναι μόνο για καλοκαιρινές διακοπές...:)
Ο χρήστης Кроткая είπε…
μπράβο, μπράβο, ΜΠΡΑΒΟ! Ελειπα και δεν το πήρα εγκαίρως είδηση, αλλά επανήλθα δριμύτερη, πολλά πολλά φιλιά και καλή χρονιά, παραγωγική, δημιουργική και χαρούμενη!
Ο χρήστης trol είπε…
εγώ πάλι θέλω να πιστεύω ότι είσαι από τους ανθρώπους που είτε ήταν εκεί, είτε ήταν εδώ ή παρακεί θα έβρισκε την άκρη

εδώ βέβαια με λίγο παραπάνω ζόρι

λίγο? μουαχαχαχα

πολλά συγχαρητήρια και σε σένα και στον Asa!!!
Ο χρήστης oistros είπε…
Χρόνια πολλά Φιλανδούλη.
Και πάντα .. τέτοια.
Μου 'κανες .. ποδαρικό το νέον έτος και σε .. καθιστώ υπεύθυνο για ό,τι συμβεί στο μπλοκοτσαρδί μου :)
Ο χρήστης dodo είπε…
"Θα είχα καταφέρει κάτι ανάλογο αν ζούσα ακόμη στην Ελλάδα;"

Διόλου απίθανο- γιατί όχι, τα ίδια... μυαλά δεν θα είχες κι εδώ; ;)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
para poly kalhspera sas kai kalh sas xronia apo thn hliolousth Ellada!

sou afisa kai ena allo comment partakatw sto post gia thn paideia/ekloges

gyrnaw Sabbato kai 8elw kafe!!!
Ο χρήστης Artanis είπε…
Ovi, συγχαρητήρια για τον κόπο σας και το κέφι σας και όλη την δουλειά που κάνετε με το ovi magazine και για τις επιτυχίες σας.

Συνήθως, αυτά τα πράγματα τα
κάνουμε από τις ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε και με πόσα προβλήματα έχουμε λύσει ήδη στην ζωή μας. Θέλω να πω, ότι με το τεράστιο πρόβλημα βιοπορισμού που έχουμε στην Ελλάδα, μάλλον θα έκανες παρόμοιες ενέργειες, αλλά με άλλα μέσα, ίσως, και για άλλους στόχους.

Οπότε, επειδή πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του, αν ζούσες στην Ελλάδα, ναι, θα μπλεκόσουν με ένα άλλο "ovi", με κάποιο ανάλογο project, αλλά σε τελείως διαφορετικά πλαίσια.
Σκέψου μόνο ένα πράγμα:
Στην Ελλάδα, μόλις τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει οικονομικά προσιτό (κάπως) το ίντερνετ...
Ο χρήστης maika είπε…
μπαααααααααααααα δεν τον νομίζω!
...εκτός κι αν με κάθε τεύχος έδινες και λίγο γύρο με πίτα για δώρο....
;o))
Ο χρήστης ovi είπε…
Γλυκιά ergotelinen χρόνια πολλά και σε σένα και πραγματικά ότι επιθυμείς να σου τύχει!!!

Όσο για τους Φιλανδούς καλά τα πήγανε αν και αρχίσανε τα εσωτερικά ...κλαρίνα λόγο εκλογών που πλησιάζουν.

eleni63 Καλή χρονιά, όσο για τις δυσκολίες ...αυτή την υποψία εχω κι εγώ.

Yannis_h φιλιά!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Julia σε ευχαριστώ πολύ. Όσο για το αν έρχομαι ...χμμμ από τότε που ήρθα στη Φιλανδία μόνιμα δεν εχω έρθει ούτε για διακοπές!

Καλώς ήρθες μικρούλα krot!!!

Δεν ξέρω, παραδέχομαι ότι εχω πολλές αμφιβολίες, γλυκιά μου troll. Νομίζω ότι ο χειρότερος εχθρός μου στην Ελλάδα θα ήταν η καθημερινότητα.
Ο χρήστης ovi είπε…
Χρόνια πολλά oistros και ελπίζω το ...ποδαρικό μου να πάει καλά!!!

Πολύ μου άρεσε αυτό το «τα ίδια... μυαλά δεν θα είχες κι εδώ;», dodos. Τώρα βέβαια επειδή είχα αυτά τα μυαλά έφυγα!!! :D

Derek όλο ’θέλω’ είσαι!!! :D
Ο χρήστης ovi είπε…
Χρόνια πολλά σε όλους μας artanis, πρόβλημα βιοπορισμού υπάρχει σε όλο τον κόσμο και μην νομίζεις ότι τα πράγματα είναι εύκολα στη Φιλανδία, μάλλον χειρότερα είναι απλά ο κόσμος εδώ δε αντιδράει με κανένα τρόπο.

Όσο για το κόστος του ίντερνετ έχεις δίκιο, διαβάζοντας τιμές στην Ελλάδα ακόμα και οι προσφορές ακούγονται σαν κλοπή σε σχέση με αυτά που πληρώνω εγώ!

αυτό το γύρο με πίτα πολύ μου άρεσε, maika!!! :D
Ο χρήστης Derek είπε…
είδες όμως για να μην έχω internet εκεί κάτω τι κακίες πάω και λέω?

αφού ήρθε e-mail που έλεγε για την πρόκριση του ovi για το βραβείο

anyway, καλώς σας βρήκα!
σας πάρω αύριο τηλέφωνο γιατί τώρα θέλω να ξεραθω γιατί είμαι από τις 8 στο πόδι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος