ΝΔ-Λογοκρίνοντας το: Το Μάτι του κοροναϊού

Σημερινό μου άρθρο στο Ovi Greek μάλλον “ενόχλησε” πολλούς στο κυβερνητικό κόμμα αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πως αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου. Έτσι μπλοκάρανε το Ovi Greek από το φατσοβιβλίο και εμένα από το admin του μπλογκ μέχρι “να ξεκαθαριστεί η ιστορία”.

Προς το παρόν λοιπόν δείτε το άρθρο και εδώ:

Το Μάτι του κοροναϊού

Τελικά Τραμπ και ΚυριαΚούλης Μητσοτάκης – εκτός άλλων – έχουν ένα ακόμα κοινό σημείο. Ίσως το πιο φανερό. Όταν οι χώρες τους περνάνε ολέθριες κρίσεις που συμπεριλαμβάνουν θανάτους πολιτών, εκείνοι …παίζουν γκολφ ή τέλος πάντων αράζουν εγκληματικά αδιάφοροι σε παραλίες αποδεικνύοντας και οι δυο τους την ανικανότητά τους και την επικίνδυνη φαιδρότητα με την οποία αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους. Ο τουρίστας Έλληνας πρωθυπουργός νομίζει ότι ο ρόλος του περιορίζεται μπροστά στις κάμερες να αναμασά το ναρκισσισμό του ή δίπλα στο τι φοράει η Μαρέβα.

Αυτή τη στιγμή πεθαίνουν άνθρωποι γιατί η κυβέρνηση ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη αποφάσισε να πάρει πολιτικές αποφάσεις για να σώσει το χρηματιστήριο και αδιαφόρησε για τις προτάσεις των ειδικών που θα έσωζαν ζωές. Αυτό θα μπορούσε να καταχωρηθεί και σαν προμελετημένο έγκλημα, γιατί ήξεραν τι θα συμβεί και το έχουν παραδεχτεί. Αλλά αδιαφόρησαν. “Μετρήσαν” τις ανθρώπινες ζωές ως αναλώσιμες για να μην χάσουν τα μπόνους τους οι νταβατζήδες τους, δημιουργόντας ακραίο προηγούμενο κυβερνητικού κανιβαλισμού και διαφθοράς.

Και όχι, αυτό δεν είναι λαϊκισμός αλλά η ωμή πραγματικότητα του Έλληνα τον τελευταίο χρόνο. Κι αυτό που δεν θα πάψει ποτέ να με εκπλήσσει είναι το γεγονός ότι όλα, ανεξαιρέτου πολιτικής θέσης ΜΜΕ, ενώ κοροϊδεύουν ανοιχτά τον Αμερικάνο πρόεδρο, δίνουν συγχωροχάρτι για την ίδια ακριβώς ανεύθυνη συμπεριφορά στον Έλληνα τουρίστα πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ «κουκούλωσαν» τους νεκρούς και τις καταστροφές στην Εύβοια. Με τους νεκρούς του κοροναϊού κουκουλώνουν τους νεκρούς στην Εύβοια. Το επαναλαμβάνω γιατί από μόνο του είναι τόσο ανατριχιαστικό και απάνθρωπο αλλά ταυτόχρονα και τόσο …Κούλης. Σε ένα χρόνο και κάτι ψιλά έχουν καταστρέψει υγεία, παιδεία, δημόσιο, περιβάλλον αδιαφορώντας για τις ανάγκες των πολιτών αυτής της χώρας αλλά πάντα καλύπτοντας τα θέλω των νταβατζήδων τους. Και τώρα “διαπραγματεύονται” και την εθνική κυριαρχία.

Αλλά καλούν την Ρένα Δούρου να λογοδοτήσει για το Μάτι. Να χρεωθεί ακόμα και ποινικές ευθύνες γιατί για δεκαετίες και με την ανοχή όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας κάποιοι με κολλητηλίκια στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς σχέδιο και άδειες, έχτιζαν όπου γουστάρανε πολλές φορές – όπως αποδείχτηκε και στην πράξη – αποκλείοντας διαβάσεις και προσβάσεις, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί άνθρωποι.

Και για να σας προλάβω, δεν δικαιολογώ την Δούρου. Η Δούρου έχει πολιτικές ευθύνες για λάθη που έκανε και πολιτικές αποφάσεις που πήρε. Τελεία και παύλα. Όπως ακριβώς τελεία και παύλα είναι οι πολιτικές ευθύνες για τα θύματα του δευτέρου κύματος του κοροναϊού. Περιμένετε όμως, τώρα υπάρχει μια μικρή διαφορά. Οι άνθρωποι στο Μάτι δεν πεθάναν γιατί η κυβέρνηση συνειδητά αποφάσισε να αδιαφορήσει σε αυτά που έλεγαν – ουρλιάζανε – οι ειδικοί αλλά γιατί έγιναν λάθη μετά από μια φυσική καταστροφή σε μια περιοχή με προϊστορία γεμάτη λάθη. Ίσως όπως έγινε με την Εύβοια. Με τον κοροναϊό όμως πάρθηκαν συνειδητά αποφάσεις αδιαφορώντας για ό,τι έλεγε (πέρα των ειδικών) ακόμα και ο απλός κοσμάκης, με την δικαιολογία ότι έπρεπε να …“αναζωογονηθεί” η οικονομία, ξέροντας απόλυτα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ότι θα υπήρχαν και …παράπλευρα θύματα. Ανθρώπινες ζωές. Τώρα μιλάμε για ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ! Κι όχι τις ποινικές ευθύνες ενός περιφερειάρχη αλλά ολόκληρης της κυβέρνησης και προσωπικά του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη.

Σαν παραπολιτικό, έχετε παρατηρήσει ότι ο πανλαλίστατος και έχων γνώμη για τα πάντα πλην όσων αφορούν το υπουργείο του, Μάκης Βορίδης έχει εξαφανιστεί τελευταία; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση ο τσεκουράτος. Κάτι σαν την παροιμία με το καράβι και τα ποντίκια.

Δυστυχώς όμως αυτό το καράβι, της κυβέρνησης ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη, δεν έχει μόνο ποντίκια αλλά και αρουραίους και κανένα χρηματιστήριο και καμιά βίλα νταβατζή η διακοπές της Μαρέβα δεν αξίζουν τον θάνατο αθώων πολιτών.

Κι όμως αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος