Δευτεριάτικες παρανοϊκές σκέψεις

Ξεκινώντας πριν από 19 χρόνια και φτάνοντας στο παρόν όλοι συχνά μιλάμε για τις αλλαγές που έφερε το χτύπημα του Μπιν Λαντεν στη Νέα Υόρκη. Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε έντονα σήμερα με τη συνεχόμενα αυξανομένη Ισλαμοφοβία και όχι μόνο. Ακόμα και η εκλογή του Τραμπ στο θρόνο του Λευκού Οίκου, ή η παρουσία ακροδεξιών και ρατσιστών στις κυβερνήσεις Ευρωπαίων χωρών (μιας Ευρώπης που πάντα εθεωρείτο καταφύγιο) είναι δείγμα των πόσων έχουν αλλάξει.

Η καχυποψία και η παράνοια έγιναν μέρος της ζωής μας φέρνοντας στην επιφάνεια τις πιο ακραίες θεωρίες συνωμοσίας ενώ παράλληλα και εθελοντικά στο όνομα μιας ...αόρατης απειλής αφήσαμε το κράτος να παραβιάσει προσωπικές ελευθερίες. Η παρουσία καμερών παντού, που καταγράφουν συνεχώς τις κινήσεις μας, τις κουβέντες μας ακόμα και τα ενδιαφέροντα μας είναι μια εφιαλτική απόδειξη του τι θυσιάσαμε τη τελευταία εικοσαετία και εισαγωγή για ένα πολύ σκοτεινό μέλλον.

Που πολύ φοβάμαι ήρθε για να ολοκληρώσει ο κοροναϊός. Δεν λέω ότι η απομόνωση και τα λοκντάουν δεν ήταν απαραίτητα, ή οι συγκεντρώσεις και οι μαζικές εκδηλώσεις δεν έπρεπε να απαγορευτούν, αυτό που λέω είναι ότι ...οι κάμερες μπήκαν στην αρχή για να παρακολουθούν τους δρόμους και να δράσουν οι εντεταλμένοι με αυτή την αποστολή αν έβλεπαν κάτι ύποπτο κι αυτή τη στιγμή όχι μόνο δημιουργούνται ηλεκτρονικοί φάκελοι για όλους μας αλλά μπορούν να σε εντοπίζουν και να ενεργήσουν γιατί δεν ...πλήρωσες το λογαριασμό του τηλεφώνου. Σήμερα στήνονται ακόμα και δίκες (στη Βρετανία για παράδειγμα) με μόνα αποδεικτικά στοιχεία αυτά τα μαζεμένα από κάμερες και προγράμματα που αναγνωρίζουν πρόσωπα από ...τι; Από φακέλους που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει αναγνωρίζοντας και αρχειοθετώντας τα πρόσωπα που οι ίδιες οι κάμερες έχουν καταγράψει.

Παράνοια, ναι δεν διαφωνώ αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι ...δεν συμβαίνει. Αλλά ας επιστρέψουμε στον ιό. Αν κάποια στιγμή χτυπήσει η πόρτα σου και ένας μπάτσος σου πει ότι δεν μπορείς να έχεις στο σπίτι δέκα άτομα γιατί υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης τι θα είναι; Ειδικά αν όλοι είναι πολιτικοποιημένοι και έντονα αντικυβερνητικοί; Εκεί πια έχουμε τη συνεργασία του Μπιν Λαντεν με τον κοροναϊό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος