Όταν τα νέα ...ασελγούν



Μερικές φορές η ...δεν ξέρω πως να τη χαρακτηρίσω, αντιμετώπιση των γεγονότων στην Ελλάδα με κάνει να ανατριχιάζω και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει και αλλού απλά ...εκεί με ενοχλεί περισσότερο.

Όπως κάθε Σάββατο πρωί διαβάζω τις εφημερίδες και δυο τρία θεωρητικά ενημερωτικά blogs και φυσικά το ίδιο έκανα και σήμερα το πρωί, έτσι διάβασα κάτι που με έκανε να μουδιάσω – αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να το τοποθετήσω - και επειδή δεν έχω και πουθενά αλλού να το πω την πληρώνει το δικό μου blog!

Λοιπόν έχουμε και λέμε, υπάρχουν δύο τίτλοι που υπάρχουν σε διάφορες μορφές αλλά με το ίδιο νόημα σε όλες τις εφημερίδες και στα ενημερωτικά blog που προανέφερα, ο πρώτος αφορά τον πα-τέρα που ασελγούσε στη δωδεκάχρονη κόρη του και την φίλη της. Μάλιστα μερικοί τονίζουν ότι η φίλη της κόρης ήταν και ...ορφανή, σημειολογικό θα μου πείτε αλλά έχει και αυτό τη σημασία του μιας και δεν γίνεται για το ...ορφανή αλλά για το πιασάρικο του τίτλου. Και σωστά χαρακτηρίζεται τέρας και σωστά τουλάχιστον για μένα αντιμετωπίζει την κατακραυγή του τύπου.

Απλά λίγο παρακάτω υπάρχει μια ακόμα είδηση για ένα δάσκαλο φρεσκοπαντρεμένο που ...αποπλάνησε δωδεκάχρονη ανήλικη. Το φρεσκοπαντρεμένος είναι ανάλογα σημειολογικό, το τραγικό είναι ότι ο μεν πρώτος ασέλγησε, εγκλημάτησε, κακοποίησε το ορφανό ενώ ο δεύτερος ...αποπλάνησε! Παράλληλα οι περισσότεροι έχουν και συγκινητικές περιγραφές όσων συμπαραστέκονται στον ...δάσκαλο με πρωτοστάτησα την γυναίκα του και την αδερφή του.

Τι κάνει τον δεύτερο να διαφέρει από τον πρώτο; Ο δεύτερος είναι “άντρας” που πλανήθηκε από τα θέλγητρα της ...πρόωρα ανεπτυγμένης δωδεκάχρονης; Γιατί αυτό είναι το μήνυμα που αφήνουν κάποια από τα δημοσιεύματα. Γιατί ο δεύτερος έχει άλλοθι και δεν είναι παιδεραστής;

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, απλά νιώθω αηδιασμένος και τουλάχιστον από τα blog περίμενα κάτι καλύτερο για να μην πω τίποτα για τις ...έγκριτες εφημερίδες!

Σχόλια

Ο χρήστης ovi είπε…
Και όχι τίποτα άλλο αλλά μόλις στο προηγούμενο post υπερασπιζόμουνα την τιμή των ...blogs!!!
Ο χρήστης Кроткая είπε…
ποια να είναι η σκοπιμότητα;

Δμοσιογράφοι υπάρχουν καλοί και κακοί.
Βλόγερς επίσης.
Ορθώς υπερασπίζεσαι τα βλογς, αυτό δε σημαίνει πως όλα είναι καλά, ηθικά και συμπεριφέρονται σωστά.

[θα τηλ. αργότερα!]
Ο χρήστης All the Greeks είπε…
Άλλο ένα παράδειγμα που μας δείχνει ότι οι ειδήσεις στην Ελλάδα δεν είναι ΠΟΤΕ αντικειμενικές - ούτε καν "για τα μάτια" όπως σε πολλές εφημερίδες του δυτικού κόσμου. Έχω μάθει πιά να περνάνε από φίλτρο όλες οι ειδήσεις που διαβάζω, ανεξαρτήτα αν προέρχονται από εφημερίδα, την τηλεόραση (ακόοομα χειρότερα) ή από μπλογκ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θάνο όσο έγκριτος είσαι εσύ άλλο τόσο είναι και αυτοί.
Η διαφορά είναι ότι αυτοί έχουν δύναμη και μπορούν και κάνουν ζημιά με τις ανοησίες τους, ενώ εσύ είσαι σχεδόν άνευ σημασίας (πάλι καλά δηλαδή, διότι τα σιρόπια σου δεν αντέχονται με τίποτα).
Ευτυχώς που δεν ζούμε αιώνια, αλλιώς θα σας τρώγαμε στη μάπα εσαεί. Είδες σοφία η μάνα-Φύση;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος