Α...

Μόλις βάλαμε τη Δάφνη στο κρεβάτι και προσπαθώ να ηρεμήσω από το χάος που ζούμε τις τελευταίες μέρες. Ο πυρετός είναι στο 38 και μακάρι να τον ελέγξουμε μετά από όσα έχουμε περάσει αυτή τη βδομάδα.

Αλλά καλύτερα να ξεκινήσω από εμένα. Από χτες με άφησαν από το νοσοκομείο και πιο συγκεκριμένα ο αναισθησιολόγος και ο ένας από τους τρεις χειρούργους αρνήθηκαν να με χειρουργήσουν. Αρνήθηκαν ακόμα και να το συζητήσουν όταν έγινε η συνάντηση την Τετάρτη με τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής, αλλά καλύτερα να ξεκινήσω από την αρχή.

Την Δευτέρα μπήκα κανονικά μέσα το πρωί και ξεκίνησαν σειρά από αιματολογικά και καρδιολογικά τεστ, φαντάζομαι ότι έτσι συμβαίνει πάντα με τις εγχειρήσεις αυτού του είδους και η αλήθεια είναι ότι το βράδυ είχα καταφέρει να ηρεμήσω αρκετά και να είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος. Την Τρίτη το μεσημέρι υποτίθεται ότι θα συναντούσα τον αναισθησιολόγο και τον κυρίως χειρούργο οι οποίοι θα μου εξηγούσαν δείχνοντάς μου ανάλογες εικόνες τι θα κάνανε και πως θα το κάνανε. Εκεί ξεκίνησε ο πανικός και αντί να συζητήσουμε οτιδήποτε αφού ο αναισθησιολόγος μου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος αρνιόταν να πάρει την ευθύνη για αναισθησία, βέβαια η τελική απόφαση ήταν θέμα το κυρίως χειρούργου αλλά ο ίδιος δεν ήθελε την ευθύνη. Παράλληλα ο άλλος χειρούργος που ήταν μαζί μου είπε ότι η εγχείρηση πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα για να αποφευχθεί μια μετάσταση απλά δεν μπορούσε να γίνει τώρα και με αυτό άρχισαν να με τρέχουν πάλι για αιματολογικές εξετάσεις και καρδιογραφήματα χωρίς να μου λένε κάτι άλλο. Μετά από δύο ώρες και αφού κόλλαγα ολόκληρος από τα ζελέ των υπερηχογραφημάτων και το ένα μπράτσο είχε μελανιάσει από τις τρύπες που μου είχαν πάρει επανήλθε ο αναισθησιολόγος για να μου ανακοινώσει ότι την Τετάρτη το μεσημέρι θα είχαμε συνάντηση όλοι μαζί, οι τρεις χειρούργοι, ο αναισθησιολόγος, εγώ και η Κάτρη για να καταλήξουμε στο τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουμε, παράλληλα υπήρχαν μια σειρά από καινούργιες εξετάσεις που έπρεπε να κάνω.

Έτσι φτάσαμε στη Τετάρτη και παραδέχομαι ότι ή έκφραση η εγχείρηση πρέπει να γίνει για να μην υπάρξει καμιά μετάσταση αλλά υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή και δεν μπορεί να γίνει δεν ήταν ότι καλύτερο για την ψυχολογία μας, Κάτρη έκλαιγε και εγώ είχα αρχίσει να φαντάζομαι ότι της λένε κάτι που δεν μου λένε εμένα, πράγμα που κατέληξε σε ένα ελαφρύ καυγά.

Τη συνέχεια θα την πω συνοπτικά και τουλάχιστον όπως εγώ την έχω καταλάβει. Με παρακολουθούν τρεις διαφορετικοί γιατροί που θεωρητικά ενημερώνουν ένα κοινό ιατρικό φάκελο που έχουν πρόσβαση και οι τρεις. Ο ένας είναι από το αντικαρκινικό και είναι αυτός που αποφάσισε για τη συγκεκριμένη επέμβαση, είναι ο ίδιος που παρακολούθησε τις θεραπείες και φυσικά αυτός που έδινε την εντολή για μια σειρά εξετάσεων. Η δεύτερη είναι πάλι από το αντικαρκινικό και είναι ενδοκρινολόγος. Έχουν ανακαλύψει από την αρχή έναν όγκο που στις τελευταίες εξετάσεις έχει γίνει τρεις πόντους και είναι υπεύθυνος για το πρόβλημα που έχω με την αδρεναλίνη, επειδή βέβαια δεν είμαι γιατρός δεν έχω πολυκαταλάβει τι αποτέλεσμα έχει αυτό το θέμα με την αδρεναλίνη, τι συμπτώματα και τι επιπτώσεις αλλά όλοι φαίνονται να το παίρνουν πολύ σοβαρά. Έτσι κάνω συνεχόμενες εξετάσεις για το θέμα με προγραμματισμένες μια σειρά ακόμα συμπεριλαμβανομένης μια αξονικής στο τέλος του μήνα. Και βέβαια υπάρχει και ένας τρίτος ή καλύτερα μια τρίτη (παραδέχομαι ότι τη συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί έχει πιο ...ανθρώπινους τρόπους κι ας μιλάει τα χειρότερα αγγλικά) η οποία ασχολείται με το πρόβλημα της καρδιάς μου και του διαβήτη μου.

Τώρα από όσα μπόρεσα να καταλάβω από τους χειρούργους η συμπάθειά μου αποφάσισε να ακολουθήσει μια πιο ήπια προσέγγιση στο πρόβλημά μου, έτσι παρ' όλο ότι κάθε φορά που την έβλεπα εξηγούσα ότι παχαίνω χωρίς λόγο, από 92 κιλά έχω φτάσει τα 130 μέσα σε δύο χρόνια χωρίς να αλλάξει τίποτα στη ζωή μου, απ' εναντίας από τότε που αποφάσισα να αποτραβηχτώ η ζωή μου έχει καλυτερέψει, η διατροφή μου έχει γίνει πολύ καλύτερη και τώρα κάνω και περισσότερη άσκηση από ότι έκανα πριν από τρία χρόνια. Τους τελευταίους μήνες, ειδικά από τον Οκτώβριο που ξεκινήσαμε αυτό το καινούργιο φάρμακο της λέω ότι οι πόνοι στο στήθος μου έχουν γίνει καθημερινό πρόβλημα και είναι ιδιαίτερα έντονοι και ότι τα βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ πια από τους πόνους, προσπάθησα να της εξηγήσω ότι πονάω τόσο πολύ που καταλήγω κάθε φορά σε αιμοπτύσεις αλλά συνέχεια μου απαντούσε ότι τα πάντα ήταν αποτέλεσμα της θεραπείας και του καινούργιου φάρμακου και ότι σύντομα τα συμπτώματα θα φύγουν. Λοιπόν οι χειρούργοι είπαν ότι τίποτα από αυτά δεν είναι από τα συμπτώματα και ότι έπρεπε να βρίσκομαι σε καθημερινή θεραπεία με ινσουλίνη από τον Οκτώβριο και ήδη ήταν αργά και ότι όλη αυτή η ιστορία έχει επιβαρύνει σοβαρά το πάγκρεας και αφού και ή ίδια έχει καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει με την καρδιά μου αντί να με έχει να κάνω καρδιογράφημα κάθε δύο μέρες τρεις μήνες τώρα θα έπρεπε να με έχει περάσει ήδη σε θεραπευτική αγωγή. Παράλληλα ή άλλη γιατρός που ασχολείται με τον άλλο όγκο δεν ενημέρωσε του συναδέλφους της για το τι ψάχνει με αποτέλεσμα εγώ δε διαφορετικές χρονικές περιόδους να κάνω τις ίδιες ακριβώς εξετάσεις δύο και τρεις φορές. Γι' αυτό είχα καταντήσει να είμαι καθημερινά σε κάποιο εργαστήριο και να μην ξέρω τι κάνω.

Δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια, εγώ νόμιζα ότι η εγχείρηση ήταν απλή, θα με άνοιγαν θα καθάριζαν, θα με κλείνανε και σε δύο μέρες θα είχα επιστρέψει στο σπίτι, εδώ μου μιλάνε για τέσσερις ώρες εγχείρηση τουλάχιστον και θα χρειαστεί να μείνω τουλάχιστον δύο βδομάδες στο νοσοκομείο και τουλάχιστον άλλες δύο στο σπίτι με τη συνέχεια να είναι χωρίς μετακινήσεις και φυσικά χωρίς να δουλεύω. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε πως ένιωσα με τα νέα. Κυριολεκτικά σαν να είχε πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μου!

Είμαι απογοητευμένος, απελπισμένος, ταλαιπωρημένος, αηδιασμένος και το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να πάρω ένα αεροπλάνο και να χαθώ κάπου. Νιώθω ότι όση δύναμη είχα χάθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι και η Κάτρη μου θυμίζει συνέχεια ότι το κάνω για την Δάφνη, ακόμα και οι γιατροί καταλάβανε ότι απελπίστηκα και άρχισαν να μου λένε ότι η εγχείρηση θα αποδειχτεί παιχνιδάκι και μια βδομάδα μετά θα είμαι όπως ήμουν πριν αρχίσει η περιπέτεια. Αυτά αφού ο αναισθησιολόγος μου εξήγησε ότι στη κατάσταση που βρίσκεται ο διαβήτης μου και η καρδιά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μου συμβεί κάτι μέσα στο χειρουργείο, τόσο μεγάλη που αγγίζει το 40% και παράλληλα είναι ανάγκη να κάνω την εγχείρηση μέσα στους επόμενους δύο μήνες για να μην υπάρξει καινούργια μετάσταση και γι αυτό ακολουθούν αυτή την έντονη θεραπευτική αγωγή. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα κι εγώ κρεμασμένος από μια κλωστή. Και γαμώτο στα σχεδόν τριάντα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά δεν έχω γράψει το παραμικρό εναντίων γιατρών και νοσοκόμων, απεναντίας τους έχω υπερασπιστεί και εδώ και στην Αγγλία ακόμα και όταν πήγαν κόντρα στον Μπλαίρ την περίοδο της πιο υψηλής δημοφιλίας του.

Έτσι από χτες είμαι με έξη χάπια το πρωί και δύο τα επαναλαμβάνω το βράδυ. Χτες μου κάνανε την ινσουλίνη στο νοσοκομείο αλλά από σήμερα πρέπει να την κάνω μόνος μου, αλλά το πρωί όλα πήγαν στραβά και όλη την ημέρα είμαι σε απελπισία, πως θα καταφέρω αν πρέπει να περιμένω την Κάτρη να με βοηθείσει κάθε μέρα. Ακόμα και με το μηχανάκι που μετράει το ζάχαρο τα έκανα ...!!! Τελικά η Κάτρη ήρθε το μεσημέρι, έπρεπε να πάει από τη δουλειά της γιατί έτσι όπως πάμε έχουμε παρατήσει τα πάντα, και δείχνοντας της τι θα κάνει ...τι ειρωνεία ...τα κατάφερα μόνος μου!

Ξέρετε τι είναι ακόμα ειρωνεία; Ότι ούτε φαίνομαι άρρωστος ούτε νιώθω άρρωστος, όταν δεν πονάω είμαι μια χαρά και το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν έχω συνηθίσει αυτό το ξαφνικό πάχος που έχω αποκτήσει και αυτό με κάνει πολλές φορές να νιώθω άβολα ειδικά όταν κάθομαι. Αυτά για να δείτε ότι ...συμβαίνουν και αλλού!

Οι γιατροί πιστεύουν ότι θα είμαι έτοιμος για την εγχείρηση κοντά στο τέλος του Απριλίου, δηλαδή και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους χρονικά σε οριακά σημεία και στο μεταξύ θα με εξετάσουν δύο φορές παρακολουθώντας την καθημερινή μου πορεία από σειρά από εξετάσεις που θα κάνω με τις άλλες δύο. Την Τετάρτη που μας έρχεται θα συναντήσω την γιατρό μου και δεν ξέρω πως θα αντιμετωπίσω. Λάθος της; Παράληψη της; τι να της πω και τι θα μου πει; νιώθω σαν να με πέταξε στο λάκκο με τα φίδια και δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως έκανα λάθος να αφεθώ στα χέρια τους αλλά όλη μου τη ζωή πίστευα ότι πρέπει να αφήνουμε το πρόβλημα στους ειδικούς και με όλα αυτά που έχω ακούσει για την Ελλάδα και αυτά που συνέβησαν με τη θεία μου με κράτησαν μακριά από κάθε σκέψης επιστροφής.

Έχω περάσει όλο το πρωί κοιτάζοντας το χιόνι στην αυλή και να αναρωτιέμαι πως θα τα καταφέρω. Δεν μπορώ να διαβάσω, να ακούσω μουσική, να γράψω, δεν έχω διάθεση να βγω έξω και να δω ή μιλήσω σε κανέναν, ίσως τελικά τα blogs να έχουν την δική τους θεραπευτική πλευρά. Ο πυρετός της Δάφνης έπεσε στα 37,6, τώρα μόλις το ελέγξαμε και κοιμάται ήρεμα. Δεν ξέρω πως θα νιώθω αύριο αλλά αυτή τη στιγμή δεν αντέχω άλλο. Συγνώμη αν τα έγραψα μπερδεμένα αλλά έτσι είναι και μέσα μου, ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα και το ξέρω ότι με σκέφτεστε και ελπίζω να μπορείτε να νιώσετε την ευγνωμοσύνη μου και την αγάπη μου. Σας παρακαλώ μην με παίρνετε τηλέφωνο, δεν είμαι σε κατάσταση να αντιμετωπίσω καμία συζήτηση αυτή τη στιγμή.


Σχόλια

Ο χρήστης George Barkouris είπε…
Αγαπητέ, θα πω οτι αυτό που είναι σημαντικό, είναι η δύναμη ψυχής.

Σε διαβάζω πάνω από ένα χρόνο τώρα, καθημερινά. Δεν ξέρω γιατί, ίσως γιατί ο τρόπος και αυτά που γράφεις, αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές....

Κάνε μου την χάρη να νευριάσεις, να τσαντιστείς και να νικήσεις.

Εύχομαι το καλύτερο...

Κάνε μου τη χάρη!

Γιώργος
Ο χρήστης Ρωξάνη είπε…
Θάνο...
Θάνο, σβήνω συνέχεια αυτά που σου γράφω. Τίποτα δε βγαίνει στο μέγεθος που το νιώθω.
Εύχομαι στ' αλήθεια να το νιώθεις πως σ' αγαπάμε. Πολύ. Απέραντα.
Ο χρήστης penguin_witch είπε…
...
...
Δεν ξέρω τι άλλο να πω...
Καλο κουράγιο, καλή δύναμη και όλα να πάνε καλά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλέ μου Θάνο,

προσπαθώ να σκεφτώ κάτι αστείο να σου γράψω να ελαφρύνω την κατάσταση αλλά φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο θα έκανε εμένα αστεία και μάλλον με δυσάρεστο τρόπο...Ξέρεις ...το νιώθεις ότι όλοι εμείς που σε έχουμε γνωρίσει άλλοι λίγο περισσότερο άλλοι λίγο λιγότερο αισθανόμαστε ευγνώμονες και τυχεροί που σε συναντήσαμε στο δρόμο μας...το ξέρεις είμαι σίγουρη γιατί βλέπεις ότι ο καθένας μας προσπαθεί να στο εκφράσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί. Αυτό ξέρεις..δε συμβαίνει γιατί μας θυμίζεις τον Αη Βασίλη ούτε γιατί η τόσο καλή ψυχή σου θέλει να βοηθήσει όλον τον κόσμο..αλλά γιατί πάνω απ'όλα είσαι άνθρωπος....και άνθρωπος με "Α..." κεφαλαίο! Έχεις ζήσει καταστάσεις και έχεις δει πράγματα στη ζωή σου που όλοι εμέις δε μπορούμε καν να φανταστούμε. Πάντα πίστευα πως ότι μας συμβαίνει έχει ένα σκοπό...χρησιμοποίσε όλες αυτές τις εικόνες λοιπόν...τα μέρη...τους ανθρώπους...τις στιγμές..τα συναισθήματα...την οικογένεια...σα δύναμη! Είναι πραγματικά απίστευτο το πόση δύναμη έχει ο ανθρώπινος οργανισμός και που φτάνουν τα όριά μας! Πίστεψέ το και θα το καταφέρεις!!!

Δε ξερω πως να κλείσω....Πωλίνα
Ο χρήστης phivos είπε…
Η γνώμη μου είναι, προχώρα! Μην χάνεις άλλο καιρό!

Και... εδώ είμαι πάντα βρε γκρινιάρη μικρέ! Στο βάθος της σκηνής και σε παρακολουθώ...
Ο χρήστης advocatus diaboli είπε…
Λοιπόν ξεκινάμε από την αρχή: Τέσσερις ώρες χειρουργείο δεν είναι όπως το φαντάζεσαι (έχω κάνει 11). Επειδή εσύ κοιμάσαι και δεν καταλαβαίνεις. Και επειδή, ακόμα και σε αυτή τη βαρειά επέμβαση που έκανα εγώ, ανακτάς γρήγορα τις αισθήσεις σου και μετά από ένα μήνα είσαι πάλι εντάξει.
Τώρα θα μου πεις, τι λέω ένα μήνα, δεν είναι μακρύς καιρός; Είναι, αλλά όχι τόσο πολύς όσο φαντάζεσαι. Σκέψου το κι έτσι. Είναι μόλις τέσσερις ώρες, από μια ολόκληρη ζωή. Εφιάλτης; Ναι, αλλά μόνο για τέσσερις ώρες- ένα 24ωρο μέχρι να επανέλθεις πλήρως. Και δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνεις ποτέ. Μα ποτέ. Αξίζει για τη Δάφνη, αξίζει για την Κάτρη, πιο πολύ όμως αξίζει για τον εαυτό σου. Αυτά τα κύτταρα που έχουν τρελαθεί και πολλαπλασιάζονται ασταμάτητα, δεν θα μας τρελάνουν κι εμάς. Εμείς θα τα τρελάνουμε!!!!!
Καλή δύναμη. Φιλιά και αγάπη.
Ο χρήστης Φωτούλα Τζιώντζου είπε…
Τέσσερεις ώρες και ένας μήνας χωρίς έλεγχο για να βρουν τρεις ζωές το ρυθμό τους.
Αυτή μοιάζει να είναι η επιλογή και το κόστος της πάλι μου μοιάζει να αξίζει....
Ήσυχη μέρα για όλους σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
AthanasiaPsycho:Θάνο το ότι αισθάνομαι όπως και οι υπόλοιποι φίλοι σου το γνωρίζεις, αλλά επέτρεψε μου να ζητήσω την άδεια σου για να σου στείλω ένα ακόμη γράμμα αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο.Εάν αισθάνεσαι ότι τι δεδομένη στιγμή θα παραβιάσω την ηρεμία σου κατά κάποιο τρόπο, θα το σεβαστώ και δεν θα σε ενοχλήσω μέχρι να μου το επιτρέψεις εσύ.
Αν μου επιτρέπει ο Γιώργος θα προσθέσω ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα λέει ιδίως με το τελευταίο:Να νευριάσεις, να τσαντιστείς- και να το εκδηλώσεις εκεί που αισθάνεσαι ότι πρέπει- και θα νικήσεις.
Ο χρήστης ovi είπε…
Σήμερα έχω μαζέψει κάπως τα κομμάτια μου και τα κατάφερα καλύτερα με την ινσουλίνη το πρωί, ακόμα και τις μετρήσεις έχω καταφέρει μέχρι τώρα, πρέπει να κάνω έξη μέσα στην ημέρα. Μέχρι και μια βόλτα με καταφέρανε μάνα και κόρη να κάνω γι αυτό επιστρατεύτηκε ο δύστυχος ο Asa. Ξέρετε τι με ενοχλεί πιο πολύ; αυτό το 'για όλη σου τη ζωή'! Ποτέ μου δεν κατάφερα και δεν ήθελα να προγραμματίσω κάτι μακροπρόθεσμο και ξαφνικά τώρα πρέπει να παίρνω αυτά τα χάπια κάθε πρωί την ίδια ώρα για όλη μου τη ζωή, πρέπει να κάνω αυτό κι εκείνο για όλη μου τη ζωή την ίδια ώρα. Είναι σαν η ζωή η ίδια να με εκδικείται που την σνομπάρισα για τόσα χρόνια. Έχω αδιαφορήσει αμέτρητες φορές για τη ζωή μου και έχω αρκετά σημάδια στο σώμα μου που το αποδεικνύουν. Σήμερα την ώρα που περπατούσαμε αισθανόμουν πολύ κουρασμένος, πολύ γέρος, σχεδόν έσερνα τα πόδια μου και ένιωθα σαν να υπήρχε κάπου ένας πόνος που δεν με πονούσε αλλά ήξερα ότι είναι εκεί έτοιμος να ορμήσει προς τα έξω. Η Δάφνη δεν έχει πυρετό και φυσικά κάνει σαν λιοντάρι ...συγνώμη σαν τίγρης στο κλουβί – από ότι λέει η ίδια είναι τίγρης και όχι λιοντάρι.
Ο χρήστης ovi είπε…
Φίλε μου Γιώργο blend καλώς ήρθες, σε ένα προηγούμενο post μιλούσα για την φίλη μου την Μαρί και χτες που με πήρε τηλέφωνο μου έλεγε αυτό ακριβώς που λες κι εσύ, πρέπει να νευριάσω, να γίνω έξαλλος να αρχίσω να φωνάζω και να τα σπάω. Ίσως κάπου να το καταλαβαίνω αλλά εγώ μια ζωή νευρίαζα γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο από αυτά που έκανα, νευριάζω γιατί χρειάστηκε να αναβάλω μια σειρά από ομιλίες και που δεν μπορώ να γράψω αλλά δεν μπορώ να νευριάσω με μια σειρά από κύτταρα που με τρώνε. Δεν ξέρω ίσως τις επόμενες μέρες να τα καταφέρω, ίσως πρώτα πρέπει να ξαναβρώ τον εαυτό μου που νιώθω ότι τον έχασα την προηγούμενη Τετάρτη. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Ο χρήστης ovi είπε…
Γλυκό μου ηλιόδεντρον προσπαθώ απλά αυτή τη στιγμή νιώθω σαν να ...έχω χαθεί. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις, το ξέρω ότι το καταλαβαίνεις, και την νιώθω την αγάπη σου άλλωστε έχουμε συνεχή επαφή!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Τρυφερή penguin_witchδεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο ...ξέρω!!! ;)
Ο χρήστης ovi είπε…
Γλυκό μου Πωλινάκι θα βρω το δρόμο, απλά ίσως να μου πάρει μερικά εικοσιτετράωρα να βρω την έξοδο από εδώ που έχω βυθιστεί. Άσε που θέλω να φέρω την πριγκίπισσα μου στην Ελλάδα και πρέπει να την γνωρίσεις. :)
Ο χρήστης ovi είπε…
Τρυφερέ, μικρός; Η Κάτρη σήμερα μου είπε ότι τα γένια μου έχουν ασπρίσει τελείως τους τελευταίους τρεις μήνες και μήπως θα έπρεπε να σκεφτώ να ξυριστώ!!! Και ναι κάθε φορά που δεν σε βλέπω με πιάνει η αγωνία!!! ;) Ευχαριστώ ...ξέρεις!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
advocatus_diaboli αυτό που με ξάφνιασε δεν ήταν η διάρκεια της εγχείρησης αλλά το διάστημα που πρέπει να μείνω στο νοσοκομείο και έξω από κάθε δραστηριότητα και δεν είμαι καθόλου συνηθισμένος σε αυτή τη διαρκή απραγία. Ίσως πάλι αυτό που με τρομάζει είναι κάτι που σου έχω πει και παλαιότερα, ότι νιώθω σαν να μην έχω κανένα έλεγχο και όλοι οι άλλοι γύρω μου έχουν πάνω μου. Ίσως πάλι και για πρώτη φορά να συνειδητοποιώ την σοβαρότητα της κατάστασης κάτι που τελείως σχιζοφρενικά το έβαζα συνέχεια στην άκρη του μυαλού μου σαν να μη συνέβαινε σε μένα. Γαμώτο κι έχεις δίκιο αυτά τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται σαν κουνέλια συνέχεια και πραγματικά προσπαθούν να με τρελάνουν. Πολλά φιλιά γλυκιά μου και εσύ πρέπει να προσέχεις.
Ο χρήστης ovi είπε…
νεράκι αν εξαιρέσεις ότι βασάνισα για πάνω από μια ώρα τον Asa με τα παράπονά μου ...ήταν μία ήσυχη μέρα! :)
Ο χρήστης ovi είπε…
AthanasiaPsycho άντε ακόμα περιμένω!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
AthanasiaPsycho: Θάνο κάνε μου μια χάρη.Όταν μπορέσεις πες μου αν λαμβάνεις τα μέιλ.Έχω στείλει σε τρεις φίλες και μου λεν ότι δεν τα έχουν λάβει.
Ο χρήστης zouri1 είπε…
δεν μπορω να πω τιποτα.Εσυ ξερεις καλυτερα τι πρεπει να κανεις.Ευχομαι ολα να πανε κατ ευχη.
Ο χρήστης ovi είπε…
Athanasia, τα mail τα πήρα και τα δύο!!!
Ο χρήστης ovi είπε…
Υπουργέ μου zouri κάθε ώρα που περνάω μαζεύω όλο και περισσότερο τα κομάτια μου, τώρα είμαι πολύ καλύτερα από ότι ήμουν χτες και προσπαθώ να συμβιβαστώ με την ιδέα.
Ο χρήστης advocatus diaboli είπε…
Αντε, και την επόμενη φορά δεν θα πάμε στην Καισαριανή, αλλά όπου μας πει η (θεά) Αφροδίτη, διότι, όπως έχεις τάξει, θα έχεις μαζί σου και τη Δάφνη!!!!
Πέτα τώρα σαν χαρταετός- αφού πού να βρεις χαρταετό στην μακρινή Σουόμοφινλανδία και κάνε πάλι όνειρα. ΟΠως λέει άλλωστε και ο Σαίξπηρ, «είμαστε καμωμένοι από το ίδιο υλικό με τα όνειρα».
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλά, λοιπόν, δεν θα πα΄ρουμε τηλέφωνο!

:)

εγώ παντως ξέρω πως όλα θα πάνε καλά, γιατί ο άνθρωπος που είδα πριν από, χμ, σχεδόν ένα χρόνο, εμένα μου φάνηκε πως είναι αδύνατο να αρρωστήσει! και πως είναι αδύνατο να τον βάλει κάτω μια ινσουλίνη, μια αδρεναλίνη και μια αναισθησιολόγος, πφφφφ....

και, είπαμε, δεν προγραμματίζουμε μεν, αλλά θα τα πούμε στο Ρέυκιαβικ!! :)

περαστικά στη Δάφνη και πολλά φιλιά και στους τρεις σας!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Agapite Ovi
Ta kala nea einai oti mallon den eheis tipota parapanw apo mia dosi trelitsas (pou oloi ehoume) poy OMWS stin akatalili xwra twnn aytoktoniwn kai tis monajias pou fantazomai zeis syneheia, diogkonetai se pragmatikes diastaseis.
Fyge oso einai kairos kai trava gia kammia latiniki ameriki na breis thn ygeia soy!
To dikaioutai o kathenas na brei to n eafto tou (stalithia omws etsi?) kai to efhomai se olous mas

Kali tihi

o Latinogiatros
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
Το λοιπόν:

Την επόμενη φορά, για να δούμε αν όντως τα νεύρα του είναι από ατσάλι ή μας δουλεύει κανονικά (μάλλον βουτάει από τη ντόπα του νοσοκομείου και τη σουτάρει όλη μαζί πριν τις συναντήσεις μας, οπότε κούουουουουλ ο Οβι!), προτείνω ιππικό όμιλο, από αυτούς που προετοιμάζουν ακροβάτες!

Να βάλουμε τη Δάφνη (η οποία θα ξετρελλαθεί με την ιδέα, το έχει κι εκείνη στο αίμα της το της περιπέτειας, κόρη του μπαμπά της βλέπετε!) να κάνει την μαζορέτα/αναβάτρια/αμαζόνα στη σέλα, με μαύρο καπέλλο, μαύρο σακάκι, μαύρες μπότες, άσπρη τούλινη φουστίτσα, και (ροζ?)μαστιγιάκι, σε ταχύ καλπασμό, να ελέξγουμε αντιδράσεις του πατέρααααα!

Η Δάφνη θα κατέβει κατενθουσιασμένη, με αναψοκοκκινισμένο μαγουλάκι, και ο Οβι... θα δούμε! :ΡΡΡ

(εμένα πάντως με το που θα ανέβουν οι δικές μου, να με έχετε στο φορείο σε ΑΠΟΛΥΤΗ καταστολή παρακαλώ, δεν θα αντέξω ούτε την ιδέα!).

Κι αν αντέξεις χωρίς να πάθεις εγκεφαλικό καλέ μου, ένα έχω να σου πω:

θα σου βάλουμε το κωλοτσιγάρο εκεί που ξέρεις!

(γιατί είμαι πεπεισμένη ότι με το που τη σκαπουλάρεις κάθε φορά, μέχρι να στρίψεις τη γωνία έχεις καπνίσει το μισό πακέτο!).

Και λέω "βάλουμε", κι όχι "βάλω" γιατί είσαι και πελώριος πανάθεμά σε, θα χρειαστούμε 10 νοματαίοι να σε καταφέρουμε!

Αντε, άντρα με τα.. ούλα σου, το πήρες πάλι το κομπιμάν!:))))

Οπότε.. Αγόρια, κορίτσια και διαβολικέ κορίτσαρε (wink! wink!)διατ(ρ)ελώ και πάω να ξεραθώ - σε 2μισυ ωρίτσες ξυπνάω!

(είδες Θάνο μου, ύπνο δεν πρόκειται να βρούμε - οι άλλοι που κοιμούνται ρε παιδί μου, στο τσεπάκι τους τον έχουν, από πού ψωνίζουν άραγε?)


ΥΓ- πες στα ιμπεριαλιστικά σου κύτταρα ότι δεν ξέρουν τι πα να πει Ελλην, δημοσιογράφος -among other things- και μάλιστα ΜΟΥΡΛΟΣ, ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!!! :))))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλό κουράγιο!Εύχομαι να τελειώσουν όλα καλά το ταχύτερο και να σε έχουμε πάλι κοντά μας υγιή και δυνατό.
Ο χρήστης ovi είπε…
advocatus diaboli ζηλεύω, θέλω κι εγώ χαρταετό!!! :)

Γλυκιά και μοναδική krot, στόχος ...Ισλανδία!!! Η Δάφνη είναι μια χαρά!
Ο χρήστης ovi είπε…
Λατινική Αμερική ε; Λατινογιατρέ; Αυτό το καιρό έχει έρθει από την Βραζιλία φίλος Έλληνας για να ζήσει στη Φιλανδία!!! Από τις περιγραφές του και μόνο είμαι για να ετοιμάζω βαλίτσες. Δυστυχώς από κάποιες λεπτομέρειες όμως που συχνά αναφέρει πολύ φοβάμαι ότι ούτε ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει ακόμα κι αν αυτό σημαίνει διπλά παντελόνια και πενταπλά πουλόβερ! :)
Ο χρήστης ovi είπε…
Ατελείωτη Αφροδίτη εμείς θα τα πούμε κοντά γιατί πλησιάζει ή ώρα να γνωριστούν οι πριγκίπισσες μας και άντε να δούμε πόσο θα με καταστρέψει αυτό και πόσα καινούργια θα μάθουμε για barbies και άλλα παρόμοια πλάσματα!
Ο χρήστης ovi είπε…
Φίλε ανώνυμε όλα θα πάνε καλά στο τέλος!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι ασύλλυπτο πραγματικά το ότι ένας άνθρωπος καταφέρνει να διασκεδάζει τον πόνο του κάνοντάς τον λέξεις, σε ένα κείμενο, όπου ο αναγνώστης αναρωτιέται αν πρέπει να θαυμάσει τη δύναμη ψυχής του συγγραφέα, ή τον ιδιαίτερο, το μοναδικό τρόπο με τον οποίο αποτυπώνει τις σκέψεις του... ή και τα δύο μαζί..
Κουράγιο, μακάρι όλα να πάνε πραγματικά καλά... Είναι κρίμα τόσο άξιοι άνθρωποι να ταλανίζονται κατά αυτόν τον τρόπο...
Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς λένε... Ποιός ξέρει..
Ειλικρινείς ευχές από καρδιάς για ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ...
Δήμητρα Κ. (κόρη Γιώργου από Αθήνα)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος