Monday, May 28, 2007,12:38 AM
Γίναμε τριών χρονών.
Το εννοώ, όλοι μαζί γίναμε τριών χρονών. Εμείς τη ζωή μας την μετράμε Π.Δ. και Μ.Δ. και από σήμερα βρισκόμαστε στο 3 Μ.Δ.

Στις επτά η ώρα το πρωί έγινε σεισμός και η μικρή εορτάζουσα όρμησε στο κρεβάτι του μπαμπά και της μαμάς ρωτώντας, ‘είναι τα γενέθλια μου σήμερα;’ Και η αμέσως επομένη δήλωση ήταν. Δεν θέλω γάλα, θέλω παγωτό!!! Και παγωτό ήταν! Και μέχρι στιγμής έχουμε φάει παγωτό για πρωινό, κολατσιό, μεσημεριανό, βραδινό, με άλλα παιδάκια, χωρίς παιδάκια κι αν μου δώσει κανείς ένα κομμάτι παγωτό ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω!!!

Πριν από ένα χρόνο και στο δεύτερο μόλις post που έβαζα στο νεοδημιούργητο μου blog μιλούσα για την Δάφνη και τα τότε δευτέρα γενέθλια της και μου το θύμισε ο τρυφερός μου παριζιάνος φίλος, ο Φοίβος. Ένα χρόνο μετά δεν θα άλλαζα λέξη, θα πρόσθετα πάρα πολλές. Η μικρή μου πριγκίπισσα έχει γίνει έμπνευση ακόμα και στη δουλειά μου η στο τρόπο που βλέπω το κόσμο γύρω μου, έγινε ακόμα και η αιτία να αλλάξω τον τρόπο γραφής μου, μαλάκωσε τον κυνισμό που με είχε πνίξει τα τελευταία χρόνια.

Αυτός ο τελευταίος χρόνος υπήρξε δοκιμασία για όλους μας, στην αρχή η κατάσταση της Δάφνης και τώρα η κατάσταση η δικιά μου, είναι πολλά τα βράδια που όταν ο πόνος με πνίγει πηγαίνω στο δωμάτιο της και κάθομαι η ξαπλώνω δίπλα της ακούγοντας την ανάσα της. Εκείνες τις στιγμές όλοι οι πόνοι περνάνε, όλες οι σκοτεινές σκέψεις και όλες οι αμφιβολίες χάνονται. Εκείνες τις στιγμές όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα είναι εκεί παρέα μας και μας κρατάνε συντροφιά.

Φεύγοντας για Αθήνα σε λίγες ώρες κουβαλάω μαζί μου ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από αυτά τα τρία πρώτα χρόνια. Η θεια μου είχε έρθει στη Φιλανδία βδομάδες μετά τη γέννηση της και είναι δύσκολο να περιγράψω πως έλαμπε το πρόσωπο της όταν κράταγε στην αγκαλιά της το μικρό κουταβάκι. Αυτό το κουταβάκι μας έκανε δήλωση σήμερα το πρωί, να πείτε στη Ντίνα ότι δεν είμαι πια μωρό, είμαι τριών χρονών τώρα!

Σε λίγες ώρες θα βρίσκομαι στην Ελλάδα και είμαι τρομαγμένος. Ο ίδιος είχα προειδοποιήσει πολλές φορές φίλους που ήθελαν να κάνουν την επιλογή μου ότι οι πιο σκληρές στιγμές είναι αυτές, όταν κάτι σοβαρό συμβαίνει σε ανθρώπους που αγαπάς και το μαθαίνεις πάντα τελευταίος γιατί όλοι προσπαθούν να σε προφυλάξουν από τα άσχημα νέα και μετά τρέχεις σαν τρελός. Το ξέρω, το εχω πει δεκάδες φορές αλλά και πάλι τώρα που συμβαίνει σε μένα με τρομάζει. Ακόμα και οι πόνοι μου έχουν αυξηθεί σαν να θέλουν να μην με αφήσουν να πάω.

Με τρομάζει ακόμα και η Ελλάδα. Έφυγα αηδιασμένος όταν έφυγα και υποσχέθηκα να μην ξαναγυρίσω αλλά ακόμα και αυτή η αηδία σαν να μαλάκωσε με τα χρόνια και τώρα φοβάμαι ότι θα την βρω μπροστά μου παντού, ακόμα κι αν η παραμονή μου είναι μόνο για πέντε μέρες. Φοβάμαι ότι αυτό που θα δω θα σκληρύνει αυτό το μαλάκωμα και αυτό με φοβίζει.

Ρώτησα την μικρή μου πριγκίπισσα τι θέλει να της φέρω από την Ελλάδα και μου είπε ...να προσέχεις. Κάθε φορά που φεύγω μου λέει το ίδιο αλλά αυτή τη φορά είχε και τις δίκες μου σκέψεις μέσα. Στη συνέχεια μου ζήτησε να της φέρω ένα ...παγωτό! Ξέρει και την ελληνική λέξη, για την ακρίβεια δεν έχει σημασία σε πια γλώσσα θα πεις την λέξη παγωτό ...θα το καταλάβει! Άντε να δούμε πως θα κουβαλήσω ελληνικό παγωτό πίσω

Χτες έκανα το λάθος να πω στη Katri για την περίπτωση της Αμαλίας, από κείνη τη στιγμή η Katri είναι σίγουρη ότι κάτι θα μου συμβεί στην Ελλάδα και θα μείνω αβοήθητος. Τελικά αυτή η επίσκεψη στην Αθήνα γίνεται όλο και πιο ...συναρπαστική!!!

**********************

Οι φωτογραφίες είναι σημερινές, το πρωί φορούσαμε καπέλο και ρούχα που μόλις είχαν ξετρυπώσει από ένα δέμα που ήρθε από Ελλάδα, στη συνέχεια έχουμε δοκιμάσει όλα τα φορέματα σε ροζ, μπλε, γαλάζιο και καταλήξαμε στο γαλάζιο γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα της και όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία ...χορεύει καλύτερα!!! Δεν ξέρω αν το κάνετε εσείς αλλά εμείς δεν αφήνουμε την κρέμα να μπει στη τούρτα ...πριν τη δοκιμάσουμε!!! Προσέξτε τις λεπτομέρειες, μαζί με την κολλητή της, Ελληνάκι την Μελίνα με ...πριγκιπικό στιλ και φτερά ...νεράιδας!!! Εχω τρία κεράκια, είμαι μοιραία και ...αυτά!!! πάλι με την Μελίνα έχοντας χτυπήσει αλύπητα την τούρτα!!!

**********************

Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα που μου στείλατε, δυστυχώς θα είμαι στην Ελλάδα για πολύ λίγο για να προλάβω να σας δω όλους και είναι και οι συνθήκες ...λίγο περίεργες και εγώ δεν είμαι σε κατάσταση ...ακμαία, πολύ περισσότερο όταν σας δω θα ήθελα να εχω τον χρόνο να μιλήσουμε, να σας ακούσω και οχι να σας γνωρίσω στα γρήγορα. Ίσως μια άλλη φορά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι μπορείτε να έλθετε εδώ και να συνδυάσετε πολλά πράγματα μαζί!!!

**********************

Ρωξάνη πάντα φροντίζεις να μου κάνεις τα πιο τρυφερά δώρα!!!

**********************
Μικρή Krot, κάτι ...ξέφυγε από τον 'Βέλγο' σας και μας ... άσε θα τα πούμε απο κοντά!

Labels: , ,

 
posted by ovi
27 comments