Λίγο Φιλανδική πολιτική

Είχα σκοπό να γράψω για τα της έκθεσης αλλά αφ' ενός έχω ...bloggers επισκέπτες από ...Βέλγιο αλλά και κάτι που διάβασα σε δυο τρείς Ελληνικές εφημερίδες σήμερα και χτες με εκνεύρισε. Φιλανδικές δημοτικές εκλογές και θα παρακαλούσα τις Ελληνικές εφημερίδες και ειδικά την γνωστή 'ελευθερο'ρυπία να επανεξετάσουν τις πηγές τους γιατί αυτές οι δημοτικές εκλογές δώσανε κάποια μηνύματα που μόνο πανηγυρισμούς δεν επιτρέπουν.

Αλλά για να γίνομαι πιό συγκεκριμένος, πρώτον το πράσινο κόμμα στη Φιλανδία μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί οικολογικό μιας και η μόνη του σχέση με τα οικολογικά κινήματα είναι ένα ξεχασμένο και καταστρατηγημένο καταστατικό, κάποια σύμβολα και πιθανώς το ότι κάποια στελέχη του υποστηρίζουν την νομιμοποίηση της μαριχουάνας. Κατά τα άλλα είναι σύμμαχοι του συντηρητικού και ακροδεξιού κόμματος στη κυβέρνηση κατέχοντας το υπουργείο δικαιοσύνης άρα υπεύθυνοι για νόμους που μόνο η σφραγίδα με τη σβάστικα λείπει, έχουν συνυπογράψει για την δημιουργία δύο ακόμα πυρηνικών εργοστασίων λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η Green Peace έχει καταγγείλει με πολλούς τρόπους (και στο επίσημο site της οργάνωσης) οικονομικά και κυρίως κατασκευάστικά προβλήματα με άγνωστο αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν όταν μιλάμε για θρίαμβο των πράσινων και οικολόγων στη Φιλανδία είναι τουλάχιστον για κλάματα. Οι πράσινοι πήραν σε εθνικό επίπεδο 8,9 αυξάνοντας το ποσοστό τους κατά 1,6 και το Helsinki ποτέ δεν υπήρξε σημείο αναφοράς σε μετρήσεις λόγο του υψηλού ποσοστού των ξένων, εδώ όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι ψηφίζουν στις δημοτικές, Αλβανοί, Έλληνες, Σομαλοί, Νιγηριανοί και ότι άλλο θέλετε - αυτά γι απλή ενημέρωση γνωστού Θεσσαλονικιού νομάρχη καραγκιόζη. Αλλά για να επανέρχομαι, έτσι όπως είναι γραμμένα τα νέα ειδικά στην 'ελευθερο'ρυπία θα πίστευε κανείς ότι όπου νάναι πέφτει η δεξια κυβέρνηση και κάνουν κυβέρνηση οι ...προοδευτικοί πράσινοι!!!

Το σοκ λοιπόν δεν ήρθε από την άνοδο των έτσι κι αλλιώς ανέκδοτο πράσινων αλλά με την άνοδο των φασιστών με το όνομα 'Αληθινοί Φιλανδοί' κάτι που δεν είδα πουθενά στα Ελληνικά νέα και οι οποίοι έχουν τριπλασιάσει το ποσοστό τους. Αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι έχουν κάνει δηλώσεις όπως, οι μαύροι δεν έχουν το ίδιο μυαλό με μας γι' αυτό και δεν πρέπει να πηγαίνουν σε σχολεία, να δημιουργήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε στρατόπεδα στην Ελλάδα και στην Ιταλία που έτσι κι αλλιώς έχουν αρκετούς ξένους και να τους στείλουμε μαύρους, άραβες και εβραίους και άλλα τέτοια ευχάριστα!

Κάτι τέτοια λοιπόν λένε οι πραγματικοί νικητές αυτών των δημοτικών εκλογών με το ακροδεξιό κόμμα να ακολουθεί σε αύξηση ποσοστων και εγώ όταν διαβάζω για την νίκη των «υπάρχει θάρρος - βούληση για μια πιο δίκαιη κοινωνία» πράσινων αισθάνομαι πολύ μαλάκας γιατί όταν προ ημερών αντιπροσωπεύοντας μια NGO επισκέφτηκα την πράσινη υπουργό δικαιοσύνης για την αύξηση κρουσμάτων βίας μου έκανε μάθημα ...ελευθερίας λόγου τονίζοντας μου ότι θα έπρεπε να δείξω κατανόηση στην άλλη πλευρά γιατί έχουν και αυτοί τα δίκια τους!!!

Δεν θέλω να συνεχίσω τώρα, θα το κάνω κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον γιατί ήδη νιώθω να τρέμουν τα χέρια μου από τον εκνευρισμό. Αλλά ο ρόλος των ΜΜΕ διεθνώς είναι γνωστός αλλά στην Ελλάδα αποδεικνύονται άριστοι μαθητές του Γεωργαλά για όσους έχουν ακόμα μνήμη, δημιουργόντας ψευδαισθήσεις οικολογικής αυτή τη φορά εφορίας - μάλλον είναι της μόδας από τότε που το ΠΑΣΟΚ σκότωσε τον σοσιαλισμό !

Συγνώμη για τον εκνευρισμό μου και στο επόμενο post υπόσχομαι να σας γράψω για μια έκθεση που εξελίσσεται σε μια επιτυχία που με έχει ...τρομάξει και παράλληλα ευχαριστώ πολύ όλους όσους μου έστειλαν μήνυμα για τα εγκαίνια, αλλά διαβάζοντας αυτά που διάβασα δεν μπορούσα να μην αντιδράσω έστω κι εδώ! Φεύγω τώρα για αεροδρόμιο να παραλλάβω ...Βέλγους bloggers!!! :)

***************

Στη φωτογραφία τα διαμάντια που ηγούνται του κόμματος των ...Αληθινών Φιλανδών!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιλάς κάτι σαν αυτό? -> http://panosz.wordpress.com/2008/10/28/oiko-nazi/

ή κάτι σαν την Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία;
Ο χρήστης ovi είπε…
Καλησπέρα abravanel, οι Φιλανδοί πράσινοι είναι ένα κόμμα εξουσίας σε πολλά του σημεία ειδικά σε θέματα οικονομίας και εργασιακής πολιτικής συντηρητικό, φαντάσου ότι στη κυβέρνηση συνασπισμού των δεξιών κομμάτων είναι ο ποιό πιστός σύμμαχος της αντίστοιχης Ν.Δ.

Δεν είναι οικο-Ναζι μιας και έχουν ακόμα ένα καταστατικό που θυμήζει γερμανους πράσινους αλλά μέχρι εκεί. Στις τάξεις σους και σαν άλοθι υποθέτω, έχουν και κάποιους οικολόγους αλλά το παράρτημα της Green Peace στη Φιλανδία τους έχει καταγγείλει επανειλημένα ειδικά τώρα με το σκάνδαλο που προσπαθούν να κουκουλώσουν και αφορά το πυρηνικό εργοστάσιο που χτίζεται.

Οι 'Αληθινοί Φιλανδοί' είναι καμουφλαρισμένοι ναζιστές και γι' αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ρατσιστές μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο αλλά δεν πρέπει και να ξεχνάμε ότι η φιλανδία ήταν σύμμαχος των ναζι στον πόλεμο. Η Λέγκα του βορά στην Ιταλία είναι εθνικιστές με αποσχηστικές τάσεις αλλά παρά τις κατά περιόδους δηλώσεις τους δεν έχουν φτάσει στα όρια του ωμού ρατσισμού. Οι Αληθινοί Φιλανδοί έχουν τρομάξει ακόμα και τους δεξιούς στη Φιλανδία υποχρεώνοντας ακόμα και υπουργούς να κάνουν δηλώσεις όπως η υπουργός που ασχολείται με θέματα μεταναστών ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα είναι μια μικρή παρένθεση και δεν εκφράζει τον Φιλανδικό λαό.
Ο χρήστης abravanel είπε…
Από περιέργεια: έχεις παρατηρήσει μια ακροδεξιά (μέσα σε όρια προφανώς) στροφή και των υπόλοιπων κομμάτων; Ο λόγος που το ρωτάω είναι για να δω αν αλλάζουν τις θέσεις τους προσαρμόζοντας την ιδεολογία τους στην κοινωνία προσπαθώντας να επανακτήσουν τους "πελάτες" που τους κέρδισαν τα νεα κόμματα.
Ο χρήστης ovi είπε…
Χμμμ! Τώρα αυτό έχει να κάνει και με τον προσωπικό τρόπο που βλέπει ο καθένας μας την πολιτική, είναι σαν να με ρωτάς αν πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καποια σχέση με το σοσιαλισμό!!!

Οι Σκανδιναβικές χώρες τα είχαν πάντα καλά με τον σοσιαλισμό αλλά από ότι βλέπεις αυτή τη στιγμή όχι μόνο σε κυβερνητικό επιπεδό αλλά και σε κοινωνικό υπάρχει μια στροφή προς τα δεξιά. Όσο για τη Φιλανδία αυτή η στροφή είναι αρκετά έντονη.

Όσο για το Σοσιαλ-δημοκρατικό κόμμα της Φιλανδίας η στροφή είναι σαφής προς τα δεξιά αλλά τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση μετά από τόσα χρόνια έχει επανέλθει κάπως σε παλαιότερη ρητορία χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει και πολλά πράγματα.
Ο χρήστης Πωλίνα είπε…
good to have you back!! ;D

pwlina
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
http://www.neolaia-laos.gr/

Για να γελάσουμε λίγο.
Ο χρήστης dodo είπε…
Η επιρροή τών ακροδεξιών στην Ευρώπη έχει, φοβούμαι, αίσιο μέλλον: η επερχόμενη ανεργία και οι διαφαινόμενες οικονομικές δυσκολίες θα ενισχύσουν ασφαλώς τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις κοινωνικές διακρίσεις- έτσι δεν γίνεται πάντα; :-(
Ο χρήστης YO!Reeka's είπε…
είναι τρελοί αυτοί οι φιλανδοί :(
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Fadazomai h strofi pros ta deksia stin Finlandia ginetai gia na diatirithei autos o POLITISMIKOS PLOUTOS kai h MAKRA paradosi se ITHI kai ETHIMA pou exei auth h ekswtiki xora.

vre de gamiounte.
Ο χρήστης Yannis H είπε…
Πως το είπε ο (γέρος) Καραμανλής; "Έξω πάμε καλά."

Αυτό νιώθω κι εγώ, όχι μ' αυτά που διάβασα εδώ αλλά με τον Ομπάμα.

Πρώτη φορά που παραδέχομαι τόσο πολύ τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και που συγκινήθηκα τόσο από κάτι πολιτικό.

ΥΓ. Ανώνυμε, και ιστορία έχει η Φινλανδία και ήθη κι έθιμα. Και πολιτική κουλτούρα. Κι αν συγκριθεί με την πολιτική κουλτούρα της Ελλάδας, ιδίως όταν αναφέρεται υποτιμητικά γι άλλους λαούς με βάση την ελληνική ιστορία, ήθη κι έθιμα... Άστο, βράσε φασόλια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
poios milise gia politiki koultoura.
mi ta mplekeis.
kata t alla, arxidia kaluviotika exei.
telos pantwn
Ο χρήστης oistros είπε…
Να 'ρθεις στο σπίτι. Κάτι σου κουβάλησα. Φιλώ σε και καλές γιορτές
Ο χρήστης Γιάννης Καραμήτρος είπε…
Ωχ με άγχωσες μιας και την Παρασκευή γράφτηκα μέλος στους Έλληνες Οικολόγους (πράσινη πολιτική ονομάζονται στην Ελλάδα).

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα οι ακροδεξιές θεωρίες κυριαρχούν δεν νομίζω να συμμαχήσουν με τους αντίστοιχους "πραγματικούς" Έλληνες. Τουλάχιστον το ελπίζω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΖΨΒ ΧψΒχωψβ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος