Friday, January 18, 2008,12:45 AM
Νέα
Χάθηκα αλλά είχα ανάγκη αυτή την απομόνωση για λίγο. Κατά κάποιο τρόπο είχα νιώσει ότι με το καινούργιο χρόνο όλα θα χανόντουσαν σαν κακός εφιάλτης και εγώ θα επέστρεφα με όλες μου τις δυνάμεις σε ότι έκανα και πριν. Ίσως και να χρειαζόμουν να πιστέψω κάτι τέτοιο και τα νέα χωρίς να είναι άσχημα με ρίξανε για λίγο.

Μετά από οκτώ μήνες και μια σειρά από θεραπείες τώρα ξέρουμε ακριβώς που βρισκόμαστε και αυτό είναι το καλό όπως είπα, απλά η περιπέτεια συνεχίζεται και αυτό είναι το κομμάτι που δυσκολεύομαι να ...καταπιώ! Λοιπόν στομάχι, συκώτι και νεφρό είναι καλά όσον τουλάχιστον αφορά τους όγκους που υπήρχαν. Το θέμα της πίεσης και το πρήξιμο του τελευταίου χρόνου είναι λόγο διαβήτη που είναι σε υψηλά επίπεδα και από χτες ξεκίνησα με ένα καινούργιο συνδυασμό φαρμάκων που από ότι μου είπε ο γιατρός είναι ολοκαίνουριος και πιθανώς να είμαι και ο πρώτος που το παίρνει στη Φιλανδία αλλά όλες οι ενδείξεις στην Αμερική δείχνουν ότι έχει άμεσα αποτελέσματα – κάτι που με κάνει να νιώθω και λίγο πειραματόζωο μιας και πρέπει να αναφέρω κάθε βδομάδα για παράλληλες αντιδράσεις ώστε να ξέρουν τι κάνουν.

Ο πόνος προέρχεται από τραύμα ή μελάνωμα (ανάθεμα κι αν κατάλαβα) και χρειάζεται εγχείρηση, αυτήν που προσπαθούσα να αποφύγω και θα γίνει μέσα στις επόμενες βδομάδες. Η εγχείρηση πρέπει να γίνει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο (το αντικαρκινικό) με ειδικό γιατρό πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να την κάνω ιδιωτικά γιατί πάλι στον ίδιο γιατρό θα πέσω. Και τέλος υπάρχει αυτός ο όγκος πίσω από το συκώτι που και είναι η αιτία του προβλήματος με την αδρεναλίνη αλλά που έχει αυξηθεί κατά ένα πόντο. Γι αυτόν τον όγκο δεν μπορούν να δουν ακόμα τι είναι και μετά από πολύωρη συζήτηση καταλήξαμε να μην γίνει εγχείρηση αλλά να τον παρακολουθούμε με μια σειρά εξετάσεις μια φορά τον μήνα. Τα πνευμόνια μου είναι ακόμα στη φάση δεν χρειάζεται καμιά θεραπεία γιατί οι όγκοι είναι πολύ μικροί και πιθανώς να μην σημαίνουν και τίποτα.

Εντάξει το μεγαλύτερο πρόβλημά μου ήταν ο πόνος και αφού μοιάζουν να ξέρουν τι τους προκαλεί και θα το τακτοποιήσουν, νιώθω καλύτερα. Για το πρόβλημα του διαβήτη πάλι το ξέραμε, έτσι κι αλλιώς είναι χρόνιο και θα το αντιμετωπίσουμε με λίγη προσπάθεια από μένα, το καλό είναι ότι δεν είχε άμεση σχέση με την καρδιά κάτι που μας ανησύχησε. Τώρα με το θέμα του όγκου, το παραδέχομαι ότι με ανησύχησε και έκανα μια βλακεία ...το έψαξα στο ίντερνετ και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη για το τι βρήκα. Σήμερα επικοινώνησα με τη γιατρό μου και σαν μέρος της θεραπευτικής μου αγωγής μου ...απαγόρευσε να ψάχνω το ίντερνετ αλλιώς θα έρθει εκείνη να το αποσυνδέσει!

Αυτές τις ημέρες με δυσκολία έχω καταφέρει να κάνω οτιδήποτε και έτσι σήμερα ανέβαλλα το χώρο που ήθελα να κάνω την έκθεση μέχρι νεοτέρας!!! έχω ένα δυο θέματα ακόμα που ανέβαλλα και μια ομιλία που θα δυσκολευτώ να κάνω και αυτό μάλλον με έριξε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους δύο μήνες το μόνο που έχω καταφέρει να κάνω είναι να γράψω κάποια άρθρα και να κρατήσω κάποιες σημειώσεις για ένα καινούργιο project που δεν ξέρω πότε θα είμαι σε θέση να το βάλω μπροστά. Φυσικά και το Ovi για παιδιά αναβάλλεται και μου φαίνεται θα ξαναρχίσω να βλέπω ...startrek!

Άλλα ευχάριστα νέα, ο Πάτρικ πήρε πόδι γιατί ...κλαίει πολύ εύκολα αλλά ο αντικαταστάτης του δεν έχασε χρόνο κι έτσι τις τελευταίες δύο μέρες έχουμε τον Γιόρκο που μας έρχεται για παιχνίδι! Μόνο που έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο θα αντέξει ο συγκεκριμένος. Χτες αποφασίσανε να ντυθούν και η Δάφνη μεν φόρεσε την στολή του spiderman πετώντας μου συνέχεια ...ιστό, ο Γιόρκο όμως ντύθηκε ...πριγκίπισσα!!! κάτι που εγώ με τη γυναίκα μου βρήκαμε πολύ χαριτωμένο αλλά η Δάφνη έγινε έξαλλη γιατί θα της χαλάσει το φόρεμα!!! Λυπάμαι δεν έχω φωτογραφίες γιατί έτσι που πετάχτηκαν και οι δύό τους μας ξαφνιάσανε και φυσικά τα γέλια μας παρασύρανε και βέβαια μετά από λίγο επιστρέψανε στο δωμάτιο της Δάφνης κλείνοντας και την πόρτα πίσω τους!

************************

η φωτογραφία για να δείτε πόσο ...cool είμαστε ακόμα και χωρίς ...ήλιο!!!

************************

Χρόνια πολλά Αντώνη, Αντώνη, Αντωνία και Θανάση, Θανάση, Θανάση, Θανάση, Θανάση, Θανάση, Αθανασία και Αθανασία!!!

************************

Κοντεύω να τελειώσω με όλα τα mails. Έχουν μείνει αυτά των ...κολλητών μου που θα πάρω καλύτερα τηλέφωνο (παραπονιάρα Βελγίδα) και ενός Γάλλου που θα ήθελα να τον πάρω τηλέφωνο αν το ...είχε στείλει (την κάρτα την πήραμε!!! άρα και mails με τηλέφωνα μπορούμε να πάρουμε!)

 
posted by ovi
9 comments