Μία απορία...

Κάθε φορά που έχουμε φιλοξενούμενους κάτι συμβαίνει και μέχρι και ο ήλιος, ναι αυτός ο ήλιος που έχει να φανεί από τον Οκτώβριο εμφανίζεται!

Δεν κάνω πλάκα και παρακαλώ όλους εσάς που ζείτε εκτός Ελλάδας να μου πείτε πως γίνεται αυτό. Όταν έχουμε επισκέψεις από Ελλάδα όπως τώρα είχαμε εμείς για τα Χριστούγεννα, ο καιρός ανοίγει, τα σύννεφα λιγοστεύουν, η ανεμοθύελλες και οι ακατάπαυστες βροχές γίνονται ένας ελαφρός νοτιάς και ψιχάλες και ξαφνικά μέσα στο μέσο του χειμώνα είσαι σε θέση να δείξεις όλα τα αξιοθέατα.

Αλλά με το φεύγουν οι επισκέψεις πάρε ένα -7 σε ελεύθερη πτώση, να και το σκοτάδι που σου είχε λείψει και ο μετεωρολόγος προειδοποιεί ότι την επόμενη βδομάδα εκτός του ότι η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους -20, από δευτέρα ξεκινάει το χιόνι με πρόβλεψη την τρίτη για χιονοθύελλα και όσο μπορούν να δουν και καλύπτει μέχρι την επόμενη Πέμπτη βλέπουν το πολύ στα ...δύο μέτρα λόγω συνεχής χιονόπτωσης, με λίγα λόγια θα κυκλοφορούμε με σκι μέσα στο Ελσίνκι.

Και δεν φτάνει αυτό, παίρνεις και μήνυμα στο κινητό: “Μόλις φτάσαμε, ήλιος λαμπερός και ζέστη, πάμε βόλτα παραλία να απολαύσουμε ήλιο. Το βράδυ σουβλάκι γιατί μας ...έλειψε!!!” κι εγώ σκέφτομαι, με λίγη τύχη τον Μάιο θα ξαναδούμε τον ήλιο!

*************************

Καλή χρονιά σε όλους σας!

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!!!

*************************

Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη και Ιωάννα – ελπίζω να μην ξέχασα κανένα Γιάννη – Χρόνια πολλά σε όλους σας και ότι επιθυμείτε να ...σας βρει!

*************************

Η Δάφνη με τη βοήθεια του Γιάννη ανακάλυψε ότι τα computer έχουν ...παιχνίδια!!! (p$^”£&*)


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γειάσας Ovi....έυχομαι για το νέο έτος τα καλύτερα...υγεία,αγάπη,ευτυχία και όλα τα καλά του κόσμου για έσας τη μικρή σας και όσους αγαπάτε.Αθανασία.
Ο χρήστης zouri1 είπε…
Χρονια πολλα και απο μενα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χα,χα,χα,χα,τωρα Θανο την εβαψες......Αντε να πεισεις την Δαφνη οτι δεν εχει πια το πι σι σου παιχνιδια...Χα,χα,χα.Καλο βραδυ,και με υγεια φιλε μου.Γιωργος
Ο χρήστης Φωτούλα Τζιώντζου είπε…
Ας πάρουμε τη θετική πλευρά του πράγματος: επιτέλους βρέθηκε κάτι που εν δυνάμει μπορεί να κρατήσει τον Πάτρικ μακρυά της, ή τώρα που το ξανασκέφτομαι να τους ενώσει ακόμα περισσότερο, αλλά εσείς πάρτε τη πρώτη εκδοχή...
Χρόνια πολλά σε όλους τους Γιάννηδες της ζωής σας....
Ο χρήστης Yannis H είπε…
:) Μπα, δεν είχα τέτοια εμπειρία. Θυμάμαι ιδίως όταν ήρθε ένας φίλος μου από την Ελλάδα, είχε τόσο χιόνι που ο καημένος, ό,τι φωτογραφίες έβγαλε, φαινόταν κάτι μαύρα πράγματα σε άσπρο φόντο. Και ασπρόμαυρες να τις έβγαζε, ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα είχε. Αλλά να παίρνεις τηλέφωνο Ελλάδα Απρίλιο και να ακούς ότι βγάζουν τα κοντομάνικα κι εσύ εκεί να ξέρεις ότι ακόμα ένα μήνα για να δεις το έδαφος... το @$%απόλυτο*&% σπάσιμο!

Για τα χρόνια πολλά, ευχαριστώ πολύ. Προσωπικά όμως, γιορτάζω και των Φώτων (χρειάζομαι όση φώτιση μπορώ να πάρω...)

:)

Φιλιά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία!!
μετά από μακρά απουσία, επανήλθα και βλέπω πως κι εσείς καλύτερα είστε!!

ο Βέλγος Άη Βασίλης έφτασε? :)
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
Καλά... τη βλέπω εγώ τη δουλειά...

θα γυρνάει ο Πάτρικ κατάκοπος σπίτι, με τη γλώσσα έξω και 15 σακούλες του σούπερ-μάρκετ, να προλάβει ν'απλώσει αυτά που έβαλε πλυντήριο πριν φύγει στη δουλειά το πρωί, κι όση ώρα ρίχνει κι ένα παστίτσιο για να φάει η Δάφνη, να ρίχνει κι ένα σφουγγάρισμα με ολίγη από παντζούρια...

Κι η Δαφνάρα να του λέει εις άπταιστον Φινλανδικήν (την οποία μεταφράζω αυτομάτως με το ειδικό μου σύστημα στο πισι, για να την καταλαβαίνετε κι εσείς):

"Αντε ρε βασανάκι, άργησες, μ'εκοψε πείνα... τι άντρας είσαι εσύ... να χαρώ εγώ... μ'έχεις αφήσει τόση ώρα μόνη μου..."

χωρίς εννοείται να κουνάει βλέφαρο από την οθόνη και το joystick!
:)))))))))))))

ΥΓ1- ο Γιάννης να πάει να μάθει στον νέο ελληνικές συνταγές, μην κάνει μισή δουλειά, να την ολοκληρώσει!

ΥΓ2- εδώ πάντως έχει τόσο ψοφόκρυο που την έχουμε δαγκώσει κανονικά (μια καλή δικαιολογία για γνωριμίες, "α, δική σου είναι, ουπς, πώς την πάτησα έτσι", ξέρεις...)
:)))))))))
Ο χρήστης Dr Low είπε…
Ε τότε μάλλον θα πρέπει να κανονίσεις να έχεις επισκέψεις κάθε βδομάδα!
Καλή χρονιά απο την ηλιόλουστη Χίο!
Εμάς μας λείπει το χιόνι και η μούχλα. Είδες τελικά πόσο αχάρηστοι είμαστε;

;-)
Ο χρήστης ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε…
Καλή και όμορφη χρονιά
σε σένα και την Κάτυ
μαζί να καμαρώνετε,
να χαίρεστε τη Δάφνη!

Να, έτσι να κάνεις έφτασε κι' ο Μάης...
;-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος