Ο Φιλανδός ασθενής και η ...μαύρη τρύπα

Καλησπέρα σε όλους σας. Ελπίζω να με συγχωρέσετε που δεν απαντάω στα comments, δεν είναι ότι δεν τα διαβάζω η ότι αδιαφορώ αλλά τώρα τελευταία οι μέρες μου και κάθε σχέση που θα μπορούσα να εχω με το να σχεδιάσω τι θα κάνω έχει χαθεί και πολύ περισσότερο τα γέματα συναίσθημα μηνύματα σας με κάνουν απλά να θέλω να σας αγκαλιάσω όλους σας και παρ’ όλο που είμαι ....πολυλογάς δεν ξέρω ...τι να πω!!!

Θεωρητικά αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είμαι στο νοσοκομείο φορώντας την πρασινωπή ρόμπα αυτή που κουμπώνει πίσω και να κοιμάμαι, αλλά είμαι ακόμα σπίτι και είμαι ακόμα στην αναμονή μιας και δυστυχώς ανακαλύψαμε την μαύρη τρύπα του φιλανδικού νοσοκομειακού συστήματος. Το τοι αυτή τη στιγμή τα καταφέρνω να γράψω δείχνει ότι μάλλον τα κατάφερα να ηρεμίσω σε σχέση της κατάστασης που ήμουνα το απόγευμα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και αν τα γράφω εδώ είναι γιατί νιώθω την ανάγκη να τα βγάλω από μέσα μου. Σε γενικές γραμμές αυτός που είχε απολυτή εμπιστοσύνη στους Φιλανδούς και το ιατρικό τους σύστημα από ότι φάνηκε ήμουνα εγώ. Κάποιοι φίλοι τις τελευταίες μέρες είχαν αρχίσει να κάνουν διάφορα τηλέφωνα στη γυναίκα μου και να προτείνουν την περίπτωση ενός ιδιωτικού γιατρού με τη δικαιολογία ότι τα πράγματα θα γινόντουσαν λίγο πιο γρήγορα. Φυσικά όλα γινόντουσαν σε τελείως φιλανδικό τρόπο, χωρίς να λένε ακριβώς το λόγο που το προτείναν αυτό και με τη όλη τη διάθεση να μην σε κάνουν να νιώσεις ότι σε πιέζουν προς μια τέτοια κατεύθυνση λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι ο ιδιωτικός γιατρός στοιχίζει.

Την μεγάλη Πέμπτη το πρωί πήραμε από το αντίστοιχο ΙΚΑ, το KELA τρία γράμματα που μας κάνανε εντύπωση. Ήταν για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις με την μια την ίδια μέρα που υποτίθεται ότι είχαν ορίσει για την βιοψία, την δεύτερη μια βδομάδα αργότερα και το τρίτο γράμμα ήταν για μαγνητική τομογραφία δέκα μέρες μετά. Τώρα πως θα κάνανε βιοψία και μετά θα κάνανε την τομογραφία μας εντυπωσίασε αλλά είπαμε ...κάτι ξέρουν αυτοί!

Την Μεγάλη Παρασκευή βρήκαμε μερικά ακόμα γράμματα, εντυπωσιακό αλλά για κάθε πράγμα στέλνανε και διαφορετικό γράμμα με πιο σημαντικά ένα που με ενημέρωνε ότι η περίπτωση μου είχε πάρει αριθμό προτεραιότητας και συγκεκριμένα τον αριθμό σαράντα και ένα ακόμα που όριζε ραντεβού με τον γιατρό μου στα μέσα Μαΐου. Τα υπόλοιπα ήταν για μια ακόμα σειρά εξετάσεων που αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνανε νεφρά και άλλα σημεία που δεν είχαμε υπ’ όψη μας και φυσικό ήταν να μας κάνουν να ανησυχήσουμε και φυσικά να αρχίσουμε τα τηλεφωνά.

Τα τηλέφωνα βέβαια στις άμεσες βοήθειες γιατί όπως ξέρετε και εδώ ..είχαμε Πάσχα! Φυσικά δεν βρήκαμε κανέναν και βέβαια δεν είχα καμιά διάθεση να περάσω το Πάσχα μέσα στο νοσοκομείο μήπως μου συμβεί κάτι. Έτσι αποφασίσαμε να περιμένουμε την Τρίτη μετά το Πάσχα. Τα φάρμακα που παίρνω για να αντέξω τους πόνους είναι μορφινοούχα, τα παίρνω κάθε δώδεκα ώρες και τα παράλληλα που μου δημιουργούν είναι μερικές φορές ανάλογα με τους πόνους που νιώθω όταν δεν τα παίρνω, έτσι μπλέχτηκα σε ένα γαϊτανάκι που ούτε τα φάρμακα αντέχω ούτε χωρίς φάρμακα μπορώ. Στην αρχή τα φάρμακα με κρατούσαν έντεκα ώρες αλλά από την κυριακή του Πάσχα και μετά από οκτώ ώρες ο πόνος επέστρεψε και την Δευτέρα πια κάναμε πάρτι, έτσι αφού κάναμε πακέτο την μικρή περάσαμε οικογενειακώς ένα ευχάριστο τετράωρο στο νοσοκομείο που δεν εχω ιδέα τι μου δώσανε αλλά με συνεφέρανε.

Την τρίτη το πρωί μας είπανε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που είχαν ορίσει και εάν ξανά-εμφανιστούν οι πόνοι να πάω στο νοσοκομείο. Μια καινούργια σειρά γραμμάτων από το KELA μας ανησύχησε ακόμα περισσότερο γιατί ορίζαν περισσότερες εξετάσεις πάντα με μια βδομάδα διαφορά η μια με την άλλη και κοντεύαμε πια να φτάσουμε Ιούνιο χωρίς να γίνεται ακόμα λόγος για θεραπεία και βέβαια την Τετάρτη εγώ πια δυσκολεύτηκα και να σηκωθώ από το κρεβάτι. Έτσι πάλι αρχίσαμε τα τηλέφωνα παίρνοντας την απάντηση ότι σήμερα θα δούμε τον γιατρό. Η γυναίκα μου την ίδια στιγμή είχε αρχίσει να ψάχνει εξωτερικούς γιατρούς και με τη βοήθεια μιας πολύ στενής φίλης που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τον αδερφό της είχε πια καταλήξει και επικοινωνήσει με κάποιο γιατρό συμφωνώντας να περιμένουν μέχρι σήμερα. Φυσικά δεν μου είχε πει τίποτα γιατί εγώ συνέχιζα πεισματικά να εμπιστεύομαι το σύστημα.

Χτες το βράδυ πήρα τα φάρμακα που μου είχαν στείλει με το ταχυδρομείο, το πρωί ετοίμασα την τσάντα μου και επτά η ώρα ήμασταν στο νοσοκομείο. Στις οκτώ με βάλανε σε κρεβάτι όπου μου πήραν όλο μου το αίμα (συγνώμη και πάλι από τους γιατρούς αλλά το τελευταίο καιρό νιώθω ότι εχω μπλέξει με βρικόλακες) και κατά τις εννέα μας είπαν ότι ...μπορούμε να φύγουμε!!!

Στην οικογένεια μας ο φωνακλάς είμαι εγώ αλλά παραδέχομαι ότι σήμερα το πρωί η γυναίκα μου μετά από τόσα χρόνια που την ξέρω ...με τρόμαξε! Δεν κατάλαβα πολλά από αυτά που τους έλεγε αλλά αυτά που κατάλαβα δεν ήταν και πολύ ...κόσμια. η ουσία είναι ότι φύγαμε από το νοσοκομείο στις τρεις η ώρα αφού είχαμε δει γιατρούς, παραγιατρούς, αρχινοσοκόμους και δεν ξέρω τι άλλο μιας και από ένα σημείο και υστέρα έχασα τον λογαριασμό και δεν μπορούσα πια να παρακολουθήσω.

Η ουσία πια ήταν, ότι κρίνοντας ότι είμαι αρκετά δυνατός και ότι δεν ήμουν άμεσα επείγον περιστατικό με βάλανε σε λίστα αναμονής με τον αριθμό σαράντα που σήμαινε Ιούνιο ... Ιούλιο! Στη προσπάθεια της γυναίκας μου να εξηγήσει ότι αφ’ ενός είναι αδύνατο να αντέξω τους πόνους τόσο μεγάλο διάστημα η απάντηση ήταν ...όταν πονάει να έρχεστε εδώ και αν κρίνουμε ότι χρειάζεται να επισπεύσουμε τα πράγματα θα το κάνουμε και αφ’ ετέρου στην υπόδειξη ότι είναι άδυτο να περιμένουμε ένα τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει ένας αρχίατρος με τελείως πατρικό ύφος – εκεί πια η γυναίκα μου δεν κρατιόταν με τίποτα – της εξήγησε ότι εδώ στη Φιλανδία ακλουθούν τη λίστα και ότι όλοι είναι ίσοι και δεν μπορούν να βάλουν κάποιον πιο μπροστά. Εκεί ήταν η πρώτη φορά που άκουσα τη γυναίκα μου να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την V λέξη και είδα τον αρχίατρο να γίνεται κατακόκκινος.

Έτσι μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε. Στη διαδρομή μου είπε για τον γιατρό που έχει μιλήσει και με το φτάσαμε στο σπίτι τον πήραμε τηλέφωνο. Ένας άνθρωπος με πολύ ήρεμη φωνή που προσπάθησε να δικαιολόγηση τα όσα ασύλληπτα μας είχαν συμβεί – και όσο και να φαίνεται τρελό ...τα καταλαβαίνω όπως και καταλαβαίνω την ανάγκη του ίδιου να δικαιολογήσει την κατάσταση σε ένα ξένο – μας έστειλε με mail συνταγή για καινούργια φάρμακα και μετά από μισή ώρα καταλήξαμε ότι σε είκοσι μέρες το αργότερο θα έχουμε καταλήξει στα πάντα και θα είχαμε ξεκινήσει την όποια θεραπεία χρειαζόμαστε.

Τώρα ο ίδιος παρ’ όλο ότι έχει δικό του ιατρείο και συνεργάζεται με ιδιωτικό νοσοκομείο παράλληλα δουλεύει και για το κρατικό αντικαρκινικό. Έτσι ενώ εξετάσεις και παρακολούθηση θα γίνεται από τον ίδιο και σε ιδιωτικά εργαστήρια, εγχειρήσεις αν υπάρχει ανάγκη και θεραπεία θα γίνονται στο κρατικό. Όπως είπε και ο ίδιος αφ’ ενός οι τιμές για το ιδιωτικό είναι ...απαγορευτικές αφ’ ετέρου στις περισσότερες περιπτώσεις το κρατικό έχει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα που δεν τα έχει το ιδιωτικό!!!

Κατά τα άλλα και επειδή το κρατικό ...δεν βρίσκει ξαφνικά όλες μου τις εξετάσεις μιας και η γυναίκα μου έχει περάσει όλο το απόγευμα στο τηλέφωνο, την Δευτέρα θα κάνω όλες τις εξετάσεις ...από την αρχή γι αυτό μου πρότεινε να ξεκουραστώ όσο μπορώ αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα καινούργια φάρμακα σαφώς πιο ισχυρά μέχρι στιγμής δουλεύουν και τα παράλληλα συμπτώματα δεν είναι τόσο ισχυρά αν εξαιρέσεις μια ατονία και την υπνηλία. Από την Τρίτη το μεσημέρι θα είμαι μαζί του και θα έχει και όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνω την Δευτέρα ώστε να βάλουμε ένα καινούργιο πρόγραμμα.

Κατά σύμπτωση πριν από λίγες ώρες με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του Matti για να ρωτήσουν πως τα πάω και πολύ φοβάμαι ότι ...άναψα φωτιές αν και φαντάζομαι ότι η φωτιά θα σβήσει πολύ γρήγορα όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις και το πιθανότερο είναι να με πάρει αύριο ο ίδιος τηλέφωνο και να μου στείλει και κανένα γραμματέα για να του πω ...λεπτομέρειες για να ...αρχειοθετηθούν!!!

Όπως είπε και ο Asa το απόγευμα που ήταν εδώ, τελικά θα κάνουμε έρευνα στα νοσοκομεία από ..πρωτο χέρι!!!

Σας ευχαριστώ όλους σας για την αγάπη που μου δείχνετε και παραδέχομαι ότι δεν τα καταφέρνω να είμαι πάντα δυνατός, νομίζω ότι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ότι νιώθω για πρώτη φορά ότι δεν εχω κοντρόλ σε τίποτα και απλά εξαρτώμαι από όλους τους άλλους, κάτι που δεν μου έχει ξανά-συμβεί στη ζωή μου. Και ναι υπάρχουν και κάποιες δύσκολες στιγμές. Χτες το βράδυ παρακολουθούσα μια πολύ αγαπημένη μου ταινία, το “wings of desire” του Wim Menders, στη σκήνη μέσα στη βιβλιοθήκη με όλους τους αγγέλους συνειδητοποίησα ότι έκλαιγα και ένιωσα μεγάλη ανακούφιση που οι γυναίκες μου κοιμόντουσαν. Δεν θα ήθελα με τίποτα να με δουν σε αυτή τη κατάσταση.

Φαντάζομαι ότι η υπερένταση της ημέρας έχει υπερνικήσει και τα χάπια αυτή τη στιγμή και μια προσπάθεια να πιάσω το πενάκι για να ζωγραφίσω αποδείχτηκε μάλλον αποτυχημένη, έτσι ξαναγύρισα στο ...Keyboard.

Αυτά τα ολίγα τα δικά μου. Πολλά φιλιά σε όλους σας.

Σας ευχαριστώ πολύ, καλό ξημέρωμα!

*********************************

Η φωτογραφία είναι από την ταινία, “wings of desire


Σχόλια

Ο χρήστης Derek είπε…
ΑΜ!
Κοινωνικό κράτος μου ήθελες!
Φάτα τώρα!!!

(by the way, κοκορέτσι δεν σου έφερα, αυτό που είχαν φτιάξει εκεί που ψήσαμε δεν είχε σωστά πλυμένο το άντερο και άφηνε "άμμο" στο στόμα οπότε δεν έκανα καν τον κόπο!)

Σε πάρω τηλ. το απόγευμα... Καλημέρες!!!
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
Δεν πάμε καλάαααααα.....

Αν ΕΚΕΙ τα κάνουν αυτά, φαντάσου τι θα γινόταν έτσι κι ήσουν εδώ... Ιούνιο Ιούλιο αλλά της επόμενης δεκαετίας....

Πάντως το να μη σε θεωρούν επείγον έχει και το καλό της υπόθεσης, ε? Αντε να παίρνουμε λίγο τα πάνω μας...

Το μόνο που μπορώ να πω είναι πάρτε από κείνα τα ντοσσιέ με τις πολλες θήκες από ζελατίνες μέσα, για χαρτιά Α4 κι αρχίστε να αρχειοθετείτε. Μην περιμένετε να βγάζετε όλο το χαρτομάνι από τους φακέλλους, εμάς μας βοήθησε οικογενειακώς αυτό, μέσα σε ένα δίμηνο ας πούμε είχαν μαζευτεί τόσες πολλές που θέλαμε βαστάζους...

Οπότε οργάνωση & κάτσε χαπακώσου με την ησυχία σου και αφέσου.

Πώς μου το είχαν πει, μη στεναχωριέσαι σε δύο περιπτώσεις: όταν μπορείς να κάνεις κάτι κι όταν δε μπορείς.

Τα συγχαρητήριά μου στην σύζυγο που κρατήθηκε και δεν χειροδίκησε. Αν ήμουν εγώ στο τέλος τις μορφίνες θα τις χρειαζόντουσαν αυτοί.

Α, και πες τους ότι τους κάνεις παγκοσμίως ρόμπες. Χμ, οκ, να σε γιατρέψουν πρώτα, και μετά.
;)))
Ο χρήστης zouri1 είπε…
ολα θα πανε καλα.Φιλια πολλα.Ελα να σε χτυπησει λιγο ο ηλιος της Ελλαδας...
Ο χρήστης spiretos72 είπε…
Καλημέρα και χρόνια πολλα!

Σαμ πολύ ... ελληνικές οι καταστάσεις που μας περιγράφετε... μήπως την κάνατε κατά αγγλία μεριά? :-)
Ο χρήστης ovi είπε…
Καλημέρα σε όλους σας, θα προσπαθήσω να απαντάω αυτό το Σαββατοκύριακο.

Καλημέρα Derek, περιμένω ...κοκορέτσι και σουβλάκι που υποσχέθηκες!!!

Αφροδίτη σε ευχαριστώ για όλα. Όσο για την γυναίκα μου, ακόμα βράζει, από το πρωί παίρνει τηλέφωνα και έχει πει ότι είναι αποφασισμένη να τους ...κυνηγήσει. όσο για χαρτιά τα πράγματα εδώ γίνονται μέσω ...κομπιούτερ και το μόνο που μαζεύω εγώ είναι αυτές οι επιστολές. Τώρα κάνουμε ένα αγώνα μήπως καταφέρει (γιατί έμαθε ότι έχει αυτό το δικαίωμα) να ‘δανειστούμε’ τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα για μια μέρα.

Zouri σε ευχαριστώ υπουργέ μου αλλά δυστυχώς ούτε εφέτος με βλέπω Ελλάδα.

spireto με έκανες να γελάσω και δεν μπορώ γιατί πονάω, έτσι που τα έκανε ο Tony καλύτερα εδώ και σε λίστα αναμονής!!!
Ο χρήστης trol είπε…
αμάν κι αυτοί :(

ταλαιπωρία στην ταλαιπωρία

μην συγχίζεσαι πάντως, θα πάνε όλα καλά απ ότι φαίνεται

πολλά φιλιά!
Ο χρήστης cyrus είπε…
Κοίτα να δεις που ο παραλογισμός δεν είναι ελληνικό προνόμιο...

(Ξέρεις, φυσικά, πως, αν οι ευχές μπορούσαν να γιατρέψουν, θα ήσουν ήδη περδίκι...)
Ο χρήστης ovi είπε…
Για να πω την αλήθεια πάρα ήταν όλα τέλεια για να μην πάει κάτι στραβά στο τέλος και βέβαια η ύπαρξη ενός γιατρού που σε αναλαμβάνει απόλυτα έστω και ιδιωτικά έχει και τα θετικά του, την πιο προσωπική επαφή. Για παράδειγμα πριν από μισή ώρα τον πήρα τηλέφωνο για κάποια ενόχληση που είχα και ήταν σημαντικό ότι δεν χρειάστηκε να περάσω από γραμματείες και να μιλήσω με κάποιον άγνωστο αλλά απ’ ευθείας με τον ίδιο στο κινητό του.

Φοίβο ;)

Γλυκιά troll εντάξει είναι, τώρα που πέρασε η πρώτη μπόρα αισθάνομαι και λίγο ανακουφισμένος ίσως τελικά αποδειχτεί η καλύτερη ιδέα που είχαμε τις τελευταίες βδομάδες.

Αυτό είπα κι εγώ φίλε μου cyrusgeo δεν ξέρω κι εγώ τι θα πετάξω στον επόμενο που θα μου πει για το ...σκανδιναβικό μοντέλο!
Ο χρήστης advocatus diaboli είπε…
Οπλίσου με υπομονή. Πάντως, πράγματι είναι καλύτερα να μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο γιατρό ανά πάσα ώρα και στιγμή γιατί μερικές φορές υπάρχουν παρενέργειες που ενώ δεν είναι σοβαρές, εσένα μπορεί να σε ανησυχήσουν τρομερά. Π.χ. μια δύσπνοια μετά τη χημειοθεραπεία(αυτό μου συνέβαινε εμένα πότε πότε και ήταν αλλεργικής φύσης) ή ένας πυρετός που μπορούσε να με πανικοβάλει, όμως ήταν και εξηγήσιμος και απολύτως αντιμετωπίσιμος.
Στην Ελλάδα λέμε κάθε εμπόδιο για καλό. Εύχομαι το καλύτερο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λίγο σε παραλογισμό μου κάνει η όλη κατάσταση, όντως...
Και είμαι και καινούριος στην περιοχή, οπότε είχα την απατηλή εντύπωση ότι εδώ όλα λειτουργούν ρολόι!
Ειλικρινά ελπίζω να βρείτε την άκρη σύντομα και χωρίς πολύ περαιτέρω αναστάτωση!

Αλλά ισχύει και αυτό που είπε η Aφροδίτη, ίσως να είναι και καλό το ότι δε σε θεωρούν και τόσο επείγον, έτσι δεν είναι;

Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Hyvää päivänjatkoa! :)
Ο χρήστης ci είπε…
Αν το σκεφτείς πιο ψυχρα, και πότε έχουμε τελικά στα αλήθεια το κοντρόλ? Δέκα λεπτά να χαζέψεις τον ουρανό το βράδυ.. ξέρεις τι εννοώ:))))
(*Αν προλάβεις, δες φωτό το red square nebula!)
Υπομονή, και δύναμη που βρίσκουμε χάρη στα άτομα που έχουμε κοντά μας.
Και τα πράγματα βρίσκουν το δρόμο τους.

Πολλά φιλιά, είμαστε πάντα εδώ:)
Ο χρήστης maika είπε…
πριν απο λίγο καιρό έγραψα ένα ποίημα... λέμε τώρα... για το ΙΚΑ... Με λίγες μετατροπές ίσως έρχεται γάντι και στο εκεί KELA... λέω να το προσπαθήσω....

Δώσε σύνθημα κι ερχόμαστε ομαδικώς να τους δείρουμε όλους... μη διστάσεις στιγμή....

πολλά φιλιά
Ο χρήστης Rodia είπε…
Κουράγιο ψυχούλα μου, άσε να σε περιποιηθεί το γυναικάκι σου και μη το παίζεις περήφανος!:-ΡΡ
Κανονίστε το Σεπτέμβρη να έρθετε οικογενειακώς, είναι ο καλύτερος καιρός για διακοπές, τσίπουρα, κλπ κλπ... Μήπως μείνετε να περάσετε και το χειμώνα θά'λεγα!:-))) τώρα ΕΕ είμαστε, μπορεί να βρεθούν δουλειές ταιριαστές, πού ξέρεις...

Να σου πω και τι έλεγα στα παιδιά όταν ήταν μικρά για τον πόνο; "Οταν τον σκεφτόμαστε μεγαλωνει κι όταν τον ξεχνάμε μικραίνει" έλεγα, αλλά το... ρητό αφορούσε παιδικούς πονόκοιλους και γρατσουνίσματα...

ΚΟΥΡΑΓΙΟ Ovi μου και πάλι, μπόρα είναι θα περάσει -σίγουρα. Η σκέψη μου μαζί σου:-))) σμουτς!
Ο χρήστης Rodia είπε…
..πάντως, βρε θηρίο, τα γράφεις τόσο παραστατικά.. φοβερός είσαι, το ξέρεις..?..
Ο χρήστης ovi είπε…
Σε ευχαριστώ advocatus diaboli, δεν στο ‘χα πει ότι έχουμε περισσότερα κοινά από ότι φαντάζεσαι; Κατά τα άλλα το πιστεύω κι εγώ ότι αυτή η αλλαγή θα μας βγει σε καλό. Από ότι μου είπε σε σημερινό πρωινό τηλεφώνημα θέλει αυτό το καλοκαίρι να κάνω διακοπές στη λίμνη!!!

i_döda_vinkeln. ρολόι δουλεύουν τα πάντα, μόνο που είναι φιλανδικό ρολόι και οχι ...ελβετικό!!! ;)

Με αποστόμωσες citronella, καταπληκτική η φωτογραφία!!! ;)

maika φιλιά γειτόνισσα!!! Άσε και ανέλαβε η γυναίκα μου, της βγήκε κάτι ...ελληνικό!!! :)

Γλυκιά rodia όλα θα πάνε καλά, τουλάχιστον έτσι πιστεύω κι εγώ. Η σκέψη όλων σας μου κάνει πολύ καλό!!! :)
Ο χρήστης μήτσκος είπε…
Μήπως αλλάξανε το σύστημά τους για να σε κάνουνε να νιώσεις λίγο πατρίδα; Μπορεί να είπαν Έλληνας είναι ο ασθενής, ας τον ταλαιπωρήσουμε λίγο για να είναι σα στο σπίτι του!

Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα. Δεν ξέρω ποιά είναι η "V" λέξη, υποψιάζομαι όμως ότι πρέπει να τη χρησιμοποιείτε συχνότερα.

Καλό κουράγιο. Σας σκέφτομαι.
Ο χρήστης dodo είπε…
Παραήταν καλό γιά να είναι αληθινό:-(
Πάντως, οφείλω να αναγνωρίσω στο σύστημα την επιμέλεια που δείχνει στην... αλληλογραφία!

Καταπληκτική η ταινία τού Wenders.
Σχετικό- και ας μοιάζει αντίστροφο: σε μιά πολύ μαύρη εποχή, φίλοι με είχαν τραβήξει σε μια χαζοκωμωδία στο θέατρο, από εκείνες που δεν υπήρχε καμμία απολύτως περίπτωση να πάω με δική μου πρωτοβουλία, ούτε τότε ούτε ποτέ.
Γελούσα ασταμάτητα σε όλη την διάρκεια τής παράστασης...
Ο χρήστης ONOMATODOSIA είπε…
θετικη σκεψη,αισιοδοξια...
περαστικα ολα.
Ο χρήστης paragrafos είπε…
Αγαπητέ μας φίλε, καλημέρα σας και πάλι περαστικά!

Απ΄ ο,τι γνωρίζω η Φινλανδία έχει πολυ αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα. Για το Σύστημα Υγείας της τώρα τα μαθαίνουμε από εσας.

Εμείς ως οικογένεια, επί τρία χρόνια ζήσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας και της Γαλλίας, εναλλάξ. Βέβαια η κατάσταση του παιδιού μου ήταν τραγική. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορώ ακομα και τώρα να συγχωρέσω την αγγλική γραφειοκρατία που μας έχασε ΟΛΟ το φάκελο του παιδιού με Ολες του τις δεκάδες εξετάσεις (που τις είχαμε κάνει με δικά μας χρήματα στο Κρόμγουελ (ιδιωτ. νοσ), ούτε μπορώ να ξεχάσω την απίστευτη γαιδουριά με γάμα κεφαλαίο του γαλλικού Παρίς-Ντεμπραί, γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και γραμματέων.

Προ δεκαετίας είχα ζήσει (προσωπικό πρόβλημα υγείας) το αναποτελεσματικότητο σύστημα του Καναδά.

Αυτός ειναι και ο λόγος που εμείς ως οικογένεια σπεύσαμε από πολυ νωρία (εκτος της κρατικής) να έχουμε και ιδιωτική ασφάλιση.

Με την φριχτή προσωπική πείρα που έχω και με βάση αυτά τα παράλογα που βλέπω να σας συμβαίνουν, σας εκλιπαρώ, αποταθείτε κάπου αλλού γιατί στις περιπτώσεις σαν τη δική σας ο παράγοντας "χρόνος" είναι πολύ σημαντικός.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα, περαστικά, περαστικά, ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ!!!

Συγγνώμη για το δασκαλίκι. Προτιμησα να φανώ υπερβολική και αγενής παρά να σας κρύψω αυτά που θα σας έλεγα αν ήσασταν αδελφός μου.

Με πολλή αγάπη

Αντιγόνη, Κώστας και Μαρια-Φωτεινή
Ο χρήστης Кроткая είπε…
αχα... συμβαίνουν και αλλού λοιπόν... και μάλιστα εκεί που δεν θα το περιμέναμε με τίποτα.

θα λάβεις mail σύντομα.

φιλιά πολλά!
Ο χρήστης christoforos είπε…
ovi έχω την αίσθηση ότι αυτό που περιγράφεις έχει καταχωρηθεί ως "κρίση [λόγω] ορθολογισμού", δηλαδή, το πρόβλημα προέρχεται από υπερβολική δόση ορθού λόγου και απουσία πραγματισμού. Στο Ελλάντα νομίζω ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, ο πραγματισμός (φακελάκι, άκρες, ελιγμός, καπατσοσύνη) υποκαθιστά τον ισχνό ορθολογισμό ενός κράτους (πρόνοιας) που κουτσά στραβά στήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες - και με την πλήρη απουσία της σοσιαλδημοκρατίας των Σκανδιναβικών χωρών..

υ.γ.: Κράτα το τασάκι - για τους υποστηρικτές του Σκανδιναβικού μοντέλου - παρά πόδας! ΛΟΛ Φιλιά στην όμορφη παρέα σου.
Ο χρήστης ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε…
Δεν πειράζει καλέ μου που δεν έχεις τον έλεγχο εσύ τώρα, το θέμα είναι πως είσαι σε πολύ καλά χέρια!!! Η αγαπημένη σου πολύ καλά τα πήγε, οπότε εσύ στη φάση που είσαι, είναι νομίζω καλύτερα να χαλαρώσεις & να μη σπαταλάς τις δυνάμεις σου άδικα!
Για το σύστημα & τους βαμπιρογιατρούς δε θα σχολιάσω γιατί θα πω πολλές κακίες. Απλά να πω πως πολύ καλά κάνατε που απευθυνθήκατε πλέον στον ιδιώτη γιατρό & Μπράβο του που πρότεινε να συνδυάσει την όποια θεραπεία με το κρατικό νοσοκομείο! Να είναι καλά ο Άνθρωπος & να μπορεί να γιατρεύει τον πονεμένο κοσμάκη!
Όλα θα πάνε άψογα με την υγεία σου, θα το δεις!
Φιλιά
Ο χρήστης ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε…
YΣ: ΕΜΕΙΣ σε ευχαριστούμε, για τις πραγματικές καταθέσεις ψυχής που μας κάνεις!!!
Ο χρήστης christoforos είπε…
ovi παίρνω το θάρρος...εδώ
Ο χρήστης jul είπε…
Από ολα αυτα εντύπωση μου έκανε ότι όλα τα μηχανήματα τα έχουν στα κρατικά νοσοκομεία και όχι στα ιδιωτικά!!!
Περαν αυτου...ειλικρινα κάθε φορά που σε διαβάζω παίρνω δύναμη από την δύναμη που έχεις και αντιμετωπίζεις αυτές τις καταστάσεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νάσαι καλά και καλην ανάρρωση.
Ομορφα τα γραπτά σου.
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
@chris,

Στο λινκ σου... έπαθα σοκ... και δεν ήξερα τι να της γράψω της κοπέλλας...

@ovi,

Εδώ ξαναχειμώνιασε για λίγο, γενικά οι μέρες είναι μες την τρέλλα και το καυσαέριο και τη μουντίλα. Δεν χάνεις και πολλά...
:)))
Ο χρήστης Το σωστό να λέγεται είπε…
Γειά σου Θάνο.

Εϋχομαι καλή πορεία στην θεραπεία σου.

Απογοήτευση το σύστημα Υγίειας στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στην Φινλανδία.
Κάθε φαινομενικά ερμητικό γραφειοκρατικό σύστημα όμως έχει κάποια ανοικτά παραθυράκια.

Προσπάθησε με τις γνωριμίες σου να μάθεις τι μπορεί να επιταχύνει το σύστημα.

Δεν χρειάζεται πάντα να είναι το φακελάκι.
Το γραφειοκρατικό τέρας έχει πρωταρχικό σκοπό του την καθυστερήση στην λήψη αποφάσεων και αδράνεια σε ζητούμενες αλλαγές.
Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας που παίζεται απο τους γραφειοκράτες πολλές φορές χωρίς οι ίδιοι να το καταλαβαίνουν.

Αν μπορείτε να ρθείτε σε επαφή με κάποιον administrator ψηλά στο σύστημα ή κάποιον αρχίατρο ή χειρούργο πιστεύω θα σας βοηθήσει στο να βρεθείτε στην κορφή της λίστας.
Δεν γίνεται η Φινλανδία να έχει λιγότερους πόρους νοσηλείας απο την Ελλάδα!

Εξ ίσου σημαντικό είναι η ικανότητα του γιατρού.
Με τέτοια γραφειοκρατία είναι δύσκολο να ξέρεις ποιός είναι ο μάεστρος και ποιός το άδειο ταμπούρλο.

Προσπάθησε τώρα Θάνο, χρησιμοποίησε όλες τις γνωριμίες σου.
Μην επιτρέψεις να καθυστερήσουν την θεραπεία σου μέχρι Ιούνιο-Ιούλιο.
Αν δεν μπορείς να εξασφαλίσεις την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεσαι την κρίσιμη στιγμή που την χρειάζεσαι στην Φινλανδία τότε έλα Ελλάδα αν έχεις κάποιο ειδικό γιατρό της εμπιστοσύνης σου.

Υπάρχουν εξαιρετικοί ογκολόγοι - χειρούργοι στην Ελλάδα και το κοινωνικό σύστημα Υγίειας δεν έχει τέτοιες τεράστιες καθυστερήσεις.
Πρέπει όμως να βρείς τον κατάλληλο γιατρό και άνθρωπο για την περίπτωσή σου.

Ζήτησε αντίγραφα των εξετάσεων σου, και τις γνωματεύσεις.
Επίσης φωτογραφίες ή βιντεοταινίες απο γαστροσκόπηση, και τις ακτινολογικές εξετάσεις.
Θα σου χρειαστούν στην Φινλανδία ή στην Ελλάδα.

Να σαι καλά φίλε Θάνο και εύχομαι καλή επιτυχία στην θεραπεία σου.

Άκης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ovi μας...εδώ είμαστε...
δίπλα και ας είμαστε μακρυά...
Ένα τεράστιο φιλί στο μάγουλο να πάρει όλο τον πόνο.
Και ένα τεράστιο χαμόγελο και από τις δυό μας να γίνει χαμόγελο σου...
Χριστιάνα+Λένα
Ο χρήστης Кроткая είπε…
μιας και πέρασα, ας πω κι ενα γειααααα!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος