Κασσελάκιος ο λόγος

Τον Κασσελάκη δεν τον ξέρω και όσα γνωρίζω για αυτόν ειναι αποτέλεσμα των όσων διαβάζω στα Ελληνικά ενημερωτικά σάιτ και κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης το γεγονός ότι ζω στη Σκανδιναβία, -25 χρόνια έκλεισα πριν απο μερικές μέρες- δίνει μια στρεβλή πολλές φορές αποκρουστικά παραμορφωμένη εικόνα στα όσα συμβαίνουν στην Ελλαδα. Μερικές φορές διαβάζω δηλώσεις ή άρθρα που σε οποιαδήποτε χώρα της Σκανδιναβίας, ο δηλών ή γράφων θα βρίσκονταν τουλάχιστον στα δικαστήρια γι’ αυτά που είπε ή έγραψε ή ακόμα και στη φυλακή. Στην Ελλαδα ειναι απλά... Τρίτη απόγευμα.

Για να επανέλθω όμως, τον Κασσελάκη δεν τον ξέρω και έπεσε... αλεξιπτωτιστής στο πεδίο γνώσεων μου των συγχρόνων εξελίξεων στην Ελλαδα και φυσικά μου προκάλεσε κι εμένα έντονη έκπληξη – και κρίνοντας πάντα με αυτά που διαβάζω, όπως και στους περισσοτέρους. Αυτό όμως δεν σημαίνει και τίποτα, γιατί:

- Ο Κασσελάκης εκλέχτηκε απο το σύνολο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια δημοκρατική διαδικασία που είχε ψηφίσει το 70% των μελών του συνεδρίου και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το 2022, ακόμα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

- Συμφωνώντας ή διαφωνώντας με την απόφαση, στελέχη ακόμα και της Κεντρικής Επιτροπής – συμπεριλαμβανομένων Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου, Φίλη κλπ σεβάστηκαν την απόφαση της πλειοψηφίας και δεν έδωσαν καμιά συνέχεια στο θέμα μέχρι ...που ο μεν Κασσελάκης εκλέχτηκε πρόεδρος η δε Αχτσιόγλου... έχασε.

- Ο Κασσελάκης βγήκε πρόεδρος με το 55.98% των ψήφων. Η Αχτσιόγλου πήρε το 36.18%. Οι αριθμοί μιλάνε για απόλυτη νίκη του Κασσελάκη. Πράγα που επίσης αποδεικνύει ότι εγώ μπορεί να μην ήξερα ποιος ειναι ο Κασσελάκης αλλά 74.285 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήξεραν. Συμπεριλαμβανομένων και αρκετών που στη προηγούμενη φαση είχαν ψηφίσει Τσακαλώτο ή ακόμα και Αχτσιόγλου.
Και αυτό, σε όποιον με την ελάχιστη δημοκρατική συνείδηση θα έπρεπε να αρκεί.

Μετά όμως άρχισαν τα καλύτερα.

- Ο Κασσελάκης ειναι... αμερικανάκι, είπε το εγγλεζάκι ο Τσακαλώτος.

- Έχει δουλέψει για την Goldman Sachs. Δηλαδή αν είχε θητέψει στο ταμείο ανεργίας θα εθεωρείτο προσόν στον ΣΥΡΙΖΑ; Η όλα τα μέλη της Κεντρικής επιτροπής έχουν κάνει μεροκάματο σε σκαλωσιές, σε φάμπρικα και οικοδομή;

- Τα ΜΜΕ επικεντρωθήκαν -όπως ηταν αναμενόμενο- σε φιλοσοφικούς και αμιγώς πολιτικούς προβληματισμούς όπως, τι πίνει για καφέ, τι ώρα βγάζει βόλτα τον σκύλο του και βασικά τη φοράει ο σύζυγος του.

Παρενθετικά εδώ, η ομοφοβία στην Ελλαδα δύσκολα κρύβεται – όχι ότι και προσπαθούν – και ειναι εξαπλωμένη παντού και σε όλα τα σημεια του Ελληνικού κοινωνικού ορίζοντα, αδιακρίτως! Πάλι, αυτό που εγώ ζω στη Σκανδιναβία και πολλά πράγματα φαίνονται απλά αδιανόητα και αποκρουστικά.

Για παράδειγμα... Μπέος! Στη Σκανδιναβία θα είχε αυτόματα και με το τέλος των δηλώσεών του πάψει να ειναι δήμαρχος και θα έλεγε στη γυναίκα του στο τηλέφωνο τι να του φέρει στη φυλακή που θα ειναι την επομένη πενταετία. Αλλά είπαμε, στην Ελλαδα ειναι απλά Τρίτη απόγευμα! Ο Μπέος έκανε τις δηλώσεις του σε εθνικής μετάδοσης κανάλι, σε εκπομπή μεγάλης θέασης και όταν τέλειωσε του είπαν και ευχαριστώ οι ‘δημοσιογράφοι’ ουσιαστικά συμφωνώντας σιωπηλά με τις ομοφοβικές υστερίες του.

Υπήρξαν και πολλά άλλα αλλά αναφέρω αυτά που μου έκαναν περισσότερη εντύπωση απο την απόσταση των 3000 χιλιομέτρων. Αυτό όμως που μου έκανε την μεγαλύτερη και την χειρότερη εντύπωση ηταν το… αριστερόμετρο που βγήκε μετά.

Αυτές τις ‘μεζούρες’ τις έχω δει προσωπικά και τις συχαίνομαι έντονα. Στα πιο πρόσφατα, είδα Ελληνικόμετρο όταν έγραψα υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και μπατσόμετρο όταν έγραψα για την ανάγκη η αστυνομία όπως ειναι αυτή τη στιγμή να διαλυθεί (μια και ειναι παράρτημα της Χρυσής Αυγής, του Βελόπουλου ή της ελληνικής μαφίας, σίγουρα όχι του Ελληνικού λαού που τους πληρώνει) και να φτιαχτεί απο την αρχή με δημοκρατικές συνθήκες και όρους. Παναθηναϊκόμετρο όταν τόλμησα να γράψω εναντίων του Γιαννακόπουλου και βαριέμαι να γράψω πόσες άλλες φορές.

Η ειρωνεία ειναι βέβαια στο ποιοι ειναι αυτοί που κάθε φορά βγάζουν την μεζούρα. Στη περίπτωση του Κασσελάκη την έβγαλαν καναπεδάτοι 'επαναστάτες', δημόσιοι υπάλληλοι οι περισσότεροι που όταν έγινε το Πολυτεχνείο δεν είχαν γεννηθεί ακόμα οι περισσότεροι ή ηταν στο νηπιαγωγείο αλλά όταν ειναι σε παρέες καμαρώνουν για τους αγώνες τους κατά της... δικτατορίας. Ο θρίαμβος του Ελληνικού ντεμέκ.

Και για να τελειώνω μιας και δεν σκόπευα να το κάνω σεντόνι.
Τον Κασσελάκη δεν τον ξέρω και απο ότι φαίνεται απο τις δηλώσεις διαφόρων εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ανάμεσα στους διαφωνούντες, ούτε αυτοί τον ξέρουν και καταφεύγουν σε μαλακίες και στερεότυπα στιλ αριστερόμετρου και κάποτε δούλεψε για την Goldman Sachs. Γιατί λοιπόν δεν του δίνουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε; ‘Άλλωστε κοντός ψαλμός αλληλούια που λέει και ο σοφός λαός, οι Ευρωεκλογές ειναι κοντά και όλοι θα μετρηθούμε τότε συμπεριλαμβανομένου και του Κασσελάκη.

Κι έτσι για το τέλος. Εκεί που για μένα χάσανε όλοι αυτοί οι διαφωνούντες και αποχωρούντες ηταν ότι τις δηλώσεις κατά του Κασσελάκη και τις αποχωρήσεις τους τις έκαναν εκεί που μέχρι χτες έφτυναν, στο πιο φασιστικό,Τραμπικό,άκρα αντιαριστερό/αντικομουνιστικό, ρατσιστικό, ομοφοβικό κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης, τον Σκάι!

Α, σημαντικό… τελικά αποδείχτηκε ότι ο Τσίπρας ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ!

Θα επανέλθω... όπως φαίνεται!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι