Εκλογές 2023 και κάτι ψιλά

Τις τελευταίες εβδομάδες έχω πάρει μηνύματα με την ερώτηση: γιατί δεν γράφω τίποτα για τις πολιτικές εξελίξεις και ειδικά τώρα για τις εκλογές.

Τρεις οι λόγοι:
 
Πρώτον, γιατί εδώ και χρόνια πιστεύω ότι ο τρόπος που λειτουργεί η “αντιπροσωπευτική δημοκρατία” στην Ελλάδα ειναι στην ουσία της ΠΡΟΣΒΟΛΗ για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (με κεφαλαία) και κάθε γνήσιο δημοκράτη. 
 
Δεύτερο, γιατί όταν το 2019, 39,85% ή καλύτερα 2.251.618 Έλληνες ψηφίζουν απόλυτα συνειδητά έναν ψεύτη απατεώνα, αποτέλεσμα νεποτισμού και αποδεδειγμένα αποδέκτη δωροδοκίας (π.χ. Siemens), είτε απευθείας είτε μέσω συγγενικού προσώπου, τότε κάτι πάει στραβά με την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο με αυτούς που την “κυβερνούν”. 
 
Τρίτο, γιατί όταν μετά απο τέσσερα χρόνια ψέματα, αρπαχτές, φασισμό, ρατσισμό και σημαντικά εγκλήματα (57 νεκροί στα Τέμπη με προσωπικές ευθύνες Μητσοτάκη και Καραμανλή & 36,863 νεκροί απο τον Covid-19, κυρίως λόγω αποτυχίας της Κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού και πόσοι νεκροί στο Αιγαίο;), με εξωτερικό χρέος 487,980,740,433 ευρώ (σχεδόν κατά ένα τρίτο μεγαλύτερο απο αυτό του 2009 που οδήγησε στα μνημόνια, αποτέλεσμα αρπαχτών, κατασπατάλησης και κακοδιαχείρησης του δημοσίου χρήματος από τη συμμορία Μητσοτάκη), με παρακολουθήσεις, αστυνομική βία και ...επισυνδέσεις φίλων, αντίζηλων και αντιπάλων, και σήμερα υπάρχει έστω κι ένα ποσοστό της τάξης του 10% (που όλοι ξέρουμε ότι ειναι πολύ μεγαλύτερο) έτοιμο να ξαναψηφίσει και να ξανακάνει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε και στη λογική της “αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας” περί ...πλειοψηφίας μπλα μπλα και Κουτσούμπα: ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ
 
ΥΓ1. Η κυβέρνηση, ο τσεκουροφασίστας ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης και τα ΠετσοΜΜΕ, πανηγυρίζουν για την παγκόσμια συμμετοχή του ΑΠΟΔΗΜΟΥ Ελληνισμού στις εκλογές 2023. Ρεκόρ φωνάζουν, 23.000 Έλληνες απο όλο τον κόσμο ψήφισαν. ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΡΑΦΛΕΣ!
ΜΟΝΟ στην ΣΟΥΗΔΙΑ οι πρώτης και δευτέρας γενιάς Έλληνες ειναι 31.150 στη πλειοψηφία με Ελληνκά διαβατήρια και το δικαίωμα να ψηφίσουν!!!!
ΥΓ2. Όχι δεν ψήφισα παρόλο ότι έχω το δικαίωμα κι αν ερχόμουν στην Ελλάδα θα μπορούσα. Στην Σουηδία υπάρχουν τρία εκλογικά κέντρα αλλά... Ρωτήστε τον Βορίδη και τον νόμο που έφτιαξε γιατί δεν μπορούσα να ψηφίσω ο ...απόδημος!
Ακόμα καλύτερα, ρωτήστε τον Βορίδη από τους 31,150 πόσοι ψήφισαν στην Σουηδία;
ΥΓ3. Αφιερωμένο εξαιρετικά!



 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος