Και τα χειρότερα …μόλις ήρθαν!

Τις επόμενες είκοσι μέρες θα βρίσκομαι εκτός Φιλανδίας, έτσι η συνεχεία της μετοίκισης στην όπως έχει καταντήσει Φιλανδία αναβάλλεται προς το παρόν, επί προσθέτως νεότερα γεγονότα που θα αναφέρω παρά κάτω κοντεύουν να μετατρέψουν την φιλανδική δημοκρατία σε φιλανδικό εφιάλτη.

Για όσους λοιπόν από εσάς έχουν φιλανδικές ονειρώξεις σας πληροφορώ ότι την Πέμπτη που μας πέρασε για τρίτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια έγινε αίτηση στο γραφείο καταχωρήσεων και ευρεσιτεχνιών της Φιλανδίας για ίδρυση κόμματος με τον όνομα Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα των εργατών της Φιλανδίας και σήμα τη μπλε σβάστικα. Τις δυο προηγούμενες φορές το αίτημα είχε απορριφτεί αλλά αυτή τη φορά μάλλον θα εγκριθεί μιας και σήμερα το υπουργείο εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το ιδρυτικό μανιφέστο του κόμματος δεν συμπεριλαμβάνει τίποτα «παράνομο» και το υπουργείο εξωτερικών με δικιά του ανακοίνωση αναφέρει ότι το υπό ίδρυση κόμμα δεν θα «δημιουργήσει» κανένα πρόβλημα!!!

Ο αρχηγός του κόμματος που θέλει και να προσφωνείται Führer, ένας χρόνια άνεργος σαραντάχρονος ανακοίνωσε ότι η Φιλανδία πρέπει να κατοικείται μόνο από όσους μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν Φιλανδικό αίμα και φυσικά εξαιρούνται όλοι αυτοί που έχουν ακόμα και ρίζες με …διαφορετικό χρώμα. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι Φιλανδοί τσιγγάνοι μιας και …δεν είναι Φιλανδοί!!!

Σαν δικαιολογία και επιχείρημα για την αναγνώριση του ονόματος και τον συμβόλων χρησιμοποιούν την προ δεκαπενταετίας αναγνώριση της γυναικείας ναζιστικής φιλανδικής νεολαίας τις Lotta Svärd που για τις οποίες έχω κάνει αναφορά πριν από δυο χρόνια νομίζω μιας και Έλληνας είναι παντρεμένος με μια από αυτές, - ιδρυτικό στέλεχος του μουσείου Lotta Svärd στο Ελσίνκι και συγγραφέα του ενός από τα δυο βιβλία για την οργάνωση και που θρασύτητα μου είχε ζητήσει να μεταφράσω στα ελληνικά – και οι οποίες θεωρούνται στη Φιλανδία οι γυναίκες που βοηθούσαν τους πολεμιστές στον χειμερινό πόλεμο κατά των ρώσων! Στη πραγματικότητα ήταν απόλυτη αντιγραφή των αντιστοίχων γερμανικών ναζιστικών ταγμάτων.

Σημαντικό, το φιλανδικό κόμμα ζητεί να αναγνωριστεί με τη γερμανική ονομασία - όχι με τη φιλανδική - που ως γνωστό σχηματίζει τα αρχικά ΝΑΖΙ. Ο Φιλανδός Führer έκανε ανακοίνωση ότι η Φιλανδία είναι μια χώρα λευκή, ανάλογο θα έπρεπε να είναι και το χρώμα των κατοίκων της!!!

Από τη στιγμή που η φιλανδική πολιτική ζωή δέχτηκε τη συμμετοχή κόμματος που εξ’ ορισμού από το όνομα του – Αληθινοί (γνήσιοι) Φιλανδοί – δηλώνει ρατσιστικές κατευθύνσεις και μετά τις απαράδεκτες φασιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις των εκλεγμένων του βουλευτών τις τελευταίες δέκα μέρες η εμφάνιση των Ναζιστών δεν είναι πια έκπληξη και η ηλίθια στάση του κράτους και των πολιτικών δείχνει πόσο βαθειά είναι η κρίση σε αυτή τη χώρα!

04.05.20011
Δυστυχώς σήμερα το πρωί η Φιλανδική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας αντίστοιχη ΚΥΠ ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει κανένα κίνδυνο για την ασφάλεια της φιλανδικής κοινωνίας αν ιδρυθεί ναζιστικό κόμμα και δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητα φασιστικό η ρατσιστικό κόμμα!!!

Τα ….comments δικά σας! Εγώ τι να πω πια!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Rodia είπε…
ΜΑΜΑ ΜΟΥ!!! Πρόσεχε Θάνο!!! Το παιδί και τα μάτια σου!!!

Τα αρχικα του κομματος ειναι ΝΑΖΙ στα γερμανικα ή στα φινλανδικα; Οπως το διατυπώνεις φαινεται να ειναι στα γερμανικά, αλλά το ένοιωσα διαφορετικα...
Ο χρήστης ovi είπε…
To κόμμα στα γερμανικά είναι: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei και το ΝΑΖΙ βγαίνει από τις δυο πρώτες συλλαβές του Εθνικοσοσιαλιστικού ΝΑ και SO στη γερμανική του φωνητική απόδοση που ακούγεται σαν «Νατσι» = ΝΑΖΙ

Δυστυχώς από το μεσημέρι που κυκλοφόρησε και στα ΜΜΕ το νέο, πολλοί φίλοι ξένοι επικοινωνούν μαζί μου και ειδικά κάποιοι που δεν είναι …ακριβώς και εξορισμού «λευκοί σαν το χιόνι», αν και οι περισσότεροι είναι ευρωπαίοι και αμερικανοί με δέκα τουλάχιστον χρόνια στη Φιλανδία έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι μάλλον ήρθε η ώρα να …πακετάρουμε!

Στη ραδιοφωνική μου εκπομπή μετά την επιστροφή μου – στις 22 Μαΐου - έχω καλεσμένο ένα Φιλανδό από την εβραϊκή κοινότητα του Ελσίνκι που πριν από μερικές μέρες βρήκε ένα κίτρινο αστέρι στη πόρτα του διαμερίσματος του!!!

Όσο για εμένα, έχω μια κατά το ήμισυ Φιλανδή κόρη που αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πάρω μακριά από τη Φιλανδία και δεν μπορώ παρά να σταθώ δίπλα της και να την προστατεύσω. Παράλληλα μιας και έχω ακόμα βήμα σε αρκετά μέσα πρέπει να συνεχίσω αυτό που κάνω τα τελευταία δώδεκα χρόνια στη Φιλανδία. Ίσως τώρα είναι και …χρήσιμο!

Εδώ για άλλη μια φορά λυπάμαι πραγματικά για ένα άρθρο που έγραψα πριν από μερικούς μήνες - και κατηγορήθηκα από πολλούς ενοχλημένους στη Φιλανδία - με τίτλο Φινλαδικές Κασσάνδρες και δυστυχώς βγαίνω αληθινός σε πολλά από αυτά που έγραψα μόνο μερικούς μήνες μετά! Δύσκολα να περιγράψω πόσο με στεναχωρεί/συνθλίβει το ότι βγήκα αληθινός.
Ο χρήστης ovi είπε…
Σχετικά με την πρώτη παράγραφο στο παραπάνω comment, πιθανώς να αντικαταστήσουν το Deutsche με το Suomi αλλά αυτό δεν αλλάζει/επηρεάζει το ΝΑΖΙ
Ο χρήστης Rodia είπε…
Πώς μπορουμε να ακουσουμε την εκπομπη σου στις 22 του μηνα; Συγγνωμη που τα θελω ολα σερβιρισμενα στο πιατο! ;)
Ο χρήστης Rodia είπε…
Α! ανεβασα και κομματια απο το ποστ σου εδω
Ο χρήστης ovi είπε…
Κάποιες από τις εκπομπές τις βάζω στις σελίδες του Ovi magazine. Όταν θα την βάλω, θα προσθέσω και το link εδώ για να μπορέσεις να την ακούσεις!!! Και σε ευχαριστώ για την …αναμετάδοση! ;D
Ο χρήστης MelidonisM είπε…
Beware...
Continuation War Strikes Back...

Λόγω περισσότερων Φινλανδών χρηστών ίντερνετ..έχει και το αντίστοιχο bias
η wikipedia...είδα στα γρήγορα ότι Ρωσοφινλανδικός πόλεμος λέγεται μόνο στα Ρώσικα, Ουκρανικά και Ελληνικά,
πιό λογικό πάντως από το διεθνές "Χειμερινός" και "Συνεχιζόμενος"...

..ως Έλληνας μπορεί να είσαι ύποπτος και για Ρωσοφιλία..

Μήπως εκεί είναι η ρίζα του κακού;;
και όχι στους μετανάστες μιας και
δεν έχουν ψηλά ποσοστά όπως αλλού..
Ο χρήστης ci είπε…
:(
Καλή δύναμη!
Περιμένουμε την εκπομπή όταν γυρίσεις :)
Ο χρήστης ovi είπε…
Καλησπέρα Michalis,

Η σχέση των Φιλανδών με τους Ρώσους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους. Από τη μια τους μισούν για τα χρόνια σκλαβιάς και για τις περιόδους τρόμου στον 20ο αιώνα αλλά παράλληλα σε αυτούς οφείλουν το μοντέρνο φιλανδικό κράτος που στήθηκε σαν οργανωμένο κράτος από τους ρώσους μιας και οι σουηδοί τους είχαν απλά σαν απομακρυσμένη επαρχία. Οι σύγχρονες γενιές από τους σημερινούς σαραντάρηδες και μετά τους βλέπουν περισσότερο ...αφ΄υψιλου και μάλλον τους σνομπάρουν. Διεφθαρμένο κράτος, ναρκωτικά και αλκοολισμός και η γενική ιδέα είναι ότι οι άντρες είναι μαφιόζοι και οι γυναίκες ...;)

Έτσι δεν υπάρχει μια σχέση ανάλογη με αυτή που είχαν και έχουν οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και που κοινωνιολογικά εξηγείται τελείως διαφορετικά.

Όσο για τους ...πολέμους υπήρξε σειρά εκείνη την εποχή. Ο χειμερινός, ο αμυντικός, ο συνεχιζόμενος, ο πόλεμος στη Καρέλια ...
Ο χρήστης ovi είπε…
Γλυκιά μου Citronella …καλησπέρα!!! μου αρέσει πολύ το Avatar σου, ταινία και χαρακτήρας που αρέσει πολύ και στη Δάφνη!!!
Ο χρήστης pølsemannen είπε…
Χμμμ... αυτός ο vinterkriget έχει προκαλέσει κάποια σχιζοφρένεια τόσο στην Φινλανδία, όσο και εν μέρει στην Σουηδία.

Διότι με την επίθεση της ΕΣΣΔ εναντίον της Φινλανδίας, η χώρα βρέθηκε de facτο στο πλευρό των ναζί! Και κάτι Σουηδοί (εκ Σουηδίας -όχι Σουηδοί της Φινλανδίας - διευκρίνηση για τους μη Σκανδιναβούς αναγνώστες) που πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό των Φινλανδών ήταν ναζιστάρες του κερατά!

Με την λαϊκίστικη ακροδεξιά και στην Σουηδία στη βουλή, με το διαστημικό 5,70% τα πράγματα μαυρίζουν διεθνώς.
Ο χρήστης ovi είπε…
Καλησπέρα γείτονα pølsemannen,

Στη Σουηδία το καρκίνωμα του ναζισμού έχει αφετηρία την βιομηχανική αριστοκρατία της χώρας και τις μυστικές υπηρεσίες που στην αντικομουνιστική τους υστερία στελεχωθήκαν από πολλά γερμανό/γκεστάπο εκπαιδευμένα στελέχη. Θα άξιζε να διαβάσεις άρθρα και μελέτες του πρόωρα χαμένο και για λάθους λόγους γνωστό Stieg Larsson που η έρευνά του στα τέλη του 90 είχε ενοχλήσει πολλούς και στα δύο στρατόπεδα ειδικά στην νεοφιλελεύθερη/νεοσοσιαλιστική βιομηχανική αριστοκρατία. Παράλληλα η σουηδοί έχουν προϊστορία ρατσισμού από τις εποχές των Βίκινγκς

Στη Φιλανδία η σχέση με τη Γερμανία ξεκίνησε λίγο πριν την ανεξαρτησία με πολλούς Φιλανδούς να εκπαιδεύονται σε Γερμανικές στρατιωτικές σχολές και μετά το θάνατο του τσάρου το Φιλανδικό τάγμα (προσωπική φρουρά του τσάρου) από την Αγία Πετρούπολη μεταφέρθηκε στο Βερολίνο. Από το 30 και ύστερα όλοι οι Φιλανδοί αξιωματικοί ή εκπαιδευόντουσαν η έκαναν εκπαίδευση στις γερμανικές στρατιωτικές σχολές. σημαντικό ότι οι «λευκοί» πιθανώς να μην κέρδιζαν τον εμφύλιο τόσο εύκολα – και μιλάμε για τον αιματηρό εμφύλιο στην ιστορία της μοντέρνας Ευρώπης – αν δεν τους βοηθούσαν οι γερμανοί με χρήματα, όπλα και έμψυχο υλικό – με τάγματα πεζικού και μεταφορών.

Το δε Γερμανικό ναζιστικό κόμμα είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τη Φιλανδία και τους Φιλανδούς μιας και για λόγους «ιδεολογικούς» είχε ανάγκη από μια σκανδιναβική έστω βαλτική χώρα μιας και οι μεν σουηδοί παρ’ όλες τις πιέσεις από την αριστοκρατία δεν βρήκαν συμμάχους τουλάχιστον στο μέγεθος που θα ήθελαν και οι νορβηγοί τους κράτησαν μακριά. Η μοναδική επίσκεψη του Χίτλερ σε αρχηγό κράτους πλην Ιταλίας ήταν στην Φιλανδία όταν επισκέφτηκε τον στρατάρχη Mannerheim για τα …γενέθλια του! Η δε ομιλία του δυο ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα είναι ενδεικτική «σε συνεννόηση με τους συντρόφους στα όπλα Φιλανδούς πριν από λίγη ώρα το γερμανικό έθνος ξεκίνησε την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα με σκοπό να σταματήσει τον κουμμουνισμό».

Η σχέση με το γερμανικό ναζιστικό όμως συνεχίζεται και μεταπολεμικά μιας και γενιές μέχρι το 80 μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι οι ναζί τους έσωσαν από τον Στάλιν και βλέποντας τον Χίτλερ σαν σωτήρα και σε βεβαιώ ότι ακόμα και Φιλανδοί στον ευρύτερο κύκλο μου το πιστεύουν προσπαθώντας να με πείσουν ότι ο ρόλος του Χίτλερ εδώ είναι τελείως διαφορετικός, ακόμα και απελευθερωτικός!

Και τέλος, δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου ότι τα πράγματα ...μαυρίζουν. Σήμερα ήμουν στην ΝGO και αυτό που συζητούσαμε είναι οτι φυσικά η Φιλανδία θα γίνει το κέντρο των Ναιζστών της Ευρώπης που θα μπορούν μελοχιτώνες να παρελαύνουν στο κέντρο τιης πόλης με σβάστικες απόλυτα ελεύθερα και ...νόμιμα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εφιάλτης!
Ο χρήστης ovi είπε…
Δυστυχώς σήμερα το πρωί η Φιλανδική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας αντίστοιχη ΚΥΠ ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει κανένα κίνδυνο για την ασφάλεια της φιλανδικής κοινωνίας αν ιδρυθεί ναζιστικό κόμμα και δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητα φασιστικό η ρατσιστικό κόμμα!!!

Τα ….comments δικά σας! Εγώ τι να πω πια!!!
Ο χρήστης MelidonisM είπε…
...κάτι σαν πολιτιστική μουσειακή παρέλαση...

η αλήθεια είναι ότι στην Ευρώπη
δεν πολυασχολούνται με τη Σουομία
όπως τότε με τον Χάιντερ στην Αυστρία
..λόγω γεωγραφικής απομόνωσης..
..τους έχουν ανάγκη..ποιός ξέρει..

Μήπως τελικά το σενάριο της επιστροφής στην Πατρίδα αξίζει περισσότερης επεξεργασίας?

έχει τα υπέρ και τα κατά του βέβαια
:-))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τώρα διάβασα το άρθρο σου και πραγματικά δεν ξέρω που οδηγούμαστε. Καλή δύναμη εκεί που είσαι με την οικογένειά σου. Περίμενα πιο προχωρημένους τους φιλανδούς κι όχι τόσο οπισθοδρομικούς.

Με τόσα υπερ που ακούγονται υπέρ του Χίτλερ τελικά ο Στάλιν αρχίζει να μου φαίνεται πολύ πιο αρεστός. Πολύ βρωμάει το θέμα με τον τόσο έντονο αντικομμουνισμό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλώς Ήρθατε στην πραγματικότητα : η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση έχει κάνει το 95% των ευρωπαίων ορθολογιστές υπέρμαχους του αυτονόητου, δηλ. «ρατσιστές» που επιθυμούν τον τερματισμό της. Με την στενόμυαλη πολιτική υπεράσπισης λαθρομεταναστών σε λίγο το 95% θα γίνει 100% και θα επιθυμεί ανατριχιαστικά μέτρα. Ήδη, ο Υπ. Εσωτερικών της Μάλτας ζήτησε «να πετιούνται στη θάλασσα»
Ο χρήστης Stazybο Hοrn είπε…
Μια και μας κρατάς ενήμερους, μπορείς να σχολιάσεις αν αυτά που περιγράφονται στα σχόλια 171-173 και 146 εδώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί Ελληνικής κοινότητας στη Φινλανδία ...ξανά!

Διάλειμμα με χιόνι

Κασσελάκιος ο λόγος